ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Οριστική η συμφωνία: Τετράμηνη παράταση για την Ελλάδα

Οριστική η συμφωνία: Τετράμηνη παράταση για την Ελλάδα Facebook Twitter
22

Για συμφωνία σε κείμενο δύο σελίδων την οποία επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή στο Γιούρογκρουπ ώστε να υπογραφεί από τους υπουργούς Οικονομικών, κάνουν λόγο πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που προέρχονται από την ελληνική πλευρά και μόλις μετέδωσε ο Αντ1, η παράταση θα είναι 4μηνη και δεν θα περιλαμβάνονται νέα μέτρα λιτότητας ενώ φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά κερδίζει να μην ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση αλλά αυτό να αντικατασταθεί από μια ευελιξία σε συνεννόηση με τους εταίρους. Η εκταμίευση των δόσεων θα γίνει τμηματικά. Η 4μηνη παράταση θεωρείται "δάκτυλος Σόιμπλε", καθώς Ιούλιο και Αύγουστο υπάρχουν δάνεια που πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα. Επίσης μέσα σε αυτό το τετράμηνο η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει κείμενο με μεταρρυθμισεις.

 

Το μέιλ Χαρδούβελη μπάινει στην άκρη ή θα επαναδιαπραγματευτεί η χώρα τι από αυτά τα μέτρα που προβλέπει θα εφαρμόσει και τι όχι.

Δύσκολα όμως θα εφαρμοστούν -τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της τετράμηνης παράτασης- οι πολύ δραστικές προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης μιας και η συμφωνία αποκλείει μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας.

 Το κείμενο θα είναι δισέλιδο ως μήνυμα για τις αγορές ότι γεφυρώθηκε το χάσμα ενώ η Ελλάδα θα καλείται μέχρι τη Δευτέρα να υποβάλλει κοστολογημένο υπόμνημα με τα μέτρα που θα συνοδεύουν την παράταση.Προηγήθηκαν εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των θεσμικών παραγόντων της ευρωζώνης και του ΔNΤ με την ελληνική και τη γερμανική πλευρά.

