ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Κατά της άρσης της ασυλίας του Γεωργιάδη ψήφισε η Βουλή

Κατά της άρσης της ασυλίας του Γεωργιάδη ψήφισε η Βουλή Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
20

Αρνητική ήταν η απόφαση  στο αίτημα των δικαστικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Αδωνι Γεωργιάδη.

Μετά από μια επεισοδιακή νύχτα με εντάσεις και διακοπές κατά της άρσης του βουλευτή της ΝΔ ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία των 216 βουλευτών, μόλις ένας ψήφισε υπερ ενώ επτά δήλωσαν «παρών».

Σημειώνεται ότι η άρση ασυλίας του κ. Γεωργιάδη αφορά μήνυση από ιδιώτη για πώληση βιβλίων χωρίς παραστατικά.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 'Αδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του μέσω Τwitter.

20

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

14 σχόλια
Βγηκανε οι λαικοι δικαστες και βγαλανε ηδη την καταδικαστικη αποφαση γιατι δεν τον γουσταρουν ρε παιδι μου τον Αδωνι. Αρα σιγουρα ειναι ενοχος και δεν ισχυει για αυτον το τεκμηριο της αθωοτητας.Ετσι μπραβο. Δειχνετε και την δημοκρατικοτητα και τον χαρακτηρα σας.
Ε μεταξύ μας τώρα δεν έχετε πει και λίγα οι δεξιοί για αριστερούς και αναρχικούς.Με το παραμικρό έχετε βγάλει πόρισμα,έχετε δικάσει και καταδικάσει.Οπότε;Θα ξεχάσω τι λέγατε για τον Θεοφίλου νομίζεις;Και αυτός τουλάχιστον δεν έτρεξε να κρυφτεί από το δικαστήριο σαν τον Μπουμπούκο(makes you think,doesn't it?).Από κει και πέρα,καλώς καταψηφίστηκε.Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο πυροβολημένος που αγόρασε βιβλία από έναν σαν τον Άδωνι.
Οπως ολοι οι πολιτες ετσι και οι βουλευτες πρεπει να κρινονται απο την δικαοσυνη και οχι.....συναμεταξυ τους.Εγω αν με ειχανε ψηφισει 70 000 πολιτες, θα ντρεπομουν να .....κρυφτω πισω απο την βουλευτικη ασυλια αφηνοντας υποψιες για πιθανη ενοχη μου.Να δουμε ποτε παλι, καποιος απο τους εθνοπατερες θα εχει το θαρρος να αποποιηθει της βουλευτικης του ασυλιας ,οπως εκανε η Ντορα παλληκαρησια, πριν απο λιγο καιρο και δικασθηκε απο δικαστηριο,οπως ολοι οι .....κοινοι θνητοι.Μγαλο φαουλ του ΣΥΡΙΖΑ να μην επιτρεψει στην δικαιοσυνη να κανει την δουλεια της,και μεγαλο λαθος του λαλιστατου Γεωργιαδη να κρυφτει πισω απο την βουλευτικη του ασυλια.
Θα'θελα πολυ αν εχει καποιος να με παραπεμψεισε καποιο αρθρο ολοκληρωμενο για την μηνυση του πολιτη και την ερμηνεια απο το δικαστηριο που την εστειλε στην βουλη.Επισης αξιο σχολιασμου ειναι το ποσο επιλεκτικα ενεργει η βουλη οταν προκειται για τετοιες περιπτωσεις(ο μπουμπουκος ειχε αναστατωθει)και τι αναλγησια υπαρχει οταν προκειται για στικακια,λιστες και μηνυσεις πολιτων για εσχατη προδοσια(οπως του Αντωνιου) που μενουν για 2-3 χρονια σε σκονισμενα συρταρια.
Γιατί να έχουν κατ'αρχάς οι βουλευτές ασυλία; Δεν υποτίθεται ότι έχουμε ισονομία σαν κράτος; Θεσπίστε αυστηρούς νόμους που να ορίζουν βαριές ποινές σε όσους πολίτες τους μηνήσουν χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και άρετε την βουλευτική ασυλία. Πως περιμένετε να αποκτήσει ξανά ο λαός εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη;
Στο θέμα της άρσης της ασυλίας, αριστεροί-δεξιοί συσπειρώνονται, του στυλ "σήμερα σου κάνω χάρη εγώ, αύριο εσύ".. ανεξαρτήτως κομμάτων, η κλίκα είναι κλίκα.
Όταν πρόκειται για κάτι που έχει να κάνει με την εικόνα του βο(υ)λευτή ή τα προνομιά του υπάρχει απόλυτη σύμπνοια στη ψηφοφορία απο όλα τα κόμματα γιατί στο ίδιο καζάνι βράζουνε. Κορόιδο λαέ....
Ειναι εντελώς παράλογη η Ασυλία των βουλευτών. Ελιναι να προκαλέι εντύπωση το ποσοστό που κατάψυφησε την αρση ασυλίας Γεωργιάδη. Φοβούντε μου φαίνεται οτι θα ρθει και η δική τους σειρά όταν η αρση ασυλίας θα γίνει καθολική. Τότε δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν χρηματοδότες και όμάδες ψηφοφόρων χώρίς φόβο. Πρωτος και καλύτερος ο Βενιζέλος. Πάντως η άρση ασυλίας είναι κάτι που θα ήθελα να δώ να υλοποιείται απο τη νέα κυβέρνηση (όπως και τόσα άλλα).
Ενδιαφερον! Η αθλιοτητα ηταν οτι παρανομησε αλλα λογω βουλευτικης ασυλίας δεν θα εχει συνέπειες! Αυτο σημαινει δημοκρατία!Γιαυτο αλλωστε τους ψηφίζουμε για να παρανομουν χωρις συνεπειες και να πληρώνονται οι περισσοτεροι χωρις να παραγουν οτιδηποτε
Είναι βέβαια ότι παρανόμησε; Ή μήπως επειδή είναι φερέφονο της Ν.Δ. αυτόματα είναι ένοχος για οποιαδήποτε εγκληματική πράξη του καταλογιστεί; Η λογική της βουλευτικής ασυλίας είναι ότι προστατεύει τον βουλευτή από σκόπιμες νομικές επιθέσεις εναντίων του που του αποσπούν την προσοχή από τα καθήκοντα του (φυσικά το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα έχει και η διατήρηση της επαγγελματικής τους ιδιότητας αλλά τέλος πάντων....). Γιαυτό εξετάζεται η άρση της ασυλίας του εκάστοτε βουλευτή επειδή αν δεν υπήρχε θα δεχόταν σορεία μυνήσεων από άτομα που θεωρούν ότι τους έχει θίξει. Οπότε μην απορείτε με τον Γεωργιάδη, αλλά με τους 216 που ψήφισαν να διατηρήσει την ασυλία του.
Και αυτό ποιος θα το εξετάσει η Βουλή ? Σοβαρά μιλάς τώρα ? Αν είναι αθώος φίλε θα τον αθωώσει η δικαιοσύνη τελεία και παύλα. Και κάτι άλλο γιατί είσαι τελείως άσχετος. Το αίτημα για άρση της ασυλίας γίνεται ΜΟΝΟΝ όταν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής γκε γκε ? Άντε που κάνεις και αμπελοσοφίες χωρίς να γνωρίζεις την τύφλα σου.