Ο Κοντονής απαντά με σκληρότητα στο τελεσίγραφο της FIFA και της UEFA

Ο Κοντονής απαντά με σκληρότητα στο τελεσίγραφο της FIFA και της UEFA Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
26

Χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κατέθεσε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το απόγευμα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε FIFA και UEFA για τις εξελίξεις και σήμερα η παγκόσμια συνομοσπονδία και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία απέστειλαν κοινή επιστολή στην ΕΠΟ.


Οι δύο ποδοσφαιρικές Αρχές σημειώνουν ότι στην περίπτωση που ψηφιστεί το νομοσχέδιο, με το οποίο καταργείται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, θα ενεργοποιηθεί σειρά κυρώσεων, οι σκληρότερες εκ των οποίων αφορούν στον επ΄ αόριστον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας και των ελληνικών συλλόγων από κάθε διεθνή διοργάνωση.

Ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι δεν δέχεται τελεσίγραφα και ότι θα μπει σε συζήτηση με τους ανθρώπους των δυο ομοσπονδιών αλλά όπως είπε δείχνει αποφασισμένος να μην αλλάξει τη βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

 =Στη συνέχεια ακολούθησε ανακοίνωση με την οποία εξαπέλυσε επίθεση κατά της FIFA και τηςUEFA, τις οποίες κατηγόρησε πως δεν ενδιαφέρονται "για την ρύθμιση όσων δεινών έχουν επικαθήσει στο χώρο του ελληνικού ποδόσφαιρου, για τα οποία έχουν σοβαροτάτη ευθύνη".

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η ανακοίνωση των διεθνών ομοσπονδιών αποτελεί τελεσιγραφική παρέμβαση στο έργο της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων την στιγμή που σήμερα το μεσημέρι είχαν δοθεί στη δημοσιότητα εκ διαμέτρου διαφορετικές απόψεις του κ.Ινφαντίνο υψηλόβαθμου στελέχους της UEFA με τις οποίες αναγνωρίζονταν τα σοβαρά προβλήματα και οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, τις οποίες και μελετούσαμε.

Προκαλεί ποικίλα ερωτηματικά το γεγονός, ότι ενώ ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση στη αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου αναλυτικά θα συζητηθούν οι προτάσεις των κόμματων και των εμπλεκομένων φορέων, οι διεθνείς ομοσπονδίες από κοινού προτρέχουν να προκαταλάβουν την κρίση των ελλήνων και ελληνίδων βουλευτών, εκτοξεύοντας απειλές περί αποκλεισμού.

Διαφαίνεται ότι δεν ενδιαφέρονται για την ρύθμιση όσων δεινών έχουν επικαθήσει στο χώρο του ελληνικού ποδόσφαιρου, για τα οποία έχουν σοβαροτάτη ευθύνη, ως εποπτεύουσες αρχές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αλλά επιδιώκουν με τρόπο προσβλητικό για την ελληνική συνταγματική τάξη και τον ελληνικό λαό, ιδίως τους έλληνες φιλάθλους, να διατηρηθεί στο διηνεκές το καθεστώς σήψης και διαφθοράς, το οποίο η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας προσπαθεί ν' ανατρέψει.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι προτρέπεται η ΕΠΟ να ενημερώσει τις «οικείες αρχές» για τις «συνέπειες», ενώ θα έπρεπε να γνωρίζουν, ότι ήδη στελέχη της ΕΠΟ παρελαύνουν καθημερινά ενώπιων του αρμόδιου Τακτικού Ανακριτή, για να τον «ενημερώσουν» για τα έργα και τις ημέρες τους.

Η Ελληνική Κυβέρνηση όχι μόνο άκουσε τις απόψεις των διεθνών ομοσπονδιών, αλλά έχει ζητήσει τις προτάσεις των, για σοβαρότατα ζητήματα που απασχολούν τους έλληνες φιλάθλους, όπως η διαιτησία, ο εκδημοκρατισμός των οργάνων διοίκησης και ο στοιχηματισμός.

Αναμένουμε παρ' όλα αυτά, όπως οι διεθνείς ομοσπονδίες κατανοήσουν τα σοβαρά, συσσωρευμένα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και εμπλακούν εποικοδομητικά και ενεργά στην διαδικασία εξυγίανσης, εκδημοκρατισμού και διαφάνειας. Γι' αυτό δηλώνουμε ότι τους προσκαλούμε, όχι μόνο κατά την ήδη προγραμματισμένη συνάντηση της 30ης Απριλίου, αλλά και πριν από αυτήν εάν το επιθυμούν».

