ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το ΥΠΟΙΚ για τα αποθεματικά

Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το ΥΠΟΙΚ για τα αποθεματικά Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
20

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο πραγματοποίησαν φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων δημόσιων φορέων στη Τράπεζα της Ελλάδας.

 

Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το ΥΠΟΙΚ για τα αποθεματικά Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, απαιτούν «από όλες τις πρυτανείες και τις διοικήσεις των σχολών, να απειθαρχήσουν στην απόφαση της κυβέρνησης, να μην καταθέσουν ούτε ένα ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπως ήδη δήμοι της χώρας δήλωσαν ότι θα κάνουν» καθώς και «να επιστραφούν τα 187 εκατ. ευρώ που κουρεύτηκαν με το PSI από τις σχολές μας».

Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το ΥΠΟΙΚ για τα αποθεματικά Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το ΥΠΟΙΚ για τα αποθεματικά Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το ΥΠΟΙΚ για τα αποθεματικά Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
20

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Άντε οι ΟΤΑ, ούτε οι φοιτητές δεν είναι πατριώτες;;; Δηλαδή να μείνουν απλήρωτοι οι δημόσιοι υπάλληλοι;; Αυτό θέλουν; Μήπως εξυπηρετούν τίποτα άλλα συμφέροντα; Βρε μήπως είναι τίποτα βαλτοί;
Ότι να'ναι. Ανεγκέφαλοι άνθρωποι διεκδικούν λεφτά που δεν υπάρχουν. Η Ελλάδα είναι σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεωκοπίας όχι τώρα μόνο αλλά και τα τελευταία 5 χρόνια. Όσο η χωρά είναι εκτός αγορών και μη ανταγωνιστική θα είμαστε σε καθεστώς χρεωκοπίας και σε μνημόνιο.Αντε να το εξηγήσεις σε καθυστερημένους ΚΚέδες. Διεκδικούν λέει και είναι καλό αυτό για τα δικαιώματα των φοιτητών.Ως τελειόφοιτος φοιτήτης λοιπόν σας λέω είναι ο κυριότερος λόγος υποβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου ζούν σε ένα παράλληλο σύμπαν καθυστερημένων. Αυτά που πρέπει να γίνουν στα πανεπιστήμια δεν είναι θέματα ελλειπής χρηματοδότησης αλλά οργάνωσης και μόνο.1)Κατάργηση καταλήψεων ,να γνωρίζει ο φοιτητής απο την αρχή της χρονιάς όλο το πρόγραμμα μαθημάτων και εξετάσεων για όλο το έτος. 2)Ιδιωτικά πανεπιστήμια. Να έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς απο το δημόσιο. Χιλιάδες ελληνόπουλα που μεταναστεύουν και χιλιάδες ευρώ που στέλνονται θα μείνουν στην Ελλάδα. 3)Μείωση φοιτητών στα κεντρικά ιδρύματα αθήνας-θεσσαλονίκης. Ορθολογικότερη θα έλεγα κατανομή των θέσεων στα πανεπιστήμια στις ανάγκες της χώρας.4)Σύνδεση αγοράς-πανεπιστημίων, με εισχώρηση ιδιωτικών επιχειρήσεων στα δημόσια πανεπιστήμια.
5)Διαγραφή καθυστερημένων φοιτητών που αναπαράγουν φιλελεύθερες προτάσεις για την δήθεν ανάπτυξη του πανεπιστημιακού τομέα και της κοινωνίας. Να φανταστώ εσύ είσαι από τους τύπους που όταν μιλούν για κοινωνικά ζητήματα οι αριστεροί στη σχολή σου, τους λες: εδώ είναι πανεπιστήμιο, δεν μας αφορά τι γίνεται έξω...
Δεν συζητώ σε γενικές συνελεύσεις τέτοια θέματα γιατί θα με σπάγαν οι αριστεροί στο ξύλο. Εδώ έξω απο το πανεπιστημιακό άσυλο που έχουμε περισσότερη δημοκρατία μπορώ να σου πω λοιπόν ότι δεν είναι δουλειά των σχολών να κάνουν κατάληψη για κοινωνικά ζητήματα. Μπορούν οι οποιοδήποτε φοιτητές αντιτίθενται σε τέτοια ζητήματα να συγκεντρώνονται με οτιδήποτε αιτήματα θέλουν αλλά όχι εμποδίζοντας τους φοιτητές που θέλουν να παρακολουθήσουν.
Σου κόβουν τα συγγράματα;Μην ασχολείσαι εδώ μέσα,είναι κοινωνικό ζήτημα!Δεν έχεις καθηγητές;Κοινωνικό ζήτημα!Υλικοτεχνική υποδομή;Κοινωνικό ζήτημα!Δεν έχεις λεφτά να ζεσταθείς γιατί δεν υπάρχουν παροχές;Κοινωνικό ζήτημα!Κόβουν τον μισθό στους/απολύουν τους γονείς σου και δεν μπορείς να συνεχίσεις τις σπουδές;ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΛΕΜΕ!
Όσο σπούδαζα (δημόσιο ΑΕΙ) ανάθεμα και αν έχω πάει σε συνελεύσεις, ανάθεμα και αν έχω διαφωνήσει και λογομαχήσει με δεξιούς, νεοφιλελεύθερους, αριστερούς, κουμουνιστές, αριστεριστές και αναρχικούς. Και σε τμήμα χωρίς παρατάξεις (ενιαίο ψηφοδέλτιο δηλαδή) όπου το 80% ήταν από σοσιαλδημοκρατία μέχρι αναρχία. Ξύλο, ή έστω απειλή ξύλου, 7 χρόνια τα ματάκια μου δεν είδαν σχεδόν ΠΟΤΕ. Ποτέ όμως...Μία φορά υπήρξε τέτοιο ενδεχόμενο, όταν σε μια συνέλευση τότε με το νόμο πλαίσιο της Γιαννάκου και την συνταγματική αναθεώρηση (2006-07) ήρθαν κάτι λεβεντόπαιδα (ναι ντε, αυτοί που είναι πατριώτες και όχι νεοναζί φασίστες μπράβοι, αυτοί που θέλουν τα πανεπιστήμια απολίτικα και ανοιχτά μόνο στο ωράριο, με εγκεκριμένη εγκύκλειο εθνικής πατριωτική παιδείας κλπ.) και μας είπαν μέσες άκρες ότι αν τυχόν ψηφιζόταν κατάληψη θα ερχόταν να μας γ@%$ουν όλους...Μαντέψτε τι έγινε... Μια χαρά κατάληψη ψηφίστηκε (προσωπικά διαφωνούσα) και δεν άνοιξε ρουθούνι.
Τόλμησε ένας ανθρώπινος οργανισμός που αποτελείται περίπου 65% από νερό να πιει ένα παρασκεύασμα του νερού για να δροσιστεί; Πραγματικά, νιώθω ντροπή ως άνθρωπος για αυτόν τον τύπο με το ποτήρι και το καλαμάκι (και το καπάκι)...