Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Ατελιέ/ LIFO
25

 

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter

 

Τα ξεχωριστά αθηναϊκά παγωτά
Παράδοση, ποιότητα, προσεκτική επιλογή πρώτων υλών, κλασικές και πρωτότυπες γεύσεις είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν τα συγκεκριμένα αθηναϊκά παγωτά να ξεχωρίζουν.

Solo Gelato

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter


Είναι ο απόλυτος ναός του παγωτού στα βόρεια προάστια και αυτό γιατί έχει καταφέρει να αναγάγει την παρασκευή του σε μυστικιστική σχεδόν ιεροτελεστία. Υπεύθυνος γι' αυτό είναι ο ιδιοκτήτης του, Νίκος Χριστογεώργος, τρίτης γενιά «παγωτοποιός», ο οποίος χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα τις συνταγές του παππού του από το 1951, παρασκευάζοντας τα παγωτά από την αρχή, με φίνες πρώτες ύλες και χωρίς έτοιμα μείγματα. Η επιμονή και το μεράκι είναι που του χάρισαν πριν από μερικά χρόνια την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγωτού στο Βερολίνο. Στο Solo Gelato θα βρείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία από γεύσεις παγωτών, ακόμη χωρίς ζάχαρη (με στέβια και σιρόπι αγαύης) ή γλουτένη. Παραδοσιακό καϊμάκι με σαλέπι και μαστίχα Χίου, σορμπέ σοκολάτας με κακάο Criollo, φιστίκι Σικελίας (100% IGP), φουντούκι Πιεμόντε (100% IGP) είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες απίθανες γεύσεις που σας περιμένουν να τις δοκιμάσετε όλο το καλοκαίρι.

A.Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, 210 6813622, www.sologelato.gr

 

Crêpe Diem

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter


Το έχουμε ξαναγράψει ότι πιθανότατα είναι η καλύτερη κρεπερί του Χαλανδρίου, αλλά το Crêpe Diem δεν σταματάει να μας εκπλήσσει. Τώρα προτείνουμε το εξαιρετικό παγωτό μηχανής με extra σοκολάτα bueno, merenda, μπισκότο oreo και caprice. Η σχέση ποιότητας, γεύσης και τιμής είναι μοναδική, ενώ το ταχύτατο delivery έρχεται ό,τι ώρα θέλετε στο σπίτι σας (09:00-04:00).

Σωκράτους 6, Χαλάνδρι, 210 6858418, facebook.com/CrepeDiem.xalandri, www.crepediem.gr

 

Vero Gelato

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό Instagram: Two Minutes Angie


Η ταλαντούχα ομάδα του Vero Gelato αναζητά και πειραματίζεται συνεχώς με νέες γεύσεις, κορυφαία υλικά αλλά και τις πιο τέλειες καινούργιες συνταγές προκειμένου να παρασκευάσει ίσως το πιο απολαυστικό χειροποίητο gelato που έχετε δοκιμάσει. Το Vero Gelato δεν θα το βρείτε σε κάθε γωνιά του δρόμου αλλά κυρίως στο White Rabbit στα Εξάρχεια και σε επιλεγμένα –σηματοδοτημένα ή μη– σημεία πώλησης, τζελατερίες, ζαχαροπλαστεία, beach bars, εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφους και αλλού σε όλη την Αθήνα. Περισσότερες από 50 γεύσεις ιταλικού παγωτού με φρέσκο ελληνικό γάλα και αγνές πρώτες ύλες. Αναζητήστε τες!

Μπουμπουλίνας 42, Καλλιθέα, 210 9530225, verogelato.gr, fb: VeroGelatoItaliano

Fatto a Mano

Μάλιστα! Μια στάση στο Περιστέρι και το Fatto a Mano με «καθίζει στο θρανίο» ξανά και μου θυμίζει τι πρέπει να προσέχω στο παγωτό, δηλαδή όχι μόνο την προέλευση ή την ποιότητα του γάλακτος. Στο πεντακάθαρο εργαστήριό του, που από άποψη χωρίζεται με τζάμι από το κατάστημα για να φαίνεται όλη η διαδικασία και τα υλικά που χρησιμοποιεί, ο Γιάννης Νύκταρης (γνωστός από τα δημοφιλή βουτήματά του) προτείνει το εντελώς… «γυμνό» παγωτό. 

Αδιαφορεί για τα εντυπωσιακά χρώματα και αρώματα, ούτε και διανοείται να προσθέσει χρωστικές ουσίες, βελτιωτικά γεύσης ή συντηρητικά στα παγωτά του. Έτσι, για παράδειγμα, το παγωτό φιστίκι του δεν έχει έντονο πράσινο χρώμα αλλά ένα απαλό καστανό και ο ανανάς του (ο καλύτερος της Αθήνας) διατηρεί στο εσωτερικό του τις ίνες του φρέσκου φρούτου! Κάτι τέτοια ξαφνιάζουν όσους συνήθισαν τις τρα-λα-λά γεύσεις και εμφανίσεις των βιομηχανοποιημένων παγωτών, αλλά, από την άλλη, χτίζουν νέους, πιστούς και ψαγμένους πελάτες, που είναι και το μόνο που ενδιαφέρει τον Κρητικό επιχειρηματία. Το Fatto a Mano έγινε γνωστό για το παγωτό με γεύση αχλάδι, αξίζει όμως να δοκιμάσεις το παγωτό με ρακόμελο και ανθότυρο/μέλι! Χρησιμοποιεί την ακριβότερη σοκολάτα Valrhona για τη σοκολάτα του, που στέκει στο βάθρο των καλύτερων της πόλης, και όταν μπαίνω για να τον φωτογραφίσω στον τεράστιο καταψύκτη του με τους ανανάδες και τον στυμμένο χυμό λεμόνι καταλαβαίνω ότι εδώ και μόλις έναν χρόνο φτιάχνεται ένα ξεχωριστό παγωτό με όραμα ποιότητας και επιτυχίας. 

