Γκάμπριελ: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να εξαθλιωθεί

Γκάμπριελ: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να εξαθλιωθεί Facebook Twitter
12

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε μια χώρα στην μέση της Ευρώπης να εξαθλιωθεί», δηλώνει ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στην οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche». Ο κ. Γκάμπριελ σημειώνει αναφερόμενος στο ενδεχόμενου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ότι «πολλοί λένε 'καλύτερα ένα τέλος με τρόμο παρά ένας τρόμος χωρίς τέλος', αλλά τα προγράμματα βοήθειας δεν θα σταματήσουν, εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ». Προσθέτει δε ότι «δεν θα αφήναμε μια χώρα στη μέση της Ευρώπης να εξαθλιωθεί εντελώς».

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος καλεί ακόμη τους Ευρωπαίους διαπραγματευτές να μην ενδώσουν σε «εκβιασμό» της Αθήνας: «Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να επιβληθεί εκβιάζοντας την Ευρώπη, αυτό θα έστελνε ένα σαφές μήνυμα στους ακροδεξιούς εθνικιστές της Ευρώπης. Θα ήταν η απόδειξη ότι χρειάζεται απλώς να εκβιάσω την Ευρώπη, αν θέλω να επιβάλω τα εθνικά μου συμφέροντα - και ας κοστίσει όσο θέλει».