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
Μόνο το γεγονός πως δεκάδες χώρες στην Ευρώπη μπορούν να διοργανώνουν αξιόπιστα εθνικά πρωταθλήματα χωρίς η νομοθεσία τους να έρχεται σε ρήξη με τις διεθνείς ομοσπονδίες και ο Κοντονής είναι ο μόνος που φαίνεται να νομίζει πως αυτό είναι απαραίτητο, ίσως να λέει κάτι
Εξακολουθούμε να είμαστε στον κόσμο μας.... πόσο πιο απλά μπορεί να είναι τα πράγματα;Η FIFA και UEFA είναι οργανισμοί με δικό τους καταστατικό. Γουστάρουν τα μέλη τους να είναι αυτοδιοίκητα, να μην επεμβαίνει η πολιτεία στις υποθέσεις τους και να τις λύνουν μόνοι τους. Όποιος το δέχεται τον παίζουν, όποιος δεν τον δέχεται δεν τον παίζουν.Εμείς έχουμε προβλήματα, τα οποία τους αφορούν μεν, αλλά μέχρι έναν βαθμό. Δεν πρόκειται στην τελική να χολοσκάσουν εάν εμείς καταστρέφουμε το ποδόσφαιρό μας με τα λαμόγια που έχουμε. Τα προβλήματα αυτά τα λύνουν (ή δεν τα λύνουν) με τον ίδιο τρόπο που έχουν για όλους και όχι ειδικά για εμάς.Μας αρέσει; Ακολουθούμε τον τρόπο τους. Δεν μας αρέσει; Κρίνουμε ότι δεν μπορούν να λυθούν με τον τρόπο τους; Καθόμαστε απέξω μέχρι να τα λύσουμε μόνοι μας και ξαναμπαίνουμε όταν τα έχουμε λύσει.Δεν μπορείς όμως να τα έχεις και τα δυο. Ή το ένα ή το άλλο.Έχει τα κότσια ο Κοντονής; Είναι σίγουρος ότι με τον τρόπο του μπορεί να λύσει τα προβλήματα; Ας το κάνει αλλά θα πρέπει να αποδεχθεί το Grexit μέχρι να τα λύσει.Εμείς μου φαίνεται, όπως και στα οικονομικά, θέλουμε και τον σκύλο χροτάτο και την πίτα ολόκληρη. Και να κάνουμε το δικό μας και οι άλλοι να κάνουν τουμπεκί. Ε, αυτό δεν γίνεται. Και αν στα οικονομικά έχουμε και εμείς μοχλό πίεσης (ότι ένα Grexit θα βλάψει και αυτούς), στα αθλητικά δεν έχουμε τίποτε. Χέστ...αν οι FIFA και UEFA αν αποκλειστούμε εμείς.Ας αφήσει λοιπόν τις μεγάλες κουβέντες και ας αποφασίσει. Θα το τραβήξει αποδεχόμενος τις συνέπειες ή όχι; Αυτός έχει το καρπούζι, αυτός και το μαχαίρι. Η ιστορία θα κρίνει εάν η απόφασή του θα σώσει ή θα καταστρέψει το ποδόσφαιρο (αν και δεν μένουν πολλά για να καταστρέψει).
Μα εννοείται αυτό και προσωπικά είμαι εντελώς υπέρ της ολόκληρης πίτας με πεινασμένους σκύλους.Αρκετά φάγανε.Αλλά, μια ένσταση, δεν χέστηκε καθόλου η fifa και η uefa... μια χαρά συμμετέχουν στην σαπίλα του ποδοσφαίρου παγκοσμίως.. και το εδώ μαγαζάκι ήταν πολύ κερδοφόρο.Αυτό δεν σημαίνει ότι και θα κλείσει το μαγαζάκι.. και δεν θα σπρώξουν για γκρέξιτ.θα σπρώξουν.Ας είναι.
Αυτό που περιγράφεις είναι ένα εντελώς ψεύτικο δίλλημα. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως ο νόμος του Κοντονή θα βοηθήσει στη λύση των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ελληνική νομοθεσία ήδη παρέχει εργαλεία και για να κυνηγηθούν όσοι διαπράτουν βία στα γήπεδα καθώς και όσοι διαπράτουν απάτες. Δεν εμποδίζει καμιά νομοθεσία την ελληνική δικαιοσύνη πχ να δικάσει τον Μαρινάκη εάν διαπιστώσει πως έχει συστήσει συνωμοσία για χειραγώγηση του πρωταθλήματος. Αυτό που θέλει ο Κοντονής είναι εξουσίες όπως πχ να αποφασίζει αν μια ομάδα θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δηλαδή μπορεί πχ ο ΠΑΟΚ να κερδίσει την έξοδο και ο Κοντονής να αποφασίσει πως όχι, δεν θα βγει. Σε τι ακριβώς ωφελεί μια τέτοια υπερεξουσία που μετατρέπει τους Υπουργούς σε δικαστές;