Μικρές λεπτομέρειες ολόγυρα στο Fatto a Mano σε πείθουν γι’ αυτό, όπως η σπιτική φρεσκοστυμμένη λεμονάδα, τα σιρόπια που επίσης φτιάχνουν οι ίδιοι (φράουλα, καραμέλα, βατόμουρο και εξωτικά φρούτα) και τα τραγανά χωνάκια που ψήνονται στο μαγαζί. 

Πριν φύγεις με όποια γεύση σε εμπνεύσει, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τη φράουλα και το παγωτό από λωτό και αγόρασε ένα «κιάλι του πειρατή» (ένας άδειος κύλινδρος από γλυκιά σφολιάτα με ζάχαρη και κανέλα ουγγρικής έμπνευσης και απίστευτης νοστιμιάς) για να σερβίρεις πρωτότυπα την επιλογή σου! 

Εδώ σημασία δεν έχει τόσο τι βάζουν μέσα στο παγωτό, όσο… τι δεν βάζουν! Κι’ αυτό, πίστεψέ με, είναι πολύ σημαντικό...

Fatto a Mano, Κ. Βάρναλη 21, Περιστέρι, 210 5777407

Γαλακτοπωλείο Λακαφώση

 

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό Instagram: Two Minutes Angie

Ακόμα πιο βόρεια, στη Σταμάτα και στο εξαιρετικό γαλακτοπωλείο της οικογένειας Λακαφώση, αγοράζεις για το σπίτι (δεν σερβίρεται στο πρατήριό τους) παγωτό αμύγδαλο, καλό παγωτό μερέντα, γιαούρτι και το αγαπημένο μου με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και σιρόπι καραμέλας. Το παγωτό τους φράουλα φτιάχνεται μόνο από φρέσκο φρούτο. Όταν τους επισκέπτομαι, προμηθεύομαι και μέλι με γεύση μαστίχα ή με φουντουκόπαστα (η ελληνική Νουτέλα δηλαδή) της Melion και γλυκό βύσσινο της Ήδιστον για τις γαρνιτούρες. Απόλυτη εμπιστοσύνη στην ποιότητα και την πρώτη ύλη. Το γάλα, αν και πλέον δεν είναι δικής τους παραγωγής, παραμένει δικής τους, προσεκτικής επιλογής – από τα αγνότερα που μπορείς να γευθείς. Αξίζει 100% μια επίσκεψη. 

Λεωφόρος Σταμάτας 47, 210 6217810, www.lakafosis.gr

Mucca

 

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό Instagram: Two Minutes Angie

 

Στην Ερυθραία έχει στηθεί μια gelateria σκέτη παιδική χαρά! Παγωτά με έντονα ιριδίζοντα χρώματα και δημοφιλείς παιδικές γεύσεις, όπως τσίχλα (bubble gum), μπισκοτίνο, Lila Pause, Kinder Bueno, Nutella! Εμπνευστής της gelateria Mucca ο Ιταλός σεφ Vincenzo Zanni, γνωστός και από την τρατορία του λίγα στενά πιο πίσω… Από τις πιο ενήλικες γεύσεις ξεχωρίζει το φουντούκι nocciatela, η πολύ καλή φράουλα, η βανίλια και η ωραία σκούρα σοκολάτα, με πορτοκάλι ή σκέτη. Το Mucca, ανάμεσα στα μπαράκια της Ερυθραίας, έχει γίνει στέκι για τους χίπστερ τα βράδια και τους… γονείς τους τα καλοκαιρινά απογεύματα. Μπορείς να απολαύσεις τα παγωτά τους στα τραπεζάκια έξω ή να τα πάρεις στο σπίτι σε συσκευασίες μισού και ενός κιλού. Αξίζει όμως να καθίσεις για το χάζι, είναι σαν να βρίσκεσαι σε νησί και να είσαι ξανά 18… 

Χαριλάου Τρικούπη 146, Ν. Ερυθραία, 210 8001614 

Κάκκαλης

Μάλιστα, φίλε μου, υπάρχει και παγωτό τσουρέκι σε αυτή την πόλη και το καλύτερο θα το βρεις στον Κάκκαλη! Φράουλα με δημητριακά η άλλη έκπληξη, όπως και παγωτό καταΐφι, δίπλα στα κοκ που τον έκαναν γνωστό. Τα δυο αδέλφια εκεί θα σε εξυπηρετήσουν με χαρά.

