Απόψε στις 20:30 σβήνουμε τα φώτα

Απόψε στις 20:30 σβήνουμε τα φώτα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
2

Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον πλανήτη θα σβήσουν απόψε στις 20:30 ώρα Ελλάδας, τα φώτα για μία ώρα, στα πλαίσια της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της WWF.

Η Ελλάδα συμμετέχει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη εκστρατεία που ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία.

Στην δράση που ονομάζεται "Ώρα της Γης" και έχει την μορφή διαμαρτυρίας για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή συμμετέχουν και οι Συγκοινωνίες Αθηνών, συμβάλλοντας ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Ένα σύντομο ηχητικό μήνυμα που ακούγεται σε όλες τις αποβάθρες του μετρό και του τραμ ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την «Ώρα της Γης» και προσκαλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκστρατεία. 

 

Απόψε στις 20:30 σβήνουμε τα φώτα Facebook Twitter
Για ακόμη μια χρονιά θα σβήσουν τα φώτα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης - EPA/ANA-MPA/FOTIS PLEGAS G.

Απόψε στις 20:30 σβήνουμε τα φώτα Facebook Twitter
Στην πρωτοβουλία αυτή θα συμμετάσχει απόψε και η γέφυρα Ριου-αντιρίου που θα διακόψει τον διακοσμητικό της φωτισμό για μία ώρα - ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πολλοί είναι και οι ελληνικοί δήμοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη δράση ενώ ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών, συμμετέχει σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους (δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του) από τις 20:30 έως τις 21:30.

 

Στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ώρα της Γης συμμετέχει και ο Δήμος Αθηναίων, σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα -από τις 20.30 έως τις 21.30- στα κτίρια: Δημαρχιακό Μέγαρο, Αθηνάς 63, Γενική Γραμματεία του δήμου Αθηναίων, Λιοσίων 22, καθώς και στο κτίριο που στεγάζεται η διεύθυνση Τεχνικών Έργων, του δήμου επί της οδού Αθηνάς 16, πλατεία Καραμάνου. Την ίδια ώρα θα συσκοτιστεί και ο Λυκαβηττός.

 

Ο δήμος Αθηναίων καλεί επίσης τους κατοίκους της Αθήνας να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους, για μια ώρα από τις 20.30, «στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμμετοχής και δράσης, για την προστασία του πλανήτη από την υπερθέρμανση».

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Στις 8,30 σβήνουμε όλοι τα φώτα, στις 9,30 τι κάνουμε; συνεχίζουμε όπως πρίν, κι αφήνουμε το 1 δις ανθρώπων που δεν έχει φώς να σβήσει στις 8,30, να βγάλει το φίδι απο την τρύπα.Η βλακεία των αναπτυγμένων χωρών, σε όλο της το μεγαλείο.