Πάπας: Θα ήθελα να φάω πίτσα και να μην με ξέρει κανείς

Πάπας: Θα ήθελα να φάω πίτσα και να μην με ξέρει κανείς Facebook Twitter
5

Σε συνέντευξη του ο πάπας Φραγκίσκος δηλώνει ότι αυτό που τον δυσκολεύει περισσότερο από την ημέρα της εκλογής του είναι οι περιορισμοί στις κινήσεις του για λόγους ααφαλείας.
«Το μόνο πράγμα που θα ήθελα, είναι να βγω έξω για μια μέρα, χωρίς να με αναγνωρίσει κανείς και να πάω σε μια πιτσαρία για να φάω πίτσα» δήλωσε σε μεξικανικό κανάλι με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δυο χρόνων από την ημέρα της εκλογής του.

«Στο Μπουένος Άιρες ήμουν σαν πρόσκοπος. Μετακόμιζα μεταξύ ενοριών και σίγουρα αυτή η συνήθεια έχει αλλάξει. Απαιτήθηκε σκληρή δουλειά. Αλλά το συνηθίζεις», είπε.

Οταν ρωτήθηκε  αν του αρέσει που είναι ποντίφικας,  απάντησε: «Δεν με πειράζει». Παράλληλα εξέφρασε την αίσθηση του ότι η θητεία του θα είναι μικρή λόγω ηλικίας.

 «Έχω την αίσθηση ότι θα παραμείνω στη θέση του Πάπα για σύντομο χρονικό διάστημα: Τέσσερα ή πέντε χρόνια, ακόμη και δύο ή τρία. Τα δύο έχουν ήδη περάσει. Είναι κάπως περίεργη η αίσθηση. Είναι ίσως σαν την ψυχολογία ενός παίκτη που πείθει τον εαυτό του ότι θα χάσει για να μην απογοητευτεί, και όταν κερδίζει, χαίρεται», είπε ο 78χρονος πάπας.

Πρίν από λίγες ημέρες σε άλλη συνέντευξη του, όταν ρωτήθηκε αν φοβάται μήπως τον δολοφονήσουν, είχε απαντήσει: Το μόνο που θέλω είναι να μην πονέσω.

Πολιτισμός
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Björk κάνει το Ρέικιαβικ μουσείο, πασαρέλα και rave στην ολική έκλειψη ηλίου

Πολιτισμός / Η Björk κάνει το Ρέικιαβικ μουσείο, πασαρέλα και rave στην ολική έκλειψη ηλίου

Η διπλή έκθεση Echolalia και Metamorphlings στην Εθνική Πινακοθήκη της Ισλανδίας παρουσιάζει τη Björk ως ολόκληρο οπτικοακουστικό σύμπαν: τρία μεγάλης κλίμακας έργα, πάνω από 80 μάσκες του James Merry, Bottega Veneta και ένα rave στην ολική έκλειψη ηλίου με την ίδια και την Arca.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ανέκδοτο διήγημα της Ίντιθ Γουόρτον δημοσιεύεται για πρώτη φορά μετά από πάνω από έναν αιώνα

Πολιτισμός / Ανέκδοτο διήγημα της Ίντιθ Γουόρτον δημοσιεύεται για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα

Το The Men Who Saved the World, ανέκδοτο και ημιτελές διήγημα της Ίντιθ Γουόρτον, δημοσιεύεται στο Strand Magazine μετά τον εντοπισμό του στο αρχείο της στο Yale, φωτίζοντας ένα γαλλικό château του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου όπου η υψηλή κοινωνία προσπαθεί να ξαναστήσει τη σαμπάνια και τα λουλούδια πάνω στα ίχνη της φρίκης.
THE LIFO TEAM
Το Peaky Blinders έγινε ο «Καρυοθραύστης» του σύγχρονου χορού

Πολιτισμός / Το Peaky Blinders έγινε ο «Καρυοθραύστης» του σύγχρονου χορού

Στα 100 της χρόνια, η Rambert δεν κοιτά νοσταλγικά το αρχείο της. Με το Peaky Blinders ως δικό της λαϊκό τελετουργικό και μια έμμεση απάντηση στον Τιμοτέ Σαλαμέ, επιχειρεί να φέρει τον χορό πιο κοντά στο σύγχρονο κοινό.
THE LIFO TEAM
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΥΠΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του Παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης - Πώς θα διαμορφωθεί

