ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Σουλτς: «Όχι» σε περικοπές δαπανών μέχρι θανάτου - Η Ελλάδα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της

Σουλτς: «Όχι» σε περικοπές δαπανών μέχρι θανάτου - Η Ελλάδα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της Facebook Twitter
EPA/MATTEO BAZZI
2

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της.


Μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σουλτς ανέφερε ότι η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα είναι προϋπόθεση για οποιοδήποτε περαιτέρω βήμα, «ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να ξανασταθεί οικονομικά στα πόδια της».


«Απαραίτητες για να γίνει αυτό είναι οι επενδύσεις», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ, σημειώνοντας ότι ένα μέρος από αυτές μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το επενδυτικό πακέτο το οποίο συμφώνησαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Συνολικά, εκτίμησε ο Σουλτς, είναι απαραίτητη μια αλλαγή πορείας στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στις χώρες της ΕΕ. «Δεν μπορούμε να αναγκάζουμε τις χώρες να προχωρούν σε περικοπές δαπανών μέχρι θανάτου. Μόνο οι περικοπές και η λιτότητα δεν μπορούν από μόνες τους να ξαναστήσουν στα πόδια τους τις χώρες».


Τέλος απηύθυνε έκκληση προς τους Έλληνες βουλευτές: «Εργαστείτε ώστε επιτέλους να φορολογηθούν αυτοί που μέχρι τώρα δεν έχουν συνεισφέρει καθόλου στην επίλυση της κρίσης».

2

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΕΔΕ

Πολιτική / Μητσοτάκης στην ΚΕΔΕ: Έξι μέτρα στήριξης των δήμων - Τι ανακοίνωσε για ρεύμα, σχολεία, δρόμους

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη διάθεση 240 εκατ. ευρώ εντός Νοεμβρίου για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των δήμων προς τους παρόχους ενέργειας
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Η συγγνώμη για το «κλεισ' το ρε πουλάκι μου» - «Έχασα την ψυχραιμία μου»

«Καθόμουν 3,5 ώρες, άκουγα και όταν προσπάθησα να παρουσιάσω ένα τεράστιο πρότζεκτ για το νοσοκομείο των Χανίων, έχασα την ψυχραιμία μου και έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια