Ο Γιούνκερ επιτίθεται στην ελληνική κυβέρνηση: O Τσίπρας λέει ψέμματα

Ο Γιούνκερ επιτίθεται στην ελληνική κυβέρνηση: O Τσίπρας λέει ψέμματα Facebook Twitter
Δεν με ενδιαφέρει η ελληνική κυβέρνηση, με ενδιαφέρουν οι Έλληνες πολίτες που έχουν πληγεί, τόνισε ο κ. Γιούνκερ, o oποίος διευκρίνισε ότι δεν είναι υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ σε φάρμακα και ηλεκτρικό ρεύμα και υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.
32

Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας την ότι λέει ψέματα αφού -όπως υποστήριξε- δεν μετέφερε σωστά τις θέσεις του στους Έλληνες πολίτες.

Δεν με ενδιαφέρει η ελληνική κυβέρνηση, με ενδιαφέρουν οι Έλληνες πολίτες που έχουν πληγεί, τόνισε ο κ. Γιούνκερ, κάνοντας αναφορά στα αδύναμα στρώματα που επλήγησαν περισσότερο από τα μέτρα προσαρμογής.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Γιούνκερ είπε, σε έντονο ύφος, ότι από την Κυριακή και έπειτα δεν είχε καμία επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και τόνισε πως εκείνος αποφάσισε τη διακοπή των συνομιλιών γιατί ήταν αδιέξοδες εξαιτίας των ελληνικών θέσεων.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν είναι υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ σε φάρμακα και ηλεκτρικό ρεύμα και υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι πρότεινε στον Έλληνα πρωθυπουργό ένα πρόγραμμα 35 δισ. ευρώ από τώρα ως το 2020, προκειμένου να στηριχθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ακόμη ότι ο διάλογος εντός και εκτός Ελλάδος θα ήταν ευκολότερος αν η κυβέρνηση έλεγε επακριβώς αυτό που η Κομισιόν προτείνει, ως ένας εκ των τριών θεσμών, και ολοκλήρωσε λέγοντας: "Κατηγορώ τους Έλληνες που λένε πράγματα στον ελληνικό λαό που δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που είπα στον Έλληνα Πρωθυπουργό".

32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Aνεξάρτητα απο το ποιος λέει την αλήθεια ή όχι, είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι δεν μπορεί να παρθεί μια απόφαση. Αυτό που στην ουσία διακυβεύεται εδώ είναι η ενότητα της Ευρώπης και το όρομα των ιδρυτών της EE. Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ και πραγματικά δεν συμφωνώ με την πλειοψηφία των κινήσεων της κυβέρνησης σε διάφορα θέματα, όχι μόνο επί των διαπραγματεύσεων. Πραγματικά οι άνθρωποι δεν έχουν σχέδιο. Ωστόσο αναγνωρίζω το εξής: ότι όπως εξελίσσεται η διαπραγμάτευση, οι μεγάλοι της ΕΕ πραγματικά δεν έχουν καμία δικαιολογία για τη συμπεριφορά τους. Πιέζοντας για μέτρα που πραγματικά δεν έχουν καμία λογική και κανένα όφελος, οδηγούν την ΕΕ σε άλλα μονοπάτια.
Το αποτέλεσμα ειναι η αποχαύνωση του λαου... Διαβάζω πραγματα τραγικά, και βλεπω κοσμο να συμφωνεί, βλεπω κοσμο να μην ξερει τι ειναι αληθεια και τι οχι, βλεπω κοσμο απογοητευμένο και απαθή σε σημείο απελπιστικο... Οι κακοί γίνονται ξαφνικά καλοί, οι τοκογλύφοι που ολοι κραζανε 5 χρονια τωρα δηλώνουν οτι ενδιαφέρονται για το λαό και ο κόσμος τους επικροτεί, οι περικοπές της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ηταν εγκληματικες του ΣΥΡΙΖΑ ειναι συμφωνία και λύτρωση, δεν ψήφισε ο κοσμος μνημόνιο αλλα τωρα όσο πιο γρήγορα έρθει τοσο καλυτερα, οι άνθρωποι φωνάζουν για αλλαγή μα δεν ξέρουν καν τι θελουν, ο κοςμος διαδηλωνε για "κατι" με ενα κριάρι να δειχνει το δρόμο τωρα που δεν υπαρχει κριάρι δεν υπαρχει και "κατι" ....Έχετε πλακα απο μια σκοπιά...
Δεν ξερω αν ειναι εύστοχο το σχόλιο ξερω οτι ειναι πιο προφανές απο ποτε πως ο κοσμος ,"ο λαός" ειναι σε πλήρη σύγχυση. Απο τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που πίστεψαν σε μια μαγική αλλαγή χωρις συνέπειες χωρις κόστος, μεχρι τους ανεκδιήγητους χοανομυαλους που πιστεύουν στις καλές προθέσεις των αγαθων ευρωπαϊκών "θεσμών" που πιάστηκαν κορόιδο. Λυπαμαι γιατι καταλήγω οτι μας αξιζει ολο αυτο (και που να δεις τις επόμενες εκλογές....)