Θηβών 210, Περιστέρι, 210 5777472

 

Βάρσος

 

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό Instagram: Two Minutes Angie

 

Ο Βάρσος παραμένει σταθερή αξία και στα παγωτά. Καλό «Σικάγο» και εδώ για να το ευχαριστηθείς στον δροσερό κήπο του, στο πίσω μέρος του παλιού κηφισιώτικου ζαχαροπλαστείου, κάτω από τα πλατάνια. Δυστυχώς, σπάνια σερβίρεται πλέον το παλιομοδίτικο πες-μελμπά… Προσωπικά, προτιμώ να αγοράσω όλα τα υλικά για το παγωτό των ονείρων μου και να το συνθέσω στο σπίτι, όπως μισό κιλό παγωτό φράουλα, μπραλίνα (ναι, μ-πραλίνα!), φιστίκι, κασάτο, μόκα, φράουλα, σοκολάτα ή βανίλια, έναν δίσκο μαρέγκας ή φωλιές μαρέγκας, σιρόπι βύσσινο ή μύρτιλο, τα μπισκοτάκια «γλώσσες», τα τέλεια καβουρντισμένα αμύγδαλα (ναι, τα πωλούν και αυτά), σος σοκολάτα και κρέμα σαντιγί! Γευστική καινοτομία αποτελεί τα δύο τελευταία χρόνια, όταν το κάθε φρούτο είναι στην εποχή του, η γρανίτα με σύκο, πεπόνι, φράουλα, βερίκοκο και ροδάκινο. Φρούτο, ζάχαρη και τίποτε άλλο, όπως χαρακτηριστικά λέει και η ανεπιτήδευτη χειρόγραφη ταμπελίτσα δίπλα στον πάγκο προετοιμασίας της. Δεν περιμένεις τίποτα λιγότερο από τον Βάρσο, που ακόμα επιμένει να φτιάχνει τα κρουασάν του με ζύμη viennoiserie και όχι με σφολιάτα, όπως το 1892 που πρωοτάνοιξε…

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8013743

 

Zillions

 

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό Instagram: Two Minutes Angie

Εδώ θα γευτείτε ένα από τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας. Το Zillion’s αποτελεί εδώ και 7 χρόνια το meeting point των βορείων προαστίων. Ένα στέκι όλων των ηλικιών, που εκτός από το ξακουστό του παγωτό, έχει αγαπηθεί για τον καφέ, τις μπαγκέτες, τις σαλάτες, την πίτσα και τα γλυκά του. Στο Zillions μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικό κρεμώδες παγωτό που φτιάχνεται καθημερινά από αγνές πρώτες ύλες στο εργαστήριο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μαγαζιού. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη νέα γεύση Pavlova που κάνει θραύση καθώς και το εξαιρετικό παγωτό φιστίκι ή το all-time classic φουντούκι. Οι λάτρεις του σορμπέ προτιμούν το δροσερό μάνγκο σορμπέ, το μύρτιλο ή τη νέα γεύση Cherry. Συνδυάστε το παγωτό σας με τραγανή φρεσκοψημένη βάφλα και Nutella ή με την κλασική σοκολατόπιτά του. Πολύ όμορφος και δροσερός ο εξωτερικός χώρος του, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς σε ένα ολάνθιστο φυτώριο. 

 Διονύσου 69, Κηφισιά, 210 6201211

Fresh

 

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό Instagram: Two Minutes Angie

Μόνο στο Fresh θα βρεις μικρά, κομψά παγωτάκια μακαρόν με γεύση μπισκότο, φράουλα, μάνγκο, σοκολάτα ή κρέμα με άρωμα από βανίλια Μαδαγασκάρης σε έντονα καλοκαιρινά χρώματα. Μεγάλη ποικιλία από γεύσεις παγωτού με το κιλό, με πλέον ευπώλητα τα σορμπέ και το παγωτό από σκούρα σοκολάτα. Επίσης, παγωτά με 0% ζάχαρη (με μαλτιτόλη) για διαβητικούς. Ειδικές παραγγελίες παγωτών πλέον γίνονται και για πελάτες με δυσανεξία στη γλουτένη ή αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Συσκευασίες μόνο για το σπίτι.

www.wearefresh.gr. 11 καταστήματα σε όλη την Αττική

 

Ζαχαροπλαστείο Σιντριβάνι
Ένα μήνυμα με κατευθύνει τώρα στη Φιλαδέλφεια για την πιο γλυκιά παγωμένη εμμονή, το παγωτό Σικάγο, και πιο συγκεκριμένα στο Σιντριβάνι. Από περιέργεια λέω να ακολουθήσω την ηλεκτρονική συμβουλή φίλης και πράγματι βρίσκομαι στο πεντακάθαρο, μοντέρνο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής του Θοδωρή Γεωργακόπουλου και της Κ. Κανάκη, που επιμένουν σε γλυκά και παγωτά παλαιάς κοπής (σοκολατίνες, νουγκατίνες, ποντικάκια) με αγνά υλικά και ντεμοντέ εμφανίσεις! Ναι, το Σικάγο είναι όντως εξαιρετικό και το εκμέκ με παγωτό καϊμάκι παίζει χρόνια τώρα ντέρμπι με εκείνο της Χαράς στα Πατήσια. Απαλές γρανίτες με χυμό από φρούτα εποχής, χωρίς πρόσθετα και αρωματικά. Όλα τα παγωτά γίνονται με πρόβειο γάλα και αυτό φαίνεται στο παγωτό βανίλια. Μπορείς να τα απολαύσεις στον καταπράσινο εξωτερικό χώρο του, να βολτάρεις στη Φιλαδέλφεια με ένα τραγανό χωνάκι στο χέρι ή να τα πάρεις σπίτι. 

