To Bερολίνο απαντά στις "Κασσάνδρες" του Τσίπρα

To Bερολίνο απαντά στις "Κασσάνδρες" του Τσίπρα Facebook Twitter
17

Φρένο στην αισιοδοξία της Αθήνας βάζει λίγο μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το Βερολίνο.

Σύμφωνα με το MEGA, αξιωματούχος από το ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας ρωτήθηκε γιατί την ώρα που η Αθήνα στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας το Βερολίνο εμφανίζεται ως Κασσάνδρα."Δεν είμαστε Κασσάνδρες. Είμαστε ρεαλιστές. Δεν διαπιστώνουμε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις." σχολίασε το Γερμανικό Υπουργείο.

Αντίστοιχη ήταν και η δήλωση από τον εκπρόσωπο του Σόιμπλε σήμερα ο οποίος ρωτήθηκε για την αισιοδοξία της Αθήνας και απάντησε πως και στο παρελθόν υπήρχαν αντίστοιχες δηλώσεις και πληροφορίες.

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Οπως εχουμε προσεξει ολοι εδω και καμποσες μερες η ευρωπαικη πολιτικη ηγεσια εχει αποκτησει "δισυποστατη"φυση.Στην μια πλευρα βρισκεται η κορυφη της πολιτικης ηγεσιας-προεδροι και πρωθυπουργοι-της Γερμανιας,της Αυστριας,της Φινλανδιας,της Γαλλιας,και στην αλλη οι υπουργοι οικονομικων των χωρων τους.Οι οποιοι δειχνουν,τουλαχιστον,να λειτουργουν "αυτονομα"στο θεμα της Ελλαδας.Οι πρωτοι,οι "ηγετες"δειχνουν,με τις δηλωσεις τους,οτι ειναι θετικοι και υποστηρικτικοι.Οι δευτεροι το ακριβως αντιθετο.Και μαλιστα σε ακραια μορφη.Το φαινμενο αυτο δεν εχει προηγουμενο ,εξ οσων εγω ενθυμουμαι τουλαχιστον.Τα νουμερα 1 και 2 ευρωπαικων κυβερνησεων να κινουνται σε αντιθετες κατευθυνσεις,πανω στο ιδιο θεμα.Εαν παρακολουθωντας αυτες τις εξελιξεις δεν προβληματισθουν σοβαροτατα η ελληνικη κυβερνηση και οι ελληνες πολιτες,σε πρωτη φαση,αλλα και ολοι οι ευρωπαιοι πολιτες σε δευτερη,τοτε αυτο που θα συμβει-αργα η γρηγορα-μονον εκπληξη δεν θα αποτελεσει.Και,σιγουρα,οχι ευχαριστη.
να ηταν μονο οι "ανωνυμοι" το λενε και οι "επωνυμοι"Ολοι την ιδια φραση, εχει παρουσιαστει πρόοδος, αλλα εχουμε χασει πολυ χρόνο και υπάρχουν ακόμη διαφορές κλπ κλπ Τώρα βεβαια και αυτοί εχουν τη δικη τους στρατηγικη.Αλλα επειδή εχουμε συμφωνια απο μερα σε μερα απο τα μεσα Απριλιου μαλλον και οι δικοι μας δεν τα λενε καλα.Πρεπει ομως και να το λενε αλλιως η εκροη καταθεσεων θα ηταν ακομη μεγαλυτερη! ουτε 20αρικο δεν θα εμενε στην τραπεζαΑσε το αλλο, που μετα από τοσο γκαστρωμα ο,τι και να ερθει, μια χαρα θα φαινεται :Ρ
Το κείμενο ομιλεί για κάποιον από το υπουργείο της Γερμανίας. Και δέχεται την αλήθεια των όσων είπε. Και αυτά σύμφωνα με το Μεγάλο (και τόσο καθαρό κανάλι..). Να πιστέψουμε ή να κλεισουμε μάτια και αυτιά; Η λογική είναι...μεγάλο κανάλι + κάποιος + γερμανός + υπέυθυνος ...και πρέπει να τον πιστέψουμε. Πολύ καλά! Δεν θα πάρω!
Το πρόβλημα είναι αυτός ο Σόιμπλε. Αν... πάει περίπατο, ο αντικαταστάτης του η Μέρκελ η Μπούντεσμπανγκ ο Ντράγκι το ΔΝΤ το Παρίσι η Ρώμη η Μαδρίτη... θα πουν τι θέλει η Ελλάδα, 30 με 40 δις, πώς τα θέλει, άνευ όρων, να ορίστε, πάρτε τα.
Και φίλε για πες που θα τα βρούμε; Και αν δανειστούμε σήμερα άλλα 40 δις πότε θα τα αποπληρώσουμε (έχεις κάποιο λογικό χρονικό ορίζοντα;) Η δε Ισπανία ίσως αλλάξει τροπάρι (ο Ραχόι χάνει ακόμα και τον εαυτό του)και η (ακρο)δεξιά δήμαρχος της Μαδρίτης πάει από εκεί που ήρθε, μαζί με τον αλκοολισμό της (ναι είναι και αλκοολική αν δεν το ξέρεις)και την υπεσυντηρητική της ατζέντα (βλ. ομοφυλοφιλους, διαφορετικότητα, κοκ) Μήπως θες, δε, να μπένουν αστυνομικοί σε κάθε σπίτι που δεν έχει να πληρώσει την κάθε αγαπημένη τράπεζα; Μήπως θες κάθε διαδήλωση να απαγορεύεται με νόμο που ειναι πανομοιότηπος με αυτό του Φράνκο; Τελικά τι προτεινεις;
