Κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ κάνει λόγο για «Έλληνες ψευτόμαγκες»

Κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ κάνει λόγο για «Έλληνες ψευτόμαγκες» Facebook Twitter
4

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο  γενικός γραμματέας του κυβερνητικού εταίρου της Άγκελα Μέρκελ, των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Αντρέας Σόιερ. Ο Σόιερ μιλώντας σε εφημερίδα της Γερμανίας είχε μια έκφραση που θα μπορούσε να αποδοθεί ως «ψευτόμαγκες» στα ελληνικά για τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη.  «Οι Έλληνες ψευτόμαγκες, Τσίπρας και Βαρουφάκης, βλέπουν τώρα ότι στο ευρωπαϊκό πεδίο δεν μετράνε μόνο η χαλαρή συμπεριφορά και οι επιφανειακές φλυαρίες, αλλά μόνο το ουσιαστικό περιεχόμενο. Αυτό δεν υπήρξε», ανέφερε.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στην Bild, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Σοσιαλδημοκράτης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δηλώνει:

«Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώνουν για να είναι η κατάσταση πιο εύκολη για την ελληνική κυβέρνηση».

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτική / Γεραπετρίτης σε Ρούμπιο: F-16 Viper και F-35 αναδεικνύουν την σταθερή αμυντική συνεργασία HΠΑ, Ελλάδας

Αναφερόμενος στην Κύπρο, επισήμανε ότι αποτελεί απαραίτητο κομμάτι της αρχιτεκτονικής ασφάλειας επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία η επανένωσή της με πυξίδα το διεθνές δίκαιο
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτική / Οι κοινές δηλώσεις Ρούμπιο - Γεραπετρίτη: «Σημαντικός πυλώνας για τη Μεσόγειο η Ελλάδα»

«Συναντιόμαστε σε μια εποχή αλλαγών» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι «σημαντικός εταίρος για τις ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πολιτική / Στο ΥΠΕΞ ο Ρούμπιο: Η συνάντηση με τον Γεραπετρίτη - Η ατζέντα και η ομιλία στην Πνύκα

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο και θα κηρύξουν από κοινού την έναρξη των εργασιών του 6ου Γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΛΥΠΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις, είναι ζήτημα και για την Ευρώπη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επιστροφής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον ρόλο που μπορεί να παίξουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα σε αυτή τη συζήτηση
THE LIFO TEAM
ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Πολιτική / Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε like σε ανάρτηση υπέρ του Αντώνη Σαμαρά

Πολιτική παρέμβαση της Αμερικανίδας πρέσβειρας στην Ελλάδα στη δριμεία κριτική που άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός στην κυβέρνηση, με αφορμή ζητήματα που αφορούν τη Βόρεια Μακεδονία και τις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Το χρέος της Ελλάδας είναι πρόφαση για περαιτέρω φορολόγηση των Γερμανών πολιτών. Η Γερμανία ως εγγυήτρια με ένα σταθερό τραπεζικό σύστημα και μεγάλη αγορά προσελκύει επενδυτές που αγοράζουν γερμανικά ομόλογα. Με τα λεφτά των επενδυτών η Γερμανία εμφανίζεται ως ο Ευρωπαϊκός σωτήρας. Από τα οποία βέβαια έχει και κέρδος.
Ο κ. Γκάμπριελ είναι προβοκάτορας και διπρόσωπος, άλλα έλεγε χθες μετά την επιστολή της Ελληνικής Κυβέρνησης. Όσο αφορά στον άλλο τύπο, απορώ γιατί καθόμαστε και ασχολούμαστε με το τι είπε ένα στέλεχος ενός κόμματος σε μία γερμανική εφημερίδα, εξάλλου θεωρώ ότι ελευθερία του λόγου έχουνε και στη Γερμανία (όπως και εδώ).