«Δεν τους αντέχω πια στα Νέα, σιχαίνομαι…»

«Δεν τους αντέχω πια στα Νέα, σιχαίνομαι…» Facebook Twitter
15

Αγανακτισμένος εναντίον των Νέων και μάλλον έτοιμος για την αποχώρηση, εμφανίζεται σε tweet του ο εκπαιδευτικός Χρήστος Κάτσικας ο οποίος είναι συνεργάτης της εφημερίδας. Την αγανάκτηση του αυτή για όσα γράφονται και για τη γραμμή της εφημερίδας εκδήλωσε με ένα tweet χρησιμοποιώντας επιθετική και σκληρή γλώσσα.   

Μάλιστα, ο κ. Κάτσικας χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για την γραμμή που ακολουθεί η εφημερίδα και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με το περιεχόμενο του εντύπου.

«Δεν τους αντέχω πια στα Νέα, σιχαίνομαι…» Facebook Twitter

Στο ίδιο κλίμα ήταν και το επόμενο tweet του

«Δεν τους αντέχω πια στα Νέα, σιχαίνομαι…» Facebook Twitter
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Τα Νέα φιλοξενούσαν τον κύριο Κάτσικα και τα άρθρα του πάρα πολλά χρόνια τώρα.Άλλη γραμμή η εφημερίδα, άλλη ο κ. Κάτσικας. Δεν ενοχλούσε κανέναν αυτό. Και σωστά: ένα έντυπο, πέρα από την όποια γραμμή του, είναι υγιές να φιλοξενεί και "αιρετικές" φωνές.Και τα Νέα τη σεβάστηκαν τη διαφορετική φωνή του κ. Κάτσικα. Δε συμβαίνει και το αντίστροφο όμως, φαίνεται: για τον κ. Κάτσικα η διαφορετική άποψη των Νέων (που δεν είναι η εφημερίδα μου, το τονίζω) είναι "πουλημένη", "υποταγμένη" και άλλα ηχηρά παρόμοια.Δυστυχώς αυτό είναι το κυρίαρχο αριστερό ήθος σήμερα: "κάθε άποψη πέρα από τη δική μας είναι απλώς πουλημένη και συνωμοτική εναντίον του λαού". Ό,τι έλεγαν οι διώκτες της αριστεράς εναντίον της μισόν αιώνα πριν (ότι συνωμοτεί σε βάρος του έθνους κτλ κτλ), το λέει σήμερα η αριστερά για τους πολιτικούς της αντιπάλους.Έχουν δίκιο οι ψυχολόγοι τελικά: όποιος κακοποιηθεί στην παιδική ηλικία, με έναν ανεξήγητο τρόπο, στην ενηλικίωση επαναλαμβάνει ως θύτης πια τις συμπεριφορές που υπέστη.Κρίμα...
Δεν γνωρίζω το Χρήστο Κάτσικα προσωπικά, είμαι εκπαιδευτικός. Δεν γνωρίζω και γενικότερα τις υπόλοιπες ασχολίες του.Κάποια φευγαλέα πράγματα από τη δημόσια εικόνα του. Αν εξαιρέσουμε κάποια άρθρα που έχω δει στην αρχή της σχολικής χρονιάς και μου φαίνονται τουλάχιστον αγαπησιάρικα για τη δουλειά μας, αντιδρούσα πάντα σ΄αυτή την εικόνα του έγκυρου αναλυτή των Πανελλαδικών εξετάσεων, ειδικού, ας πούμε, που κατά βάθος αντλούσε το κοινό του μέσα στα βαθιά (και όχι ξεκάθαρα από πολιτική άποψη) νερά της αγωνίας των Ελλήνων για τα παιδιά τους και την τύχη τους. Αγωνία πολύ διαφορετική τη δεκαετία του ΄50, του '70, του ΄80, του ΄90. Αγωνία που εν πολλοίς , κατά τη γνώμη μου, υποδαύλιζε τις φοβίες, τα βολέματα, τον καθωσπρεπισμό της γενιάς που τώρα μας φταίει. Λοιπόν, πιθανόν τώρα δεν