Υπάρχει κάποια εξουσία που δεν θέλει η Ζωή;

Υπάρχει κάποια εξουσία που δεν θέλει η Ζωή; Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
42

Μπράβο στην Ζωή Κωνσταντοπούλου που νοιάζεται για τους ανθρώπους που διαδηλώνουν και που θέλει να τους βάλει όλους μέσα στη Βουλή, αλλά το σημερινό νομίζω ότι ξεφεύγει όχι μόνο απ' τη δικαιοδοσία της αλλά και απ' την ανθρώπινη λογική. Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για να κράξουμε την αστυνομία - δεν χρειάζεται να επινοούμε και επιπλέον. 

Πήγε λοιπόν και άρχισε να επιπλήττει έναν αστυνομικό διευθυντή που τήρησε τους πάγιους κανόνες, προσπαθώντας να τον πείσει ότι οι διαδηλωτές πήγαιναν στη Βουλή, της οποίας το αφεντικό είναι η ίδια. Άρα έπρεπε να τους αφήσει. 

Έλα όμως που οι διαδηλωτές, όπως της επανέλαβαν οι ίδιοι, ΔΕΝ πήγαιναν στη Βουλή αλλά προς ένα Υπουργείο, αρα η επιμονή της να ζητά τα ρέστα απ' την αστυνομία "που δεν τους άφησε να έρθουν στη Βουλή" ήταν άκυρη.

Όταν το κατάλαβε (;), η κα Κωνσταντοπούλου άρχισε να επιπλήττει την αστυνομία που δεν άφησε την πορεία να περάσει μπροστά (!) από τη Βουλή, λες και της ανήκει και ο δρόμος μπροστά απ' το κτίριο! 

Και τέλος, αφού φεύγοντας είπε ότι θα ζητήσει επίσημες εξηγήσεις, πίεσε σχεδόν τους διαδηλωτές να πάνε στη Βουλή να παραδώσουν το ψήφισμα. Μόνο που, όπως της ξαναείπαν, αυτοί δεν ενδιαφέρονταν να πάνε στη Βουλή, ούτε καν είχαν ψήφισμα να δώσουν. 

Είναι γκάφα εξαιτίας παρεξήγησης. Δείχνει όμως το βαθμό στον οποίο η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι έτοιμη να παρεξηγήσει, και να κατακεραυνώσει όποιον βρεθεί στο δρόμο της, θεωρώντας ότι πάντα εκπροσωπεί το Δίκαιο και το Σωστό. 

Κάνει διάφορα καλά, δεν τα αγνοώ αυτά, αλλά δεν μπορώ να παραμερίσω το ότι εδώ και 3 μήνες φέρεται και σαν Εισαγγελέας, και σαν Δικαστής, και σαν Βουλευτής, και πλέον και σαν Αστυνομικός Διευθυντής - θεωρώντας πως η εξουσία της εκτείνεται σε κάθε θεσμό του Κράτους. 

Αν σε λίγες μέρες την δούμε να το παίζει και Αρχιεπίσκοπος, θα ξέρουμε ότι ήρθε η ώρα να την κάνουμε. 