Ειρήνης 4 & Μαραθώνος, Ν. Φιλαδέλφεια, 210 2518152

 

Ελληνικόν

 

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter

 

Το σικάτο Ελληνικόν έκανε την έκπληξη στον χώρο του παγωτού πριν από είκοσι περίπου χρόνια, λανσάροντας για πρώτη φορά τα… παγωτίνια του, που ακόμα βουτιούνται στη σοκολάτα ένα-ένα με το χέρι, σε γεύσεις κρέμα, φιστίκι, φράουλα και σοκολάτα (συσκευάζονται σε ειδικό κουτί που τα κρατά παγωμένα για δύο ώρες). Παγωτό για το σπίτι σε γεύσεις βανίλια, σοκολάτα με σιρόπι ή χωρίς, στρατσιατέλα, κρέμα και τούρτες παγωτό. Μην ξεχάσεις να πάρεις και λίγες touilles (λεπτά μπισκότα) με αμύγδαλο, πορτοκάλι ή φιστίκι για να συνοδεύσεις το παγωτάκι σου στο σπίτι, είναι εξαιρετικές. 

Π. Ιωακείμ 26, Κολωνάκι, 210 3601858 / Ελ. Βενιζέλου 59, Ερυθραία, 210 8074512 / 25ης Μαρτίου 71, Ν. Ψυχικό, 210 6753388.

Τίλλας

Και μια και βρίσκομαι στη Φιλαδέλφεια, αποκλείεται να μην πεταχτώ και στον Τίλλα. Εδώ έχω κόλλημα με ένα παγωτό δικής μου έμπνευσης που θυμίζει λίγο το Βanana Split, που δεν κατανοώ γιατί λείπει πλέον από τους περισσότερους καταλόγους. Το αγαπημένο μου παγωτό στον Τίλλα αποτελείται από μια ολόκληρη φρέσκια μπανάνα, βουτηγμένη σε σοκολάτα Υγείας και κομμένη στα δύο, μια μπάλα παγωτό μπανάνα (που θυμίζει μωρουδιακή φρουτόκρεμα!) και μια μπάλα μπισκότο δίπλα – γούστα είναι αυτά…  Από το 1964 στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, ο Τίλλας έχει γλυκάνει πολύ κόσμο με εξαιρετικό λεμόνι σορμπέ (ίσως το καλύτερο που δοκιμάσαμε), πολύ καλή βελουδένια μόκα, απόλυτα ισορροπημένη φράουλα, απαλό παρφέ ρουαγιάλ. Οι κλασικές γεύσεις είναι όλες εδώ και η γλυκιά κυρία Τίλλα στο ταμείο φροντίζει να είναι όλα αγνά και καθαρά για τις οικογένειες της περιοχής και τους πιστούς της πελάτες απ’ όλη την Αθήνα. 

Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου 10, Νέα Φιλαδέλφεια , 210 2511418

Κωνσταντινίδης

Ο Κωνσταντινίδης φημίζεται, ως γνωστόν, για το πολύ καλό μιλφέιγ του, αλλά και το παγωτό μιλφέιγ του είναι εξίσου δημοφιλές. Οι ουρές έξω από τα καταστήματα «Κωνσταντινίδης» τα καλοκαιρινά βράδια μαρτυρούν ακριβώς αυτό το γλυκό σουξέ: παγωτό βανίλια με θρυμματισμένο μιλφέιγ ή, εναλλακτικά, παγωτό γιαούρτι-ρόδι (το αγαπημένο μου εδώ), φιστίκι και γρανίτα λεμόνι, διάφορες τούρτες παγωτά και, φυσικά, εκμέκ με καταΐφι. Με οκτώ καταστήματα στην Αθήνα και 20 σε όλη την Ελλάδα, το παγωτό του Κωνσταντινίδη με γάλα από το Κιλκίς και βούτυρο Ελασσόνας είναι μια τεράστια επιτυχία! Και όταν έχεις μια επιτυχημένη συνταγή γλυκού, όπως το μιλφέιγ στην προκειμένη περίπτωση, την κάνεις και παγωτό, σωστά; (Χρήσιμη πληροφορία για μαμάδες ή… μεγάλα παιδιά που ετοιμάζουν παιδικό πάρτι: ο Κωνσταντινίδης ενοικιάζει ένα παραδοσιακό καροτσάκι παγωτού που έρχεται στον χώρο σας με τις γεύσεις που εσείς θα επιλέξετε, κυπελλάκια, χωνάκια και παγωτατζή – κομπλέ!).

www.konstandinidis.com

Ζαχαροπλαστείο Χαρά 

 

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter

 

Πατήσια, Χαρά, Σικάγο. Στα πιο σκερτσόζικα μπολάκια της αγοράς (στο χρώμα της μόκας, με σχέδιο λιωμένου σοκολατένιου σιροπιού) σερβίρεται ένα παγωτό-σταθμός στην ιστορία αυτής της πόλης: θυμίζει διάλειμμα για παγωτάκι από το διάβασμα στις εξετάσεις, βολτίτσα μετά το κυριακάτικο φαγητό εντός ή εκτός σπιτιού, έναν φίλο να καταφθάνει με το αγαπημένο σου παγωτάκι-εκπληξούλα κάτι καυτά καλοκαιρινά απομεσήμερα… Άξια αναφοράς η γεύση τούτι-φρούτι με κομμάτια γλασαρισμένου φρούτου και το σταθερό σουξέ της Χαράς για μεγάλες υπογλυκαιμίες, το εκμέκ με παγωτό καϊμάκι (και πρόσφατα φτιαγμένο από βουβαλίσιο γάλα). Ένα από τα πιο παλιά και αγαπημένα παγωτατζίδικα της πόλης. Διαθέτει και delivery.

