ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πρόστιμο 5 χιλ. σε άνεργη που πουλούσε κουλούρια στη Ν. Σμύρνη

Πρόστιμο 5 χιλ. σε άνεργη που πουλούσε κουλούρια στη Ν. Σμύρνη Facebook Twitter
29

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε σε μια μακροχρόνια άνεργη, επειδή πουλούσε κουλούρια χωρίς άδεια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr,  το δημοτικό συμβούλιο της πόλης είχε αρνηθεί να παραχωρήσει στη γυναίκα άδεια καθώς η πλειοψηφία του συμβουλίου είχε αποφασίσει να μην δίνεται άδεια σε μικροπωλητές.

Σύμφωνα με το enikos.gr, ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης κ. Τζουλάκης επιβεβαίωσε το πρόστιμο των 5 χιλιάδων, λέγοντας ότι είχαν γίνει στη γυναίκα «αμέτρητες υποδείξεις και συστάσεις για να σταματήσει την παράνομη δραστηριότητά της».

Ελλάδα
29

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε η έφεση για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

Ελλάδα / Κατατέθηκε αίτηση έφεσης για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

«Η ίδια η Πυροσβεστική, η ίδια η Πολιτική Προστασία δεν προστατεύονται, όταν προστατεύονται εκείνοι που αφήνουν εγκληματικά να καούν και να πνιγούν 105 άνθρωποι», αναφέρουν συνήγοροι των θυμάτων
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Ανέκαθεν κλειστό επάγγελμα ήταν. Ο εκάστοτε δήμος έβαζε σε δημοπρασία τις θέσεις όπου μπορούσε να δουλέψει ο κουλουρτζής και έπαιρνε προσφορές. Νομίζω κάτι ανάλογο ισχύει με τους μικροπωλητές γενικά αλλά δεν ξέρω σίγουρα. Όπως και ΄νάχει η απόφαση ήταν ένα χτύπημα κάτω από την ζώνη σε όλους Συριζοψευτοαριστερούληδες που πρίν κάποια χρόνια δαιμονοποίησαν το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ως "φιλελεύθερο" (άρα καταστροφικό) μέτρο. Ας μην γκρινιάζουν τώρα, γιατί είδα και διάφορες εικόνες που συγκρίνουν την περίπτωση αυτή με τον Παπακωνσταντίνου. Δεν γίνεται να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
Σωστός. Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων βαπτίζεται ως "νεοφιλελεύθερο" (λέξη με αρνητική χροιά) για λόγους καθαρά προπαγανδιστικούς. Άλλωστε η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ήδη τη έφεση έχει στο newspeak, doublespeak etc. Το ουσιαστικό τους κίνητρο είναι να προστατεύσουν τους insiders των αγορών αυτών προκειμένου να εκβιάσουν τη ψήφο τους.
Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο πρώην υπουργός Παπακωνσταντίνου με κατηγορία για νόθευση κρατικού εγγράφου όχι μόνο δεν φυλακίστηκε, αλλά δεν πλήρωσε το παραμικρό πρόστιμο. Μπράβο, η άνεργη με τα κουλούρια σας εφταίγε...
Κατάργηση κάθε άδειας για άσκηση οποιασδήποτε εμπορικής δραστηριότητας τώρα!Από το '62 τα λέει ο Φρίντμαν αλλά δεν...Δεν έχει δουλειά κανένας δήμος και κανένα κράτος ν'απαγορεύει ή να επιτρέπει σε κάποιον να πουλάει κουλούρια,καφέδες ή οτιδήποτε άλλο.
Περνάς στο άλλο άκρο εσύ. Δεν θέλεις κανέναν έλεγχο και ειδικά σε είδη υγειονομικού ενδιαφέροντος; Πολύ άνετο σε βρίσκω.(Για το αδιαχώρητο στους δρόμους δεν θα σχολιάσω. Είναι σαν να το βλέπουν όλοι μπροστά τους.)
Ο άνεργος που πουλάει κουλούρια δεν είναι άνεργος είναι μεροκαματιάρης που αγωνίζετε να ζήσει.Επίσης αυτός που π[ουλάει κουλούρια απο κάπου τα αγοράζει.Γνωστός μου σε κομώπολη βγάζει το λιγότερο 200 ευρώ καθαρά πουλώντας κουλούρια.Δεν θέλω να κρίνω το συγκεκριμένο περιστατικό διότι δεν γνωρίζω αλλά είμαι επιφυλακτικός...
