ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

Πανούσης: "Θέλουμε καταδρομείς με λουλουδάκια;"

Πανούσης: "Θέλουμε καταδρομείς με λουλουδάκια;" Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
22

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μίλησε το πρωί στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή. Ο κος Πανούσης μίλησε μεταξύ άλλων και για τις παρελάσει και σχολίασε την υπόθεση με τα συνθήματα των ΟΥΚ σε επίμαχο βίντεο.

 

«Να δούμε σε άλλες χώρες, πως το βλέπουν το θέμα; Εγώ δεν συμφωνώ με τα τραγούδια που λένε ότι εμείς θα πάρουμε την πόλη. Παρά ταύτα, όμως ο καθένας έχει έναν ρόλο. Θέλουμε να έχουμε καταδρομείς οι οποίοι θα έχουν ένα λουλουδάκι και τη δύσκολη ώρα θα τους λέμε –που είστε;- Πραγματικά δεν χρειάζεται να υπάρχει αυτό το κλίμα. Τα συνθήματα αυτών των μονάδων θα είναι συνθήματα θάρρους. Εμείς τι θέλουμε; Λευκό χαρτί; Ούτε συνθήματα, ούτε ιστορία, ούτε θρησκεία; Άρα αυτά τα θέματα θέλουν ψυχραιμία», ανέφερε σχετικά με τις παρελάσεις και τα συνθήματα των ΟΥΚ ο Γιάννης Πανούσης.

22

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΙΚΟΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΕ

Πολιτική / Φαραντούρης: Απαντά σε δημοσιεύματα για την απόσπαση της συζύγου του στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε

«Είναι θλιβερό και αποκαλυπτικό, γυναίκες σαν τη Δώρα να γίνονται στόχος ανδρών με πλαστά πτυχία ή ανύπαρκτα προσόντα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παραιτήθηκε ο Γιώργος Καραμέρος από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη θέση του βουλευτή

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «από την αρχή υποστήριξα πως η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια η συγκρότηση της ΕΛ.Α.Σ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα» - Ολόκληρη η ανακοίνωσή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης για περικοπή συντάξεων χηρείας μετά την τριετία: Μία ακόμη παρέμβαση κοινωνικής δικαιοσύνης

«Με νομοθετική ρύθμιση καταργείται η περικοπή των συντάξεων χηρείας μετά την 3ετία, στο 35% όπως όριζε ο νόμος Κατρούγκαλου», αναφέρει ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Παίδων Πεντέλης: «Υλοποιήσαμε την προεκλογική μας δέσμευση ότι θα κάνουμε τη μεγαλύτερη αναβάθμιση στις υποδομές του ΕΣΥ»

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου και εκσυγχρονισμένου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
THE LIFO TEAM
ΘΑΝΟΣ ΝΤΟΚΟΣ ΦΑΡΣΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πολιτική / Θάνος Ντόκος: Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού

«Κατανοούμε τις ανάγκες του πολέμου, αλλά δεν θέλουμε να διεξάγεται στο έδαφός μας. Έχουμε εκλογές που πλησιάζουν, επομένως η αντίδραση της Αθήνας θα είναι πολύ ισχυρή» φέρεται να απάντησε ο Θάνος Ντόκος
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τσίπρα και Καρυστιανού: Εμφανίστηκαν δύο νέα κόμματα και η ΝΔ τσιμπά στις δημοσκοπήσεις

Επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που διαφημίζουν ως υπεραπόδοση της οικονομίας, είναι υπεραπόδοση της ακρίβειας»
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΑΣ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση Marc: Οι πολίτες προτιμούν δεύτερες εκλογές αντί για κυβέρνηση συνεργασίας - Ποιοι ψηφίζουν Τσίπρα και Καρυστιανού

Το 56,7% προκρίνει νέα εκλογική αναμέτρηση σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ενώ η δημοσκόπηση καταγράφει τις μετακινήσεις ψηφοφόρων προς ΕΛ.Α.Σ. και «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
THE LIFO TEAM