Πατησίων 339, Άνω Πατήσια, 210 2287266

Orange Gelato

Παγωτό καταΐφι το δυνατό χαρτί στο Orange Gelato στον Βύρωνα, ένα στέκι που οι κάτοικοι του προαστίου εμπιστεύονται για τη γλύκα τους. Πατέρας και παιδιά φροντίζουν τα δυο μαγαζιά που είναι δίπλα-δίπλα και σερβίρουν παγωτό γιαούρτι, χωνάκια με πολλές γεύσεις παγωτού αλλά και κρέπες, τοστάκια και ό,τι άλλο συνεπάγεται το καλοκαιρινό βραδάκι στον πεζόδρομο που σφύζει από ζωή. 

Ευαγγελικής Σχολής 15-17, Βύρωνας, 210 7609220

Cremino

Ένα μικρό παγωτατζίδικο-σκέτο μπιζουδάκι εμφανίζεται εκεί που δεν το περιμένεις! Το ανακαλύπτεις σε μια βραδινή βόλτα με έναν φίλο, κοντοστέκεσαι γιατί το μαγαζί είναι μια σκέτη γλύκα και αμέσως μετά αντιλαμβάνεσαι ότι έφτασες δεύτερη και καταϊδρωμένη γιατί οι Γιαπωνέζοι τουρίστες το γνωρίζουν ήδη και το ποστάρουν μετά την πρώτη μπουκιά σε Ιnstagram, Facebook inbox, Τwitter! Ο λόγος της επιτυχίας; Το παγωτό τριαντάφυλλο για τους Γιαπωνέζους, το βουβαλίσιο και γίδινο γάλα που χρησιμοποιεί η Νάνσυ (Αθανασία) Κουταλιάκου για τα παγωτά της για εμάς, τους Έλληνες. Το καϊμάκι, ά-παι-χτο, φτιαγμένο από βουβαλίσιο γάλα της οικογένειας Μπέκα, που πλέον συγκεντρώνει το περισσότερο βουβαλίσιο γάλα στην Ελλάδα. Η Νάνσυ, επειδή δεν έχει ούτε καν παγωτομηχανή στο μικρό της εργαστήριο (παρασκευάζει το παγωτό της με μίξερ σε μικρές ποσότητες κάθε μέρα!), μπορεί να σου παρασκευάσει το παγωτό της απόλυτα δικής σου έμπνευσης, όπως το λεμόνι/chili που παραλάμβανε μια κυρία όταν επισκεφθήκαμε το μικρό παγωτατζίδικο. Πολύ ωραίο και το σορμπέ με γεύση καφέ εσπρέσο και το πράσινο τσάι με καυτερό τσίλι. Μπόνους; Τα καταπληκτικά μίνι σοκολατάκια του και το χαμόγελο. 

Νίκης 50 Α & Κυδαθηναίων, Σύνταγμα, 6933 167892

Που θα βρεις  τα παγωτά
Μοντέρνες τζελατερίες και παραδοσιακά στέκια της πόλης που έχουν αποκτήσει το δικό τους πιστό κοινό.

Magic Concept Store

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter

Ένα πολυτελέστατο μαγαζί με ειδικό βάθρο για να ακουμπήσεις (και να φωτογραφίσεις) το εντελώς προσωπικό σου παγωτό ξυλάκι κρέμα Algida που εσύ ο ίδιος σχεδίασες, όπως ακριβώς σου άρεσε! Μπορείς να επιλέξεις τη σοκολάτα της επικάλυψης, τα toppings που σου κέντρισαν το ενδιαφέρον και το συνοδευτικό σιρόπι από σοκολάτα σκούρα, λευκή ή γάλακτος. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι για να μπορείς καθημερινά να περνάς και να φτιάχνεις το παγωτό ξυλάκι των ονείρων σου. Κομματάκια από φράουλες, καρότο, καρύδα, φύλλα μολόχας, τρίμμα από μουστοκούλουρο, αλάτι και ροζ πιπέρι, όλα ταιριάζουν στο δικό σου ξυλάκι κρέμα Algida και αν στερέψεις από φαντασία, τα παιδιά πίσω από το μπαρ είναι εκεί για να σε καθοδηγήσουν. Μη φοβηθείς να τολμήσεις: αν δεν σου αρέσει ο περίεργος συνδυασμός γεύσεων που επέλεξες, θα σου φτιάξουν ένα άλλο! 

