Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Facebook Twitter
45

Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας. Η ψηφοφορία θα γίνει αύριο και απαιτούνται 180 ψήφοι για την εκλογή του.

Η ανακοίνωση του ονόματος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανοικτής συνεδρίασης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, κατά την οποία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην άκαρπη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι άκουσε με ενδιαφέρον την πρόταση για αριστερό πρόεδρο και χαρακτήρισε εύλογη την πρόταση αυτή επειδή ποτέ στην χώρα δεν υπήρξε αριστερός πρόεδρος.  Όμως η αριστερά δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική και δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της, συνέχισε. Χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας που να χαίρει ευρύτατης αποδοχής τόσο στην κοινωνία όσο και στην Βουλή των Ελλήνων που θα κληθεί αύριο να τον εκλέξει, είπε.

Αφού ανακοίνωσε ότι προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε ότι έχει έρθει σε συνεννόηση με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το βιογραφικό του Προκόπη Παυλόπουλου

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 10 Ιουλίου 1950. Πατέρας του είναι ο φιλόλογος καθηγητής Βασίλης Παυλόπουλος. Στην πόλη αυτή τελείωσε το Λύκειο και ως πρωτοετής της Νομικής ήρθε στην Αθήνα το 1968. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης σπούδασε στο Παρίσι, όπου στο Πανεπιστήμιου Paris II (πρώην Σορβόννη) το 1975 παίρνει τον μεταπτυχιακό τίτλο DEA και το 1977 ανακηρύσσεται διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο (με βαθμό «Άριστα»).


Ακολουθώντας ακαδημαϊκή καριέρα έγινε σταδιακά, Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Καθηγητής (1989) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1986 εξελέγη Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris II.

Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχ. Στασινόπουλου, με τον οποίο είχε συνδεθεί, όταν ο τελευταίος στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 1996 και Α΄Αθηνών στις εκλογές 2000, 2004, 2007, 2009 και 2012.

Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα (1989-1990). Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή (1990-1995), Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. (1995-1997), Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. (2000-2004), Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (2004-2007), Υπουργός Εσωτερικών (2007-2009).

Είναι παντρεμένος με τη Βλασία Παυλοπούλου – Πελτσεμή. Έχει αποκτήσει τρία παιδιά, τον Βασίλη δικηγόρο, τη Μαρία πτυχιούχο γαλλικής φιλολογίας και τη Ζωή νηπιαγωγό.