42

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
"Πήγε λοιπόν και άρχισε να επιπλήττει έναν αστυνομικό διευθυντή που τήρησε τους πάγιους κανόνες, προσπαθώντας να τον πείσει ότι οι διαδηλωτές πήγαιναν στη Βουλή, της οποίας το αφεντικό είναι η ίδια. Άρα έπρεπε να τους αφήσει. "Σόρυ αλλά λίγο αυθαίρετες ερμηνείες... "Πάγιοι κανόνες"; "Προσπαθώντας να τον πείσει ότι οι διαδηλωτές πήγαιναν στη Βουλή"; και το καλύτερο: "Της οποίας αφεντικό είναι η ίδια". Η περιέργεια με έκανε να δω όλο το βίντεο, ορίστε η δικιά μου - προσωπική άρα εξίσου αυθαίρετη αν θέλετε - ερμηνεία. Δεν προσπάθησε να πείσει κανέναν ότι οι διαδηλωτές πήγαιναν στη βουλή. Ήδη από το 30'' περίπου ο λόγος γίνεται για το γιατί τους απαγορεύτηκε να ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Και αν παρακολουθήσετε προσεκτικά θα διαπιστώσετε ότι ο τύπος με το καπελάκι προσπαθεί να εξηγήσει στον ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ και όχι στη Κωνσταντοπούλου ότι ήθελαν απλώς να περάσουν (και άρα δε χρειαζόταν να τους σταματήσουν αφού δεν σκόπευαν να πάνε στη Βουλή).Θα μπορούσε να το χειριστεί καλύτερα, πιο διακριτικά ίσως, δεκτό. Αλλά ρε παιδιά υπερασπίστηκε τους διαδηλωτές και εμείς την κράζουμε; Για πολλά επιδέχεται κριτικής αλλά σε αυτό είμαι μαζί της γιατί το αποτέλεσμα το αποτιμώ θετικό...
Ακόμη και αν είναι αποκλειστικά αρμόδια για τους χώρους γύρω από τη Βουλή και τη φρούρησή τους, μπορούσε-και νομίζω όφειλε-να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Υπουργό ή με τον Αρχηγό της Αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και όχι να επιπλήξει τον αμήχανο αστυνομικό διευθυντή, στήνοντας ταυτόχρονα και ένα κακόγουστο τηλεοπτικό σόου.
Τα καλά που έχει κάνει κύριε Δημοκίδη η κ. Κωνσταντοπούλου ως Προεδρος της Βουλής λυπάμαι αλλά δεν τα έχω δεί. Αντίθετα έχω δεί μία πολύ μορφωμένη δικηγόρο-πολιτικό, η οποία χάνει καθημερινά έδαφος σαν επιστήμονας και πολιτικός. Αρέσκεται στο ρόλο δασκάλας, απουσιολόγου, δικαστή, εισαγγελέα, ενόρκου, αστυνομικού διευθυντή, υπερασπιστή της ναζιστικής πλευράς της Βουλής (αυτό πάλι....... δεν ερμηνεύεται, όχι ότι τα παραπάνω ερμηνεύονται) και απότι κυκλοφορεί (όχι από μπλόγκς αλλά από ταλαιπωρημένους συνεργάτες της) είναι εξαιρετικά δύσκολη η συνύπαρξη μαζί της. Εν προκειμένω το λαικίστικο σόου για τη χθεσινή πορεία, που έδωσε η κ. Κωνσταντοπούλου on camera, την εξέθεσε και έκανε απίστευτα συμπαθή τον "κύριο αστυνομικό" όπως τον αποκαλούσε (πάλι καλά θα μπορούσε να τον αποκαλέσει και "κύριο όργανο".....), ο οποίος βέβαια δεν πίστευε στα αυτιά του και στα μάτια του.Σε λίγο κύριε Δημοκίδη οι γκάφες της κ. Κωνσταντοπούλου, η λαϊκίστικη συμεριφορά, οι άτοπες παρεμβάσεις και η παρουσίαση ενός ρόλου που μόνο στο κεφάλι της βρίσκεται, θα είναι πολύ περισσότερες από τα "καλά" που επισημαίνετε ότι έχει κάνει. Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Το ερώτημα είναι επιτρέπονται ή όχι οι ειρηνικές διαδηλώσεις στην Ελλάδα; Ουσιαστικά η Κωνσταντοπούλου ενοχλείτε από τη στάση της αστυνομίας που δεν επιτρέπει τις διαδηλώσεις μπροστά στη βουλή κάτι που με βρίσκει και μένα σύμφωνο. Τώρα αν είναι εκνευριστική ή όχι είναι άλλη ιστορία. Με φαντάζομαι δηλ και μένα να ζητάω εξηγήσεις απ τον αστυνομικό για ποιο λόγο δεν αφήνει να περάσει μία πορεία μπροστά απ τη βουλή; Δεν το καταλαβαίνω