Όπως έγινε γνωστό, ολοκληρώνονται οι πρόδρομες εργασίες της προσωρινής αντιστήριξης των εκσκαφών που απαιτούνται για την υπόγεια επέκταση του Μουσείου
THE LIFO TEAM
Dataland: Το μουσείο όπου η τέχνη αρχίζει να σε κοιτά πίσω

Πολιτισμός / Dataland: Το μουσείο όπου η τέχνη αρχίζει να σε κοιτά πίσω

Το Dataland, το νέο μουσείο τεχνητής νοημοσύνης που ανοίγει στις 20 Ιουνίου στο Λος Άντζελες, παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση, Machine Dreams: Rainforest, ως ένα τροπικό δάσος φτιαγμένο από δεδομένα, αισθητήρες, αρώματα, εικόνες και αλγοριθμικά όνειρα
THE LIFO TEAM
Πριν από το AI, ο Μ. Κ. Έσερ είχε ήδη κάνει την πραγματικότητα να μοιάζει ύποπτη

Πολιτισμός / Πριν από το AI, ο Μ. Κ. Έσερ είχε ήδη κάνει την πραγματικότητα να μοιάζει ύποπτη

Στο Magic Mirror του 1946, ο Μ. Κ. Έσερ μετατρέπει ένα επίπεδο μοτίβο σε τρισδιάστατη σκηνή: φτερωτά πλάσματα μοιάζουν να βγαίνουν από την επιφάνεια, να περνούν μέσα από τον καθρέφτη και να επιστρέφουν ξανά ως εικόνα.
THE LIFO TEAM
Η Ιφιγένεια έγινε ταινία για το σεξ, τη φτώχεια και τις πληγές της λιτότητας

Πολιτισμός / Η Ιφιγένεια έγινε ταινία για το σεξ, τη φτώχεια και τις πληγές της λιτότητας

Το Effi o Blaenau μεταφέρει την Ιφιγένεια σε μια πρώην βιομηχανική πόλη της Ουαλίας, μετατρέποντας την ελληνική τραγωδία σε ιστορία για τη γυναικεία θυσία, την εργατική τάξη και τις πληγές της λιτότητας.
THE LIFO TEAM
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ για τη ρήξη με τον Τζον Λένον: «Ήταν σαν να μου έμπηγε μικρά μαχαίρια»

Πολιτισμός / Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ για τη ρήξη με τον Τζον Λένον: «Ήταν σαν να μου έμπηγε μικρά μαχαίρια»

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ μίλησε στο NME για την επώδυνη περίοδο της φιλίας του με τον Τζον Λένον, τις επιχειρηματικές διαφωνίες που χώρισαν τους Beatles και τη συμφιλίωση που ήρθε αργότερα.
THE LIFO TEAM
Η Εμίλια Κλαρκ έγινε Daenerys ενώ πίστευε ότι ο θάνατος «ερχόταν να την πάρει»

Πολιτισμός / Η Εμίλια Κλαρκ έγινε Daenerys ενώ πίστευε ότι ο θάνατος «ερχόταν να την πάρει»

Στο Power of Women του Variety, η Εμίλια Κλαρκ μίλησε για τις δύο εγκεφαλικές αιμορραγίες, την ενοχή του επιζώντα και την ανάρρωση που συνεχίζεται χρόνια αφού όλοι νομίζουν ότι είσαι καλά.
THE LIFO TEAM
Η Σαγράδα Φαμίλια τελειώνει μετά από 144 χρόνια αλλά η Βαρκελώνη δεν ξέρει ακόμη τι να κάνει μαζί της

Πολιτισμός / Η Σαγράδα Φαμίλια αποχαιρετά τον μύθο του πιο διάσημου ανολοκλήρωτου κτιρίου στον κόσμο

Μετά από 144 χρόνια, η Σαγράδα Φαμίλια φτάνει στη συμβολική της ολοκλήρωση: ο τελευταίος πύργος της θα ευλογηθεί στις 10 Ιουνίου από τον Πάπα, εκατό χρόνια μετά τον θάνατο του Γκαουντί.
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια