Πάπας: Θα ήθελα να φάω πίτσα και να μην με ξέρει κανείς

Πάπας: Θα ήθελα να φάω πίτσα και να μην με ξέρει κανείς Facebook Twitter
5

Σε συνέντευξη του ο πάπας Φραγκίσκος δηλώνει ότι αυτό που τον δυσκολεύει περισσότερο από την ημέρα της εκλογής του είναι οι περιορισμοί στις κινήσεις του για λόγους ααφαλείας.
«Το μόνο πράγμα που θα ήθελα, είναι να βγω έξω για μια μέρα, χωρίς να με αναγνωρίσει κανείς και να πάω σε μια πιτσαρία για να φάω πίτσα» δήλωσε σε μεξικανικό κανάλι με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δυο χρόνων από την ημέρα της εκλογής του.

«Στο Μπουένος Άιρες ήμουν σαν πρόσκοπος. Μετακόμιζα μεταξύ ενοριών και σίγουρα αυτή η συνήθεια έχει αλλάξει. Απαιτήθηκε σκληρή δουλειά. Αλλά το συνηθίζεις», είπε.

Οταν ρωτήθηκε  αν του αρέσει που είναι ποντίφικας,  απάντησε: «Δεν με πειράζει». Παράλληλα εξέφρασε την αίσθηση του ότι η θητεία του θα είναι μικρή λόγω ηλικίας.

 «Έχω την αίσθηση ότι θα παραμείνω στη θέση του Πάπα για σύντομο χρονικό διάστημα: Τέσσερα ή πέντε χρόνια, ακόμη και δύο ή τρία. Τα δύο έχουν ήδη περάσει. Είναι κάπως περίεργη η αίσθηση. Είναι ίσως σαν την ψυχολογία ενός παίκτη που πείθει τον εαυτό του ότι θα χάσει για να μην απογοητευτεί, και όταν κερδίζει, χαίρεται», είπε ο 78χρονος πάπας.

Πρίν από λίγες ημέρες σε άλλη συνέντευξη του, όταν ρωτήθηκε αν φοβάται μήπως τον δολοφονήσουν, είχε απαντήσει: Το μόνο που θέλω είναι να μην πονέσω.

Πολιτισμός
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

5 σχόλια