Εγω τον Γιουνκερ εμπιστευομαι! Αυτος λεει αληθεια! Γιατι ....κοιταει αγερωχακαι πουλαει φτηνα τον ερωτα,σαν Ιουδας φιλα υπεροχακαι προκες χωνει ξενερωτα!
Τι πάει να πει «ο ίδιος αρνήθηκε»; Πριν προτείνει δεν έχει συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους αν συμφωνούν;Το ΔΝΤ αρνήθηκε τη μείωση εξοπλιστικών ως ισοδύναμο.Κρατούνται πρακτικά στης συνεδριάσεις; αν ναι ας τα δώσουν στην δημοσιότητα
Τώρα τελευταία αποφεύγω να σχολιάζω διότι διαπιστώνω μια τρομακτική πόλωση. Ειλικρινά, δεν θα υποστηρίξω ούτε την μια (κυβέρνηση) ούτε την άλλη πλευρά (θεσμοί) αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω την βεβαιότητα με την οποία ορισμένοι είναι πρόθυμοι να δεχτούν πως οτιδήποτε προέρχεται από πηγές εκτός Ελλάδος είναι αληθές και οτιδήποτε εγχώριο ψευδές. Δεν μπορώ να καταλάβω πως είστε σχεδόν βέβαιοι πως ότι λέει ο Γιούνκερ ισχύει κατά μέχρι κεραίας και πως οι δικοί μας λένε ασύστολα ψέμματα. προφανώς και οι δύο πλευρές έχουν πολιτική ατζέντα και πορκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους θα διαστρεβλώσουν λίογ την αλήθεια. Ούτε ο ένας είναι απόλυτα ειλικρινής όμως , ούτε ο άλλος. Νομίζω μια πιο μετριοπαθής αντίληψη είναι αυτό το οποίο χρειάζεται -ίσως και να επίγει- αυτή τη στιγμή...
Γιατί ο Γιούνκερ δεν έχει ανάγκη να πει ψέμματα,η καρέκλα του είναι δεδομένη,ενώ του Τσίπρα...Για να βγει στηρίχθηκε σε ψέμματα και προεκλογικές φούσκες.Ποιον συμφέρει να συνεχίζει να παραμυθιάζει?
Εγω προσωπικα τον πιστευω τον Γιούνκερ. Εχει αποδειχτεί επανηλημενως πως ολες οι ελληνικές κυβερνήσεις εχουν προτιμήσει να αυξήσουν ΦΠΑ, να κόψουν μισθούς και συντάξεις, να επιβάλουν νέους φόρους απο το να ξεβολεψουν την πελατεία τους. Ειδικα δε ο ΣΥΡΙΖΑ δινει αγώνα οχι μονο να διατηρήσει το σαθρό και χρονια τωρα χρεοκοπημένο δημόσιο αλλα να το επαναφέρει στην πρότερη του κατασταση. Δεν λεω πως το δημόσιο ευθύνεται αποκλειστικά για την κατάντια της χώρας αλλα σιγουρα ειναι το μεγαλύτερο προβλημα της ( μαζι με την απίστευτη γραφειοκρατία).
Μακάρι 1000 φορές να ήταν ο Γιούνκερ πρωθυπουργός της Ελλάδας και όχι ο καταστροφέας Τσίπρας με την παρέα του.Ας μας σώσουν οι ξένοι αφού είμαστε ανίκανοι να καταλάβουμε το σωστό μόνοι μας.
Και 'μενα μου αρεσει ο Γιουνκερ...φιλι και σφαλιαρα!Παντα ονειρευομουν να μας κυβερναν οι Γερμανοι!Και μην σκεφτει κανεις να αναφερθει ή ακομα... ουτε καν να περασει απ' το μυαλο του τιποτα παραξενο....θα αγριεψει ο Ψαριανος!
Μα αν δεν διαστρεβλώσουν τις προτάσεις σας κ. Γιούνκερ μου, πώς συνεχίσουν να παριστάνουν τους ήρωες που αντιστέκονται στους κακούς δανειστές;
Ναι καλά τα λες. Ο καημένοπς ο Γιούνκερ, το καλόπαιδο, δεν βλέπεις πόσο θερμά αγκαλιάζει τον Τσίπρα; Γιατί να πει αυτός ψέματα; Με το σταυρό στο χέρι ήταν πάντα και δες τώρα τον αναγκάσαμε και αυτόν τον άγιο άνθρωπο να βγει από τα ρούχα του.
#Βαράω μύγες (σου συστήνω να συνεχίσεις να τις βαράς),Κανείς δεν είναι καλόπαιδο, ούτε κανείς πάει με το σταυρό στο χέρι, ούτε ο Γιούνκερ, ούτε βεβαίως οι δικοί μας (Τσίπρας, Βαρουφάκης κλπ). Απλώς οι δικοί μας μας έχουν προκαλέσει τόση σύγχυση που είναι αδύνατο να καταλάβει κανείς πότε λένε αλήθεια και πότε παραμύθια.
