Πανούσης: Ακόμη και ο χειρότερος ρατσιστής θα λύγιζε αν έβλεπε όσα είδα στην Αμυγδαλέζα

Πανούσης: Ακόμη και ο χειρότερος ρατσιστής θα λύγιζε αν έβλεπε όσα είδα στην Αμυγδαλέζα Facebook Twitter
Achilleas Zavallis / SOOC
9

«Ντρέπομαι γι' αυτό που είδα στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα. Ακόμη και ο χειρότερος ρατσιστής θα λύγιζε αν έβλεπε αυτή την εικόνα », δήλωσε σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84 και τον Β. Πάικο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Πανούσης από αύριο ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Κέντρων Ανοικτής Φιλοξενίας, ενώ -όπως είπε- έχει ήδη δώσει εντολή για τη βελτίωση της σίτισης, της φαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και για την παροχή ρουχισμού.

«Πήγα για να εκφράσω τη θλίψη μου, αλλά με αυτό που είδα είπα ότι ντρέπομαι. Το γνώριζα, αλλά δεν το είχα δει...  Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το πράγμα... Έχω ήδη δώσει εντολή για την παροχή φαρμάκων, ρουχισμού, καλύτερου φαγητού και γενικά ό,τι έχει να κάνει με υγεία και υγιεινή, αύριο, όχι μεθαύριο. Όσον αφορά στην μετατροπή των κέντρων αυτών σε κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας, αυτό είναι στην αρμοδιότητα της κας Χριστοδουλοπούλου με την ομάδα της οποίας θα συναντηθούμε αύριο, να δούμε την μετάβαση, η οποία όμως χρειάζεται κάποιο χρόνο». ανέφερε ο κύριος Πανούσης.

Όταν ο υπουργός ρωτήθηκε αν ο προσδιορισμός των ανοιχτών κέντρων σημαίνει πως ο κόσμος θα μπορεί να  μπαίνει και να βγαίνει ο κ Πανούσης απάντησε:«Ναι. Να τελειώνουμε με τα 18μηνα. Υπάρχει μόνο ένας εκεί που έχει υπερβεί το 18μηνο κατά 20 μέρες, αλλά και το 18μηνο είναι ένα ανώτατο όριο, το οποίο δεν είναι συμβατό με τους όρους υγιεινής κ.λπ.. Στους τρεις μήνες τρελαίνεσαι, κατά τη γνώμη μου. Δέχομαι πολλή κριτική ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η εγκληματικότητα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εγκληματίες, ούτε φυλακισμένοι. Έχουν μπει παράνομα στη χώρα. Πρέπει να δούμε τι γίνεται με τις επαναπροωθήσεις, αλλά να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Μας έλεγε ο υπεύθυνος στην Αμυγδαλέζα ότι 70 επαναπροωθούνται και 700 έρχονται, από τα νησιά πια. Άρα, εδώ τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα να πιέσουμε την Ευρώπη...».

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Ελλάδα / Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ τονίζει πως η ανοχή έχει και τα όριά της και πως αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο των σταθμών
NEWSROOM
Γυναικοκτονία στο Μενίδι:

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Είχε απειλήσει τη 40χρονη Ενκελέιντα ότι θα την σκοτώσει, αλλά δεν είχε προφυλακιστεί

Ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών - Το θύμα είχε καταγγείλει τον σύντροφό της που απειλούσε ότι θα την σκοτώσει - Η 40χρονη είχε προμηθευτεί panic button - Οι αρχές γνώριζαν ότι ο βασικός ύποπτος για τη γυναικοκτονία ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Είναι από τα λίγα πράγματα για τα οποία χρεώνω στο ΣΥΡΙΖΑ ( και στα υπόλοιπα ( και καλά ) προοδευτικά κόμματα ) ευθύνες και από τον καιρό της αντιπολίτευσης. Πιστεύω πως και ως βουλευτές μπορούσαν να πιέσουν προς αποφάσεις που τώρα πήρε ο κ. Πανούσης, αλλά δεν το έκαναν.
Σωστά, ήταν δουλειά της (τότε) αντιπολίτευσης να πιέσει για να γίνουν τα αυτονόητα - όχι της (τότε) κυβέρνησης.. Φαντάζομαι την ίδια γνώμη έχεις και για τη διαπραγμάτευση, που δεν πίεσε επαρκώς για να γίνει ο Σύριζα, πριν γίνει κυβέρνηση..
Χαμός στο ίσωμα ... Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να πιέσεις για μία διαπραγμάτευση, που τα αποτελέσματα των συμφωνιών από αυτή έχουν συνέπειες σε ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, και εντελώς διαφορετικό να αποκαλύψεις άθλιες συνθήκες σε κλειστούς χώρους όπως αυτός ή οι φυλακές. Κανονικά και στα δύο όφειλε να πέσει το σύμπαν. Αν πάω εγώ ή εσύ το πολύ πολύ να πέσει κάνα φάσκελο. Όμως η αντιπροσωπεία ενός κόμματος μπορεί να απαιτήσει να μπει σε τέτοιους χώρους και να πάρει στοιχεία αν πάσα στιγμή. Η ευθύνη η δικιά μας ως πολίτες είναι που δεν πιέσαμε ο καθένας προσωπικά (έχουμε φαντάζομαι τις δουλειές μας, τρομάρα μας) σε οργανισμούς ( κόμματα, ΜΚΟ ) που έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν.
"Ακόμη και ο χειρότερος ρατσιστής θα λύγιζε αν έβλεπε αυτή την εικόνα"Αυτοι που κυβερνουσαν πριν ειναι χειροτεροι και απο τους χειροτερους ρατσιστες. Αυτοι και τα (ακρο) δεξια τους χερια
Εσυ που δεν εισαι λοιπον ρατσιστης, ποσους εχεις παρει σπιτι σου; Εσυ προσωπικα, οχι το κρατος. Γιατι αν πουμε π.χ. οτι ειναι 1 εκατομυριο μεταναστες που θελουν κανα 10ρικο την ημερα, μας κανει 3,6 δισεκατομυρια το χρονο και αυτο δεν καλυπτει ουτε τα εξοδα υγειας, ουτε στεγασης. ΠΟΙΟΣ θα τα πληρωσει αυτα αν η χωρα ειναι ξεφραγο αμπελι; ΠΟΙΟΣ;; Οι Ελληνες που ψαχνουν στα σκουπιδια για να φανε; Δεν μπορουμε να λυσουμε ολα τα προβληματα της Νιγηριας, της Σομαλιας, της Υεμενης, της Αιγυπτου, της Λιβυης, της Αλγεριας, του Πακισταν, του Ιρακ, της Συριας κ.ο.κ.Ποτε θα το καταλαβετε οτι δεν εχει να κανει με ρατσισμο αυτο, και με το να το κανετε θεμα τετοιο το κανετε ταμπου, οποτε δεν προκειτε να βρεθει λυση ποτε. Εκτος της λυσης βεβαια να ανοιξουν τα συνορα και να βουλιαξουμε τελειως ολοι μαζι.
Τώρα θα βγουν οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί που μόνο για να εκθέσουν τη χώρα μας θυμούνται τους μετανάστες και θα μας σύρουν τα εξ αμάξης αντί να σκεφτούν να δεχτούν κι οι υπόλοιπες "φιλάνθρωπες" χώρες κάποιους μετανάστες αφού η Ελλάδα με την θρυμματισμένη οικονομία της αδυνατεί να συντηρήσει. Δεν γίνονται θαύματα μόνο με την καλή θέληση, χρειάζονται και χρήματα.