Τα κουλούρια κοστίζουν 50 λεπτά. Αν αφαιρέσουμε τιμή αγοράς και λοιπά έξοδα (μετακινήσεις, άδειες, κλπ), το πολύ να σου μείνουν 10 λεπτά ΚΑΘΑΡΑ στο κουλούρι. Αν κάποιος τα υπολογίζει με άλλο τρόπο, είμαι πρόθυμος να ακούσω...
Χωρίς νόμους έχουμε πρόβλημα, με νόμους πάλι έχουμε πρόβλημα... Ευχαριστημένοι δεν είμαστε με τίποτα. Εφόσον ο νόμος λοιπόν πήρε την απόφαση να δώσει το πρόστιμο τότε το δεχόμαστε. Γιατί εάν είναι άδικος σε αυτήν την περίπτωση, επειδή μόνο και μόνο η γυναίκα πουλούσε κουλούρια, τότε θα πρέπει να θεωρείται άδικος και σε άλλες περιπτώσεις που αφορούν οικονομικά πλουσιότερους πολίτες. Ο νόμος λοιπόν είτε θα ισχύει για όλους, ή για κανέναν. Δεν μπορούν να μπαίνουν συναισθηματισμοί τύπου: Μόνο κουλούρια πουλούσε η γυναίκα, δεν έκανε και κανένα έγκλημα...Ας αποφασίσουμε πρώτα τι θέλουμε γιατί νομίζω ότι πολλοί μπερδεύουνε λίγο τα πράγματα. Αν αυτό που κάνω είναι παράνομο (με οποιοδήποτε τρόπο) τότε να είμαι έτοιμος να δεχτώ και τις συνέπειες.
Δηλαδή το ύψος του προστίμου δεν προβληματίζει καθόλου; Δεν πρέπει η "τιμωρία" να είναι ανάλογη της παράβασης; Μήπως οι δημοτικές αρχές γενικώς το παρακάνουν με το ύψος των προστίμων και εισφορών που επιβάλλουν σε πολίτες γενικώς; Μήπως της επιβάλλουν ένα τόσο υψηλό πρόστιμο με σκοπό να μην έχει ποτέ την δυνατότητα να το προσβάλλει αφού θα πρέπει προκαταβάλει ένα ποσοστό του προστίμου για να έχει τη δυνατότητα ακόμα και να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια;
εφαρμόστηκε ο νόμος και πάλι γκρινιάζετε? τα αυτονόητα δλδ γιατί κάποιοι να πληρώνουν ασφάλειες, ενοίκια, υπαλλήλους κτλ και άλλοι να την βγάζουν λάδι επικαλούμενοι μακροχρόνια ανεργία κτλ Δεν πιστεύω η κυρία να έψηνε τα κουλούρια σπίτι της
Δεν νομίζω ότι γκρινιάζουν επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος. Συνήθως η εξουσία στην Ελλάδα, αν δεν είσαι "δικός τους", σου κάνει τη ζωή πατίνι. Για ποιον λόγο, δηλαδή, δεν έδιναν την άδεια για να πουλήσει κουλούρια; Τόσους κουλουράδες έχει πια η Νέα Σμύρνη που έπηξε ο τόπος; Κάτι βρωμάει εδώ.
Μπαίνουν και θέματα δημόσιας υγείας (από που είναι τα κουλούρια), τιμολογίων, αθέμιτου ανταγωνισμού στους νόμιμους κουλουρτζήδες που πλερώνουν τον Δήμο.
Ποσα κουλουρια πρεπε να πουλησει η καυμενη η γυναικα για να βγαλει τα 5000? Λες και πηγαινε να πουλησει κουλουρια για την πλακα της. Αι σιχτιρ δημαρχε με συγχυσες πρωι πρωι...
Κάποιος αν μπορούσε να ανοίξει μία σελίδα τύπου gofundme για να μαζέψει χρήματα από δωρεές και να της τα προσφέρει θα ήταν καλό. Το προτείνω σαν ιδέα αλλά δεν έχω χρόνο να το βάλω σε εφαρμογή (θέλει και να το προωθείς μέσω διάφορων πλατφορμών που δεν γνωρίζω πολλά, π.χ.facebook, και δεν έχω και χρόνο να μάθω).Αν θέλει κάποιος άλλος όμως να αξιοποιήσει την ιδέα, παρακαλώ πολύ.
Πιο χρήσιμο θα ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για να κινηθεί νομικά κατά του Δήμου, παρά να διαιωνίσουμε αυτή την κατάσταση με την εξόφληση ενός ακόμα υπερβολικού προστίμου.
Αμα παραβιασεις το stop προκειμενου να ζησεις εσυ ο ιδιος η να ταισεις τα παιδια σου , τοτε στο πληρωνω εγω το προστιμο ( το να γινεται συζητηση στην ελαδα για τηρηση των νομων ειναι γελοιο. Το να ξεσπαει ο νομος σε κατι μεροκαματιαρηδες την ωρα που οι πλουσιοι / βισματιαρηδες πευτουν στα μαλακα ειναι τραγικο!)..