Κολοκοτρώνη 3-5, πλατεία Κολοκοτρώνη, Αθήνα

Μαστρονικόλας 

Ένα ακόμα καλό καϊμάκι στο γαλακτοζαχαροπλαστείο Μαστρονικόλα στον Πειραιά που βρίσκεται στην ίδια θέση εδώ και 105 χρόνια και σερβίρει στη γειτονιά επί τρεις γενιές ρυζόγαλο, κρέμες και καλό παγωτό. Καϊμάκι από ολόπαχο πρόβειο γάλα με σαλέπι και άρωμα βανίλιας αλλά και γεύσεις φράουλα, ρόδι, φιστίκι και cookies. Θα προμηθευτείς και βυσσινάδα Αργουδέλη για να ευχαριστηθείς το παγωτό τους σπίτι. 

Καραολή & Δημητρίου 68, Πειραιάς, 210 4123783

Waffle΄s House

Ξέρεις το κόλλημα των παιδιών με τις βάφλες! Αν υποκύψεις, πήγαινε για την καλύτερη στο Waffle’s House, το παγωτατζίδικο με τη χαλαρότερη ατμόσφαιρα και την καλύτερη θέα στη Βουλιαγμένη ή στη… Νάξο (στη Χώρα και την παραλία της Πλάκας). Ξεκίνησε από τη Νάξο κι έγινε γνωστό για τη γεύση Kinder. Dress code; Το μαγιό σας, όπως προτείνουν και οι ίδιοι! 

Αγίου Παντελεήμονος, Βουλιαγμένη, 210 8961227

 

Μαλεμπί

Ο ζαχαροπλάστης Δημήτρης Λεμοντζόγλου φτιάχνει το καϊμάκι στο ζαχαροπλαστείο Μαλεμπί με μια οικογενειακή συνταγή από την Πόλη, από βουβαλίσιο γάλα, χωρίς άρωμα μαστίχας, μόνο με σαλέπι. Ταιριάζει με το κιουνεφέ τους μια χαρά… Αξιόλογο και το σορμπέ bitter σκούρας σοκολάτας χωρίς γάλα, για λιγότερες θερμίδες. 

Δημ. Γούναρη 173 & Ανθέων, 216 7001922

Νανά Γιώτη

Η Νανά Γιώτη έχει πολύ καλό παγωτό! Ιδιαίτερα καλό, όμως, είναι το σπάνιο πλέον μανταρίνι, όπως και το φιστίκι με ολόκληρα κομμάτια από τον γευστικό ξηρό καρπό και το παγωτό καπουτσίνο, όλα φτιαγμένα στο εργαστήριό της, στα Βριλήσσια. Ξεχωρίζει, όμως, για τρεις πρωτότυπες δημιουργίες: το προφιτερόλ παγωτού (μικρά σουδάκια γεμισμένα με παγωτό βανίλια και γκανάς σοκολάτας που συσκευάζεται χωριστά για να ζεσταθεί και να σερβιριστεί τελευταία στιγμή στο σπίτι), ένα πανέμορφο μπισκοτένιο καλάθι από το τραγανό μπισκότο του κώνου τους με μικρές μπάλες παγωτού απ’ όλες τις γεύσεις, και, τέλος, μεγάλα χωνάκια με επικάλυψη σοκολάτα μέσα-έξω και παγωτό σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις – όλα έτοιμα προς κατανάλωση, ακριβώς έξω από το αγαπημένο ζαχαροπλαστείο ή στο σπίτι. 

Αίαντος 6, Βριλήσσια, 210 6855122 & Ψυχάρη 1, Ψυχικό, 210 6772064. www .nanayoti.gr

Η Στάνη 

Δυο ξαδέρφες, η Στυλιανή και η Μαρία Κουντούρα, κρατούν ανοιχτή τη Στάνη, ένα από τα ορόσημα του Πειραιά από το 1933, όταν οι Μικρασιάτες παππούδες τους άνοιξαν αυτό το γαλακτοζαχαροπλαστείο στην ίδια θέση πάνω στην πλατεία Κοραή κι έβαλαν στον κατάλογο το παγωτό καϊμάκι που στην Πόλη ανέκαθεν φτιαχνόταν με σαλέπι, αλλά χωρίς μαστίχα. Αυτό θα παραγγείλεις εδώ και θα σ’ το σερβίρουν με βυσσινάδα Κλωνή από το Αίγιο για να θυμηθείς την αίσθηση της απλότητας του παγωτού. 

Δραγάτση 14, πλατεία Κοραή, 210 4174235

Ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter

Eίναι τo παλαιότερο ζαχαροπλαστείο της πόλης, με ιστορία που κρατά από το 1915. Σήμερα την παράδοση συνεχίζει η τρίτη γενιά, που επιμένει σταθερά στο δόγμα «ποιότητα και αυθεντικές γεύσεις» που χαρακτήρισε την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό δεν θα μπορούσε να μην ισχύει και για το παγωτό του. Στο ζαχαροπλαστείο «Αφοί Ασημακόπουλοι» θα βρείτε μοναδικές γεύσεις παγωτού, όπως το φιστίκι Αιγίνης και η σοκολάτα, που φτιάχνονται από 100% αγνή κρέμα αγελαδινού γάλακτος, αλλά και εξαιρετικές τούρτες παγωτό με βάση το καϊμάκι και το παρφέ σοκολάτας.