Έχω δει πάνω από 6 φορές το βίντεο με τον διάλογο της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του βαθμοφόρου αστυνομικού. Μου συνέβη χωρίς να το επιθυμώ, διότι δεν υπήρξε κανάλι ή ειδησεογραφικός ιστότοπος που δεν το αναπαρήγαγε. Κι έχω μερικές απορίες…Πρώτη: Γιατί δεν μπορώ να διακρίνω την «ασέβεια» και τους «απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς» που απεύθυνε η Ζ.Κωνσταντοπούλου στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων;Δεύτερη: Σε ποιο ακριβώς σημείο του βίντεο η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι «έτοιμη να εκραγεί»(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) ;Τρίτη: Γιατί αποτελεί «αυθαίρετο κατσάδιασμα» (MEGA) η διατύπωση ερωτήσεων σχετικά με την πρόσβαση και την εικόνα που παρουσιάζει η Βουλή; Είναι αναρμόδια ή άσχετη με το θέμα η πρόεδρός της; Επίσης τι το μεμπτό υπάρχει στο να προσκαλούνται διαδηλωτές να παραδώσουν ψήφισμα στην Βουλή των Ελλήνων; (Όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, τουλάχιστον 10 ιστότοποι)Τέταρτη: Γιατί δεν εντυπωσιάζει εξίσου, κανένα τηλεοπτικό κανάλι, ότι ο 3ος στην τάξη πολιτειακός παράγοντας της χώρας, κάθεται επί 10 λεπτά και εξηγεί σε έναν ανώτερο (ούτε καν ανώτατο) αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ ποια είναι η πολιτική θέση της κυβέρνησης για τις σχέσεις κοινοβουλίου-πολιτών, την ίδια στιγμή που αυτή παραβιάζεται;Πέμπτη: Γιατί η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι οι κλούβες και τα ΜΑΤ που έκλειναν την Β.Σοφίας, «εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής». Υπήρχε περίπτωση να πήγαν εκεί οι αστυνομικοί από μόνοι τους;Εκτη: Τι νόημα έχει να βγάζεις τα κάγκελα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, και στην συνέχεια να φυλάς την Βουλή με πάνοπλες διμοιρίες;‘Εβδομη: Ποια ακριβώς είναι αυτή η «ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ η οποία φέρεται να είναι δυσαρεστημένη»; (LIFO.GR)Ογδοη (και σημαντικότερη): Ποιο είναι αυτό το «επιχειρησιακό σχέδιο» που απαγορεύει, σε εργαζόμενους, διαδηλωτές, πολίτες να διαδηλώνουν και να μετακινούνται. Ποιόν θέλει να προφυλάξει από τι;Ένατη: Τι σχόλιο θα έκανε ο Γ.Πανούσης αν δεν απαντούσε «ουδέν σχόλιον»;Δέκατη (και τελευταία για να μην σας κουράζω): Γιατί πρέπει να είσαι Πρόεδρος της Βουλής προκειμένου ένας αστυνομικός να δεήσει να απαντήσει όταν ρωτάς τα στοιχεία του και γιατί γίνεται παραβίαση δικαιωμάτων; ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΑΠΟ : Γεράσιμου Λιβιτσάνο
Πείτε με χαιρέκακη, αλλά κατά κάποιον τρόπο χαίρομαι που γίνονται όλα αυτά τα εξωφρενικά. Γιατί κάποτε όσοι λέγαμε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου συμπεριφέρεται εμμονικά και παράξενα, ήμασταν κακοπροαίρετοι, φασίστες και μισογύνηδες...
Έχουν ξεφύγει ρε παιδιά όλοι.πάρτε το απόφαση. Δεν μπορείς να συννενοηθείς με κανέναν γιατί ζουν στον δικό τους μικρόκοσμο. Είναι πραγματικά απίστευτο,έως κ άξιο θαυμασμού....
Μήπως τελικά η εξουσία της εκτείνεται σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου από την βουλή; Δεν εξηγείται διαφορετικά. Σε λίγο θα κόβει κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα στα πέριξ.