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Να ανασύρω περυσινά σχόλια για το ότι μια κυβέρνηση που δεν έχει το 50% ειναι χουντα και όχι δημοκρατικά εκλεγμένη;Τωρα ξαφνικα το 41% εγινε "δημοκρατικα εκλεγμένη"Να υποψιαστώ οτι τόσα χρόνια μας τα πρηζαν με την απλη αναλογική μόνο και μόνο επειδη δεν επαιρνε κυβέρνηση το κόμμα τους!
«Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να επιβληθεί εκβιάζοντας την Ευρώπη, αυτό θα έστελνε ένα σαφές μήνυμα στους ακροδεξιούς εθνικιστές της Ευρώπης. Θα ήταν η απόδειξη ότι χρειάζεται απλώς να εκβιάσω την Ευρώπη, αν θέλω να επιβάλω τα εθνικά μου συμφέροντα - και ας κοστίσει όσο θέλει».Σοβαρά μιλάει τώρα; Καταλαβαίνουμε τι μας λέει; Δηλαδή εξισώνει την όποια κυβέρνηση - δημοκρατικά εκλεγμένη με το φασισταριό; Ή όποιος αρνείται να δεχτεί τις μονομερείς αποφάσεις των... ευρωπαϊκών θεσμών... αυτομάτως καίγεται στην πυρά ως μάγισσα;;; Πάμε καλά, πάμε καλά; Καθόμαστε και τους ακούμε; Τι είναι αυτά ρε σεις; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;;;...
Το 1% της Ευρώπης είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες στα εξοπλιστικά. Άλλωστε διακυβεύονται συμφέροντα σε ενέργεια και διαχείρηση υπηρεσιών (αεροδρόμια κλπ). Και στην Πορτογαλία περιμένουν οι κολοσσοί ενέργειας να μπουν στον τομέα ενέργειας. Και οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες είχαν λαική εντολή από τους ψηφοφόρους τους στις προηγούμενες εκλογές και αυτή τη στιγμή περνούν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο νομοσχέδια που όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με το προεκλογικό τους πρόγραμμα αλλά πολλές φορές οι θέσεις τους είναι πιο συντηρητικές από αυτές των Συντηρητικών.
Ο Γκάμπριελ έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Η νεολαία του κόμματός του στην Βαυαρία ανήρτησε στον ιστότοπό της μία επιστολή διαμαρτυρίας πριν από δύο ή τρεις μέρες για τις δηλώσεις του όσον αφορά την αντιμέτωπιση της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών έχει ποδοπατήσει τις αρχές του από την πρώτη μέρα της συγκυβέρνησης με τους Χριστιανοδημοκράτες. Παραδέχθηκαν ότι έχει χαθεί η ελπίδα να λάβουν μεγάλο ποσοστό στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές έτσι ώστε να ήταν δυνατή ο σχηματισμός κυβέρνησης με τους Πράσινους. Ο εν λόγω πολιτικός κάνει τα πάντα για να χάσει τους λιγοστούς ψηφοφόρους του κόμματός τους. Θα μπορούσαμε να τον συγκρίνουμε με τον Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ!
"...Δηλαδή εξισώνει την όποια κυβέρνηση - δημοκρατικά εκλεγμένη με το φασισταριό;..."Επειδή έγραψες "την όποια κυβέρνηση": Να σου υπενθυμίσω πως και ο Χίτλερ πήρε την εξουσία με εκλογές, και η ΧΑ μπήκε στην βουλή μέσω εκλογών (και κάποιοι πανέξυπνοι στο κόμμα που υποστηρίζεις έχουν απειλήσει ότι αν δεν περάσει το δικό μας, μια μέρα η ΧΑ θα γίνει κυβέρνηση). Επίσης, και ο light ακροδεξιός Καμμένος με εκλογές έγινε συνεταίρος του Τσίπρα (βοήθειά μας). Με άλλα λόγια, για να θεωρηθεί μια κυβέρνηση δημοκρατική, δεν αρκεί το ότι έχει εκλεγεί. Μεγάλη παρανόηση αυτή. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα εκλογικών σωμάτων που εξαπατήθηκαν, ή απλώς έκαναν μια πολύ μεγάλη βλακεία και προέκυψαν αυταρχικά καθεστώτα. Φυσικά κανείς δεν λέει πως αυτήν τη στιγμή έχουμε αυταρχικό καθεστώς--απλά να ξεκαθαρίσουμε πως υπάρχουν πολλά παραδείγματα δημοκρατικά εκλεγμένου φασισταριού.Ο Γκάμπριελ απλώς λέει πως αν περάσει ο εκβιασμός των Συριζανέλ, τότε δημιουργείται ένα πολύ κακό προηγούμενο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολιτικές δυνάμεις που είναι αντικειμενικά πολύ χειρότερες από την κυβέρνησή μας, προκειμένου να κερδίσουν εκλογές στο μέλλον, και ότι αυτό ενδέχεται να γίνει πανευρωπαϊκά.Θα τους έχουμε δείξει τον δρόμο δηλαδή. Για μια ακόμα φορά η Ελλάδα θα έχει δώσει τα φώτα της (στους λάθος ανθρώπους, όμως). Το να ανοίξουν οι αριστεροί τον δρόμο στους φασίστες ίσως να σου είναι πρωτάκουστο, αλλά έχει συμβεί πολλές φορές (βλ. Μεσοπόλεμος).
Να σε ρωτήσω κάτι; Αυτό που κάνει ο Γκάμπριελ, αν δεν λέγεται εκβιασμός, πως λέγεται; Εκτός αν εκβιάζει τους εκβιαστές για να μη μπορούν στο μέλλον να εκβιάζουν (ο ένας τον άλλον [ο ένας κόρακας τον άλλον...]) και πάει λέγοντας...«Το να ανοίξουν οι αριστεροί τον δρόμο στους φασίστες ίσως να σου είναι πρωτάκουστο, αλλά έχει συμβεί πολλές φορές (βλ. Μεσοπόλεμος)»Ναι μου είναι πρωτάκουστο γιατί δεν συνέβη έτσι.Αλήθεια, εσύ πως την εκλαμβάνεις την σημερινή εγχώρια αλλά και ευρωπαϊκή κατάσταση; Μια Ευρώπη, τις τελευταίες δεκαετίες, γεμάτη, στην κυριολεξία, δεξιές κυβερνήσεις, ποιοί άραγε, είναι εκείνοι που άνοιξαν τον δρόμο στον νεοφασισμό;;; Απλώς η βόμβα του νεοφασισμού, αν σκάσει, θα σκάσει στα χέρια και αριστερών (προσεχώς) κυβερνήσεων της Ευρώπης. Για την νεκρανάσταση του όμως, ξεκάθαρα, φρόντισε η δεξιά όπως έγινε επανειλημμένως και στο ιστορικό παρελθόν (το οποίο λανθασμένα αντιλαμβάνεσαι και αναφέρεσαι). Θα έλεγε κανείς πως είναι κάτι δικαιολογημένο όταν η δεξιά με την ακροδεξιά, κατ' επέκταση και με τον φασισμό, έχουν κοινούς παρονομαστές, κοινά παρακλάδια ή διαφορετικά, "κοινές αξίες"...
Ρε συ Νοών, τον Καμμένο τον έχεις ακουστά; Είναι συνεταίρος του Τσίπρα, σωστά; Οπότε άστο καλύτερα. Όσο για την ιστορία του Μεσοπολέμου, την ξέρω καλύτερα από εσένα (και λυπάμαι αν σου φαίνομαι αλαζονικός).
@ Ashton Heston III 19.6.2015 | 02:22Δεν είναι έτσι. Εκτός του ότι δεν υπήρχε καμία άλλη δυνατότητα να δημιουργηθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση από την αριστερά, νομίζω πως το καταλαβαίνεις πολύ καλά, ανεξάρτητα των πολιτικών σου προτιμήσεων και θέσεων, μία ολόκληρη Ευρώπη με καραδεξιές, καρασυντηρητικές κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν την αριστερά και ό,τι άλλο διαφορετικό από εκείνους, στη μπούκα, κάπως ο Σύριζα (και ο οποιοσδήποτε στη θέση του), θα έπρεπε να δείξει, διπλωματικά, μία κάποια «συμπάθεια», μία κάποια «σύγκλιση» προς το μέρος τους. Με την ίδια λογική μας προέκυψε (ατυχώς) και ο Προκόπης ο… ψύχραιμος. Λάθος ή σωστό θα δείξει…Όσο αφορά την ιστορία, δεν συνέβησαν έτσι τα πράματα. Πάρα πολύ διαφορετικά τα δεδομένα μεταξύ των τότε και των σημερινών εποχών. Άλλοι καιροί, άλλα ήθη και άλλα έθιμα . Άλλοι άνθρωποι!...
"...ο Σύριζα (και ο οποιοσδήποτε στη θέση του), θα έπρεπε να δείξει, διπλωματικά, μία κάποια «συμπάθεια», μία κάποια «σύγκλιση» προς το μέρος τους..."Τι διαβάζουν τα μάτια μου. Θέλει ο αφελής Σταλινικός να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν τον αφήνει. Ειλικρινά ρε Νοών, είναι "επιχείρημα" αυτό που έγραψες;

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