5 τροφές που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου

5 τροφές που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου Facebook Twitter
4

Τον περασμένο χρόνο περισσότεροι από 1,5 εκατ. άνθρωποι διαγνώστηκαν με καρκίνο. Και αν και υπάρχει σύνδεση της διατροφής μας με την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε όσο προσεκτικοί πρέπει στο τραπέζι μας. Μήπως κάποια τρόφιμα τελικά μας σκοτώνουν; Παρακάτω θα βρείτε 5 τροφές που σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου.

1.

Λευκά επεξεργασμένα άλευρα

5 τροφές που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου Facebook Twitter

Το επεξεργασμένο άσπρο αλεύρι έχει χάσει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του ενώ έχει λευκανθεί με χλωριούχο αέριο, που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο, ακόμη και θανατηφόρο για τον άνθρωπο. Επίσης έχουν πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και θεωρούνται ακατάλληλα για τους διαβητικούς. Τα επεξεργασμένα προϊόντα σίτου και οι πατάτες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (ΓΔ), τα όσπρια και τα ακατέργαστα προϊόντα σίτου μέτριο ΓΔ και τα μη αμυλούχα λαχανικά (μπρόκολο, χόρτα) χαμηλό ΓΔ.

2.

Ποπ Κορν σε φούρνο μικροκυμάτων

Το ποπ κορν αρέσει σχεδόν σε όλους και είναι πράγματι πολύ βολικό να το βάζεις συσκευασμένο στον φούρνο μικροκυμάτων και να ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά. Οι σακούλες που μπαίνουν στα μικροκύμματα, είναι επενδεδυμένες με υπερφθορο-οκτανοϊκό οξύ, ένα χημικό που χρησιμοποιείται στα τηγάνια Teflon και σχετίζεται με τη στειρότητα στις γυναίκες και με αυξημένους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά, στο πάγκρεας, στους όρχεις και το συκώτι.

3.

Επεξεργασμένα κρέατα (αλλαντικά)

5 τροφές που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου Facebook Twitter

Χοτ ντογκ, λουκάνικα, μπέικον και αλλαντικά περιέχουν υπερβολικό αλάτι και χημικά. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά επεξεργασμένα κρέατα έχουν 43% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα. Τα νιτρικά άλατα είναι οι μεγαλύτεροι ύποπτοι για καρκινογένεση.

4.

Καπνιστά, τουρσί και αλμυρά

Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν νιτρικά άλατα που μετατρέπονται σε N-nitroso, που σχετίζεται με υψηλό κίνδυνο καρκίνου κατά την πέψη. Τα καπνιστά κρέατα που είναι πλούσια σε λίπος ίσως οδηγήσουν σε ανάπτυξη του καρκίνου σε στομάχι και παχύ έντερο.

5.

Σολωμός ιχθυοτροφείου

5 τροφές που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου Facebook Twitter

Πάνω από το 60% του σολομού που καταναλώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχεται από ιχθυοτροφεία. Οι σολωμοί αυτοί, τρέφονται με χημικές ουσίες, αντιβιοτικά, φυτοφάρμακα και άλλες γνωστές καρκινογόνες ουσίες, κάνοντας αυτά τα  κατά τα άλλα θρεπτικά ψάριαΜι όχι και τόσο υγιεινά. Μελέτες έχουν επίσης δείξει υψηλό αριθμό PCB και υδραργύρου στον οργανισμό τους.

 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Τα "νιτρικά άλατα" (ΝΟ3-) δεν υπάρχουν στα επεξεργασμένα κρέατα. Μιλάμε για τα νιτρώδη άλατα (ΝΟ2-) που ΜΟΝΟ αν κάποιος τρέφεται με πολλές πρωτείνες μπορεί να μετασχηματίσει την αμινομάδα σε νιτροζαμίνη στο στομάχι. Επίσης κανένα ψάρι δεν "τρέφεται με φυτοφάρμακα"...Ο υδράργυρος δε προκύπτει ΜΟΝΟ αν η αλιεία των ψαριών γίνεται σε - προφανώς - μολυσμένα από υδράργυρο ύδατα, κάτι που η νομοθεσία ελέγχει πολύ αυστηρά.Το χλώριο και οι χλωριούχες ενώσεις απαγορεύονται ως λευκαντικά από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και προτιμούνται υπεροξείδια που είναι αβλαβή (λόγω διάσπασης αυτών που απομένουν σε άκακες ουσίες).Επίσης, ας σταματήσει αυτός ο όρος "χημικά"... Και ο καφές που πίνουμε χημικό είναι, και το νερό επίσης, και ο αέρας επίσης.Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας...Enjoy responsibly! Ή αλλιώς, μέτρον άριστον! :)
Στο 5:" Οι σολωμοί αυτοί, τρέφονται με χημικές ουσίες, αντιβιοτικά, φυτοφάρμακα και άλλες γνωστές καρκινογόνες ουσίες, κάνοντας αυτά τα κατά τα άλλα θρεπτικά ψάριαΜι όχι και τόσο υγιεινά. "Μ χημική ουσία είναι και το ...νερό. Είναι η χημική ουσία που προκύπτει από την ένωση ενός μορίου οξυγόνου και δύο μορίων υδρογόνου και μάλιστα προικύπτει από την καάυση μαζί με διοξέιδιο του άνθρακα. Μήπως πρέπει να σταματήσουμε να καταναλώνουμε αυτή τη βλαπτική χημική ουσία; Ποτέινω να μεταφραστει και να μπει στη Lifo αυτή η προειδοποίηση:http://d2xa4n5l7aroin.cloudfront.net/wp-content/uploads/2014/07/1609856_702773486441870_871740965_n.jpgΓια το 1 έχει καταργηθέι η χρήση χρωρίνης για τη λευκανση του αλευριού στην Ευρωπαική Ένωση(σελίδα 6)http://www.food.gov.uk/sites/default/files/multimedia/pdfs/breadflourguide.pdf