Οι αστυνομικοί πρέπει να μπαίνουν σε σπίτια και να πετάνε το κόσμο έξω επειδή δεν έχει να πληρώσει εφορία σε τεκμαρτά (φανταστικά δηλαδή) εισοδήματα και ΕΝΦΙΑ επειδή είναι άνεργος!Το ότι το σπίτι του δεν το χρωστάει πουθενά και είναι δικό του δεν έχει καμία σημασία.Αντίθετα καιγόμαστε για κάποιον που πήρε πολυτελές σπίτι με 3,000 ευρώ το τετραγωνικό και περιμένει οι υπόλοιποι (ο άνεργος απο πάνω που λέγαμε) να του πληρώσει το υπόλοιπο του στεγαστικού του...Ζήτω η τρέλα, οεο ζήτω η τρέλα!
Μα έχουμε μάθει τα βασικά σημεία που διαφωνεί η ελληνική πλευρά όπως η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση των συντάξεων και το ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος. Εκείνοι γιατί δε λένε κάτι παρά μόνο απειλούν ή διαψεύδουν; Ας μιλήσουν καθαρά να φανούν εκείνοι οι καλοί αφού η ελληνική πλευρά είναι όπως λένε παράλογη και ανυποχώρητη.
τρολολέ να σου πω κάτι....να διαπραγματευτούμε για διάφορα όπως το ΦΠΑ ή το πρωτογενές πλεόνασμα είναι θεμιτό. Το να ζητάμε 18 χώρες να πληρώνουν τις συντάξεις μας, ενός συνταξιοδοτικού συστήματος που έχει καταρρεύσει είναι όχι απλά αστείο, αλλά χυδαίο. Ήμαρτον πια με τις συντάξεις και τους μισθούς του δημοσίου. Έλεος, λυπηθείτε μας!!!
Ποιος μίλησε για τις υπέρογκες συντάξεις του δημοσίου; Όταν όμως ζητούν οι ήδη χαμηλές συντάξεις να πέσουν στα 320 ευρώ πως θα ζήσει ο άλλος; Με δωρεές; Ας συνέλθουμε λίγο και να καταλαβαίνουμε λίγο τι εννοεί ο άλλος. Λες να υπονόησα ότι πρέπει ο στρατιωτικός να συνεχίσει να βγαίνει σε σύνταξη στα 45 ή ο δημόσιος υπάλληλος να παίρνει υπέρογκο εφάπαξ και σύνταξη 4.000 ευρώ; Ήμαρτον.
Μα είναι ξεκάθαρο τι θέλουν αν κανείς διαβάζει γερμανικό τύπο (υπάρχουν και έκδοση πολλών άρθρων και σε αγγλικά)Οι Θεσμοί βλέπουν από το Σεπτέμβριο του 2014 - ακόμα και την εποχή του success story - χρηματοδοτικό κενό ύψους 30 με 40 δισ. Προτείνουν νέα συμφωνία με αυτό το ποσό και με περικοπές σε μισθούς, ασφαλιστικό και αύξηση ΦΠΑ. Μεταρρθυμίσεις που έκανε η Γερμανία τη προηγούμενη δεκατετία. Συν πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία είναι εξωπραγματικά γιατί η Κεντρική Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με το φαινόμενο αποπληθωρισμού, το οποίο με τη σειρά του ο Ντράγκι προσπαθεί να αντιμετωπίσει με το ¨τύπωμα¨χρήματος.
Καταρχάς αν κάποιος πρέπει να μας πει τι λένε είναι δουλειά της δικής μας κυβέρνησης και όχι των υπολοίπων. Πέρα από αυτό δεν έχει νόημα να κάθεσαι και να λες τις προτάσεις της ημέρας σε μια διαπραγμάτευση υπό εξέλιξη. Δηλαδή τι να λες, σήμερα προτείνω 20% ΦΠΑ, αύριο 21% (γιατί παραχώρησα κάτι άλλο), μεθαύριο 22% κ.ο.κ. ;;; Τι νόημα έχει;Οι δικοί μας κάθονται και "διαρρέουν" προτάσεις για να έχουμε να ασχολούνται τα δελτία ειδήσεων και να λέμε για ηρωικές διαπραγματεύσεις και άλλα ωραία (και κατά τη γνώμη μου για να κόβουν κίνηση για τις προτάσεις και να συντηρούν ένα κλίμα τρομοκρατίας). Η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης είναι εκ φύσεως κλειστή. Η άποψη ότι αν τους "δώσω" δημόσια θα ντραπούν ή ξέρω και εγώ τι και θα αλλάξουν γνώμη νομίζω ότι είναι κατα βάση ελληνική πατέντα. Το θέμα είναι να είναι σαφή τα αποτελέσματά της και οι λόγοι που οδήγησαν εκεί όταν τελειώσει.