θεωρητικά, δεν το θέλω.Δεν θέλω να έχει υπερεξουσία κανείς.Πρακτικά όμως, αν μπεις (για παράδειγμα) και διαβάσεις την πρόσφατη μεγάλη δικογραφία που απάλλαξε μερικούς, θα δεις ότι παρά τα εργαλεία της και παρά τα (νομικά) συμπεράσματα που προκύπτουν η δικαιοσύνη αποφάσισε να απαλλάξει κάποιους, για άλλη μια φορά.Αν ο Κοντονής έχει καλές προθέσεις, σαν προσωρινη αλλαγή, μου ακούγεται καλό.Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό... και έτσι μπορεί να το σταματήσει, ακόμα και αν η "δικαιοσύνη" αποδυκνύεται υποχείριο μερικών γκάνγστερ.
Ο νόμος του Κοντονή δεν θα άλλαζε τίποτα στην υπόθεση που περιγράφεις. Ο Μπέος δεν αθωώθηκε γιατί δεν προβλέπεται ποινή για δωροδοκία και αλλοίωση αποτελέσματος αλλά γιατί στο δικαστήριο δεν αποδείχτηκε η ενοχή του. Σε αυτό δεν θα μπορούσε να βοηθήσει απλά καλύτερη νομοθεσία. Εκτός και αν πάμε σε εποχές χούντας, να αποφασίζει ένας υπουργός από μόνος του αν είναι κάποιος αθώος ή ένοχος (αν και ο νόμος Κοντονή κινείται προς αυτή την κατεύθυνση). Για τις καλές προθέσεις και το δρόμο προς την κόλαση είναι γνωστό το ρητό. Στην Ελλάδα καλοπροαίρετοι υπάρχουν πολλοί, στους θεσμούς χωλαίνουμε.
Μπράβο σου κε Υπουργέ. Μακάρι να το κάνεις. Μόνο με λογικές Θάτσερ θα σωθεί η βρωμιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μαζί σου μήπως και ξεβρωμίσει ο χώρος.
Μα οι φίλαθλοι μας στα διεθνή ματς συμπεριφέρονται μια χαρά, στα εγχώρια κυρίως είναι κάφροι. Πιστεύετε ότι είναι λύση να καταργήσουμε τα ματς όπου φέρονται κόσμια και να τους αφήσουμε χωρίς ερεθίσματα ευρωπαικής νοοτροπίας σε θέματα αθλητισμού?Η λύση είναι η συνολική αναμόρφωση και αναβάθμιση του χώρου του ποδοσφαίρου αλλά και των υπολοίπων αθλημάτων, ορίζοντας παραβάσεις σε όλους τους τομείς (και μένοντας πιστοί στις τιμωρίες τους φυσικά). Βέβαια εδώ πάντα διαλέγουμε την εύκολη λύση του πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι.
Στα τέτοια μας η παράγκα της ΕΠΟ - FIFA - UEFA. Το 'χουν στήσει καλά το κόλπο χροοοονια τώρα και απειλούν και αυτοί γιατί θα τους χαλάσει η συνταγή. Μη σώσει και ξαναπάμε σε ξεφτιλισμένα στημένα ΕΠΟπρωταFIFAθλήματα!!!
