Δημοσκόπηση GPO: Φταίνε οι εταίροι, αλλά τελικά θα συμβιβαστούμε

Δημοσκόπηση GPO: Φταίνε οι εταίροι, αλλά τελικά θα συμβιβαστούμε Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
12

Συμβιβασμό με τις περισσότερες υποχωρήσεις να γίνονται από την πλευρά της Ελλάδας, προβλέπει το 67,8% των ερωτηθέντων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε απόψε στην εκπομπή «Ανατροπή» στο Mega. 

  • Στο ερώτημα "πώς πιστεύετε ότι θα λήξει η διαπραγμάτευση", οι πολίτες προβλέπουν ρήξη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές σε ποσοστό 8,3%, συμβιβασμό με υποχωρήσεις κυρίως της Ελλάδας σε ποσοστό 67,8%, συμβιβασμό με υποχωρήσεις κυρίως των δανειστών σε ποσοστό 19,4% ενώ το 4,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
  • Στο ερώτημα «ποιος ευθύνεται, η κυβέρνηση ή οι δανειστές, για το γεγονός ότι έχουν περάσει 4,5 μήνες από τις εκλογές, χωρίς να κλείσει η συμφωνία», το 37,4% απαντούν η ελληνική κυβέρνηση, το 56,3% απαντούν οι εταίροι - δανειστές μας, και το 6,3% δηλώνουν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
  • Οι πολίτες πιστεύουν σε ποσοστό 57,5% πως, "παρότι η ΕΕ δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των πολιτών, πρέπει να παραμείνουμε σε αυτή γιατί διαφορετικά θα απομονωθούμε".
  • Το 18,8% πιστεύει ότι η ΕΕ "αποτελεί πρόοδο και είναι αναγκαία η παραμονή της Ελλάδας σε αυτή". Το 21,3 πιστεύει ότι "η ΕΕ εκφράζει συμφέροντα που δεν εξυπηρετούν την Ελλάδα. Πρέπει να φύγουμε από αυτήν". Το 2,4% δηλώνει «δεν ξέρω δεν απαντώ».

*Η πανελλαδική έρευνα της GPO διενεργήθηκε στο διάστημα 12 έως και 15 Ιουνίου.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Ναι φταίνε οι εταίροι. Έχουμε συντάξεις για τις άγαμες θυγατέρες, έχουμε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις όταν οι Γερμανοί πάνε στη σύνταξη στα 67 και φταίνε οι ξένοι. Εχουμε μια κυβέρνηση η οποία τάισε το κόσμο ΣΑΝΟ και έφτιαξε μόνο ελλείμματα, ύφεση, αύξηση της ανεργίας, 2 υποβαθμίσεις σε 5 μήνες, άδειασε ΟΛΑ τα κρατικά Ταμεία και φταίνε οι εταίροι.
Σχεδόν 6 στους 10 έλληνες,η εικόνα που έχουν αποκομίσει απ'τον γενάρη και μετά είναι πως για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων φταινε οι ευρωπαίοι..Ο κουτοπόνηρος νεοέλληνας που προσπερνάει την ουρά και στέκεται πρώτος στο φανάρι,και που περιμένει να του κορνάρεις για να φύγει,γιατί αν δεν φύγει αυτός δεν μπορεί να φύγει κανένας, που παρκάρει στην μία από τις δύο λωρίδες με αλάρμ να πάρει καφέ,και αν τολμήσεις να του πεις πως έχει δημιουργήσει ουρά θα σου πεί "δυό λεπτάκια θα κάνω ρε φίλε,πως κάνεις έτσι" βρίζοντάς σε από μέσα του.Ο ελληνάρας που θα πέσει πάνω σου στο φανάρι και θα πει "χίλια συγνώμη,μη φωνάξουμε αστυνομία,θα σε πληρώσω να τελειώνουμε' και που θα σε πάρει τηλέφωνο ο δικηγόρος του να σου πει "ο πελάτης μου ισχυρίζεται πως εσείς κάνατε όπισθεν και τον χτυπησατε'..Αλήθεια ,πέφτει κανείς απ τα σύννεφα; ουτε οι 6 στους 10 δεν πέφτουν ,γιατί την καμπούρα του δεν τη βλέπει κανένας.
κουτοπόνηρο να χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου φίλε μου, που ''ξέπεσες'' από τις Βερσαλίες στην καθ ημάς Ανατολή και νιώθεις ανήμπορος να προσαρμοστείς τάχαμου. Τέτοια ιδεολογήματα τύπου ''έλληνες μπαταχτσήδες'' κτλ στείλ' τα στον θεωρητικό σας τον Ράμφο που ειδικεύεται στον μπλαζο-σνομπισμό
...που ένα σημαντικό ποσοστό πληθυσμου για πολλά χρόνια,φοροδιέφευγε,δεν έκοβε αποδείξεις,εικονικά τιμολόγια κλπ. αλλά τα κόμματα που κυβερνούσαν δεν έπαιρναν μέτρα εις βάρος τους για να μην τους δυσαρεστήσουν και χάσουν ψήφους,που οι αγρότες,έπαιρναν τα λεφτά των επιδοτήσεων και αντί να ανδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους,τα τρώγαν στα μπουζούκια,που γινόταν τρελές σπατάλες σε σκάνδαλα,εξοπλιστικά και δημόσια έργα..
Ε, όχι και να φταίει αυτός ο πάνσοφος λαός. Οι ευρωπαίοι φταίνε που παίρνουν σύνταξη 40ρηδες,που ξανανοιξαμε την ερτ, που ξαναπροσλαμβανουμε με κριτήρια "εσύ που ήσουν όταν έπεσε το μαύρο" που δεν θέλουμε να πειράξουμε το δημόσιο και ξεσκιζουμε τον ιδιωτικό τομέα, που δεν κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις κ.α. Αμάν πια...
Ο ελληνικός λαός είναι "κυρίαρχος" και έχει δώσει "σαφέστατη εντολη-ετοιμηγορια" ότι πρέπει να μας δίνουν οι άλλοι δανεικά κι'αγυριστα για να τα ξοδευουμε όπως θέλουμε. Ποσό δύσκολο είναι πια να το καταλάβουν οι "εκβιαστες, ακροδεξιοί, φασίστες" ευρωπαίοι?