Προειδοποιήσεις για τις σέλφι την ημέρα της έκλειψης ηλίου, απευθύνουν οι επιστήμονες σημειώνοντας ότι η σέλφι με το βλέμμα προς την έκλειψη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα μάτια, ακόμα και τύφλωση.
«Η λήψη φωτογραφιών με φωτογραφική μηχανή ή με iPhone θα μπορούσε να αποβεί τόσο επικίνδυνη, ώστε να κάψει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα και να οδηγήσει σε ολική τύφλωση», τόνισε ο Daniel Hardiman-McCartney, κλινικός σύμβουλος στο κολέγιο Οπτομετρίας της Βρετανίας και συνεργάτης του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Μάλιστα σημείωσε ότι τα γυαλιά ηλίου δεν είναι ικανά να προστατέψουν τα μάτια από μια ενδεχόμενη ζημιά, αφού δεν μπορούν να εμποδίσουν πλήρως την ακτινοβολία να εισέρχεται στα μάτια.
Στην Αθήνα το φαινόμενο της έκλειψης Ηλίου θα αρχίσει να γίνεται ορατό στις 10:40 π.μ., στη μέγιστη φάση του θα φτάσει στις 11:44 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 12:50 μ.μ. Ο ηλιακός δίσκος θα καλυφθεί κατά 31% ενώ η έκλειψη θα είναι ολική μόνο σ’ ένα στενό πέρασμα στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό ανάμεσα στη Νορβηγία και την Ισλανδία.
Διεθνή /
Όχι selfie στην έκλειψη ηλίου

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Νεκρή 16χρονη στο Γκάζι: Από πνευμονική εμβολή ο θάνατός της

Νεκρή 16χρονη στο Γκάζι: Πώς συνέβη η τραγωδία - Ο πατέρας της ενημέρωσε την ΕΛΑΣ «περίπου 10 ώρες μετά»

Μπορούμε να αντιγράψουμε τη Βαρκελώνη και να λύσουμε το στεγαστικό;

Γεωργιάδης για νεκρή 16χρονη στο Γκάζι: «Το νοσοκομείο ενημέρωσε την ΕΛΑΣ, δεν έχει καμία ευθύνη το ΕΚΑΒ»

Λάρισα: Νεκρό βρέφος ενός μηνός

σχόλια