τα χρειάζεται τα 'ΝΕΑ". Μπορεί να παίξει ξεκάθαρα αντικαθεστωτικά τώρα πια. Χωρίς για να ακούνε τα αριστερά του, να είναι υποχρεωμένος να καλλιεργεί τα "δεξιά"μας αυτιά. Υπάρχει κοινό πια, για αυτή την δυστυχώς από πάντα κινδυνολογούσα φωνή. Και τώρα που ήρθε ο λύκος ο ψεύτης βοσκός θέλει να πει την αλήθεια;Και το σχόλιο ας εκληφθεί ως έκφραση αγανάκτησης όχι για το συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά για μια κυρίαρχη νοοτροπία μιας αριστεράς στο χώρο της παιδείας, που της έλειπε η πνοή, αλλά ήξερε καλά τα παιχνίδια στρατηγικών και εξουσίας. Παραπάνω απ΄ότι έπρεπε. Νομίζω.
Σεβαστή η διαφωνία του και η αποχώρησή του (αν και το "σιχαίνονται αυτά που γράφω" μοιάζει να είναι η ρίζα του κακού). Χαίρομαι πάντως που κατόρθωσε να κάνει αυτήν την ηρωϊκή έξοδο απ' την εφημερίδα! Υποθέτω θα ήταν φοβερά δύσκολο να γλιτώσει απ' τα νύχια των Νέων που τον κρατούσαν αλυσοδεμένο με το ζόρι βασανίζοντάς τον για να γράφει καθεστωτικές/συστημικές απόψεις. Ευτυχώς οι περιπέτειές του τελείωσαν, και όπως λέει κι ο ίδιος "Φτου Ξελευτερίαααααααα"
Αισθάνομαι την ανάγκη, σε αυτή την άγρια ελληνική στιγμή, να πω όμως κάτι υπέρ αυτής της εφημερίδας: Τα Νέα του Σαββάτου είναι ένα εξαιρετικό φύλλο -δεδομένης της κατάστασης στο ΔΟΛ. Δεν συμφωνώ με την πολιτική του γραμμή, εκτιμώ όμως την σχετική πληρότητά του, την νηφάλια γλώσσα του, τον σχεδιασμό του. Μη γίνουν σάλα τραπεζαρία ένα!
Σωστή θέση. Κι εγώ έχω να πω πολλά καλά λόγια για την ποιότητα των εκδόσεων του ''Συγκροτήματος''... Πλην όμως με τα καμώματά τους κάποτε με έφεραν στο σημείο να σκέφτομαι ''σε τι πραγματικά διαφέρουν τα Νέα από την Αυριανή του παλιού καλού καιρού;''. Δεν θέλω να ισοπεδώσω τίποτα, αλλά ο ΔΟΛ το έχει παρατραβήξει το σχοινί. Αλήθεια τις φωτογραφίες με τη Μιμή τσίτσιδη πάνω σε κάτι βράχια πού τις βρήκε ο Κουρής; Ποιος του τις έδωσε; Κάποιος ίσως που δεν μπορούσε να λερώσει τα χέρια του και βρήκε έναν μουτζούρη να του κάνει τη δουλειά...
Στα Νέα (και όχι μόνο του Σαββατοκύριακου) και στο κυριακάτικο Βήμα γράφουν ορισμένοι καλοί δημοσιογράφοι και αρθογραφούν σημαντικοί άνθρωποι. Όμως, με μεγάλη λύπη, δεν θα ξαναδώσω ούτε ένα Ευρώ στον Ψυχάρη, που τα τελευταία χρόνια κοντεύει να κάνει τις εφημερίδες ίδιες με την Αυριανή.Το τελευταίο δημοσίευμα με τη λάσπη που έριξε με μεγάλη μαεστρία στον Γιώργο και την υπέργηρη Μαργαρίτα Παπανδρέου ήταν το κερασάκι στην τούρτα της αναξιοπιστίας του.Απορώ και με την κα Παπαδάκου, που έγραψε τόσες ανακρίβειες χωρίς να κάνει πραγματικό ρεπορτάζ, αναφέροντας μόνο κουτσομπολιά. Είναι βέβαια δύσκολοι οι καιροί και οι δουλειές στα ΜΜΕ δυσεύρετες αλλά η δημοσιογραφική αξιοπιστία δεν έχει καμία αξιά πια;