Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους υψώθηκε στην ακρόπολη της Παλμύρας

Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους υψώθηκε στην ακρόπολη της Παλμύρας Facebook Twitter
6

Τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους ύψωσαν οι τζιχαντιστές στην αρχαία ακρόπολη της Παλμύρας στη Συρία, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από υποστηρικτές τους στο διαδίκτυο. Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την Παλμύρα την Τετάρτη, μετά από σφοδρές μάχες με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.

«Η ακρόπολη της Ταντμόρ (η αραμαϊκή ονομασία της Παλμύρας) υπό τον έλεγχο του Χαλιφάτου» έγραφε η λεζάντα σε μια από τις φωτογραφίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Σε μια άλλη, ένας τζιχαντιστής χαμογελάει ενώ κρατάει το λάβαρο και στέκεται στο τείχος της ακρόπολης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν να επαληθευτεί η αυθεντικότητα των φωτογραφιών.

 

Φόβοι εκφράζονται για την καταστροφή των αρχαιοτήτων στην Παλμύρα από το Ισλαμικό Κράτος, καθώς οι τζιχαντιστές έχουν καταστρέψει μνημεία σε άλλες περιοχές, καθώς τα θεωρούν «ειδωλολατρικά».

Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους υψώθηκε στην ακρόπολη της Παλμύρας Facebook Twitter

Υποστηρικτές του ΙΚ έχουν αναρτήσει επίσης βίντεο στα οποία οι μαχητές ψάχνουν από σπίτι σε σπίτι στην Παλμύρα για να εντοπίσουν τυχόν στρατιώτες που αποκόπηκαν και έμειναν πίσω, ενώ άλλοι κατέβαζαν πορτρέτα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και του πατέρα του. Ακτιβιστές ανέφεραν ότι περισσότεροι από 200 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη υπερασπιζόμενοι την Παλμύρα.

Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους υψώθηκε στην ακρόπολη της Παλμύρας Facebook Twitter

Στο μεταξύ, στο γειτονικό Ιράκ, σιιτικές πολιτοφυλακές και άνδρες των ενόπλων δυνάμεων ξεκίνησαν σήμερα από μια στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Ραμάντι και κατευθύνονται σε περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές, ανέφεραν ένας αυτόπτης μάρτυρας και ένας ντόπιος αξιωματούχος.

Ενώ όμως οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακαταλάβουν το Ραμάντι, την πρωτεύουσα της Άνμπαρ, οι τζιχαντιστές προωθούνται προς την κατεύθυνση της Φαλούτζα στην προσπάθειά τους να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στην πρωτεύουσα Βαγδάτη.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμάς: «Μεροληπτικό το σχέδιο Τραμπ για Γάζα» - Νετανιάχου: Δεν συμφώνησα σε δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους

Διεθνή / Χαμάς: «Μεροληπτικό το σχέδιο Τραμπ για Γάζα» - Νετανιάχου: Δεν συμφώνησα σε δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους

Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι οι IDF θα παραμείνουν στη Γάζα και απορρίπτει παλαιστινιακό κράτος - Η Χαμάς χαρακτηρίζει το σχέδιο Τραμπ «εντελώς μεροληπτικό υπέρ του Ισραήλ» και εξετάζει την απάντησή της
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τι προβλέπει το σχέδιο του Τόνι Μπλερ - Αναλυτικά η δομή της διοίκησης και ο τρόπος διακυβέρνησης

Διεθνή / Γάζα: Τι προβλέπει το σχέδιο του Τόνι Μπλερ - Αναλυτικά η δομή της διοίκησης και ο τρόπος διακυβέρνησης

Το σχέδιο του Τόνι Μπλερ για τη Γάζα προβλέπει διεθνή αρχή υπό τον ΟΗΕ, με έλεγχο ασφάλειας και διοίκησης από εξωτερικούς παράγοντες - Οι λεπτομέρειες και οι αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Διαζύγιο Νικόλ Κίντμαν - Κιθ Έρμπαν: Τι προβλέπει το προγαμιαίο για την περιουσία των 325 εκατομμυρίων

Διεθνή / Χωρισμός Νικόλ Κίντμαν - Κιθ Έρμπαν: Τι προβλέπει το προγαμιαίο συμβόλαιο για την περιουσία των 325 εκατομμυρίων

«Δεν το ήθελε αυτό, η Νικόλ πάλευε να σώσει τον γάμο τους» ανέφερε πηγή μιλώντας στο PEOPLE - Η περίφημη «ρήτρα κοκαΐνης» στο προγαμιαίο συμβόλαιο
LIFO NEWSROOM
Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ 20 μέρες μετά

«Ο Νετανιάχου εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το γεγονός ότι η ισραηλινή επίθεση εναντίον της Χαμάς στο Κατάρ σκότωσε ακούσια έναν στρατιώτη του Κατάρ», αναφέρει ο Λευκός Οίκος
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Διεθνή / Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες στη χώρα συχνά δρομολογούνται μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες οπτικές ίνες - Τις τελευταίες εβδομάδες, οι συνδέσεις στο διαδίκτυο ήταν εξαιρετικά αργές ή διακεκομμένες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Θα είναι πολύ κρίμα να καταστρέψουν τα μνημεία της Παλμύρας τα οποία δεν έχω δει ποτέ από κοντά. Η αισθητική τους όμως θυμίζει την εικόνα που έχουμε για την ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα οπότε θα είναι σαν να χάνεται κάτι οικείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν πολύ λυπηρό που κατέστρεψαν διαφορετικής αισθητικής μνημεία όπως τα Ασσυριακά στην Νιμρούδ. Γενικά δεν ξέρω αν όσοι ασχολούνται με την προπαγάνδα του κινήματος τους καταλαβαίνουν ότι ο βανδαλισμός μνημείων πλήττει τη δημόσια εικόνα του Ισλαμικού Κράτους. Εκτός αν θεωρούν ότι η ευαισθησία για τα μνημεία αποτελεί ιδιοτροπία των χορτασμένων της Δύσης ενώ το δικό τους κοινό θα ενθουσιαστεί με την αδιάλλακτη στάση έναντι σε οτιδήποτε: άνθρωπο, ιδέα ή μνημείο δεν είναι συμβατό με την δική τους αυστηρή ερμηνεία του Ισλάμ.
Φλώροι οι ισλαμιστές...Αντί να μπογιατίσουν με μαύρο γκράφιτι τη Παλμύρα, σηκώσαν ένα τόσο δα μαύρο σημαιάκι.υγ.Λέτε να είναι ένδειξη οτί είναι βαλτοί προβοκάτορες-ντεμέκ ισλαμιστές;