Τα χειρότερα στερεότυπα για 7 λαούς του πλανήτη

Τα χειρότερα στερεότυπα για 7 λαούς του πλανήτη Facebook Twitter
32
Τα χειρότερα στερεότυπα για 7 λαούς του πλανήτη Facebook Twitter
Οι Έλληνες. Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2015 στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Φωτ.: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ευχαριστώ τον Μ.Πρώιμο που το εντόπισε και μου το έστειλε. Πρόκειται για ένα άρθρο του αμερικάνικου σατιρικού περιοδικού National Lampoon από το μακρινό 1976, που ξαναέγινε επίκαιρο με αφορμή τα γεγονότα στο Παρίσι με τη σφαγή στο Charlie Hebdo.

Ο αρθρογράφος P. J. O'Rourke -γνωστός στο αμερικανικό κοινό για τα πολιτικά/σατιρικά του άρθρα, αναλύει χαρακτηριστικά, τρόπους και έθιμα ανθρώπων από κάθε γωνιά του πλανήτη.


Πρέπει η σάτιρα να έχει ένα όριο; Πόσα στερεότυπα μπορούν να χωρέσουν σε δυο τρεις σελίδες; Γελάμε όταν διαβάζουμε για άλλους λαούς; Θυμώνουμε όταν μιλάνε για το έθνος μας;


Ας δούμε ορισμένα κομμάτια από το άρθρο - ολόκληρο στο τέλος.

Συμπυκνώνουν (αυτοσαρκαστικά) το πώς υποτίθεται βλέπουν οι Αμερικανοί τους ξένους. 

ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ

Ίσως δεν είναι καν άνθρωποι, πιο πιθανό να είναι πίθηκοι. Τρώνε ο ένας τον άλλον και τρυπάνε τις μύτες τους με κόκκαλα. Δεν αισθάνονται πόνο όπως οι υπόλοιποι.

 

ΑΡΑΒΕΣ

Φοράνε σεντόνια και πιστεύουν μια ηλίθια θρησκεία, πηδάνε αγοράκια και προσπαθούν να προσηλυτίσουν τους νέγρους μας. Τοποθετούν εκρηκτικούς μηχανισμούς παντού και ελέγχουν την παραγωγή πετρελαίου όλου του κόσμου. Μισούν τους Εβραίους γιατί έχουν πιο άσχημες μύτες από τους ίδιους.

ΑΓΓΛΟΙ

Ψυχρές αδερφές με άσχημα δόντια που είχαν κατακτήσει όλο τον κόσμο αλλά ακόμα δεν έχουν κεντρική θέρμανση στα σπίτια τους. Ξεπεσμένοι αποικιοκράτες με ανούσιες συλλογές που αρέσκονται σε ξυλιές στα οπίσθια τους .

ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Σαδομαζοχιστικές γουρουνόφατσες με ακατανόητη γλώσσα. Ανά δυο τρεις δεκαετίες οργανώνουν καταστροφικούς πολέμους, με ευτυχή αποτέλεσμα τον αφανισμό πολλών από αυτούς για την καλυτέρευση του κόσμου. Το καλό είναι ότι σκοτώνουν Γάλλους.

ΕΛΛΗΝΕΣ

Εκφυλισμένοι βρωμιάρηδες και ξεπεσμένοι απόγονοι αυτών των συκιών που δημιούργησαν τη δημοκρατία και έκτοτε ξέχασαν πώς να την χρησιμοποιούν. Κυκλοφορούν ντυμένοι με κοριτσίστικα ρούχα και σήμερα έχουν για ερωτικούς συντρόφους πρόβατα, ενώ έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη παγκόσμια καμπάνια απόκτησης κάθε μικρού βρωμερού μπακάλικου του πλανήτη. Τρώνε εντόσθια κατσίκας με τα χέρια και οι τουαλέτες τους είναι μια τρύπα στο πάτωμα. Μαζεύονται από τις απειλές των ηλίθιων Τούρκων. Έχουν χαριτωμένο αλφάβητο όμως.

ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ

Ζωντανή απόδειξη ότι τα χρήματα δεν αγοράζουν την αγάπη. Άπληστοι, δολοφόνοι του Χριστού, δεν τρώνε χοιρινό γιατί τους θυμίζει τους προγόνους τους. Μετακινούνται ανά τον κόσμο αγοράζοντας ενεχυροδανειστήρια και μαγαζιά με εκλεκτά προϊόντα.
Έχουν προσωπική ευθύνη για το μεγάλο Κραχ το 1920 στην Αμερική. Διάφορα έθνη του πλανήτη μας ανταγωνίζονται για το ποιο θα καταφέρει να τους εξοντώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Έχουν υπό τον έλεγχο τους όλο τον κόσμο και παρασκηνιακά καθοδηγούν το κομουνισμό, το μασονισμό, τα Μ.Μ.Ε. και την Καθολική Εκκλησία.

ΡΩΣΟΙ

Αγροίκοι, ζωώδεις, χοντρόπετσοι, που μπορεί να καταλήξουν στην εξορία της Σιβηρίας ακόμα κι αν απλώς ακούσουν τον λάθος ραδιοφωνικό σταθμό θα καταλήξουν. Κόβουν τα γεννητικά όργανα των αγοριών για να γίνουν γυναίκες Ολυμπιονίκες, πυροβολούν στα πόδια τους σκακιστές τους μετά από ήττες. Το θετικό είναι ότι απαγορεύεται να φύγουν από την χώρα τους.

Τα χειρότερα στερεότυπα για 7 λαούς του πλανήτη Facebook Twitter
Τα χειρότερα στερεότυπα για 7 λαούς του πλανήτη Facebook Twitter
Τα χειρότερα στερεότυπα για 7 λαούς του πλανήτη Facebook Twitter
Τα χειρότερα στερεότυπα για 7 λαούς του πλανήτη Facebook Twitter
Τα χειρότερα στερεότυπα για 7 λαούς του πλανήτη Facebook Twitter
Τα χειρότερα στερεότυπα για 7 λαούς του πλανήτη Facebook Twitter
Τα χειρότερα στερεότυπα για 7 λαούς του πλανήτη Facebook Twitter
Και κάτι πιο πρόσφατο
32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
βρε δυστυχώς αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί που αναφέρουν οι αμερικάνοι το γνωρίζουν ότι δεν θα υπήρχαν ούτε σαν ιδέα;;;; βέβαια οι έλληνες το λέγαν πολύ πριν μάθουν να μιλάνε αυτοί "δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ'ανέβει στο κρεβάτι..." και εδώ είμαι με όλους όχι μόνο με του έλληνες!!
Ως κι ο πολύς Balzac αφιερώνει ολόκληρο κεφάλαιο σε μυθιστόρημά του για τους Πολωνούς όπου τους εικονίζει ως παρορμητικούς κι ασταθείς "σαν τον άνεμο στην πεδιάδα", εφετζίδες ματαιόδοξους που δεν ξέρουν τι θέλουν και που μαλώνουν μεταξύ τους αντί να ενωθούν για να φτιάξουν ενιαίο κράτος (θυμίζει κάτι;)Tα στερεότυπα είναι παλιά ιστορία. Όσο για μας, ας απαλλαγούμε απο το προφίλ του γλεντζέ Ζορμπά (ανάθεμα κι αν το πνεύμα του μυθιστορηματικού Ζορμπά "πέρασε" στο ξένο κοινό) και όλα τ'άλλα θα ακολουθήσουν.
Ειναι αδυνατον να θυμωσεις, εχουν πολλη πλακα, κι επιπλεον εμενα μου μοιζει περισσοτερο με σατιρα των ιδιων των Αμερικανων και του ποσο ισοπεδωτικα βλεπουν τους αλλουυς λαους, προκειμενου να εξυψωσουν τους εαυτους τους.
Διάβασα και το ελληνικό ανέκδοτο (με τον ναύτη και την αδαή χωριατοπούλα) αλλά το ελβετικό είναι άκρως πιο γαμάτο:-Πώς αποκαλείται ένας Ελβετός τραπεζιτικός ο οποίος αρέσκεται περισσότερο στην ιταλική λιρέτα από το γερμανικό μάρκο;-Κουήαρ....Πέραν της πλάκας, δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει σύγκριση με το Charlie Hebdo. Nομίζω ότι στις άνωθεν σελίδες έχουν συγκεντρωθεί -χονδρικά- σχεδόν όλες οι πληθυσμιακές ομάδες του πλανήτη, οπότε τα βέλη διαμοιράζονται και δεν συγκεκριμενοποιούν περιορισμένη κατηγορία ανθρώπων ...είναι οι WASPS (White Anglo-Saxon Protestant) εναντίον όλων. Επί πλέον έχει σημασία το περιρρέον κλίμα και οι δυναμικές που έχουν αναπτυχθεί.Και ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο για τα διάφορα επίπεδα αντίληψης της σάτιρας του CH:http://www.vox.com/2015/1/12/7518349/charlie-hebdo-racistEν τέλει:«Δεν είναι αρκετό να λέμε: "Σατιρίστε τους πάντες!". Σ' έναν άνισο κόσμο η σάτιρα που κοροϊδεύει του πάντες καταλήγει να εξυπηρετεί τους πιο ισχυρούς.»
...Καλά δεν πηδούσαν πρόβατα, γαϊδούρες, γίδες (αλλά και κόρες) παλαιότερα;Το λοιπόν όταν είχα πρωτοδεί, πριν πολλά χρόνια το "τα πάντα γύρω από το σεξ" του γούντυ άλλεν θυμάμαι ότι είχα αισθανθεί περίεργα που ο Κος Σταύρος Μήλος απευθυνόταν στον γιατρό για τον έρωτά του με μία προβατίνα. Το γεγονός ότι ο Κος Σταύρος Μήλος λέει πως είναι από την Αρμενία (!!!!?) ήταν ανακουφιστικό. Πλέον, φυσικά, γελάω με την σκηνή, αλλά και με τον μετέπειτα έρωτα του Αμερικάνου ιατρού με την προβατίνα του κου Μήλου.Όμως το παρακάτω νομίζω πως δεν θα το καταλάβω ποτέ στην ζωή μου:My Big Fat Greek Wedding:What did Toula's dad put on sores and ailments to cure them?Windex. Her father used to spray Windex on everything. Even Ian, Toula's husband sprayed it on his pimple on the day of the wedding.http://media.qcsupply.com/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/3/4/340228_1.jpgτι διάολο!!!
Χωρίς σχολιασμό στο θέμα του άρθρου, απλά διευκρίνηση για το reference από το My Big Fat Greek Wedding. H σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια Νia Vardalos (που διαμένει στον Καναδά, αν δεν απατώμαι) είχε παλαιότερα δηλώσει σε συνέντευξή της ότι η αναφορά στο Windex προέρχεται από προσωπικό βίωμα. Κάποιος Έλληνας συγγενής της (δεν θυμάμαι βαθμό συγγένειας) θεωρούσε το Windex πανάκεια για κάθε νόσο!Προφανώς μιας κι είναι το αμερικάνικο αντίστοιχο του δικού μας "Azax για τα τζάμια", και άρα το βασικό συστατικό είναι η αμμωνία (η οποία σκοτώνει ως και τον ιό του Aids σε ικανή συγκέντρωση) δεν είναι και πολύ μακριά από την αλήθεια. Φυσικά η μικρή αυτή βιογραφική λεπτομέρεια δεν αντανακλά όλο μας το έθνος. Αλλά έχει πλάκα αν ξέρει κανείς το υπόβαθρο.
amacordΑ... thanks, το μόνο που μπορούσα να υποθέσω είναι ότι ίσως θεωρείται ότι οι έλληνες έχουν ένα κόλλημα με την καθαριότητα - απολύμανση και θέλουν μ’ αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο να απολυμάνουν τις πληγές τους. …Εντούτοις δεν νομίζω ότι θα ήταν ποτέ καλή ιδέα να το βάζεις για να γιατρέψεις πόνους της πλάτης ή σπυράκια (ailments& pimples) χαχαχα!Στην εν λόγω ταινία είχα βρει πετυχημένη την εμμονή του πατέρα στο να αποδίδει σε όλες τις υπάρχουσες λέξεις ελληνική ρίζα (kimono-χειμώνας) εν αντιθέσει με την (αινιγματική για μένα) απορία ελληνοαμερικανίδας γυναίκας σε κέικ που έχει τρύπα στην μέση, τύπου:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/88/Small_Bundt_Cake_on_yellow_and_white_plate.jpg-καλέ, τι είναι τούτο;-κέκι μωρή, κέκι!(ξανά τι διάολο!!!)
Πενταγιώτισσα 16:24,η παρετυμολογία είναι εθνικό μας σπορ οπότε η εμοονή του πατέρα είναι πραγματικά ευφυέστατη! (Ξεχνιέται εκείνο το "η αρχαιοελληνική καταγωγή του α-μπε-μπα-μπλόν που είχε γίνει viral;;;;)¨Οσο για το κέηκ bundt, η συμπαθής Νία έγραψε το σενάριο πιο πολύ για τους μετανάστες Έλληνο-αμερικανούς, Ελληνο-καναδούς, παρά για μας τους...ενδημούντες. Το Bundt φορμάκι για το κέηκ (βασικά αυτό που ΕΜΕΙΣ ονομάζουμε έτσι, μιας και cake στη Αμερική σημαίνει τούρτα) είναι μια κλασσικά Αμερικανική δημοφιλής "πατέντα" (υποτίθεται όχι οικεία στην οικογένεια Πορτοκάλος) αλλά η φράση "there's a hole in this cake" παραπέμπει στο πολύ ελληνικό "'κάποιο λάκκο έχει η φάβα", άρα αποδίδει έξυπνα και διακριτικά την κάποια ...καχυποψία με την οποία υποδέχεται η οικογένεια Πορτοκάλος τα υποψήφια πεθερικά! Και φυσικά ενισχύει το πολιτιστικό χάσμα!!
