Πώς ο Θεοδωράκης αιφνιδίασε στη Βουλή τον ΣΥΡΙΖΑ

Πώς ο Θεοδωράκης αιφνιδίασε στη Βουλή τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
6

Πολύ αιχμηρός κατά της κυβέρνησης ήταν στη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «παρασύρεται σε βερμπαλισμούς και δημαγωγίες» και κάλεσε προσωπικά τον ίδιο και την κυβέρνηση του  να συνειδητοποιήσουν ότι «η χώρα βρίσκεται στο σημείο μηδέν, καθώς η συνέχιση της πολιτικής τους» όπως είπε «μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο μεγάλο αδιέξοδο».

Μάλιστα ο επικεφαλής του Ποταμιού άρχισε να περιγράφει το πώς θα είναι η επόμενη ημέρα από την έξοδο από το ευρώ:

«Ο εφιάλτης της κατάρρευσης θα είναι κάπως έτσι: Σε 20 λεπτά θα είχαν στεγνώσει όλα τα ΑΤΜ, οι ουρές στις τράπεζες θα ήταν ατελείωτες και ύστερα από μία ώρα οι τράπεζες θα κατέβαζαν ρολά. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα απέσυρε την υποστήριξή της και οι τράπεζες δεν θα ξανάνοιγαν τις πόρτες τους. Η χώρα θα είχε βυθιστεί στο απόλυτο σκότος. Η φτώχεια θα εισέβαλε στο 80% των νοικοκυριών και το ρολόι θα γύρναγε πίσω πολλές δεκαετίες», είπε.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση από την πλευρά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τους Ν. Φίλη και Θαν. Πετράκο να πετάγονται από τα έδρανά τους για να διαμαρτυρηθούν, όπως  και ο κ. Ν. Βούτσης που καθόταν στα υπουργικά έδρανα.

 

Μετά τις διαμαρτυρίες όμως ο  κ. Θεοδωράκης, τους ενημέρωσε ότι αυτό που διάβασε ήταν ένα απόσπασμα από άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη το 2011, όταν  ο σημερινός υπουργός Οικονομικών περιέγραφε τι θα συμβεί στη χώρα σε περίπτωση Grexit.

«Είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει έξοδος από την Ευρωζώνη χωρίς ταυτόχρονη έξοδο και από την Ε.Ε. και τότε θα δούμε τι σημαίνει ανθρωπιστική κρίση», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης και κάλεσε επί λέξει «τους άφρονες που υπάρχουν ακόμη και εδώ μέσα» να αντιληφθούν ότι είναι εγκληματικοί «οι παραλληλισμοί με τη χρεοκοπία του 1932, καθώς τότε η επάρκεια τροφίμων ήταν 70%, ενώ τώρα έχουμε επάρκεια 35%»!

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Οι βουλευτες του συριζα εκαναν σαν απολιτικ ορκ μολις ακουγαν τα λογια του Θεοδωρακη.Μολις ακουσαν οτι ειναι λογια του δικου τους υπουργου οικονομικων,εκατσαν κατω σαν παναγιτσες,αφου αφενος τωρα ειναι στην εξουσια,αφετερου ποτε δνε στηλιτευουμε εναν δικο μας,οσο λαθος κι αν ειναι..Η κυβερνηση και οι βουλευτες του συριζα...απολιτικ,επικινδυνα,γελοια και γεματο αγνοια οντα που θελουν να κυβερνησουν και ποτιζουν τους πολιτες με ιδεολογικο και επικοινωνιακο υπνο,ωστε να εχουν την μεγιστη στηριξη(και το πετυχαινουν..)
Kudos για Σταύρο.Όσο για τους βουλευτές του Σύριζα το καλύτερο σχόλιο έρχεται απ΄την Σώτη: "...Η εικόνα είναι αποκρουστική: εθνικιστική, συμπλεγματική, κραυγαλέα, απρεπής, επιδεικτική, θρασύδειλη, γκροτέσκα – ο ΣΥΡΙΖΑ, θα το επαναλάβω, είναι κόμμα πολιτικά αναλφάβητων και κοινωνικά ανάγωγων"
Ηταν ετοιμοι να ανεβουν και να τον σαπισουν στο ξυλο. Μολις τους ειπε πως ειναι λογια Βερουφακη, σωπασαν τελειως...Εχουν πλακα οι ανθρωποι αλλα νου δουμε που θα μας οδηγησουν.