Xαριλάου Τρικούπη 82, 210 3610092, www.asimakopouloi.com,facebook.com/AfoiAsimakopouloi

 

Gelato Home Cafe

 

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter

 

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, μέσα στη στοά Κοραή, βρίσκεται ένα από τα καλύτερα παγωτατζίδικα της Αθήνας. Το Gelato Ηοme σερβίρει απολαυστικό παγωτό δικής του παραγωγής που φτιάχνεται με τα πιο αγνά υλικά και σερβίρεται σε 36 διαφορετικές γεύσεις, σκέτο ή πάνω σε μια τραγανή βάφλα. Οι φανατικοί θαμώνες του, που έρχονται από κάθε γωνιά της πόλης για να δοκιμάσουν το παγωτό του, ισχυρίζονται ότι δεν έχουν φάει πουθενά αλλού καλύτερη Nutella ή γιαούρτι φράουλα.

 Κοραή 4 & Σταδίου 30 (εντός στοάς Kοραή), 210 3319833. facebook.com/GelatoHomeCafe

Μπακογιάννης

 

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LiFO

 

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter

 

Το μικρό γαλακτοκομικό εργαστήριο στην Ηλιούπολη είναι μια φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα του αθηναϊκού παγωτού. Η ποιότητα και η αγνότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί το κάνουν να ξεχωρίζει. Δεν είναι τυχαίο πως πριν από λίγα χρόνια ο Στέλιος Παρλιάρος, ψάχνοντας σε όλη την Ελλάδα για το καλύτερο καϊμάκι, συμπεριέλαβε τον Μπακογιάννη στη λίστα με τα τέσσερα καλύτερα. Στον Μπακογιάννη θα βρείτε τρεις εξαιρετικές γεύσεις (κρέμα με γεύση βανίλιας, καϊμάκι και κακάο με κουβερτούρα Υγείας) που πακετάρονται στο παλιομοδίτικο λευκό ρυζόχαρτο μόνο για το σπίτι. Εxtra tip: Επειδή το γάλα που προμηθεύεται ο Μπακογιάννης έρχεται πιστοποιημένο και αποκλειστικά από μια στάνη στα Μέγαρα, το καλοκαίρι που τα πρόβατα δεν παράγουν γάλα κλείνει το εργαστήριο του, οπότε θα πρέπει να προμηθευτείτε 5-6 κιλά πριν από τον Ιούλιο. Αξίζει να τα έχετε στην κατάψυξή σας.

Χρυσοστόμου Σμύρνης 15, πλατεία Κανάρια, Ηλιούπολη, 210 9736971

Mattonella

 

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας Facebook Twitter

 

Θα το βρείτε στην προνομιακή θέση της Ερμού, απέναντι από την πλατεία Μοναστηρακίου, με θέα την Ακρόπολη, και έχει, εκτός από τις στάνταρ γεύσεις, καλή σοκολάτα σε διάφορες εκδοχές. Aληθινό παγωτό. Αυτό είναι το μότο που χαρακτηρίζει το παγωτό που φτιάχνεται εδώ. Για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται μόνο οι πιο φρέσκες και ποιοτικές πρώτες ύλες, κάτι που μαρτυρά και την κουλτούρα που έχουν γύρω από το παγωτό. Φρέσκα φρούτα για τα σορμπέ παγωτά, φρέσκο γάλα και φρέσκια κρέμα γαλακτος από την πρότυπη αγελαδοτροφική μονάδα «Φάρμα Κουκάκη», πραγματικό κακάο και σοκολάτα από την εταιρεία Barry callebaut. Χωνάκι σοκολάτα, λοιπόν, χαζεύοντας τη φωτισμένη Ακρόπολη ακριβώς μπροστά σου.

Ερμού 82, Μοναστηράκι και στα Φηρά Σαντορίνης, 6948 816551

Yiaourtaki

 

 

Από τις αρχές του 2012 που άνοιξε τις πόρτες του προσπάθησε να προσφέρει το παγωμένο γιαούρτι με τον ίδιο τρόπο που πρόσφερε και το φρέσκο, στη φυσική του γεύση. Φρέσκο γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά από ντόπιους παραγωγούς που το στραγγίζουν με τον παραδοσιακό τρόπο (με την τσαντίλα, το ειδικό ύφασμα που βάζουν μέσα το γιαούρτι για να στραγγίξουν τα νερά του), φρέσκο γάλα από την πρότυπη αγελαδοτροφική μονάδα «Φάρμα Κουκάκη», λίγη ζάχαρη. Αυτά είναι τα συστατικά που προσδίδουν στο παγωμένο γιαούρτι του yiaourtaki αυτήν τη μοναδική γεύση.