Κοίτα να δεις ρε Astrea Που την ίδια σύγχυση μου έχει προκαλέσει και ο Γιούνκερ και οι λοιποί. Δεν υποστηρίζω Τσίπρα κτλ απλά αυτό που λεω όπως και ένας παρακάτω είναι να είμαστε πιο ουδέτεροι. Αντιθέτως εσυ που λες ότι παριστάνουν τους ήρωες έχεις πάρει ξεκάθαρη θέση χωρίς να κοιτάς τα δεδομένα και κυρίως να κοιτάς και το ποιόν του καθενός. Για το ποιόν του Γιούνκερ σε παραπεμπω σε παρακάτω link Που έχω ποστάρει. Τέλος δεν θα βαράω μύγες και θα εκφράζω τη γνώμη μου όσο κ αν αυτή είναι αντίθετη γιατί αυτό είναι διάλογος :)
Και δεύτερη επιβεβαίωση περί μείωσης αμυντικών δαπανών αντί αύξησης ΦΠΑ. Βέβαια Τσίπρας και Καμμένος έσπευσαν με απευθείας ανάθεση να δαπανήσουν μισό δισ. ευρώ για αγορά 5 πολεμικών αεροπλάνων αν θυμάμαι καλά. Είναι φανερό και δεδομένο τι θέλει να πετύχει η κυβέρνηση Τσίπρα και τι σχέδιο εξυπηρετεί. Δεν θέλει καμία λύση. Θέλει ρήξη που θα την κάνει να φανεί ευθύνη ολόκληρης της Ευρώπης. Δεν είναι εύκολο να το καταφέρει, όχι όμως και απίθανο. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι και να μην τα καταφέρει, θα δημιουργήσει πολύ άσχημες καταστάσεις για την Ελλάδα.Κρίμα και ντροπή σε όσους τους ψήφισαν. Ντροπή.
Ντροπή και κρίμα σε όσους ψήφιζαν 40 χρόνια 2 κόμματα που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή τη θέση. Πρέπει να είσαι πολύ αφελής που πιστεύεις ότι μια κυβέρνηση 5 μηνών κατέστρεψε τη χώρα αλλά μάλλον σε χάλασε που δεν κυβερνούν όσοι σε βόλεψαν. Λίγο ξύδι αγαπητέ και θα σου περάσει. Όσον αφορά τις δηλώσεις Γιούνκερ μήπως ήσουν μπροστά στις διαπραγματεύσεις και ξέρεις ότι λέει αλήθεια ή θεωρείς αδιανόητο κάποιος μη Έλληνας να πει ψέματα; Ααααααχ είναι όντως κρίμα, πολύ κρίμα που για να βολευτούν οι λίγοι πληρώνουν τώρα 10 εκατομμύρια Έλληνες και πάνε να βγουν κι από πάνω τώρα κιόλας όσοι έτρωγαν τόσα χρόνια...
Δε θέλω να ρίξω το επίπεδο της συζήτησης αλλά έχω την εντύπωση ότι η μεταστροφή υποστηρικτών της αριστεράς σε φανατικούς πολέμιους, από τον Ψαριανό, τον Μπάμπη (ένας είναι ο Μπάμπης), τον Λαζαρίδη μέχρι και τον τελευταίο ανώνυμο σχολιαστή...δε μπορεί,πρέπει να έχει σχέση και με γκομενικά.
καλησπέρα αλεν ντελον :)Αμπστρακτ:1. φυλακή : Τσοχατζόπουλος, Παπαγεργοπουλος2. καταδίκη: Αθανασόπουλος, Τσοβόλας, Πέτσος, Παπακωνσταντίνου, ΨωμιάδηςΟ υπουργός Οικονομικών Δ. Τσοβόλας (1992) καταδικάστηκε σε φυλάκιση δυόμιση ετών και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, η Βουλή, όμως, με την απόφαση της 26ης Νοεμβρίου 1993, συγκατέθεσε στην απονομή χάριτος και στην άρση των έννομων συνεπειών της καταδίκης.Ο Υφυπουργός Οικονομικών Ν. Αθανασόπουλος, (1990) καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών η Βουλή, όμως, τη 17η Ιανουαρίου 1994, συγκατατέθεσε στην άρση των εννόμων συνεπειών αυτής της καταδίκης1974-2015. ΠΑΣΟΚ - ΝΟΥΔΟΥ. σαράντα χρόνια επιτυχίεςπες μας σε παρακαλώ. τι πρέπει να ψηφίσουμε για να είμαστε κατάπτυστοι.
Ο Γιούνκερ επιτίθεται στην ελληνική κυβέρνηση: O Τσίπρας λέει ψέμματα Πηγή: www.lifo.grο Τσίπρας θα πέσει μες στα αίματα, Ενώ ο Γιούνκερ που λέει αλήθεια, έχει τον Θεό βοήθεια