EΡΧΟΝΤΑΙ!

Έξω από το ραδιομέγαρο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Έξω από το ραδιομέγαρο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
9

Συγκέντρωση έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιούν εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μετά από ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ που τους καλούσε να εισέλθουν στο κτίριο και να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει ότι «το πότε θα διορίσει η κυβέρνηση διοικητικό συμβούλιο είναι θέμα δικό της και δεν αφορά τους εργαζόμενους, που αμείβονται πλέον και θέλουν να προσφέρουν».

Εκφράζει επίσης δυσαρέσκεια για ασάφειες του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου με τον οποίο θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ και συμπληρώνει ότι θα διεκδικήσει την άρση των αδικιών που περιλαμβάνει.

Έξω από το ραδιομέγαρο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΕΡΤ απαντά ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για να επιμεληθεί της διαδικασίας ανάθεσης καθηκόντων στους εργαζομένους, είναι το πρώτο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από την εφαρμογή του νόμου 4324/2015.

Αναφέρει επίσης ότι οι διαδικασίες επιλογής και διορισμού του νέου διοικητικού συμβουλίου έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Έξω από το ραδιομέγαρο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Facebook Twitter
AΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Έξω από το ραδιομέγαρο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Facebook Twitter
AΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
9

EΡΧΟΝΤΑΙ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ φέρνει στο HBO την πορνοστάρ που έκανε το σεξ νυχτερινή τηλεόραση

TV & Media / Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ φέρνει στο HBO την πορνοστάρ που έκανε το σεξ νυχτερινή τηλεόραση

Με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ του HBO σε παραγωγή της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η Robin Byrd επιστρέφει ως καλτ τηλεοπτική φιγούρα, sex-positive πρωτοπόρος και απρόσμενη ακτιβίστρια της νυχτερινής queer Νέας Υόρκης.
THE LIFO TEAM
 Οι «Σκληρές Αλήθειες On Demand» έρχονται και αλλάζουν το τοπίο των ελληνικών podcasts

TV & Media / Οι «Σκληρές Αλήθειες On Demand» έρχονται και αλλάζουν το τοπίο των ελληνικών podcasts

Το δημοφιλέστερο podcast της χώρας, οι «Σκληρές Αλήθειες» της LiFO με τον Άρη Δημοκίδη, εξελίσσεται και εισάγει ένα πρωτοποριακό μοντέλο περιεχομένου για τα ελληνικά δεδομένα – Σύντομα στο LiFO.gr
THE LIFO TEAM
Πώς οι New York Times μετέτρεψαν τα τρανς δικαιώματα σε «διαμάχη»

TV & Media / Πώς οι New York Times μετέτρεψαν τα τρανς δικαιώματα σε «διαμάχη»

Νέα ανάλυση 3.242 άρθρων υποστηρίζει ότι οι New York Times άλλαξαν από το 2022 τον τρόπο που καλύπτουν τα τρανς ζητήματα, δίνοντας περισσότερο χώρο στη σύγκρουση, την αμφισβήτηση και τους αντιπάλους των τρανς δικαιωμάτων.
THE LIFO TEAM
ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ

TV & Media / 10 από τις πιο συγκινητικές σκηνές κινουμένων σχεδίων που έκαναν γενιές θεατών να δακρύσουν

Θάνατοι αγαπημένων χαρακτήρων, αποχαιρετισμοί και στιγμές που σημάδεψαν την παιδική ηλικία συνθέτουν μερικές από τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές στην ιστορία του animation
THE LIFO TEAM
Η Penske Media αγοράζει ό,τι απέμεινε από τη Vox Media

TV & Media / Ο γιος δισεκατομμυριούχου αγοράζει ό,τι απέμεινε από τη Vox Media και τα ψηφιακά media μικραίνουν κι άλλο