Μιαούλη 82, Μοναστηράκι, facebook.com/yiaourtaki.monastiraki

Διάφορα
25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

20 σχόλια
Τα περισσότερα από αυτά που γράφει το άθρο δεν τα έχω δοκιμάσει, οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά θυμάμαι ότι μου άρεσαν πολύ τα παγωτά Δήμητρα στο Παλαιό Ηράκλειο, ειδικά η σοκολάτα και το καϊμάκι. Έχω χρόνια να πάρω, ελπίζω να συνεχίζουν να είναι εξίσου καλά. Παλιά είχε και ένα κατάστημα στην Γ' Σεπτεμβρίου, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα.
Παιδιά αν βρεθείτε ποτέ στην Καλαμάτα επιβάλλεται να φάτε παγωτό Αθανασίου! Δεν έχω φάει καλύτερο παγωτό! Πάντα φρέσκο, αυθεντικό και σε ό,τι γεύση μπορείς να φανταστείς!
Στην αρχή της Μητροπόλεως έχει το καλύτερο - μασκαρπόνε με σύκο, ανθότυρο με κυδώνι, και άλλα πολλά και εξίσου συγκλονιστικά καθώς και κάτι με brownies, ροδακινο και βανιλια... ΘΕΙΚΑ!!Le Greche, Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα
Πολύ καλό το ρεπορτάζ και μαζί με τα σχόλια απο κάτω, εξαιρετικα χρησιμο αποτέλεσμα. Θα ήθελα και μια αναφορά στις τιμες. Στις μέρες μας οφείλουμε στον εαυτό μας να το προσέχουμε αυτό.
Μεγάλη παράλειψη το Εργαστήρι στην Δάφνη επί της οδού Μπουμπουλίνας. Πραγματικά ότι καλύτερο και πιο φρέσκο υπάρχει, εν λειτουργία από το 1967 παρέχει ποιότητα κάτι που σπανίζει στις μέρες μας, εκεί ως πιτσιρίκια με το ελάχιστο χαρτζιλίκι, ως μαθητές σφαίρα στο διάλειμμα εκεί και τώρα ως μεσήλικες για ποιοτικό παγωτό αλλά παλαιά για όσους θυμούνται που εμπιστεύεσαι τυφλά να δώσεις στο παιδί σου. Σπεσιαλιτέ του το παρφέ σοκολάτα - κρέμα με σαντιγύ που ουδέ μία σχέση έχει με ότι κυκλοφορεί στο εμπόριο. Το πολύ περίεργο είναι ότι οι ιδιοκτήτες δεν έκαναν ποτέ τίποτα για να το διαφημίσουν με κανένα τρόπο - ούτε ταμπέλα δεν έχει το μαγαζί - το άφησαν στην κρίση του κόσμου που το στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Α! Και η ποσότητα που δίδεται είναι περιορισμένη για να φτάσει να τους εξυπηρετήσει όλους μέχρι τις 22.00 που αδειάζουν τα ψυγεία και κλείνει.http://www.athinorama.gr/umami/dessert/editorschoice/?edtId=2125891
Δεν γίνεται να λείπει ο Κωστής απο τη λίστα...Ζαχαροπλαστειο Κωστής...πλησίον μετρο νεου κόσμου..ΟΛΕΣ οι γεύσεις που εχει ειναι τέλειες αλλα πρέπει να δοκιμάσετε Τσουρεκι, Μπανανα-καραμελα, Αλμυρη καραμέλα και bueno...απλα τα σπανε...
Η αλήθεια είναι πως μπήκα προκατειλημένη να σας κατηγορήσω που δε θα είχατε το Orange Gelato, στο Βύρωνα, αλλά με αποστομώσατε γιατί το έχετε!Εξαιρετικό παγωτό-εξαιρετικό frozen yogurt και πάνω από όλα καλές τιμές! Όχι να τρως το παγωτό και να σε τρώει! χαχαΣυμπληρώστε πως μέχρι τα μεσάνυχτα κάνουν και δωρεάν delivery στα προιόντα τους, για όποιον μένει γύρω!Ως λάτρης του παγωτού, έχω "κολαστεί" άπειρες φορές παραγγέλνοντας!Και το καλύτερο είναι πως στα φέρνουν όπως θες, πχ έχω παραγγείλει σοκολατόπιτα και ζήτησα επάνω να έχει μια μπάλα παγωτό βανίλια-καταίφι!Αμαρτίααααααααααααααααα
Στη Δάφνη παίδια είναι με εγγύηση από τα καλύτερα παγωτά.Δεν έχει όνομα ή ταμπέλα το μαγαζί αλλά πολλοί το ξέρουν, είναι Μπουμπουλίνας και Εθνάρχου Μακαρίου.Είναι εξαιρετική η φράουλα και το κα'ι'μακι τους.
Καλα...δεν βάλατε το "Εργαστήρι"; Δεν θελω να σα θιξω, αλλα δεν βάλατε απο τα πιο παραδοσιακά παγωτατζηδικα. Ειναι στη Μπουμπουλίνας, στη Δάφνη. Μονο με φρέσκο γάλα τα παγωτά και δυστυχώς, μονο τους καλοκαιρινούς μήνες. Αλλα θα το βρείτε σε ολα τα ρεπορτάζ αυτού του στιλ! Αξιζει να δοκιμάσετε! :-)
Από παιδί αγοράζω παγωγό από το "Εργαστήρι". Και πάντα εντυπωσιαζόμουν με το γεγονός ότι, άμα δεν ξέρεις που πέφτει η πόρτα του (χωρίς καμιά ταμπέλα), δεν θα το βρεις ποτέ. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να τους έχει ενοχλήσει χρόόόόόνια τώρα :-)
Λες το γωνιακό απέναντι από το βενζινάδικο, σωστά; Συμφωνώ και επαυξάνω! Τέλειο παγωτό φιστίκι, παγωτό φράουλα από πραγματικές φράουλες, κακάο και βανίλια - βανίλια!
Έψαχνα να δω αν θα έχετε τη Στάνη, αλλά οκ δεν με απογοητεύσατε.Λέγεται ότι στο Τζάνειο οι γιατροί όταν σου έβγαζαν αμυγδαλές, μετά σε έστελναν για καϊμάκι στη Στάνη για να τσεκάρουν ότι έγινε καλή δουλειά. :)