«Η ανάσταση της ΕΡΤ» είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου της βελγικής εφημερίδας L' Echo, το οποίο αναφέρεται στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

 

«Η εικόνα, ή μάλλον η έλλειψή της, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Ήταν 11 Ιουνίου του 2013: η ελληνική δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ είχε αναγκαστεί βίαια να σταματήσει τα προγράμματά της, σχεδόν εν μία νυκτί. Μαύρη οθόνη. Παρά την κινητοποίηση των 2.600 εργαζομένων της, τις πολλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης και τη διεθνή κατακραυγή, μεταξύ άλλων από την EBU, την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση», τονίζει η εφημερίδα.

 

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ είχε προκαλέσει σοκ στην Ελλάδα. Συμβόλιζε τα δραστικά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα από τους πιστωτές της και εφαρμόστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Συνέπεσε επίσης με την άνοδο ενός μικρού ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται τώρα στην εξουσία στην Αθήνα», προσθέτει σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο δρόμο μαζί με τους διαδηλωτές που υποστήριζαν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ το 2013.

 

«Ο σημερινός πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε δεσμευθεί να επαναφέρει την ΕΡΤ. Και το έκανε. Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε τη νύχτα της Τρίτης ένα σχετικό νομοσχέδιο. Προβλέπει την επαναπρόσληψη 1.550 πρώην υπαλλήλων της ΕΡΤ,εφόσον το επιθυμούν», αναφέρει η L' Echo και καταλήγει:

 

«Η νέα ΕΡΤ θα απασχολήσει περίπου 2.300 εργαζομένους, με ετήσιο κόστος 60 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα καλύπτονται από το τηλεοπτικό τέλος των 3 ευρώ. Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, η αποκατάσταση αυτή δεν θα αποτελέσει ευκαιρία για επιστροφή στο παλιό καθεστώς. Η παλιά ΕΡΤ, είναι αλήθεια, δεχόταν πολύ κριτική για το πληθωρικό της προσωπικό και τις σπατάλες της».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr