ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Υπουργός Δικαιοσύνης: Έτοιμος να υπογράψω την απόφαση για το Δίστομο

Υπουργός Δικαιοσύνης: Έτοιμος να υπογράψω την απόφαση για το Δίστομο Facebook Twitter
Kostis Ntantamis / SOOC
16

Πρακτικά η εξαγγελία Παρασκευόπουλου επιτρέπει στα θύματα του Διστόμου να προβούν σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα όπως το Ινστιτούτο Γκαίτε και η Γερμανική Αρχαιολογική Σχολή.

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τις οικογένειες των θυμάτων στο Δίστομο παραμένει εκτελεστή και είμαι έτοιμος να δώσω άδεια για την εκτέλεσή της», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Οι προειδοποιήσεις προς την Γερμανία κατά την συζήτηση στην Βουλή του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων συμπληρώθηκαν από την πρόθεση του Παρασκευόπουλου να υπογράψει σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου και με αυτό τον τρόπο να επαναφέρει και πάλι το ενδεχόμενο δήμευσης περιουσίας του γερμανικού δημοσίου εντός της Ελλάδας. Ωστόσο ο ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως η τελική του απόφαση θα εξαρτηθεί από την πολυπλοκότητα της υπόθεσης αλλά και από ζητήματα ευρύτερων εθνικών διαστάσεων.

 

Πρακτικά η εξαγγελία Παρασκευόπουλου επιτρέπει στα θύματα του Διστόμου να προβούν σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα όπως το Ινστιτούτο Γκαίτε και η Γερμανική Αρχαιολογική Σχολή.

 

Το 2000 ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τα θύματα του Διστόμου και τους απογόνους τους υποχρεώνοντας την Γερμανία να δώσει αποζημιώσεις, αλλιώς θα προχωρούσε η κατάσχεση της περιουσίας της. Όμως για να υπάρξει κατάσχεση κατά ξένου κράτους στην Ελλάδα απαιτείται υπογραφή του Έλληνα Υπουργού Δικαιοσύνης, κίνηση στην οποία κανείς από τους προηγούμενους υπουργούς δεν προχώρησε για λόγους διπλωματίας.