45

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
Τελικα το να "προβλεπεις το μελλον".ειδικα στην πολιτικη, δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο.Αρκει να παρατηρεις και να σταθμιζεις τις εξελιξεις και τα δεδομενα.Και ,για του λογου το αληθες :http://www.lifo.gr/now/politics/60670#comment
@Λαμπρος Κοντος ,Θυμάμαι όταν διάβασα το τότε σχόλιο σας σκέφτηκα, τι καταπληκτική σάτιρα της πολιτικής ζωής της χώρας! Όντως 'Πάκης φορ πρέσιντεντ', χα χα χα και ξανά χα χα χα και lol και αλλά τόσα lol. Που να το φανταστώ ότι δεν είχατε καμία διάθεση να σατιρίσετε η να 'σπάσετε πλάκα' , απλώς παρατηρούσατε την κατάσταση και καταλάβατε πολύ καλύτερα από ότι μερικές/οι από εμάς την 'σχεδόν πραγματικότητα' (ρήση Κ. Αξελού) στην οποία ζει καθ' όλη την διάρκεια της νεότερης ιστορίας της η χώρα . Άντε και η κα Στανίση (την οποία γκούγκλαρα) Υπουργός Πολιτισμού , Άμυνας και Εξωτερικών (εδώ το διαβάσατε πρώτα, ©. All rights reserved).
Λογικότατη επιλογή.Ο Τσιπρας θα διορίζε 100000 δημόσιους υπαλλήλους ο Προκοπης διόρισε 300000!Αν δεν κάνουμε πρόεδρο λοιπόν αυτόν που έκανε επι 3 αυτό που θα κάναμε εμείς ποιον θα κάνουμε;Θα μου πείτε χρεωκοπησε την χώρα.Ε και;Λεπτομέρειες θα κοιτάμε τώρα;
Αυτο που με αηδιαζει ειναι να βλεπω τους Συριζαιους να το κανουνε γαργαρα, οπως κανουν γαργαρα την επεκταση της "δανειακης συμβασης" και τη μεταθεση των μετρων που εξηγγειλαν στη ΔΕΘ σε βαθος τετραετιας. Λυπαμαι αλλα δεν εχουμε πρωτη φορα αριστερα. Η αριστερα δε θα κυβερνησει ποτε σε αυτη τη χωρα.
Τα πράματα έχουν ακριβώς όπως τα είπε το Ποτάμι: Παρωχημένη και παλαιοκομματικού τύπου η επιλογή. Απόμαχος της πολιτικής ο Προκόπης.Αν είναι δυνατόν, λύνει και δένει ο ανεπρόκοπος από τη Ραφήνα που βύθισε τη χώρα στα χρέη! Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι νέο ΠαΣοΚ, ο Τσίπρας έχει ίνδαλμα τον Αντρέα. Απ' όταν άρχισα να καταλαβαίνω θέλω πάρα πολύ να μάθω πώς βλέπουν οι λαοπλάνοι τα θύματά τους.
Πραγματικά θέλω να δω όσους ψήφισαν Σύριζα να υπερασπίζονται με πάθος και αυτή την επιλογή, όπως έχουν υπερασπιστεί όλα τα υπόλοιπα τραγελαφικά που λέει και πράττει αυτή η κυβέρνηση.Προφανώς του έχουν μεγάλη υποχρέωση που άφησε την Αθήνα να καεί τον Δεκέμβριο του 2008...
Τα παλαιά ήθη και έθιμα καλά κρατούν, όζει κομματικό συμβιβασμό η απόλυτα αδιάφορη (σχεδόν βίντεο-κωμική των 80ς) επιλογή. Πολύ κακό για το απόλυτο τίποτα. Ούτε η κα Καρυστιάνη ούτε καμία άλλη εξαιρετική (η έστω ενδιαφέρουσα) Ελληνίδα δεν τους έκανε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται, και έτσι διάλεξαν τον κύριο τίποτα (έναν οποιονδήποτε, βρε αδελφέ, αρκεί να ανήκει στο ανδρικό φύλο;), και μάλιστα κάποιον που ήταν θλιβερά παρών με την εκκωφαντική απάθεια του σε ειδεχθές τηλεοπτικό συμβάν, για να μην θυμηθούμε τα έπη της υπουργείας του. Κρίμα, κρίμα, κρίμα.
Ο Πάκης δεν ήταν που είχε αντικαταστήσει το ΑΣΕΠ με την προσωπική συνέντευξη και ερωτήσεις τύπου "τί ομάδα είσαι";Το μόνο παρήγορο είναι οτι μάλλον θα πληρώνεται σε yeni drachma όπου νά'ναι. Φοβερό πάντως να απορρίπτεις τον Σταύρο Δήμα για να προτείνεις τον Πάκη...
Εδώ μιλάμε για πλήρη απουσία λογικής αλλά και πολιτικής αντίληψης. Ο υπουργός των εκατοντάδων χιλιάδων προσλήψεων πάει για ΠτΔ.Πρώτη φορά *αριστερά*
Ας το σκεφτώ... σαφώς θα προτιμούσα ένα αριστερό πρόεδρο για αλλαγή, η Καρυστιάνη λόγου χάριν θα ήταν για μένα ιδανική περίπτωση κι ας μην είναι πολιτικός.Αν όμως έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε Αβραμόπουλο και Παυλόπουλο, θα διάλεγα τον δεύτερο που είναι, αν μη τί άλλο, καθηγητής. Στον πρώην άμυνας, εκτός από το γκομενέ ύφος, δεν διακρίνω άλλο προσόν...
"Χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας που να χαίρει ευρύτατης αποδοχής τόσο στην κοινωνία όσο και στην Βουλή των Ελλήνων που θα κληθεί αύριο να τον εκλέξει, είπε."LOL! Δεν εξηγώ καν γιατί γελάω.
Ξεχάσαμε πως όσο καιγότανε ολόκληρο το κέντρο της Αθηνας το 2008 ο Προκόπης ως υπουργός δημόσιας τάξης από τη μια δεν ζητούσε συγνώμη από την οικογένεια του Γρηγορόπουλου -συγκάλυπτε τις ευθύνες της αστυνομίας- και από την άλλη άφηνε ανυπεράσπιστη την πόλη στα χέρια εμπρηστών. Και στο τέλος ούτε του πέρασε ποτέ απ το μυαλό να παραιτηθεί! Α ναι! ήταν και υπουργός εσωτερικων οταν καηκε η Πελοπόννησος... Α ναι ηταν και παρών άπρακτος οταν έφαγε μπουνιά η Κανέλλη. Α ναι! Είχε πει οτι θα αποσυρθεί από την πολιτικη αν χάσει ο Κωστακης Καραμανλής τις εκλογες του 2009 αλλά μετά άλλαξε γνωμη.Πόσο πιο χαμηλά;;;
Δεν υπάρχει σωτηρία!!! Επανίδρυσε το κράτος προσλαμβάνοντας καμιά εκατοστή χιλιάδες κόσμο… υπήρξε καταιγιστικός απέναντι στη βία της ΧΑ… Δεν με χαλάει που είναι δεξιός με χαλάει που είναι ο Πάκης …..Δεν καταλαβαίνω τελικά γιατί δεν ήταν καλός ο Δήμας…Η η Γιαννάκου??? Αφού ψάχνανε για δεξιό??Τι να πω? αν υπάρχει Θεός ελπίζω να μας λυπηθεί
Όπως διάβασα και άλλου, περισσότερο σαν τρολλιά ακούγεται, παρά κάτι άλλο.Μετά από τις διάφορες φαντασιώσεις τύπου Καρυστιάνη και για να μη δημιουργούμε θέμα με τον Αβραμόπουλο στον Γιούνκερ και αφού θα ήταν ολίγον προκλητικό για κάποιους να διαλέξουμε τον ίδιο τον Καραμανλή... καταλήξαμε σε ό,τι κοντινότερο. Τον Υπουργό Εσωτερικών επί των ημερών του οποίου προσελήφθησαν οι 100.000 δημ. υπάλληλοι, κάηκε η Αθήνα μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος μιας κυβέρνησης που μας έστειλε στην πτώχευση.Τουλάχιστον θα έχει τη στήριξη του καλύτερου φίλου του πρωθυπουργού μας, του κ. Καμμένου.Η επανάσταση μόλις ξεκίνησε σύντροφοι!