ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Facebook Twitter
45

Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας. Η ψηφοφορία θα γίνει αύριο και απαιτούνται 180 ψήφοι για την εκλογή του.

Η ανακοίνωση του ονόματος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανοικτής συνεδρίασης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, κατά την οποία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην άκαρπη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι άκουσε με ενδιαφέρον την πρόταση για αριστερό πρόεδρο και χαρακτήρισε εύλογη την πρόταση αυτή επειδή ποτέ στην χώρα δεν υπήρξε αριστερός πρόεδρος.  Όμως η αριστερά δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική και δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της, συνέχισε. Χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας που να χαίρει ευρύτατης αποδοχής τόσο στην κοινωνία όσο και στην Βουλή των Ελλήνων που θα κληθεί αύριο να τον εκλέξει, είπε.

Αφού ανακοίνωσε ότι προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε ότι έχει έρθει σε συνεννόηση με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το βιογραφικό του Προκόπη Παυλόπουλου

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 10 Ιουλίου 1950. Πατέρας του είναι ο φιλόλογος καθηγητής Βασίλης Παυλόπουλος. Στην πόλη αυτή τελείωσε το Λύκειο και ως πρωτοετής της Νομικής ήρθε στην Αθήνα το 1968. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης σπούδασε στο Παρίσι, όπου στο Πανεπιστήμιου Paris II (πρώην Σορβόννη) το 1975 παίρνει τον μεταπτυχιακό τίτλο DEA και το 1977 ανακηρύσσεται διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο (με βαθμό «Άριστα»).


Ακολουθώντας ακαδημαϊκή καριέρα έγινε σταδιακά, Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Καθηγητής (1989) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1986 εξελέγη Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris II.

Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχ. Στασινόπουλου, με τον οποίο είχε συνδεθεί, όταν ο τελευταίος στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 1996 και Α΄Αθηνών στις εκλογές 2000, 2004, 2007, 2009 και 2012.

Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα (1989-1990). Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή (1990-1995), Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. (1995-1997), Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. (2000-2004), Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (2004-2007), Υπουργός Εσωτερικών (2007-2009).

Είναι παντρεμένος με τη Βλασία Παυλοπούλου – Πελτσεμή. Έχει αποκτήσει τρία παιδιά, τον Βασίλη δικηγόρο, τη Μαρία πτυχιούχο γαλλικής φιλολογίας και τη Ζωή νηπιαγωγό.

45

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

14 σχόλια
Ντροπή! Η λύση Αβραμόπουλου ίσως να είχε και κάποια αξιοπρέπεια. Αλλά Παυλόπουλος? Ο άνθρωπος που ως υπουργός έσπασε κάθε ρεκορ διορισμών στο δημόσιο? Είναι πρόεδρος ευρύτερης αποδοχής το δεξι χερι του Κ.Καραμανλή του Β του νωθρου που έστειλε τη χώρα στα βράχια? Επιτέλους σ'αυτο τον τόπο με τα πολιτικά παιγνίδια! Τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι υπαρχουν στην αριστερά, τον Παυλόπουλο θεώρησαν πιο κατάλληλο? Κρίμα...
Οδηγηθήκαμε σε εκλογές γιατί δεν υπήρχε συναίνεση στο πρόσωπο του Δήμα κι αντ'αυτού προτείνουν Παυλόπουλο. Λογικά πήγαιναν από αναβολή σε αναβολή την ανακοίνωση του ονόματος γιατί ντρέπονταν.
τί άλλο θα δουν τα μάτια μας...Αυτός δεν ήταν που όταν ο ''άντρακλας'' πετούσε νερά και χτύπαγε δύο γυναίκες διαλογιζόταν?Ένας ΠτΔ δεν πρέπει να έχει και κάποιο ήθος?
Μια γελοία επιλογή από μια κυβέρνηση κι ένα πρωθυπουργό που αποδεικνύεται όλο και περισσότερο οτι παίζουν στη σκακίερα σαν μαθητές του δημοτικού. Ξεχάσαμε την ανήθικη στάση αλλά και την πρωτοφανή ανικανότητα του Παυλόπουλου όταν καιγόταν η Αθήνα τον Δεκέμβριο 2008; Ελεος!
Ο ρολος ειναι υποβαθμισμενος απο το Συνταγμα και μπορει να αναβαθμιστει μαλλον μονο απο το Συνταγμα. Αυτη η θεση ειναι για παροπλισμενους γερους ή ανικανους. Δεν θα ηθελα να ηταν πχ ο Γαβρας προεδρος, γιατι εχει να προσφερει ακομα. Οποτε ας αφησουμε τον Πακη να προσφερει Ferero Roche στους παρευρισκομενους και ας ασχοληθουμε με τα ουσιωδη.