σχόλια

12 σχόλια
Γιατί μας κάνει εντύπωση; Οι καταδρομείς είναι οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται ανά πάσα ώρα και στιγμή έτοιμοι να πολεμήσουν και να πεθάνουν. Όπως σε όλες τις χώρες, αυτού του είδους τα τραγούδια είναι μέρος της κουλτούρας τους. Όσο για τον υπουργό γιατί σας εντυπωσιάζει; Το ζήτημα δε βρίσκεται στα επιχειρήματα με την ονομαστική τους αξία αλλά με το ποιος τα χρησιμοποιεί, ποιος έχει κάθε φορά την εξουσία και ποιος ενσαρκώνει την τάξη υπαγορεύοντας τους κανόνες.
και οι Αμερικανοί οϋκάδες είναι έτοιμοι να πάνε να πεθάνουν στο Αφγανιστάν για την πατρίδα τους (κάτι που συμβαίνει και συχνά αφού οι δικοί μας ευτυχώς έχουν να δούνε πόλεμο από το 1940) αλλά τραγουδάνε και Κέιτι Πέρυ και Κολ Μι Μέιμπι και το αγάπημένο μου https://www.youtube.com/watch?v=ER4srD951bw Στο Ελλάντα, γινήκανε επερωτήσεις στην Βουλή για το Σήμα Καμπάνα αν θυμάστε (και κόπηκε και η σκηνή με τον αδυνατούλη που ήθελε να βάλει μπουγάδα) επειδή η Cosmote ξεφτύλιζε τον ελληνικό στρατό... που να βγουν δηλαδή να τραγουδήσουν Βανδή, θα τους λένε λουλουδούδες μετά...Πέρα από την πλάκα, διεθνώς στην εκπαίδευση τραγουδούν "εκπαιδευτικά" τραγούδια τρέχοντας αλλά δεν είναι τόσο εθνικιστικά όσο το Μακεδονία Ξακουστή ή το Θα πάρουμε την Πόλη... Συνήθως περιορίζονται σε τέτοιου στυλ: https://www.youtube.com/watch?v=9GxikjBO8nU
Don't ask don't tell... γιατί μόνο ο στρατόγκαυλος εθνικιστής και οι "λουλουδούδες" μπορούν να υπάρξουν σε αυτή την χώρα των στερεοτύπων. Δεν μπορεί δηλαδή ένας καταδρομέας να είναι γκρι αντί άσπρος ή μαύρος?
Όταν ακούς πολιτικό να αναφέρει τη θρησκεία στην πολιτική.... Βράστα...δεν κάνει για τίποτα παρά μόνο για την καριέρα του. Η κατάντια του Σύριζα δεν έχει όρια. Όχι ότι περίμενα κάτι παραπάνω απ τον Πανούση που έσπευσε να ζητήσει την ευλογία του θεούλη για να κυβερνήσει.., το ίδιο δεν εκαναν και στο Βυζάντιο; .... Τί...πώς είπατε; ....δεν είμαστε στο μεσαίωνα;....
"Θέλουμε να έχουμε καταδρομείς οι οποίοι θα έχουν ένα λουλουδάκι και τη δύσκολη ώρα θα τους λέμε –που είστε;"...οχι, θελουμε να εχουμε αστυνομικους που τη δυσκολη ωρα θα τους καλουμε κ αυτοι θα μας λενε "ο Πανουσης εδωσε εντολη να μην επεμβουμε". Ησουν και θα εισαι τελειως φαιδρος!
"Εμείς τι θέλουμε; Λευκό χαρτί; Ούτε συνθήματα, ούτε ιστορία, ούτε θρησκεία;"Δεν πίστευα ότι θα άκουγα τον Πανούση, ή έναν οποιονδήποτε εκπρόσωπο Αριστερής κυβέρνησης να λέει τέτοια πράγματα.
...ως ένα βαθμό ούτε και εγώ, αλλά Άρη -δυστυχώς- το "λαϊκό αίσθημα" δεν εκφράζει;...Αν, βέβαια, βλέπαμε τους Τουρκαλάδες/Βουλγαράδες/FYROΜίτες OYK να φωνάζουν ότι θα πάρουν τη Θεσσαλονίκη, θα διαρυγνίουμε τα ιμάτιά μας με το "άδικο".
@ΠενταγιώτισσαΚάθε χώρα κοιτάει πρώτα απ' όλα το δικό της συμφέρον. Οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν το Αιγαίο και εμείς την Πόλη (αντίστοιχα και Βούλγαροι/Σκοπιανοί/Αλβανοί). Όσο εμείς "διαρυγνίουμε τα ιμάτιά μας" άλλο τόσο το κάνουν και οι απέναντι. Το ποιος έχει δίκιο είναι πλέον αδιάφορο καθώς στο γεωπολιτικό ταμπλό παίζονται άλλα πιόνια.
Απαράδεκτη η δήλωση Πανούση. Δείγμα του κυνισμού με τον οποίο αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις απόψεις των παλιών του ψηφοφόρων. Όπως και της ΔΗΜΑΡ. Ο μαζικός εισοδισμός εθνολαικιστών, οι οποίοι με χυδαίο πάντα και σεξιστικό-ομοφοβικό λόγο αναλαμβάνουν να στολίσουν όσους τις εκφράζουν στα δημόσια μέσα, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Αλήθεια, κ. Πανούση, δεν μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά ανάμεσα σε συνθήματα, που εκφέρονται σε στρατιωτικά γυμνάσια και σε συνθήματα που εκφέρονται σε μια στρατιωτική παρέλαση μπροστά στον ΠτΔ ;
