ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

Πρώτοι στη φύλαξη ομφαλίου αίματος οι Έλληνες

Πρώτοι στη φύλαξη ομφαλίου αίματος οι Έλληνες Facebook Twitter
5

Πρωταθλητές στη φύλαξη ομφάλιου αίματος σε ιδιωτικές τράπεζες είναι οι Έλληνες, ενώ βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις σε δότες αίματος, μυελού και ομφάλιου αίματος.

Στην Ελλάδα είναι εγγεγραμμένοι μόνο 22.000 εθελοντές δότες μυελού σε αντίθεση με την Κύπρο, που διαθέτει 110.000 δότες, ενώ την ίδια ώρα, λειτουργούν 20 ιδιωτικές τράπεζες με άγνωστο αριθμό αποθηκευμένων μονάδων ομφάλιου αίματος, που σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι εξαιρετικά απίθανο να χρησιμεύσουν τόσο για αυτόλογη όσο και για αλλογενή χρήση.


Βασικό επιχείρημα υπέρ της φύλαξης των ομφάλιων κυττάρων σε ιδιωτικές τράπεζες, σύμφωνα με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία , αποτελεί η ευρέως διαφημιζόμενη μελλοντική αυτόλογη χρήση τους στο πλαίσιο θεραπειών της λεγόμενης αναγεννητικής ιατρικής. Έτσι, μεγάλος θόρυβος γίνεται για τη χρήση των ομφάλιων κυττάρων για τη θεραπεία ποικίλων νόσων όπως η άνοια, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι καρδιοπάθειες κλπ".

5

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φίλε μου, πώς πήγε μέχρι τώρα το καλοκαίρι σου;

Καλοκαίρι 2026 / Φίλε μου, πώς πήγε το καλοκαίρι σου;

Έκανες ωραία ταξίδια; Ήταν το νησί όπως το περίμενες; Δούλευες ή ήσουν από τους τυχερούς που οι διακοπές ξεκίνησαν Ιούνιο και κρατάνε ακόμα; 11 άτομα που πήραν μόλις το καράβι της επιστροφής μιλούν για το καλοκαίρι τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μετατρέπει τα λουλούδια σε εφήμερη τέχνη

Lifo Videos / Η Δέσποινα Ισοπούλου μετατρέπει τα λουλούδια σε εφήμερη τέχνη

Για τη Δέσποινα Ισοπούλου η ανθοδετική δεν είναι διακόσμηση, αλλά μια μορφή σύνθεσης, γλυπτικής και αφήγησης, όπου τα λουλούδια, τα κλαδιά και τα κενά ανάμεσά τους συνδιαλέγονται σαν υλικά ενός έργου τέχνης.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

4 σχόλια
Το κλασσικό εμπόριο που στήνεται στις κλινικές, με τους ανυποψίαστους νέους γονείς, που μεσα στη χαρά τους, πέρα από ένα σωρό άχρηστες εξετάσεις που πληρώνουν αδρά, πληρώνουν σαν κορόιδα και για τη φύλαξη ομφάλιων λώρων.
Το άρθρο δείχνει αυτό ακριβώς που γνωρίζουμε όλοι φαντάζομαι,ότι είμαστε λαός παρτάκηδων.Δεν μας ενδιαφέρει αν μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον άλλο δωρίζοντας.Μόνο εμείς και η οικογένειά μας να είμαστε καλά,και οι άλλοι να πάνε να χεστούνε!