AmacordΜα, καλά ήταν και ο Μιλιώκας στο κόλπο;https://www.youtube.com/watch?v=wNXxcfBAHhk...Αχ, και να ήταν μόνο τα αμπε-μπα-μπλομ:(εγκεφαλικοί κραδασμοί του γράμματος "Ν")http://irakleitos.blogspot.gr/2012/11/h.html?spref=fbhttps://sarantakos.wordpress.com/2012/12/05/nnnnnnnnn/Επί του θέματος: πράγματι το “cake” αφορά περισσότερο στις τούρτες, παρ' ολ' αυτά νομίζω ότι εκτός από το bundt (το οποίο και δεν ήξερα) χρησιμοποιείται και το απλούστερο “cake pan”, για τις φόρμες των (όπως τα έχουμε συνηθίσει στην ημεδαπή) κέικ. Και, πάλι, στην εν λόγω περίπτωση, το μόνο που μπορούσα να υποθέσω, όταν έβλεπα την ταινία, ήταν ότι η κυρία Πορτοκάλος το έβλεπε λειψό/ημιτελές/ ποντικοφαγωμένο/ μη επαρκές για δώρο (κατά την στερεοτυπική έννοια ότι οι ξένοι είναι υποτίθεται λιγότερο ανοιχτοχέρηδες ή κάτι τέτοιο). ...Καθόσον έχω συγγενείς στην ανατολική ακτή, μπορεί και να ρωτούσα, κάποια στιγμή, την άποψή του επί αυτού του φλέγοντος ζητήματος!Πάντως αισθάνομαι μία ικανοποίηση που κατανοώ, σε μεγαλύτερο βάθος πλέον, τα του my big fat Greek wedding :-)
Η Πενταγιώτισσα (που σημειωτέον ΔΕΝ έπεσε στην παγίδα των στερεοτύπων) έχει απόλυτο δίκιο. Είμαι σίγουρος ότι η κτηνοβασία από την Ελλάδα ξεκίνησε και φυσικά περιορίστηκε μόνο στα στενά όρια αυτής. Επίσης αφού ένας πρόγονος της Nia Vardalos χρησιμοποιούσε azax για τα τζάμια όχι όμως για τα τζάμια αλλά για όλα τα υπόλοιπα τότε αυτό σημαίνει ότι όλοι οι Έλληνες είναι το ίδιο ηλίθιοι. Επίσης, έχω να προσθέσω ότι κάποια στιγμή στη ζωή μου είχα γνωρίσει έναν ρατσιστή Σουηδό άρα όλοι οι Σουηδοί είναι ρατσιστές, έναν ομοφυλόφιλο Άγγλο άρα όλοι οι Άγγλοι είναι ομοφυλόφιλοι κι έναν ισλαμιστή τζιχαντιστή άρα όλοι οι ισλαμιστές κόβουν κεφάλια.
...Αχ, trollolo μέσα στην επανειλημμένη αγωνία σου να μην υπονοήσει κανείς κάτι αρνητικό διά την Πατρίδα (την οποία μόνος εσύ αγαπάς και σκέπτεσαι, προφανώς) έχω την εντύπωση ότι μπλοκάρεις πράγματα όπως ... σαρκασμός και όλα όσα δύνανται να υπονοούνται between the lines, που λεν και οι αρχαίοι ημών αγγλοσάξονες. Αυτό που λέω, όμως ευθαρσώς, είναι ότι είναι εύκολο να το παίζουμε large με διάφορα (πιο ανώδυνα) στερεότυπα που μάς έχουν κολλήσει, αλλά με κάποια άλλα μάς σηκώνεται η τρουυύυυυυχα.Σε παραπέμπω στη φράση του Δημοκίδη:"Γελάμε όταν διαβάζουμε για άλλους λαούς; Θυμώνουμε όταν μιλάνε για το έθνος μας;"ε...λοιπόν για κάποιους συγκαταλεγόμασταν ΚΑΙ ημείς στους sheep-shaggers ...τι να κάνουμε τώρα; Έχουμε και τις ρίζες μας, άλλωστε:http://en.wikipedia.org/wiki/Pan_(god)#mediaviewer/File:Pan_goat_MAN_Napoli_Inv27709_n01.jpg:-)ΥΓ. Μα, τους Θεούς του Ολύμπου! Τόσος μημουαπτισμός με το windex?
