Guardian: Σχεδόν όλοι οι μετανάστες θα στέλνονται πίσω στις χώρες τους

Guardian: Σχεδόν όλοι οι μετανάστες θα στέλνονται πίσω στις χώρες τους Facebook Twitter
SOOC
4

Στις χώρες του θα επιστρέφουν όλοι σχεδόν οι μετανάστες που θα επιβιώνουν της επικίνδυνης διαδρομής και θα φτάνουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με το εμπιστευτικό προσχέδιο κοινού ανακοινωθέντος της σημερινή έκτακτης Συνόδου Κορυφής που δημοσιεύει ο Guardian.

Πρόκειται κατά την εφημερίδα, για ένα νέο πρόγραμμα  «ταχείας επανόδου» το οποίο θα συντονίζεται από τη Frontex και θα προβλέπει  μόνο 5.000 θέσεις μετεγκατάστασης στην Ευρώπη για τους πρόσφυγες.

Στο προσχέδιο δεν αναφέρεται ιδιαίτερη επέκταση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, παρά τις συνεχείς τραγωδίες στη θάλασσα.

Παράλληλα προβλέπεται ο διπλασιασμός  της χρηματοδότησης και η ενίσχυση των μέσων των επιχειρήσεων «Τρίτων» και «Ποσειδών» για την εποπτεία των θαλασσίων συνόρων.

Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει πληροφορίες ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ηγετών για άμεση έναρξη των προετοιμασιών για τον συστηματικό εντοπισμό, κατάσχεση και καταστροφή των σκαφών πριν από τη χρησιμοποίησή τους από τους διακινητές ανθρώπων.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα δεσμευτούν επίσης για την παροχή αυξημένης επείγουσας βοήθειας σε χώρες υποδοχής όπως η Ιταλία, η Μάλτα και η Ελλάδα.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Γενοκτονικές πράξεις στη Γάζα και μετά την εκεχειρία καταγγέλλει επιτροπή του ΟΗΕ

Διεθνή / Ισραήλ: Γενοκτονικές πράξεις στη Γάζα και μετά την εκεχειρία καταγγέλλει επιτροπή του ΟΗΕ

Η επιτροπή του ΟΗΕ καταγράφει 1.431 νεκρούς Παλαιστινίους στη Γάζα, ανάμεσά τους 300 παιδιά, μετά την κατάπαυση του πυρός - Καταγγελίες για βασανιστήρια, βιασμούς και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Δυτική Όχθη
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΕ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ

Διεθνή / Βρετανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα συζητήσουν το ενδεχόμενο ελεύθερης μετακίνησης μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ

Ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων, Τζόναθαν Ρέινολντς, ανέφερε ότι δεν θα ληφθεί κάποια απόφαση χωρίς να δοθεί ο λόγος στους ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Η επαναπροώθηση των ανθρώπων αυτών πίσω στις χώρες τους είναι ανέφικτη και λόγω του αυξημένου αριθμού που τις εγκαταλείπει. Το θέμα είναι θα δωθεί βοήθεια σε αυτούς εκεί ακριβώς που είναι η πατρίδα τους και αυτό πιστεύω είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει.
Και όσοι από αυτούς έφυγαν κυνηγημένοι από σημεία που ελέγχει πλέον το Ισλαμικό Χαλιφάτο, θα τους στέλνουν κι αυτούς πίσω; Δεν τους πυροβολούν στο κεφάλι καλύτερα; Θα είναι πιο ανώδυνο από το να τους στείλουν σε αυτά τα δίποδα θηρία για να τους αποκεφαλίσουν.