Σοκαριστικές καταθέσεις για τον αγνοούμενο φοιτητή: Τον είχαν κάνει τζουκ μποξ

Σοκαριστικές καταθέσεις για τον αγνοούμενο φοιτητή: Τον είχαν κάνει τζουκ μποξ Facebook Twitter
21

Σοκάρουν οι καταθέσεις για την υπόθεση του εξαφανισμένου 20χρονου φοιτητή της Σχολής Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς αποκαλύπτουν τα περιστατικά bullying που είχε υποστεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έγιναν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, παρέα νεαρών συνήθιζε να κλείνει στην ντουλάπα τον Βαγγέλη και να μην τον αφήνει να βγει εάν δεν τραγουδούσε συγκεκριμένα εμβατήρια. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, φέρεται να του πετούσαν και κέρματα για να τραγουδήσει, αντιμετωπίζοντάς τον ως τζουκ μποξ.

Μία κοπέλα ανέφερε στην εκπομπή ένα περιστατικό, στο οποίο ήταν παρούσα και συνέβη σε καφετέρια της περιοχής Κατσικά. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο Βαγγέλης παρήγγειλε τον καφέ του αλλά η παρέα των Κρητικών, που κατηγορείται ότι τον εκφόβιζε, του τον έκρυψε. Εκείνος τους παρακαλούσε να του τον δώσουν αλλά εκείνοι συνέχισαν να τον κοροϊδεύουν. Στο τέλος πέταξαν πάνω του ποτήρι με νερό, αδιαφορώντας παντελώς για εκείνον αλλά και για τον κόσμο που τους παρακολουθούσε.

Η παρέα νεαρών που κατηγορείται ότι είχε κάνει στόχο επιθέσεων τον 20χρονο μίλησε στην εκπομπή και αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται, χαρακτηρίζοντας τα περιστατικά σε βάρος του φοιτητή καψώνια και πλάκες.

Ο φοιτητής από το Ρέθυμνο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου, από τη σχολή του. Όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, ακόμη και το κινητό του τηλέφωνο, βρέθηκαν στο δωμάτιο του. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του είναι σε εξέλιξη.

Οι αρχές ερευνούν, μεταξύ άλλων, και την κατάθεση μίας γυναίκας, η οποία μένει κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή και σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε ότι το βράδυ της εξαφάνισης βρισκόταν στο σπίτι της όταν χτύπησε την πόρτα της και εκείνη τον άκουσε να ζητά επίμονα να του ανοίξει και να τον βοηθήσει. Η γυναίκα υποστηρίζει ότι τον είδε όταν απομακρυνόταν και έμοιαζε στον Βαγγέλη.