Πενταγιώτισσα 13:49,καλά, το τι μπουρδολογία διαδίδεται μέσω διαδικτύου σε ορδές ευπίστων είναι αντικείμενο διδακτορικής διατριβής. Ευτυχώς που ο Σαραντάκος το αναλύει διεξοδικά. Προσωπικά σε κάθε αναφορά σε κάποιο ομιχλώδες "σκοτεινό" μυστικό που κρύβεται στην αρχαιότητα μ'αρέσει να παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα από Tο Εκρεμμές του Φουκώ (απαντάει στα "μυστικά" των πυραμίδων, τους εξωγήινους που -υποτίθεται- έφτιαξαν το Μάτσου Πίτσου και κάθε άλλη Ντενιγκενιανή "συνωμοσιολογία" ανώτερης ευφυΐας...):"-Κύριοι! Σας προσκαλώ να πάτε και να μετρήσετε εκείνο το περίπτερο. Θα δείτε ότι το μήκος του βάθρου είναι 149 εκατοστά, δηλαδή το ένα εκατοντάκις δισεκατομμυριοστό της απόστασης της Γης-Ήλιου. Το ύψος της οπίσθιας πλευράς αν διαιρεθεί με το πλάτος του παραθύρου μας δίνει 176/56 = 3,14. Το ύψος της εμπρόσθιας πλευράς είναι 19 δεκάμετρα, δηλαδή ισούται με τον αριθμό των χρόνων του ελληνικού σεληνιακού κύκλου. Το άθροισμα των δύο εμπρόσθιων και των δύο οπίσθιων ακμών μας δίνει 190*2 + 176*2 = 732 που είναι η χρονολογία της νίκης του Πουατιέ. Το πάχος του τοιχώματος είναι 3,10 εκατοστά και το πλάτος της κορνίζας του παραθύρου 8,8 εκατοστά. Αντικαθιστώντας τους ακεραίους με το αντίστοιχο γράμμα της αλφαβήτου έχουμε C10H8, που είναι ο τύπος της ναφθαλίνης.-Εκπληκτικό! Το έχετε μετρήσει;-Όχι. Κάποιος Ζαν Πιέρ Αντάμ μέτρησε ένα άλλο περίπτερο. Υποθέτω ότι όλα τα περίπτερα έχουν πάνω κάτω τι ίδιες διαστάσεις. Με τους αριθμούς κάνεις ότι θέλεις. Αν έχω τον ιερό αριθμό 9 και θέλω να φτάσω στο 1314 χρονιά που ανέβηκε στην πυρά ο Ζαν ντε Μολέ - που είναι η ακριβή ημερομηνία για όλους όσοι διακηρύττουν, όπως εγώ, την αφοσίωση τους στην ιπποτική παράδοση των Ναϊτών – τι κάνω; Τον πολλαπλασιάζω με το 146, μοιραία χρονολογία της πτώσης της Καρχηδόνας. Πώς έφτασα σʼ αυτό το αποτέλεσμα; Διαίρεσα το 1314 με το δύο και με το τρία, και ούτω καθʼ εξής ώσπου να βρω μια ικανοποιητική χρονολογία. Θα μπορούσα να διαιρέσω το 1314 με το 6,28, το διπλάσιο του 3,14 οπότε θα είχα 209. Λοιπόν, πρόκειται για το έτος που ανέβηκε στο θρόνο της Περγάμου ο Άτταλος ο Αʼ. Ικανοποιηθήκατε;-Ώστε δε πιστεύετε σε κανενός είδους αριθμολογία;-Εγώ; Πιστεύω ακλόνητα, πιστεύω ότι το σύμπαν είναι μια θαυμαστή συμφωνία αριθμητικών αντιστοιχιών και ότι η ανάγνωση του αριθμού και η συμβολική του ερμηνεία είναι μια οδός προνομιακής γνώσης. Όμως αν ο ανώτερος ή ο κατώτερος κόσμος αποτελεί σύστημα αντιστοιχιών όπου tout se tient* είναι φυσικό το περίπτερο και η πυραμίδα, αμφότερα ανθρώπινα έργα, να αναπαράγουν στη δομή τους τις αρμονικές σχέσεις του κόσμου. Αυτοί οι επονομαζόμενοι πυραμιδολόγοι ανακαλύπτουν με απίστευτα περίπλοκα μέσα μια γραμμική αλήθεια, πολύ αρχαιότερη και ήδη γνωστή. Η διαστροφή βρίσκετε στην λογική της έρευνας και της ανακάλυψης, διότι είναι λογική της επιστήμης. Η λογική της γνώσης δεν έχει ανάγκη αποκαλύψεων διότι ήδη γνωρίζει. Γιατί να πρέπει να αποδείξουμε αυτό που δεν μπορεί να είναι αλλιώς; Αν υπάρχει κάποιο μυστικό, είναι πολύ πιο βαθύ. Απλούστατα, οι συγγραφείς σας αυτοί παραμένουν στην επιφάνεια. "Παρεμπιπτόντως, η εντρύφηση στα του My Big Fat Greek Wedding είναι αν μη τι άλλο διασκεδαστική! :-D Θα επωφελούμουν των east coast συγγενών για επιπλέον "ψυχανέσμισμα" για το "τι θέλει να πει το ποιητή"!