Όχι Άρη μου. Δεν θα την κάνουμε εμείς. Αυτή θα την κάνει. Γιατί εκτός από [διάφορα...] είναι πλέον επικίνδυνη για τους θεσμούς, τη δημοκρατία και το Σύνταγμα. Και αυτό δεν είναι καθόλου δικάιωμά της. Προσπαθεί να υφαρπάξει εξουσίες που δεν της ανήκουν. Δικτάτορα δεν είχαμε και δικτάτορα αποκτάμε, Άρη. Δημιουργεί προηγούμενο, η να μην πω τι, γιατί θα με κόψεις.
Το έχω γράψει και αλλού η Πρόεδρος της Βουλής είναι ΚΑΙ αστυνομικός διευθυντής σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής συμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 11 (Αρμοδιότητες Προέδρου):"5. O Πρόεδρoς της Boυλής μεριμνά για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Boυλής και των χώρων της, στo όνoμα της oπoίας ασκεί την αστυνoμική εξoυσία. Kαθoρίζει τη δύναμη της αστυνoμίας και εγκρίνει τo πρoσωπικό της πoυ πρέπει να υπηρετεί στη φρoυρά της Boυλής, η oπoία και τελεί απoκλειστικά υπό τις διαταγές τoυ."Τώρα τα χωροταξικά δεν τα ξέρω αν το πεζοδ;oρομιο ανήκει στη Βουλή ή όχι. Πάντως τα λουλουδάδικα ανήκουν στη Βουλή αφού αυτή τα παραχωρεί. Πιο παλιά για να μην φτανουν διαδηλωτές στη Βουλή έκλεινε μέχρι ολόκληρη η Βασιλίσσης Σοφίας όπως βλέπουμε εδώ http://www.lifo.gr/now/greece/17387Πάντως σύμφωνα με το πρωτόκολλο η Πρόεδρος της Βουλής είναι σε προβάδισμα πάνω από τον αρχιεπίσκοπό όπως διαβάζουμε εδώhttp://foundation.parliament.gr/VoulhFoundation/VoulhFoundationPortal/images/site_content/voulhFoundation/file/Books/soma_Ethimotypia_low.pdf#page=31
αντε όμως να μπορέσεις να το χώσεις στο κεφάλι όλων των παραπάνω, η γνωστή ξερολιάση και η κριτική του τύπου καβάλησες το καλάμι, μαζεψτε την,καμερες και δημοσιότητες... μα όλα να τα ξέρουμε σε αυτη τη χώρα πια? τελικά ότι μας συμβαίνει το αξίζουμε
Σου έχουν απαντήσει και στο άλλο post, ας σου απαντήσουμε κι εδώ πως οι δρόμοι γύρω απο την Βουλή δεν είναι Βουλή, επομένως ανήκουν στην δικαιοδοσία της πουτουβού όσο και στην δική σου.
μαστα. η κωνσταντοπουλου εξισωνεται με τον παπαδοπουλο.προφανως εχετε δυσαρεστηθει με την σταση της στις επιτροπες οπου προσπαθουσε ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ να βγει η αληθειαδεν πειραζει. συνεχιστε να ενημερωνεστε απο τον πρετεντερη και τον παπαχρηστου
Εγω δεν ειδα ουτε παρεξηγηση, ουτε παρανοηση. Ειδα μια πολιτικο που γνωριζε εξ αρχης οτι βιντεοσκοπειται και αρπαξε την ευκαιρια για να κανει μια διαφημιση για το φιλολαϊκο προφιλ της κυβερνησης - με εντελως λαϊκιστικο τροπο, τυπου ΟΡΙΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗΤΗ ΣΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.
Ένα καλό που έκανε, αλλά πριν γίνει πρόεδρος της Βουλής ήταν που έκανε για καμιά δεκαπενταριά χρόνια την ανήλικη για να παίρνουν οικογενειακώς ένα επίδομα. Αλλά αυτό ήταν πριν.Σαν πρόεδρος η μόνη κακή στιγμή ήταν σήμερα. Κατά τα άλλα είναι σοβαρή και θεσμική όπως άλλωστε αρμόζει στο ρόλο της.
Δεν είπα ότι έχει κάνει πολλά καλά ως πρόεδρος. Όπως έγραψα και αλλού καλό θεωρώ ότι επέμεινε (με εκνευριστικό τρόπο μεν, αλλά αποτελεσματικά δε) να βγει η αλήθεια για τη Λίστα Λαγκάρντ Τώρα για το δεύτερο καλό... ζητάω τη βοήθεια του κοινού