22

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Δηλαδή τώρα αυτό που πετύχαμε θεωρείται επιτυχία? Μπορεί να εξηγήσει κανείς γιατί όλη αυτή η φασαρία ? Περισσότερος και σκληρότερος έλεγχος από πριν, και καμία κουβέντα για ανάπτυξη. Η παράταση σημαίνει περισσότερο μαρτύριο στους λιγότερους μ.....ς που θα συνεχίσουν να πληρώνουν φόρους, γιατί όλο και περισσότερα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης και εισόδημα 70000 € θα προτιμούν τη λύση της Βαλαβάνη.., Με ένα θολό πρόγραμμα που δεν καταλαβαίνει κανείς ,όπου η λέξεις όραμα, πλάνο ,στρατηγική ανάπτυξης καλύπτονται απο ασυνάρτητες ανοησίες ημιμαθών .
Εμένα προσωπικά και μόνο το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν περαιτέρω μέτρα λιτοτητας,ότι δεν μειωθούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις,ότι δεν θα απολυθούν άλλοι υπάλληλοι,τουλάχιστον δημόσιοι,ώστε να αντιμετωπίζουν κι άλλες οικογένειες ζήτημα επιβίωσης και ότι δεν θα πληρώσουμε ακόμη μεγαλύτερους φόρους με ικανοποιεί.Δεν είναι ζήτημα υυπερηφάνειας όπως λες,αλλα επιβίωσης.Συν τοις άλλοις,όταν είσαι ένα χρεοκοπημένο κράτος αναπόφευκτα θα ζεις για λίγο με αβεβαιότητα.Η ζωή δεν είναι παραμύθι.Και ο πιο ιδεολόγος,έξυπνος και ικανός πολιτικός δεν θα μπορούσε να λύσει πλήρως τα αναρίθμητα προβλήματα της Ελλάδας μέσα σε μόλις έναν μήνα.
"ότι δεν μειωθούν κι άλλο οι μισθοί"Στο δημόσιο. Στον ιδιωτικό τομέα, οι μισθοί καθορίζονται απ'την αγορά. Και με πληθωρισμό -2% εύκολα να μειωθούν.
Ο εικονιζόμενος όταν ήταν έξω από το χορό φώναζε η μόνη λύση είναι το κούρεμα, η παράταση είναι τακτική προσποιήσου και επέκτεινε, βάθεμα του θανάτου, έκραζε τον προκάτοχό του Στουρνάρα, ξεσήκωνε τον κόσμο, κινήματα δεν πληρώνω, τρόμαζαν τα κεφάλαια κι οι καταθέσεις και σηκώνονταν κι έφευγαν, έμεινε η χώρα τρομαγμένη και στάσιμη 5 χρόνια και τώρα ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ, ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΕΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Η ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.To 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα είναι ο όρος που είχαμε το 2014 & 2013 ΠΟΥ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ ΤΗ ΧΩΡΑ! Εξαρχής από το 2010 γίνονται αναπροσαρμογές του μνημονίου. Το 4,5% πρωτεγενές πλεόνασμα που προβλεπόταν για φέτος και του χρόνου θα αναπροσαρμοζόταν όποιον αντιπρόσωπο κι αν είχαμε στο Eurogroup γιατί η χώρα δεν ρόλαρε και είναι στόχος ανέφικτος. Θα βαδίσουμε – το έχουν δηλώσει οι ίδιοι – στον μνημονιακό προϋπολογισμό Σαμαρά!Από την αρχή είχαμε σκοπό να αιτηθούμε παράταση, και αφήναμε την εκροή καταθέσεων να συνεχίζεται, γιατί λειτουργούμε σύμφωνα με το θεαθήναι!Κόντρα με το Βερολίνο; Ok μπορεί και να μην είναι κακή ιδέα. Ο ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!
"Τον θεωρώ κύριο υπεύθυνο που η χώρα έμεινε 5 χρόνια τρομαγμένη και στάσιμη."Πραγματικά μπορείς να μου εξηγήσεις από πού κι ως πού ευθύνεται ο Βαρουφάκης για την κατάσταση της Ελλάδας,γιατι με ενδιαφέρει πολύ;
Τα κινήματα Δεν Πληρώνω, οι Δοσίλογοι, γενικά η τεράστια αναστάτωση ο κακός χαμός που έκανε κεφάλαια και καταθέσεις να φύγουν μακρυά από τη χώρα και η χώρα να μείνει τρομαγμένη και ακίνητη επί 5 χρόνια, βασίζονταν ως επί το πλείστον στα δικά του λόγια, όλοι αυτόν επικαλούνταν. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία υπήρχαν εμφυλιοπολεμικές τάσεις και τώρα έχουν ξεχρεώσει το ΔΝΤ και φεύγει!Δίδασκε: ο πανικός τους η ελπίδα μας, κανείς πραγματική διαπραγμάτευση μόνο εάν απειλήσεις με επιλεκτική στάση πληρωμών, η μόνη λύση είναι το κούρεμα, η παράταση είναι τακτική προσποιήσου και επέκτεινε, βάθεμα του θανάτου, δίδασκε πως οι προκάτοχοί του (Στουρνάρας) κινούνται σ'ένα πλαίσιο που θα κινούνταν μόνο άχρηστοι και δοσίλογοι και τώρα έκλεισε συμφωνία μέσα στο ίδιο πλαίσιο.50τόσο χρονών άνθρωπος, με μια στοίβα πτυχία, κοσμογυρισμένος, ξεφούρνιζε και χάλαγε τον κόσμο – χωρίς να είναι πολιτικός – τέτοιες επιπολαιότητες όμοιες με του χειρότερου εικοσάχρονου.
Δεν τρομάζουν μόνο τα κεφάλαια, τρομάζουν ενίοτε και οι πολίτες και φεύγουν κι αυτοί ή δημιουργούν κινήματα, γενικώς κάνουν φασαρία ή αλλάζουν κυβερνήσεις.Με ή χωρίς Βαρουφάκη. Όταν ξέρεις ότι έρχονται καινούργια μέτρα και σε έχουν τσούξει τα παλιά και οι συνθήκες είναι δύσκολες κάνεις κάτι για να το σταματήσεις και ότι βγει, πάντως δεν κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια. Αμφιβάλω ότι οι περισσότεροι πολίτες παίρνουν τόσο στα σοβαρά τα λεγόμενα πολιτικών και οικονομολόγων περιμένοντας να επαληθευτούν σαν να πρόκειται για την αποκάλυψη. Αnyway, πολύ μονοδιάστατο αυτό που έγραψες. Τον Βαρουφάκη περιμέναμε...
@Aahaladita Να σου πω την αλήθεια κι εμένα μονοδιάστατο μου φαίνεται. Μ' έχει εξοργίσει αυτός ο άνθρωπος. Δεν ήταν ούτε πολιτικός στην αντιπολίτευση ούτε βιοπαλαιστής, ήταν και επιστήμονας και έκανε χειρότερα.Χαίρομαι που τον απαξιώνεις στο τέλος.