Αντίθετα με την αντίληψη που έχει για το θέμα ο μέσος μπουρτζόβλαχος που ποτέ δεν αισθάνθηκε περισσότερο άντρας απ' ό,τι όταν τραγούδαγε "Μακεδονία Ξακουστή" και βάραγε δυνατά το αριστερό στο κέντρο εκπαίδευσης, ο ιδανικός καταδρομέας (και γενικότερα ο ιδανικός στρατιώτης) είναι ένα ψυχρό εντελώς πειθαρχημένο ρομπότ που εκτελεί με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα οτιδήποτε τον διατάξουνε. Δεν έχει καμία σημασία να πιστεύει ιδεολογικά στην αποστολή του ούτε να νιώθει μίσος για τον εχθρό, μάλιστα αυτοί οι παράγοντες υποβιβάζουν την αποτελεσματικότητά του και δεν την αυξάνουν. Αυτά είναι πολύ βασικά κομμάτια του τι ακριβώς είναι στρατός, τα οποία οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, όντας βασικά ένα γιγάντιο θέατρο για εσωτερική κατανάλωση, τα γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι, και εκπαιδεύουν σε όλα τα επίπεδα φανατισμένους ανεγκέφαλους εθνικιστές. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό αν θέλουμε σε εθνικό επίπεδο να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι γίναμε άντρες και μεγάλωσε το πουλί μας, αλλά μάλλον τραγικό αν το δούμε ψυχρά: τελευταία φορά που ελληνικές ειδικές δυνάμεις αντιμετώπισαν τουρκικές,τρεις ελίτ τουρκοφάγοι κι ένα ελικόπτερο βρέθηκαν στον πάτο της θάλασσας χωρίς πολλά ταρατατζούμ από τη μεριά των άλλων. Οπότε η απάντηση κύριε Πανούση είναι ότι ούτε ειδικές δυνάμεις - ανεγκέφαλο απείθαρχο τσογλάν ασκέρ με δικιά του άποψη για την εξωτερική πολιτική της χώρας θέλουμε. Τουλάχιστον όσοι από εμάς βλέπουμε το θέμα λογικά και όχι γηπεδικά.
Παρεπεμπτω σε σχόλια σου για τα "δικαιωματα του τουρκικου ναυτικου να κανει νηοψιες σε ταξιδια αναμεσα σε Κρητη και Ικαρια πχ και γιατι οχι και Μυκονο προς Ρόδο"!!!
θα επρεπε να ντρεπεσαι για αυτο που εγραψες για τα Ιμια γιατι ουτε ξερεις τι συνεβη ουτε ησουν εκει ουτε ξερεις τι εντολες ειχε ο στρατος και ειναι πολυ φτηνο να ξεφτιλιζεις νεκρους για να αποδειξεις τα λεγομενα σου
Ιστορία που να έχει έναν α' βαθμό αντικειμενικότητας και σφαιρικότητας ...σκοπός της οποία δεν θα είναι, μόνο, να τραβάει μαλακία στο Εγώ μας, θρησκεία -για όσους επιθυμούν- που να έχει καταφέρει να προσεδαφιστεί στον 21ο αι. (να μην το αναλύσω άλλο αυτό) και λουλουδάκια πολλά και πάρα πολλά μάλιστα, όμορφα και μυρωδάτα λουλουδάκια ..προσωπικά τα προτιμώ από τις φρικαλεότητες του πολέμου, που συνήθως την πληρώνουν οι πιο αδύναμοι κρίκοι, με τον πιο "δυνατό" τρόπο (αν και τα μόνα σχετικά λουλουδάκια σε σχέση με τα στρατά, που μού έρχονται στον νου είναι αυτά: http://en.wikipedia.org/wiki/Remembrance_poppy) ...εντάξει, ξέρω, ξέρω και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες ή αλλιώς https://www.youtube.com/watch?v=7g8_Nt8Q6Gs
η ισοδύναμη ισχύς είναι η μόνη αποτροπή πολέμου, αν αυτό δεν το καταλαβαίνεις βρισκοντάς το extreme, τότε ο πρωτοετής του τμήματος διεθνών σχέσεων θα στο εξηγήσει καλύτερα, μέχρι τότε μείνε με τη μαργαρίτα και άσε τον Πανούση να κάνει τη δουλειά του
Nαι jay-r το καταλαβαίνω, όπως και τα "προετοιμαζόμαστε για πόλεμο για να έχουμε ειρήνη" καταλαβαίνω, γι' αυτό και έκλεισα και το προηγούμενό μου σχόλιό μου ως ευσεβή και (μάλλον) ονειροπαρμένο στόχο!Mόνο που -ελπίζω- να μού αφήνεις το δικαίωμα να μην αρέσκομαι στον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα για την ανθρώπινη ράτσα, κύριε smartass. Σύρε να παίξεις και να θαυμάσεις τα "καψούλια" σου τώρα και άσε μας εμάς να βαυκαλιζόμαστε με τις "μαργαρίτες" :-)