Ελλάδα
21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
Ακόμα και αυτοκτονία να είναι, πάλι φέρουν ευθύνη εκείνοι, που εκμεταλλευόμενοι την όποια ψυχική του αδυναμία τον έφτασαν ως εκεί. Να καταπολεμηθεί ο πολύποδας της ανομίας και της συγκάλυψης, που χαρακτηριστικά ευδοκιμεί στο bullying. Nα αφήσουν κατά μέρος τις βλακείες ότι ήταν αστεία (για ποιόν) και πειράγματα. ΈΝΟΧΟΙ! Μετά ας ψάξουν για ελαφρυντικά (νεραή ηλικία κλπ). Αν ήταν αστεία και πειράγματα θα σταματούσαν. Είχαν γίνει ενέργειες από τη διοίκηση της Σχολής ή κι εκεί αγρόν αγόρασαν; Γενικά η ανοχή στο bullying είναι πολύ αρρωστημένη.
η βια που εχει καταχωνιασει σε αυτες τις αρρωστημενες ψυχες,καποιων νεων ανθρωπων εχει ριζες απο οικογενεια απο περιβαλλον ακομη και απο το ιδιο το σχολειο.Η παιδεια ,το ανοιγμα του μυαλου στον ανθρωπο ειναι σημαντικα, και οχι μονο. ποιος ξερει τι υφιστατο ο νεος αυτος για να εξαφανισθει ετσι; αραγε μονος του; αν εχει πεσει θυμα τους;ερωτηματα που θα βασανιζουν τους δυστυχους γονιους μεχρι την αληθεια, αν ποτε μαθευτει.Ας ελπιζουμε.
Το παιδί δύσκολα θα βρεθεί δυστυχώς. Ή έφυγε από εκεί ή έγινε το χειρότερο.Όπως και να έχει, το ότι ολόκληρη κοινωνία δεν έκανε τίποτα σε όλα αυτά είναι τρομακτικό. Αλλά και αυτός έπρεπε να σταθεί στα πόδια του και να υπερασπίσει τον εαυτό του πριν πάρουν οι άλλοι αέρα.Το bullying πρέπει να αντιμετωπίζεται απ' το ίδιο το θύμα ειδάλλως μια ζωή στο bullying θα είναι. Όλοι το περάσαμε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.Υ.Γ.: Με το εμβατήρια θα κατηγορήσετε σε λίγο και την Χ.Α.;
Ντροπή και αίσχος τι άλλο να πώ δε βρισκω λόγια. Αυτοί οι δήθεν νταήδες πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ακου Juke box !! με Juke box τα κεφάλια τους πρέπει να κοπανήσουμε για να μάθουν τι εστί "τραγούδι" .Ευχομαι το παιδί να είναι καλα και να βρεθεί γρήγορα .
Είναι ντροπή αυτό! Όχι για τα Γιάννενα, όχι για τη σχολή του, όχι γι'αυτούς που το έκαναν. Είναι ντροπή για την Ελλάδα, είναι ντροπή για τους Έλληνες. Δεν γίνεται να νιώθουμε περηφάνια για τους Έλληνες που διαπρέπουν και αδιαφορία για τους ρατσιστές, τους φοβικούς και τους νταήδες. Ντρέπομαι ειλικρινά για την κατάντια της ΧΑ στη Βουλή, αλλά κυρίως για τον εκφασισμό μέσα στην κοινωνία. Δυστυχώς δε νομίζω ο Βαγγέλης να είναι ζωντανός. Δεν μπορεί να τον κατάπιε η γη και να μην τον έχει δει κανείς και πουθενά. Ακόμα και να έφυγε μόνος του να κρυφτεί λόγω εκφοβισμού δεν είναι πιθανό με τον τρόπο που έφυγε. Δεν ήταν κατάδικος για να αφίσει πίσω του ταυτότητα και τηλέφωνο, θα τα έπαιρνε, μαζί με μπουφάν και λεφτά, και θα έφευγε.Και για να μην παρεξηγηθώ για τους νταήδες και την Κρήτη, να θυμίσω ότι τα μόνα μέρη στην Ελλάδα όπου στις εκλογές η ΧΑ πήρε 0 ψήφους ήταν στην Κρήτη.
Ε σιγά σιγά θα ακουστεί και οτι ήταν gay (εικασία) και οτι το bullying είχε ομοφοβική βάση. Ή μάλλον δεν θα ακουστεί γιατί κάτι τέτοια συγκαλύπονται πάντα. Μη μας πούνε και καμπούρηδες...
ντροπη τους αυτα τα καψωνια και οι <<πλακες>> δεν βγαινουν ποτε σε καλο.καιδυστυχως οι δασκαλοι και οι καθηγητες δεν δινουν την απαραιτητη σημασια την στιγμη που πρεπει.μακαρι να βρεθει το παιδι και να ειναι καλα.