Μετά τη συμφωνία με τον Τζέιμς Μέρντοκ, η Penske Media αγοράζει τα μέσα που απέμειναν από τη Vox, από το The Verge και το Eater μέχρι το SB Nation, σε ακόμη ένα επεισόδιο συγκέντρωσης της ψηφιακής μιντιακής ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
...η εργασία είναι δικαίωμα και σαφώς κάθε παράνομα απολυμένος πρέπει να το διεκδικεί!Αυτό που παραμένει απορία μέσα μου είναι γιατί η απαίτηση εισβολής στο χώρο που θεωρεί κανείς οτι δικαιούται να εργάζεται πριν καν του δοθεί η νόμιμη εντολή,πρέπει να αποτελεί προνόμιο λίγων συμπολιτών μου!!!-Μήπως πρέπει όλοι όσοι έχουμε δεχθεί το πλήγμα της απόλυσης να εισβάλουμε στο χώρο που εργαζόμασταν κ να κατσικωθούμε?-Και αν το κάνουμε θα έχουμε την ίδια ανοχή και αντιμετώπιση με τους προαναφερθέντες απολυμένους της ΕΡΤ?
γιατί δεν αναφέρετε τις αντιρρήσεις των εργαζομένων και τις ανακοινώσεις τουυς για τον Ταγματαρχη, τον Κεδίκογλου, τις υπερεξουσίες του πρώτου κτλ κτλ? Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν θέλουν απλά πίσω ''τη θεσούλα τους'', διεκδικούν τόσους μήνες τη λειτουργία μιας πραγματικά δημόσιας τηλεόρασης χωρίς τα όργια του παρελθόντος (όργια των μεγαλοστελεχών και των διευθυντών) και εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα
Γιατί 'ξέρω ΄γω πρίν εργάζονταν σε ένα ιδιαίτερα καταπιεστικό καθεστός, εργασιακής σκλαβιάς όπου τα μεγαλοαφεντικά τους, δεν τους επέτρεπεν αν εκφράζονται ελεύθερα μέσα. Φίλτατε Renton, είτε σε αρέσει, είτε όχι τα "όργια" γίνονταν με την σιωπηρή ανοχή των εργαζομένων, που είτε συμμετείχαν έμπρακτα, είτε γυρνούσαν το βλέμα για να μην βλέπουν. Έκαναν ποτέ οι εργαζόμενοι συλλαλητήριο κατά της διαφθοράς ή κατά της παρέμβασης της κυβέρνησης στην δημόσια τηλεόραση; ΄Εχω την εντύπωση πως όχι. Οι περισσότεροι είχαν την θεσούλα, το οκτάωρο και κοιτούσαν την δουλειά τους θεωρόντας ότι ο σάπιος αυτός μηχανισμός δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ. Έχει καταντήσει γελοίο το επιχείρημα με τα μεγαλοστελέχη και τους διευθυντάδες, ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογέι.
Ναι, είδα και τόσους μήνες ertopen που με ανοιχτά τα μάτια κατήγγειλε τα χίλια όσα με ολοκληρωμένα ρεπορτάζ... ίδρωσαν πολλά αυτιά.Και τότε, όταν απεργούσαν για τέτοια θέματα και όχι για μισθούς ή κάποιο δικαίωμα ΤΟΥΣ, ποιος το ήξερε;Το MEGA;
''Έκαναν ποτέ οι εργαζόμενοι συλλαλητήριο κατά της διαφθοράς ή κατά της παρέμβασης της κυβέρνησης στην δημόσια τηλεόραση;''όλες εκείνες οι απεργίες ξέρεις που κατηγορούσαν τους εργαζομένους ότι οι ίδιοι έριχναν μαύρο στην ΕΡΤ με τις απεργίες τους, αυτά τα αιτήματα είχαν. Σε παρακαλώ τώρα, η λογική του μαζί τα φάγαμε έχει χρεοκοπήσει πλέον. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες και δεν έχουν όλοι ευθύνες, αρέσει δεν αρέσει.
Renton ουδέποτε έγινε απεργία/συλλαλητήριο/διαμαρτυρία για την διαφθορά στο δημόσιο, το βόλεμα, την πελατειακή σχέση, την διαφθορά στα συνδικαλιστικά όργανα και στην ανάμειξη των κομμάτων σε συνδικαλίστικές παρατάξεις. Οι μόνες διαμαρτυρίες γίνανε για το Α' ή Β' επίδομα γιατί μόνο αυτό τους ενδιαφέρει. Όλοι έχουμε ευθύνοι, όσοι τα τρώγανε και οι υπόλοιποι που κάνανε τις πάπιες.