NEO VIDCAST

Βαλυράκης: Μέσα στη Siemens λειτουργούσε εγκληματική οργάνωση

Βαλυράκης: Μέσα στη Siemens λειτουργούσε εγκληματική οργάνωση Facebook Twitter
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
3

Για εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε εντός της Siemens έκανε λόγο ο Σήφης Βαλυράκης καταθέτοντας χθες στην επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο. "Στο εσωτερικό της Siemens αποδείχθηκε ότι είχε δημιουργηθεί ιδιαίτερη οργανωτική δομή από ανώτατα στελέχη της τα οποία λειτουργούσαν από κοινού ως εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα που αποσκοπούσαν αφενός στην εξασφάλιση 'μαύρου' χρήματος και αφετέρου στη διοχέτευσή του χωρίς ίχνη για παράνομες, ωφέλιμες κατά τη Siemens, πληρωμές", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλυράκης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της προηγούμενης Επιτροπής της Βουλής που διερευνούσε το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας.

Ο κ. Βαλυράκης τόνισε επίσης ότι θα πρέπει η ίδια η εταιρεία να αποκαλύψεις σε ποιους δινόταν οι μίζες οι οποίες, όπως είπε, ήταν 10%, το 8% για τα «λαδώματα» και το 2% για ενίσχυση κομμάτων. Ο πρώην υπουργός είπε ότι η επιτροπή έβρισκε μίζες που έφευγαν από την εταιρεία προς πολιτικά πρόσωπα, όμως παρεμβάλλονταν παρένθετα πρόσωπα και χανόταν η διαδρομή τους.

Σε ό,τι αφορά, δε, το έργο της προηγούμενης επιτροπής ανέφερε:

"Η εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens υπηρέτησε στο ακέραιο την εντολή που είχε από τη Βουλή και το καθήκον της με βάση το Σύνταγμα και προσέφερε εξαιρετικά σημαντικό έργο. Το ίδιο το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, η δικαστική, η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων και αδύναμες να διαχειριστούν το ίδιο το σκάνδαλο στο μέγεθός του αλλά και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής. Απόδειξη σήμερα ότι δικάζονται δεκάδες υπηρεσιακοί παράγοντες, υπάλληλοι και άλλα παρένθετα πρόσωπα χωρίς τα πολιτικά πρόσωπα".

 

3

NEO VIDCAST

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πώς γίνεται αυτά να μην είναι πρώτη είδηση για τις επόμενες βδομάδες σε κάθε ΜΜΕ, δεν μπορώ να καταλάβω.Το πώς ΝΔ/ΠΑΣΟΚ κατάφεραν να παρκάρουν αυτήν την υπόθεση χωρίς να βρεθεί ένας πολιτικός υπεύθυνος, είναι μοναδικό θαύμα της μοντέρνας ευρωπαϊκής ιστορίας.
Επειδή ο μέγας συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος έφτιαξε τον Νόμο 3126/19.03.2003, ο οποίος υπερψηφίστηκε από τα δύο (τότε) ισχυρά κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με 268 ψήφους υπέρ, και που εν ολίγοις λέει ότι αν δεν αρθεί η βουλευτική ασυλία κάποιου βουλευτή πριν την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών, τα αδικήματα του ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.