ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων Facebook Twitter
8

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα τα μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, στον πεζόδρομο της Ερμού, αντιδρώντας στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Με το αίτημα κατάργησης του νομοθετικού πλαισίου για την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, η Ομοσπονδία έχει προχωρήσει και στην κήρυξη 24ωρης απεργίας.

Από νωρίς το πρωί το "Συντονιστικό Δράσης Ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα Απελευθερωμένα Ωράρια" πραγματοποιεί αποκλεισμούς σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στην Ερμο,ύ στις εισόδους των οποίων ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας.

Επίσης, ο Σύλλογος υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής έχει αποκλείσει την είσοδο του κεντρικού βιβλιοπωλείου της Πλατείας Συντάγματος.

8

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αυτή η ομοσπονδία γιατί δε διαμαρτύρεται για τους υπαλλήλους σε καφετέριες, clubs και εστιατόρια; Εκτός και αν τούς θεωρούν κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Υπαρχουν σωματεια στον κλαδο του επισιτισμου που εδω και καιρο ζητανε την καθιερωση 6ημερου με την κατοχυρωση μιας μερας-αργιας πχ δευτερας η και εκ περιτροπης ανοιγματος μαγαζιων μια μερα-εβδομαδα/περιοχη και ποτε δεν ειχαν την αναλογη στηριξη.Πραγματοποιουν παντως δεκαδες παρεμβασεις ετησιως σε μικρα και μεγαλα μαγαζια και σχεδον παντα καταφερνουν να επιτυγχανουν την καταβολη δεδουλευμενων .Καποια απο αυτα τα σωματεια(πχ σωματειο σερβιτορων μαγειρων/σωματειο οδηγων δικυκλου) συμμετεχουν επισης στο συντονιστικο δρασης. Αν ρωτας με εξυπνακιστικο-ειρωνικο υφος παντως: καλο το να πεταμε τη μπαλα στην εξεδρα και να πουλαμε τρελα, αλλα και λιγη σοβαροτητα δε βλαπτει
Εγώ σε παρέα που μιλούσαμε γι'αυτό το θέμα άκουσα και το εξής φοβερό: Οι καφετέριες και τα εστιατόρια λέει είναι ψυχαγωγία, τα μαγαζιά δεν είναι, είναι κατανάλωση! Πες μου εσύ τώρα.
Ειμαστε η μονη χωρα που ο νομος βομβαρδιζεται με τετοιον τροπο και η πολιτεια δεν αναλαμβανει τα απαραιτητα μετρα:Ωστόσο,δεν μπορουμε να μεινουμε εκπληκτοι απο το φαινομενο.Αφενος,η σημερινη κυβερνηση του συριζα,πολυ πριν γινει κυβερνηση ακομα,παρουσιαζε το ανοιγμα των καταστηματων καποιες Κυριακες ως εχθρο,ως δρακο για τους πολιτες και εξωθουσε τετοιες αισχρες διαμαρτυριες.Τωρα ας κυβερνηση ας λουστει ολη αυτη την ανομια που ανεχοταν και υποκινουσε σε καθε επιπεδο προεκλογικα.Η χωρα αυτη δεν θα γινει ποτε κρατος διοτι εχουμε παρερμηνευσει την εννοια της ελευθεριας και της δημοκρατιας.Ενα τρανταχτο παραδειγμα ειναι και αυτες οι διαμαρτυριες-οι μη ειρηνικες και μαλιστα για εναν ψηφισμενο νομο και μαλιστα εναντιον πολιτων και εργαζομενων!!-και για ακομα μια φορα το ενα ακρο επιβεβαιωσε την φημη του...