Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων για τα ταμειακά διαθέσιμα

Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων για τα ταμειακά διαθέσιμα Facebook Twitter
Έκτακτη Σύνοδος των πρυτάνεων πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο, για το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των Πανεπιστημίων, Αθήνα Σάββατο 25 Απριλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
1

Σε εξέλιξη είναι η έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων με θέμα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκε χθες και αφορά την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους, οι πρυτάνεις είχαν ζητήσει την εξαίρεση των Πανεπιστημίων από την ΠΝΠ, τονίζοντας ότι τα ιδρύματα είναι σε οικτρή οικονομική κατάσταση λόγω των συνεχών μειώσεων των προϋπολογισμών και της μη καταβολής δόσεων επιχορήγησης το 2015, και «παραμένουν με δυσκολία ανοικτά, καλύπτοντας τις βασικές τους ανάγκες από τα ταμειακά υπόλοιπα των τακτικών προϋπολογισμών των προηγουμένων ετών».

Ζητούν ιδιαίτερα την εξαίρεση του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων (ΕΛΚΕ), των Εταιρειών Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας και των Ερευνητικών Πανεπιστημιακών Ινστιτούτων (ΕΠΙ), καθώς δεν επιχορηγούνται από το Δημόσιο και διαχειρίζονται πόρους που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κληροδοτήματα και ιδιωτικούς φορείς.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι πρυτάνεις αναζητούν λύση μέσω της νομικής οδού. Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς αναμένεται να καθησυχάσει τους πρυτάνεις λέγοντάς τους ότι έχει πάρει υπόσχεση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα για την εξαίρεση των ΕΛΚΕ.

Η σύνοδος αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα με την έκδοση ψηφίσματος των πρυτάνεων.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Συγγνώμη για κάποιους -λίγους- άξιους καθηγητές, αλλά....Για κάποιους "αριστερούς" καθηγητάδες, που χάιδευαν τις νεολαίες ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΚΣ, ειλικρινά αυτό σας αξίζει...να σας πάρει όλα τα χρήματα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο ποθούσατε (γιατί θα "έσωζε" τα πανεπιστήμια από το νόμο Διαμαντοπούλου...) έτσι ώστε όχι μόνο για έρευνα να μην έχετε, αλλά ούτε να πληρωθείτε....κομματόσκυλα.Κλάψτε τώρα...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