16

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Για να ασχοληθούμε λίγο με τα ''τεχνικά'' στοιχεία του τι σημαίνουν αυτά που είπε ο κ. Υπουργός (ο οποίος τυγχάνει του απεριόριστου σεβασμού μου) καταρχήν δεν μιλάμε για ''δήμευση'' όπως αναφέρεται στο άρθρο αλλά για ''αναγκαστική εκτέλεση''. Τι σημαίνει αυτό; θα κατασχεθεί αναγκαστικώς λ.χ. το Ινστιτούτο Γκαίτε και θα εκτεθεί σε πλειστηριασμό. Στο μεταξύ μπορούν να ασκηθούν κάποια ένδικα βοηθήματα από το Γερμανικό Δημόσιο ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, και έτσι και βρεθεί πλειοδότης στον αναγκαστικό πλειστηριασμό, θα πάνε δικαστικοί επιμελητές να πετάξουν έξω όσους βρίσκονται στο κτίριο του Ινστιτούτου. Το κατά πόσον θα γίνουν όλα αυτά (που απαιτούν και κάποιο χρονικό διάστημα) εν μέσω της παρούσης πολιτικής κατάστασης, το αφήνω στην κρίση σας.
να υποθεσω οτι κανενας απο τους σχολιαστες δεν κραταει απο Διστομο, Κομμενο, Χορτιατη κτλ...ειναι κατι χωριουδακια μωρε εκει στην επαρχια, που καποτε παρα πολυ παλια, μιλαμε αιωνες, αν κρινουμε απο την μνημη που μας χαρακτηριζει (πριν 6ο -εξηντα- χρονια ηταν Ιζολδη, οχι πριν 60 αιωνες) ισοπεδωθηκαν και οι κατοικοι τους ξεκληριστηκαν. Αυτο πρακτικα σημαινει οτι ερχεται καποιος (κατοχικη δυναμη) σου καιει το σπιτι, σου κλεβει οτι γουσταρει, εκτελει τα παιδια σου και ολο σου το σοι μαζι και σενα και φευγει κυριος. Και κανενας συγγενης σου (αν εχει απομεινει) ποτε δεν θα πρεπει να απαιτησει αποζημιωση μη τυχον και διαταραξει τις σχεσεις και τους πολιτισμενους ευρωπαιους ελληνες που διαμενουν εν αθηναις. Σφογγοκωλαριοι απο συστασεως κρατους. Και οχι μονο οι εκαστοτε κυβερνησεις.
Και βεβαια τους νοιαζει τοσο πολυ η ουσια που το θυμηθικαν τωρα ως "μεσο πιεσης" για να μας δωσουν δανεικα... Αν παρουμε τα φραγκα να δεις που θα το κρυψουν το θεμα...Οπου Ελληνας και το θυμικο του...
Από την πολύ ετοιμότητα θα πάθει τίποτα.Κάποτε πρέπει να σοβαρευτούμε και να πάψουμε τα κυβερνητικά λάθη να τα παρουσιάζουμε σαν τη κακή Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα.Και είναι τόσο επικίνδυνοι που λησμονούν πως τόσα χιλιάδες Ελληνόπουλα ζουν στη Γερμανία και με τη πολιτική τους τους φέρνουν σε δύσκολη θέση.Αυτούς τους ρώτησε η κυβέρνηση?
Βρείτε τις διαφορέςΤο συγκεκριμένο ζήτημα, πάντως, είχε απασχολήσει τη Βουλή και στις 19 Σεπτεμβρίου 2013, όταν με αφορμή ερώτηση του βουλευτή Β.Καπερνάρου, ο εκείνη την εποχή υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου έλεγε επίσης ότι προσωπικά θα ήταν έτοιμος να κάνει ό,τι θα ήθελε και ο κάθε Ελληνας πολίτης, πλην όμως παρέπεμπε τη διευθέτηση του θέματος κάποια στιγμή στο μέλλον, ως «πολύπλοκο», με πτυχές πολιτικές και με προεκτάσεις που άπτονται των διεθνώς σχέσεων της χώρας.
Συνεχίζουν να λαϊκιζουν με αντιγερμανικά συνθήματα. Ο μέσος ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα έχει με την Γερμανία. Αλλά αυτοκίνητο θέλει Μερσεντές ή BMW, ψωνίζει στα Lidl, στέλνει το παιδί του για σπουδές στην Γερμανία (ή θα ήθελε να το κάνει), αγοράζει καλλυντικά NIVEA και μολύβια Faber Castell ή Staedtler γιατί η ποιότητα, είναι ποιότητα. Γελάνε και οι κότες...
Ναι αλλά γι αυτό δεν παράγουμε τίποτα. Καιρός να τα παράγουμε και εμείς. Ανταγωνιστικά. Για λογαριασμό μας.Το ΣΥΡΙΖΑ σε έκανε μη ανταγωνιστικό προς την Γερμανία; Η μήπως να ρωτήσεις τον Σόιμπλε αν ονειρεύεται μια Ελλάδα που θα στέλνουν τα παιδιά τους οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι να σπουδάσουν στην Ελλάδα. Συνέλθετε επιτέλους.
"Ωστόσο ο ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως η τελική του απόφαση θα εξαρτηθεί από την πολυπλοκότητα της υπόθεσης αλλά και από ζητήματα ευρύτερων εθνικών διαστάσεων. Πηγή: www.lifo.gr"...μάλιστα,μάλιστα....
Και ειναι και το αλλο: Τι σημαινει "ειμαι ετοιμος"? Εγω το ερμηνευω "αν δε μας δωσετε τα δανεικα που ζηταμε, σας παιρνουμε την περιουσια σας". Μαλιστα. Ο ενας θα γεμισει το Βερολινο Τζιχαντιστες και ο αλλος θα δημευσει την περιουσια τους επι ελληνικου εδαφους.Ειμαστε πολλοι, ειμαστε επικινδυνοι, ειμαστε Αλιενς! Θα διαλυσουμε τη Γερμανια! Ζητω!