Χαζός είναι ή τον χαζό παριστάνει; Η Fifa και η Uefa αντιδρούν επειδή πάει να καταργήσει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, που είναι βασική προϋπόθεση για να συμμετέχει σε αυτές τις ομοσπονδίες. Δεν θα του πουν τίποτα αν ασκήσει ως Κράτος ποινική δίωξη σε αυτούς που έχουν τελέσει παρανομίες.Τι σχέση έχει ότι θέλει π.χ. να αποφασίζει μόνος του ο Υφυπουργός αν θα αποκλείσει μια ομάδα από την Ευρώπη (τραγικό, λες και θα δεχτεί η Fifa να της αλλάζει τα παιχνίδια ο Κοντονής) με τον να στείλει φυλακή όσους στήνουν παιχνίδια;Άσε την άλλη κουταμάρα του, ότι το κάνει για να είναι ασφαλή τα παιδιά που πάνε στο γήπεδο. Ο χουλιγκανισμός δεν είναι φαινόμενο μόνο του ποδοσφαίρου. Επεισόδια έχουν γίνει μέχρι και στο βόλεϊ γυναικών. Θα καταργήσει όλα τα αθλήματα; Θα πάνε στη ΓΑΔΑ τα χουλιγκάνια να πλακωθούν με όποιον βρουν. Το θέμα δεν είναι να κλείσει τις διοργανώσεις, αλλά να κλείσει τους χουλιγκάνους 2-3 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή και με αυτόφωρη διαδικασία. Και όχι 1-2 συλλήψεις σε 500 άτομα που πλακώνονται. Έχουμε δει βλακείες και βλακείες από Υπουργούς, αλλά να του το λένε από 10 μεριές κι αυτός να επιμένει, μόνο τον Άδωνι θυμάμαι.
Τον χαζο μαλλον παριστανεις εσυ... το αυτοδιοικητο ειναι το προσχημα που επικαλειται η σαπια η ΕΠΟ οπου τα περισσοτερα μελη της ειναι υποπτοι εγκληματικων πραξεων, για να μπορει ανενοχλητη καθε χρονο να κανει τις βρωμοδουλειες της, βασικα να κανονιζει ωστε να παιρνει το πρωταθλημα ο Ολυμπιακος και να τσεπωνει τα 22 εκατομμυρια ευρω απο την UEFA... ειναι καλα στημενο το μαγαζακι, χρονια τωρα και μονο δραστικα μετρα μπορουν να το διαλυσουν... η UEFA κανει το κοροιδο...
Ποιο προσχημα; Τι σχεση εχει το αυτοδιοικητο με το στησιμο των αγωνων; Δηλαδη τωρα που υπαρχει αυτοδιοικητο δεν εγινε ποινικη διωξη στο Μπεο και λοιπους για στησιμο αγωνων;Κι αν ισχυει αυτο που λες, ο Παναθηναικος γιατι λεει κι αυτος οτι ειναι βλακεια το νομοσχεδιο; Δεν το λεει μονο ο Ολυμπιακος και τα τσιρακια του, το λενε ολοι οσοι ασχολουνται με ποδοσφαιρο.
Και τι είναι το αυτοδιοίκητο μιας ομοσπονδίας που χρηματοδοτείται απο το κράτος, σε μια δημοκρατική χώρα; Επειδή έτσι έχουν αποφασίσει και διατάξει, τα φασιστοειδή λαμόγια της FIFA KAI UEFA; Αν θέλουν αυτοδιοίκητο, να αναλάβουν και την χρηματοδότηση των ομοσπονδιών και των ομάδων.
Υπαρχει κανενας υγιης φιλαθλος που θα στενοχωρηθει αν μας αποκλεισουνε απο την ευρωπη?Σιγα την μπαλα που βλεπουμε.Μονο οι καφροι και τα λαμογια θα στενοχωρηθουν.Αν ειναι αυτος ο δρομος για την εξυγιανση μαζι σου με χιλια.
Το θέμα δεν είναι αν βλέπουμε θέαμα. Το ερώτημα είναι σε τι θα βοηθήσει το νομοσχέδιο Κοντονή με το να έχουμε εκτός Υπουργό Αθλητισμού να έχει τον τελευταίο λόγο για σημαντικά θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η απάντηση είναι σε τίποτα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα χάσει μια σημαντική νόμιμη πηγή εσόδων, δίνοντας επιπλέον αβάντα στα λαμόγια
Επιπλέον, όλα τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα δεν θα αναγνωρίζονται στο εσωτερικό, οπότε οι λίγοι καλοί παίκτες θα φύγουν. χωρίς οι ομάδες να εισπράξουν ευρώ. Η μείωση των εσόδων θα οδηγήσει αρκετούς που εργάζονται σε συλλόγους στην ανεργία. Και θα μείνουν στα γήπεδα σίγουρα μόνο αυτοί που πηγαίνουν να πλακώνονται, οι οποίοι δεν έχουν πρόβλημα να το κάνουν σε αγώνες γυναικείου βόλεϊ, πόσο μάλλον υποβαθμισμένου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος
