Προειδοποιήσεις για τις σέλφι την ημέρα της έκλειψης ηλίου, απευθύνουν οι επιστήμονες σημειώνοντας ότι η σέλφι με το βλέμμα προς την έκλειψη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα μάτια, ακόμα και τύφλωση.
«Η λήψη φωτογραφιών με φωτογραφική μηχανή ή με iPhone θα μπορούσε να αποβεί τόσο επικίνδυνη, ώστε να κάψει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα και να οδηγήσει σε ολική τύφλωση», τόνισε ο Daniel Hardiman-McCartney, κλινικός σύμβουλος στο κολέγιο Οπτομετρίας της Βρετανίας και συνεργάτης του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Μάλιστα σημείωσε ότι τα γυαλιά ηλίου δεν είναι ικανά να προστατέψουν τα μάτια από μια ενδεχόμενη ζημιά, αφού δεν μπορούν να εμποδίσουν πλήρως την ακτινοβολία να εισέρχεται στα μάτια.
Στην Αθήνα το φαινόμενο της έκλειψης Ηλίου θα αρχίσει να γίνεται ορατό στις 10:40 π.μ., στη μέγιστη φάση του θα φτάσει στις 11:44 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 12:50 μ.μ. Ο ηλιακός δίσκος θα καλυφθεί κατά 31% ενώ η έκλειψη θα είναι ολική μόνο σ’ ένα στενό πέρασμα στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό ανάμεσα στη Νορβηγία και την Ισλανδία.
Διεθνή /
Όχι selfie στην έκλειψη ηλίου
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Μούμιες των Ίνκας παρέχουν την πρώτη απόδειξη DNA ότι οι Ευρωπαίοι μετέφεραν την ευλογιά στην Αμερική
55 ώρες στο νερό: Κολυμβητής διέσχισε τη Βαλτική Θάλασσα από τη Σουηδία έως την Πολωνία
Red Jane Grill: Η πιο νόστιμη και χαλαρή αυλή στα Χανιά (ίσως και στην Ελλάδα)
Η Μαντόνα και η Κάιλι Μινόγκ κυκλοφορούν την πρώτη τους επίσημη συνεργασία μετά το WorldPride
Μαροκινός αξιωματούχος για Θέουτα: Είχαμε προειδοποιήσει την Ισπανία για τις επιπτώσεις μιας δικαστικής απόφασης
σχόλια