ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

Δικαιώθηκε η «10η Εντολή» για την υπόθεση της Σαντορίνης

Δικαιώθηκε η «10η Εντολή» για την υπόθεση της Σαντορίνης Facebook Twitter
8

Τη δικαστική  δικαίωση της σειράς την οποία σκηνοθετεί για την υπόθεση της Σαντορίνης, της γυναίκας δηλαδή που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της ο οποίος περιέφερε το κεφάλι στους δρόμους, ανακοίνωσε ο Πάνος Κοκκινόπουλος.

«Τελευταία μας είχαν κάνει ασφαλιστικά μέτρα, οι συγγενείς της κοπέλας από τη Σαντορίνη, και βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου που μας δικαιώνει απόλυτα. Η απόφαση λέει ότι αυτό που κάνουμε είναι ένα έργο τέχνης, ότι ο δημιουργός έχει το δικαίωμα να παίρνει μια ιστορία που είναι διάσημη και να την παραλλάσει όπως θέλει αυτός και νομίζω ότι είναι πολύ καλό ως δεδικασμένο», είπε ο σκηνοθέτης της «10ης Εντολής».

Υπενθυμίζεται ότι όταν οι συγγενείς του θύματος πληροφορήθηκαν πως η σειρά "θα ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να απαγορευτεί η προβολή του συγκεκριμένου επεισοδίου.

8

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ λάνσαρε κρατικό cooking show για τη «υγιεινή» Αμερική

TV & Media / Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ λάνσαρε κρατική εκπομπή μαγειρικής για τη «υγιεινή» Αμερική

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ λάνσαρε κρατική εκπομπή μαγειρικής με σύνθημα το «αληθινό φαγητό», περνώντας τις νέες διατροφικές οδηγίες του Τραμπ μέσα από το YouTube, το ξινολάχανο και την αμερικανική wellness παράνοια.
THE LIFO TEAM
Ο Μπεν Άφλεκ κέρδισε 1 εκατ. δολάρια στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;»

TV & Media / Ο Μπεν Άφλεκ κέρδισε 1 εκατ. δολάρια στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;»

Ο Μπεν Άφλεκ και ο Τζέιμι Ντινγκ του «Jeopardy!» κέρδισαν 1 εκατ. δολάρια στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;», με τον Τζίμι Κίμελ να τους δίνει την κρίσιμη τελευταία βοήθεια.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ παίρνει βραβείο κατά της λογοκρισίας μετά το τέλος του «Late Show»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ παίρνει βραβείο κατά της λογοκρισίας μετά το τέλος του «Late Show»

Μετά το τέλος του «Late Show», ο Στίβεν Κόλμπερτ δεν αποχαιρέτησε απλώς την τηλεόραση. Τώρα βραβεύεται ως φωνή κατά της λογοκρισίας, σε μια συγκυρία όπου η σάτιρα μοιάζει ξανά πολιτικά επικίνδυνη.
THE LIFO TEAM
Το Netflix προσπέρασε για πρώτη φορά το BBC ως πρώτη επιλογή των Βρετανών

TV & Media / Το Netflix προσπέρασε για πρώτη φορά το BBC ως πρώτη επιλογή των Βρετανών

Νέα έκθεση της Ofcom καταγράφει μια συμβολική ανατροπή: το Netflix έγινε οριακά η πρώτη επιλογή των Βρετανών, μπροστά από το BBC. Το BBC κρατά ακόμη τον χρόνο θέασης, αλλά το βρετανικό τηλεκοντρόλ αλλάζει χέρια.
THE LIFO TEAM
ΕΒΙΤΑ ΑΓΑΙΤΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

TV & Media / Εβίτα Αγαΐτση για καρκίνο: «Είμαστε πάρα πολλοί, αλλά σημασία έχει τι απόχρωση δίνουμε εμείς σε ό,τι μας συμβαίνει»

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο γέμισε η ψυχή μου με όλα τα μηνύματα που μου έχετε στείλει», λέει η ηθοποιός στο νέο βίντεο που δημοσίευσε μετά την ανακοίνωση ότι έχει διαγνωσθεί με καρκίνο
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Στο μέλλον σίγουρα θα υπάρχουν πιο δίκαια μέτρα εναντίον της παραγωγής. υπομονή και θα μαζευτούν και άλλες υποθέσεις. Δεν νομίζω να περάσει απαρατήρητο το γεγονός να διαιωνίζεται μια αληθινή ιστορία έστω και παραλλαγμένη. Υπάρχει και το ίντερνετ μην το ξεχνάμε. Η ιστορία είναι η ίδια στη δομή δεν έχει παραλλαγές. Και μόλις κατάλαβα πως μέχρι και την ίδια τη σειρά τη προωθούν ανήθικα. Κανένας από τους θεατές τους δεν λέει «σε αυτό το επεισόδιο θα δούμε μια εφιαλτική ιστορία », λένε «αυτό το επεισόδιο είναι εκείνη η εφιαλτική ιστορία». Αυτά τα «επεισόδια» θα μείνουν για πάντα, από τη στιγμή που ψηφιοποιούνται. Ντροπή να μην καταλαβαίνουν. Η τηλεόραση, γενικά ό,τι έχει περιεχόμενο, αν πέσει σε χέρια ερασιτεχνών, μπορεί να γίνει αιτία άνθρωποι που δεν φταίνε να υποφέρουν.
Οι συγγενείς έπρεπε να κινηθούν νομικά από νωρίς, ώστε να μην γίνει καμία χρήση της ιστορίας σε μυθοπλασία, επειδή υπάρχουν σοβαροί λόγοι να προκληθεί στεναχώρια σε μέλη οικογένειας και ψυχολογικός εξαναγκασμός αναβίωσης του εφιάλτη. Από την άλλη το οπτικοακουστικό έργο που είναι βασισμένο σε αληθινή τρομαχτική (και όχι αισιόδοξη) ιστορία, πρέπει να έχει την ευλογία των συγγενών που αφορά άμεσα τη ζωή τους. Και συμφωνώ σε αυτό που διάβασα: "... μην μάθουμε να ασπαζόμαστε κατηγορηματικές λεπτομέρειες αληθινών ιστοριών, μέσα από μυθοπλαστικές προσαρμογές τους."
Οι συγγενείς μπορούν να μην δουν το επεισόδιο. Κανένα τραύμα δε θα προκληθεί. Η ιστορία έγινε γνωστή από τα ΜΜΕ, που έκαναν μεγαλύτερο κακό με τη συνεχόμενη έκθεση του κοινού στο θρήνο αυτής της οικογένειας. Απο τη στιγμή που υπάρχει σεβασμός, δεν στοχοποιεί/κρίνει κάνενα, δεν χρησιμοποιεί ποτέ αληθινά ονόματα, δεν θεωρώ παράλογο να μην παιχτεί το επεισόδιο.
Αυτός δεν είχε βγει και έλεγε ότι δεν υπάρχει επεισόδιο βασισμένο σ'αυτή την υπόθεση; Ότι είδαν οι συγγενείς της κοπέλας μια σκηνή από άλλο άσχετο εντελώς επεισόδιο και παρανόησαν; Έλεος πια πόσο δούλεμα!
μήπως όμως να σεβόμασταν λίγο τον πόνο των ανθρώπων και αν αφήναμε λίγο την τέχνη στην άκρη? κύριε κοκκινόπουλε αν έιχε συμβεί σε εσάς θα το κάνατε τηλεταινία?