Πάπας: Θα ήθελα να φάω πίτσα και να μην με ξέρει κανείς

Πάπας: Θα ήθελα να φάω πίτσα και να μην με ξέρει κανείς Facebook Twitter
5

Σε συνέντευξη του ο πάπας Φραγκίσκος δηλώνει ότι αυτό που τον δυσκολεύει περισσότερο από την ημέρα της εκλογής του είναι οι περιορισμοί στις κινήσεις του για λόγους ααφαλείας.
«Το μόνο πράγμα που θα ήθελα, είναι να βγω έξω για μια μέρα, χωρίς να με αναγνωρίσει κανείς και να πάω σε μια πιτσαρία για να φάω πίτσα» δήλωσε σε μεξικανικό κανάλι με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δυο χρόνων από την ημέρα της εκλογής του.

«Στο Μπουένος Άιρες ήμουν σαν πρόσκοπος. Μετακόμιζα μεταξύ ενοριών και σίγουρα αυτή η συνήθεια έχει αλλάξει. Απαιτήθηκε σκληρή δουλειά. Αλλά το συνηθίζεις», είπε.

Οταν ρωτήθηκε  αν του αρέσει που είναι ποντίφικας,  απάντησε: «Δεν με πειράζει». Παράλληλα εξέφρασε την αίσθηση του ότι η θητεία του θα είναι μικρή λόγω ηλικίας.

 «Έχω την αίσθηση ότι θα παραμείνω στη θέση του Πάπα για σύντομο χρονικό διάστημα: Τέσσερα ή πέντε χρόνια, ακόμη και δύο ή τρία. Τα δύο έχουν ήδη περάσει. Είναι κάπως περίεργη η αίσθηση. Είναι ίσως σαν την ψυχολογία ενός παίκτη που πείθει τον εαυτό του ότι θα χάσει για να μην απογοητευτεί, και όταν κερδίζει, χαίρεται», είπε ο 78χρονος πάπας.

Πρίν από λίγες ημέρες σε άλλη συνέντευξη του, όταν ρωτήθηκε αν φοβάται μήπως τον δολοφονήσουν, είχε απαντήσει: Το μόνο που θέλω είναι να μην πονέσω.

Πολιτισμός
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΙΑΝΑ ΓΚΡΑΝΤΕ ΓΙΟΡΤΗ ETERNAL SUNSHINE TOUR ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

Πολιτισμός / Αριάνα Γκράντε: Ολοκλήρωσε το Eternal Sunshine Tour στη Βόρεια Αμερική – «Είμαι γεμάτη αγάπη και ευγνωμοσύνη»

Η τραγουδίστρια πρόσφατα αποκάλυψε ότι σκοπεύει να απομακρυνθεί για ένα διάστημα από τα φώτα της δημοσιότητας μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας της την 1η Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΡΝΟΣ

Πολιτισμός / Το Kournos Music Festival επέστρεψε στη Λήμνο για έκτη χρονιά

Στη φετινή διοργάνωση διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε διαφορετικές ηλικίες και φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα του νησιού.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Γουίλιαμ Όρμπιτ, ο παραγωγός πίσω από το «Ray of Light» της Μαντόνα

Πολιτισμός / Πέθανε ο Γουίλιαμ Όρμπιτ, ο παραγωγός πίσω από το «Ray of Light» της Μαντόνα

Ο Γουίλιαμ Όρμπιτ, ο άνθρωπος που έκανε το «Ray of Light» να ακούγεται σαν το μέλλον, πέθανε στα 69 του. Από τη Μαντόνα και τους Blur μέχρι τις All Saints, έφερε την electronica μέσα στη μεγάλη ποπ χωρίς να της αφαιρέσει την παραξενιά.
THE LIFO TEAM
Το λερωμένο φόρεμα της Άντι Σακς από το The Devil Wears Prada 2 βγαίνει σε δημοπρασία

Πολιτισμός / Το λερωμένο φόρεμα της Άντι Σακς από το The Devil Wears Prada 2 βγαίνει σε δημοπρασία

Ρούχα και αξεσουάρ από το The Devil Wears Prada 2 βγαίνουν σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s: από το σακάκι της Μιράντα Πρίστλι μέχρι το φόρεμα της Άντι Σακς, με τους λεκέδες της σκηνής ακόμη επάνω.
THE LIFO TEAM
Η queer ιστορία αγάπης από την Ουκρανία που φτάνει στο Λοκάρνο

Πολιτισμός / Η queer ιστορία αγάπης από την Ουκρανία που φτάνει στο Λοκάρνο

Το I Rarely Wake Up Dreaming κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Λοκάρνο και ακολουθεί ένα queer ουκρανικό ζευγάρι που δοκιμάζεται από δύο ταυτόχρονες ρήξεις: τη φυλομετάβαση του ενός από τους δύο και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
THE LIFO TEAM
Το Πεκίνο έγινε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αρχιτεκτονικής για το 2029

Πολιτισμός / Το Πεκίνο ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αρχιτεκτονικής για το 2029

Το Πεκίνο θα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αρχιτεκτονικής για το 2029, χρονιά που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων και μια σειρά δράσεων για την πόλη, την κληρονομιά και το βιώσιμο μέλλον.
THE LIFO TEAM
Ο Ράιαν Μέρφι θέλει το The Shards να γίνει τριλογία με το AIDS στο κέντρο της ιστορίας

Πολιτισμός / Ο Ράιαν Μέρφι θέλει το The Shards να γίνει τριλογία με το AIDS στο κέντρο της ιστορίας

Ο Ράιαν Μέρφι είπε ότι μαζί με τον Μπρετ Ίστον Έλις έχουν ήδη σκεφτεί το The Shards ως πιθανή τριλογία. Αν η σειρά συνεχιστεί, θα μετακινηθεί από το εφηβικό Λος Άντζελες του 1981 προς το «φάντασμα του AIDS».
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια