Πρώτοι στη φύλαξη ομφαλίου αίματος οι Έλληνες

Πρώτοι στη φύλαξη ομφαλίου αίματος οι Έλληνες Facebook Twitter
5

Πρωταθλητές στη φύλαξη ομφάλιου αίματος σε ιδιωτικές τράπεζες είναι οι Έλληνες, ενώ βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις σε δότες αίματος, μυελού και ομφάλιου αίματος.

Στην Ελλάδα είναι εγγεγραμμένοι μόνο 22.000 εθελοντές δότες μυελού σε αντίθεση με την Κύπρο, που διαθέτει 110.000 δότες, ενώ την ίδια ώρα, λειτουργούν 20 ιδιωτικές τράπεζες με άγνωστο αριθμό αποθηκευμένων μονάδων ομφάλιου αίματος, που σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι εξαιρετικά απίθανο να χρησιμεύσουν τόσο για αυτόλογη όσο και για αλλογενή χρήση.


Βασικό επιχείρημα υπέρ της φύλαξης των ομφάλιων κυττάρων σε ιδιωτικές τράπεζες, σύμφωνα με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία , αποτελεί η ευρέως διαφημιζόμενη μελλοντική αυτόλογη χρήση τους στο πλαίσιο θεραπειών της λεγόμενης αναγεννητικής ιατρικής. Έτσι, μεγάλος θόρυβος γίνεται για τη χρήση των ομφάλιων κυττάρων για τη θεραπεία ποικίλων νόσων όπως η άνοια, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι καρδιοπάθειες κλπ".

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσείς θα κλωνοποιούσατε το κατοικίδιό σας;

Living / Εσείς θα κλωνοποιούσατε το κατοικίδιό σας;

Από την Μπάρμπρα Στρέιζαντ μέχρι τον Πρόεδρο της Αργεντινής και τον αστέρα του αμερικανικού ποδοσφαίρου Τομ Μπρέιντι, Όλο και περισσότεροι πληρώνουν πολλές χιλιάδες για να κλωνοποιήσουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια.
THE LIFO TEAM
Η Αναστασία λατρεύει τον Μιμίκο. Αντέχει ακόμα και τα «κικιρίκου» του

Living / Η Αναστασία λατρεύει τον Μιμίκο. Αντέχει ακόμα και τα «κικιρίκου» του

Ο Μιμίκος είναι ένας sassy κόκορας έξι μηνών που έχει κλέψει την καρδιά της Αναστασίας, ένα ζώο συντροφιάς που μπορεί να την τρελαίνει στα «κικιρίκου» όλη μέρα, αλλά τη βοήθησε να δει τη ζωή της αλλιώς, και να την αλλάξει.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η κυρία Μαρία, ο κύριος Νίκος και μια ιστορία αγάπης με μια μηχανή ποπκόρν

Living / Πενήντα καλοκαίρια χωρίς ρεπό, με μαλλί της γριάς και ψημένο καλαμπόκι

Ο κύριος Νίκος έχει προλάβει την εποχή που το γλειφιτζούρι κοκοράκι ήταν συνώνυμο του πρώτου ραντεβού. Μετά από δεκαετίες στους δρόμους, δεν μπορεί να φανταστεί καλοκαίρι χωρίς πανηγύρι και χωρίς το μηχάνημα του ποπκόρν.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ

σχόλια

4 σχόλια
Το κλασσικό εμπόριο που στήνεται στις κλινικές, με τους ανυποψίαστους νέους γονείς, που μεσα στη χαρά τους, πέρα από ένα σωρό άχρηστες εξετάσεις που πληρώνουν αδρά, πληρώνουν σαν κορόιδα και για τη φύλαξη ομφάλιων λώρων.
Το άρθρο δείχνει αυτό ακριβώς που γνωρίζουμε όλοι φαντάζομαι,ότι είμαστε λαός παρτάκηδων.Δεν μας ενδιαφέρει αν μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον άλλο δωρίζοντας.Μόνο εμείς και η οικογένειά μας να είμαστε καλά,και οι άλλοι να πάνε να χεστούνε!