Ο Γιούνκερ επιτίθεται στην ελληνική κυβέρνηση: O Τσίπρας λέει ψέμματα

Ο Γιούνκερ επιτίθεται στην ελληνική κυβέρνηση: O Τσίπρας λέει ψέμματα Facebook Twitter
Δεν με ενδιαφέρει η ελληνική κυβέρνηση, με ενδιαφέρουν οι Έλληνες πολίτες που έχουν πληγεί, τόνισε ο κ. Γιούνκερ, o oποίος διευκρίνισε ότι δεν είναι υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ σε φάρμακα και ηλεκτρικό ρεύμα και υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.
32

Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας την ότι λέει ψέματα αφού -όπως υποστήριξε- δεν μετέφερε σωστά τις θέσεις του στους Έλληνες πολίτες.

Δεν με ενδιαφέρει η ελληνική κυβέρνηση, με ενδιαφέρουν οι Έλληνες πολίτες που έχουν πληγεί, τόνισε ο κ. Γιούνκερ, κάνοντας αναφορά στα αδύναμα στρώματα που επλήγησαν περισσότερο από τα μέτρα προσαρμογής.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Γιούνκερ είπε, σε έντονο ύφος, ότι από την Κυριακή και έπειτα δεν είχε καμία επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και τόνισε πως εκείνος αποφάσισε τη διακοπή των συνομιλιών γιατί ήταν αδιέξοδες εξαιτίας των ελληνικών θέσεων.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν είναι υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ σε φάρμακα και ηλεκτρικό ρεύμα και υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι πρότεινε στον Έλληνα πρωθυπουργό ένα πρόγραμμα 35 δισ. ευρώ από τώρα ως το 2020, προκειμένου να στηριχθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ακόμη ότι ο διάλογος εντός και εκτός Ελλάδος θα ήταν ευκολότερος αν η κυβέρνηση έλεγε επακριβώς αυτό που η Κομισιόν προτείνει, ως ένας εκ των τριών θεσμών, και ολοκλήρωσε λέγοντας: "Κατηγορώ τους Έλληνες που λένε πράγματα στον ελληνικό λαό που δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που είπα στον Έλληνα Πρωθυπουργό".

32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM