Τελικά δεν καταργούνται τα βουλευτικά αυτοκίνητα

Τελικά δεν καταργούνται τα βουλευτικά αυτοκίνητα Facebook Twitter
SOOC
11

Δεν γίνεται να καταργηθούν τα κυβερνητικά αυτοκίνητα παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, καθώς σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», υπάρχει συμβόλαιο που είναι δύσκολο να σπάσει.

Η στήλη αναφέρει ότι στη Βουλή ανακάλυψαν ότι τα βουλευτικά αυτοκίνητα έχουν αποκτηθεί με το σύστημα του leasing και ότι το συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη εταιρεία λήγει στο τέλος του 2015 και το σημαντικότερο, ότι δύσκολα μπορούν να το σπάσουν.

Αυτό σημαίνει ότι οι βουλευτές θα έχουν και πάλι το βουλευτικό ι.χ. τους , τουλάχιστον ως το τέλος του έτους, εκτός κι αν οι ίδιοι αρνηθούν να το παραλάβουν.

Το συμβόλαιο για το leasing έχει προπληρωθεί σύμφωνα με την στήλη για όλο το 2015.

Yπάρχει όμως και μια άλλη, πιο αληθοφανής ερμηνεία και δημοσιεύθηκε χθες:


Τις διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε κατά την αποψινή συνεδρίαση της ΚΟ η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στην συνεδρίαση την οποία συγκάλεσε η ίδια προκειμένου να συζητηθούν κοινοβουλευτικά ζητήματα, οι βουλευτές εξέφρασαν σύμφωνα με πληροφορίες την δυσαρέσκειά τους για την μείωση του βουλευτικού στόλου που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Κάποιοι από αυτούς υποστήριξαν πως δεν έχουν δικό τους όχημα και πως δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ενώ εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις μετακινήσεις στις εκλογικές περιφέρειες που είναι μακριά από την Αθήνα. "Το βουλευτικό αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς" φέρεται να υποστήριξαν μερικοί από αυτούς οι οποίοι ζήτησαν από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να μην προβεί σε οριζόντιες καταργήσεις του προνομίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε ότι θα βρει λύση και ανέφερε πως προσανατολίζεται στο να γίνει κλήρωση μεταξύ των αδιάθετων αυτοκινήτων προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Διαμαρτυρίες υπήρξαν και για την απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση να αφαιρέσει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς της φρουράς των βουλευτών. Αρκετοί ήταν εκείνοι που έθεσαν θέμα ασφάλειας και θεώρησαν πως ένας αστυνομικός δεν επαρκεί μια και υπάρχουν τα υποχρεωτικά ρεπό.

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Πολύ καλα΄κάνει η κυβέρνηση και τα κρατάει αφού είναι πληρωμένα μέχρι το τέλος του 2015. Η κυβέρνηση ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ για βουλευτικά αυτοκίνητα. ΣΕ 9 μήνες οριστικό τέλος και σ' αυτήν την πολυτέλεια. Το πρόβλημα τώρα ορισμένων ποιοι είναι αλήθεια ; ΆΝτεξαν 50 χρόνια και δεν μπορούν ναπεριμένουν 9 μήνες ακόμα ; Αφου είναι πληρωμένοι λέμε. Βέβαια αν κ΄ρινω από το ύφος ορισμένων "εγώ ψήφισα Σύριζα, αλλά μετά απ' αυτό δεν θα τον ξαναψηφίσω" ή "εγώ συμπαθουσα το Σύριζα αλλά μετά απ' αυτό νιώθω πραγματικά ντροπή" κλπ κλπ, τότε καταλαβαίνεις ότι δεν ενδιαφέρονται και ιδιαιτέρως για τηναλήθεια, παρά για τη σπέκουλα. Ξαφνικά το παίζουν και "μετανοημένοι Συριζαίοι" που ξαφνικά γίναν όλοι, ότανξέρουμε ότι μας τα ζάλιζαν μια ζωή με τα νεοφιλελέδικα ξεσπάσματά τους.
Ευτυχώς γλίτωσα τον ψυχίατρο, νόμιζα λέει ότι ζούσα σε άλλη χώρα τον τελευταίο διάστημα και κόντευα να το χάσω.... Τελικά δεν είμαι τρελός...αυτή είναι η Ελλάδα που ξέραμε...
Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, αλλά μπορώ να πω ότι ήμουν πολύ φιλικά προσκείμενος στην κυβέρνηση μετά την εκλογή της πιστεύοντας ότι θα έβαζαν κάποια πράγματα στη θέση τους. Αυτά που διάβασα μόλις τώρα μέ έκαναν να νιώσω μια μεγάλη απογοήτευση, γιατί οδηγούμαστε στα πεπραγμένα προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει την κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων και την απομάκρυνση των αστυνομικών από τη φύλαξη βουλευτών λέγοντας ότι οι αστυνομικοί πρέπει να φυλάνε τους πολίτες. Μπορώ να δεχτώ την εκμίσθωση που δεν μπορεί να σπάσει έτσι απλά το συμβόλαιο, αλλά αν είναι μάγκες δεν θα τά δεχτούν τα αυτοκίνητα. Και επίσης, τι πάει να πει ότι δεν έχουν να αγοράσουν δικό τους αυτοκίνητο; Για πόσο @#$%% μάς περνάνε;