@LAMPROSΤο ερώτημα παραμένει. Πως θα βοηθήσει η έξωση του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διοργανώσεις στο να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση; Κτγμ απλά θα την κάνει χειρότερη.
"Και θα μείνουν στα γήπεδα σίγουρα μόνο αυτοί που πηγαίνουν να πλακώνονται, οι οποίοι δεν έχουν πρόβλημα να το κάνουν σε αγώνες γυναικείου βόλεϊ, πόσο μάλλον υποβαθμισμένου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος."Γιατί τώρα ποιοί πάνε στο γήπεδο; Το ότι η Νίκη Βόλου και ο ΟΦΗ δεν συμετέχουν στο πρωτάθλημα, λόγο οικονομικών προβλημάτων, το έχεις πάρει είδηση; με ποιά εχέγγυα ξεκίνησαν το πρωτάθλημα, και πόσο αξιόπιστο και ανταγωνιστικό είναι, όταν στην μέση φεύγουν δύο ομάδες, ενώ οι περισσότερες είναι παραρτήματα "κάποιων" μεγάλων συλλόγων; Πληροφοριακά στο λέω, ο Ψωμιάδης ακόμα δεν έχει δικαστεί, κι ο Μπέος όχι μόνο αφέθηκε ελεύθερος, αλλά είναι και δήμαρχος στον Βόλο, για Μαρινάκη ούτε λόγος να γίνεται. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, που θα έλεγε και μια ψυχή, που επέστρεψε απο το παρελθόν.
Τα λαμογια και οι καφροι που πλακωνονται σε αγωνες γ' εθνικης, σε ερασιτεχνικες κατηγοριες, σε αγωνες παιδων (για να μην πιασουμε χαντμπωλ, γυναικειο μπασκετ, βολευ κλπ) θα ειναι αυτοι που θα θιγουν απο τον ευρωπαϊκο αποκλεισμο? Και ζωντας τη δικη μας ποδοσφαιρικη Β. Κορεα θα ερθει η εξυγιανση? Εξηγησε το λιγο, ξεναγησε μας στον λαβυρινθο της σκεψης σου.
H κυβερνηση ειναι πραγματικα απιστευτη:τωρα συζηταμε και για ''grexit''απο FIFA και YEFA.Να προλαβω τους συρζιπληκτους,ο ιδιος ο Κοντωνης σε εκπομπη του Σκαι ειπε ακριβως για πιθανο grexit,υπαρχει δηλαδη σοβαροτατη πιθανοτητα να βρεθουμε εκτος των παραπανω οργανισμων ενω θα υπαρξουν σιγουρα κι αλλες,παραπλευρες κυρωσεις.Η κυβερνηση του συριζα,σε μια παγκοσμια πρωτοτυπια-αντε να βαλω και την Β.Κορεα μεσα;;;-μας εχει φερει εναντιον ολοκληρου του πλανητη και εξοδου απο το ευρω,απο διεθνεις οργανισμους κτλπ...Κι ομως.Αυτους τους παγκοσμιως απιστευτους ιδεοληψιες και οπισθοδρομιστες,καποιοι τους στηριζουν ακομα,τρωγοντας καλα την επικοινωνιακη αξιοπρεπεια που πουλα η πρωτη φορα αριστερα,μια επικοινωνια καλυτερη απο καθε αλλη κυβερνηση που περασε απο Ελλαδα...
Οι διεφθαρμένες προηγούμενες κυβερνήσεις, κυβερνώντας σεμνά και ταπεινά, με ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, με τα λεφτά να υπάρχουν, μας έβαλαν στο ΔΝΤ, και μετά κυβερνούσαν μέσω email με yavol. Aν είναι έτσι οι πρωτοπόροι, τότε σίγουρα οι σημερινοί είναι οπισθοδρομιστές, τι είχαμε τι χάσαμε. Όσο για το ποδόσφαιρο, δεν θα έχεις ακούσει τίποτα φαίνεται για την ΠΑΡΑΓΚΑ και τα στημένα. ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.