Άνοιξα σήμερα αυτή τη σελίδα από τη lifo κι άλλη μία που λέει για την εξής δήλωση του Stephen Hawking: «Εάν μπορούσα να διορθώσω ένα μειονέκτημα της ανθρωπότητας, αυτό θα ήταν η επιθετικότητα, η οποία μπορεί να θεωρείτο πλεονέκτημα για τους ανθρώπους των σπηλαίων, όσον αφορά στην εξεύρεση τροφής, την εξασφάλιση στέγης και ζευγαρώματος για τη διαιώνηση του είδους, αλλά σήμερα απειλεί τους πάντες με εξαφάνιση Μοναδικό αντίδοτο είναι η ευγένεια και καλοσύνη και η ενσυναίσθηση που μπορούν να φέρουν αγάπη και συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων». Πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος μας αν απλώς οι περισσότεροι άνθρωποι αντί να κάνουν κακό στους άλλους έκαναν καλό; Ο Βαγγέλης δεν θα είχε αυτούς τους τραμπούκους που του κατέστρεφαν τη ζωή. Μακάρι η δήλωσή του να εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους. Πόσοι βλέπουμε κακία γύρω μας και μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα; Και πόσοι κάνουν κακό; Τι κρίμα..τι κρίμα..
Δυστυχώς, συνήθως τέτοιες ιστορίες έχουν άσχημη κατάληξη. Είτε δολοφονία, είτε αυτοκτονία. Νομίζω πως σε αυτές τις περιπτώσεις, κάποιος πρέπει να μιλήσει στις αρχές με το που δει ύποπτο περιστατικό. Και αφού δεν μπορεί το ίδιο το άτομο, ίσως μπορεί κάποιος μάρτυρας. Όπως επίσης, σου χτυπάνε την πόρτα βραδιάτικα και φωνάζουνε βοήθεια και δεν ενημερώνεις την αστυνομία?
Αυτό είναι το λιγότερο που έπρεπε να κάνει σίγουρα! Εγώ θα ένιωθα τρομερές τύψεις αν ήμουνα στην θέση αυτής της Κυρίας και χαίρομαι πολύ που δεν είμαι. Δεν λέω μπορεί να φοβήθηκε και δεν άνοιξε αλλά αν άνοιγε το παιδί θα ήταν τώρα ζωντανό! Καμιά φορά πρέπει να ρισκάρουμε! Αν ήταν το δικό της παιδί και κάποιος άλλος δεν ένοιγε την πόρτα πως θα το έβλεπε τώρα ήθελα να'ξερα!
Σαφώς και ήταν καψώνια και πλάκες, γι'αυτό το παιδί εξαφανίστηκε. Θα έπρεπε να ντρέπονται, αλλά δε νομίζω να γλυτώσουν αν όντως φταίνε για την κατάσταση. Εκτός αυτού [και σε λίγο κλίμα πλάκας] ανησυχούν και όλες οι μανάδες φοιτητών στην επαρχία, περισσότερο τώρα. Μακάρι να πάνε όλα καλά!
Γελοία υποκείμενα που προσπαθούν να καλύψουν το τίποτα που είναι εξευτελιζοντας αθώες ψυχές. Τέτοια είναι η παιδεία τους αλλά και η κοινωνία που τους συντηρεί. Άσχετα με την κατάληξη της υπόθεσης ελπίζω σε παραδειγματικη τιμωρία των ατόμων αυτών που κατέστρεφαν συστηματικά την ποιότητα ζωής του Βαγγέλη.
Δεν ξέρω με όλα αυτά που διαβάζω τι να σκεφτώ...οτι ήταν ολόκληροι άντρες και κάνανε τέτοια καψόνια?βέβαια κάπου εκεί θυμάμαι και την ιστορία του Άλεξ που ήταν απλά παιδάκια και είχαν το θράσος και το θάρρος να καλύψουν ότι έγινε με τις ευλογίες των οικογενειών τους και ανατριχιάζω περισσότερο...πόσο κομπλεξικός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που να αντλεί ευχαρίστηση απο τέτοιες συμπεριφορές?δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει στη ζωή του απο το να τραμπουκίζει?απορώ πραγματικά...
επίσης, συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις είτε δεν βρίσκεται ο ένοχος είτε δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ώστε να τιμωρηθεί. Οπότε ο δράστης συνεχίζει απτόητος την "πορεία" του μέχρι κάποια στιγμή να κλιμακωθεί.
Εμένα το ερώτημά μου είναι πώς γίνεται όλη η τοπική κοινωνία και η σχολή του να γνωρίζει τι συνέβαινε και κανείς να μην προσπάθησε να τον βοηθήσει. Αυτό είναι το πιο εξοργιστικό.
Είναι η λογική της αγέλης. Οι τύποι (κρητικοί) είναι σα συμμορία. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο εκεί μέσα για να της αντιπαρατεθεί. Παντού σθμβαίνει το ίδιο. Όπως και με τον Γάλλο στο μετρό του Παρισιού και τους οπαδούς της τσέλσι που δεν τον άφηναν 5 άτομα να μπει μέσα στο βαγόνι.