@ Amacord...Κάτι η Καρχηδόνα, κάτι η ιπποτική παράδοση των Ναϊτών, κάτι ο τύπος της ναφθαλίνης: Ταπεινά ζητώ άδεια προς αναπαραγωγή (όπου και όταν χρειάζεται).Ανταποδίδω, φυσικά, με το κάτωθι link:http://www.slideshare.net/NikitasVougiouklis/final-43962561...όπου θα εντρυφήσετε -μεταξύ άλλων- στην ελληνοπολυνησιακή και ελληνο-Mapudungun γλωσσολογία.@ Trollolo, δεν αρέσκεσαι στα αιγοπρόβατα, ούτε στις γαϊδούρες το καταλάβαμε, πάμε παρακάτω τώρα;
@Πενταγιώτισσα 16:21,παρακαλώ, διαδώστε ακάθεκτη, άλλωστε έχω μόνο την ευθύνη της αντιγραφής. Ευχαριστώ τα μάλα και για το link. Oμολογώ ότι με όλη την ειλικρίνεια που με διακατέχει, θλίβομαι που ένα ήδη ουσιαστικό περιεχομένου παρελθόν πρέπει να σκυλεύεται κατ'αυτόν τον τρόπο προς εντυπωσιασμό. Κάπως σαν να επιχρωματίζεις με χρυσαφιά μπογιά ένα ατόφιο διαμάντι VVS1...Όσο για το κτηνοβατικό του πράγματος που ενόχλησε (και διαδώστε κι αυτό αν επιθυμείτε), εδώ μ'αρέσει να παραθέτω κάτι που είχε πει ο ηθοποιός Russell Crowe στο ζενίθ της stud φήμης του σχετικά με την καταγωγή του: 'New Zealand; the land where men are manly and the sheep are very nervous". (το διάσημο αρνάκι Νέας Ζηλανδίας για το οποίο φημίζονται). Λίγος αυτοσαρκασμός δείχνει αυτοπεποίθηση. Κι η αυτοπεποίθηση όπως όλοι παραδεχόμαστε είναι ελκυστική. :-)
Ετοιμαζόμουν να κάνω ένα σοβαρό σχόλιο περί της ανάγκης πίστης σε άνθρακες και Σπαρτιάτες Μapuche, αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να ενημερωθούμε περί της σεξουαλικής ζωής της κότας: http://www.slideshare.net/NikitasVougiouklis/h-44043927 αφενός επειδή άφησα τα συμπαθή πτηνά εκτός συζητήσεως κι αφετέρου επειδή είναι του ιδίου συγγραφέα, με το προηγούμενό μου link.Επίσης απ' ότι μαθαίνω αυτός ο φερόμενος ως «ελκυστικός» kiwi είναι ..ανθέλλην! Γι’ αυτό Αussieland δαγκωτό: https://www.youtube.com/watch?v=XfR9iY5y94sμε τα βαθύτερα νοήματά του, βέβαια...
Πενταγιώτισσα,αχ τι μου έκανες, ο κόσμος καίγεται κι εγώ καθόμουν και διάβαζα για το cloaca του κόκορα!!! :-D Όσο για τον "ανθελληνισμό" του Crowe (αν υφίσταται) παρέθεσα την άποψή μου εδώ:http://www.lifo.gr/team/u46465/54672?comment=1204905#1204905Ξεκίνησε άλλωστε καριέρα από....ελληνοαυστραλιανό show: Acropolis Now (η "χαίτη" στο μαλλί του Νικ Γιαννόπουλος είναι cult classic)https://www.youtube.com/watch?v=lmutf2Uy16A O Russell....Μιλάμε για high school dropout, διάβασε ο άνθρωπος ένα σενάριο, του φάνηκε ενδιαφέρον (και "ώριμο" από την πλευρά από την οποία δεν χαϊδεύει τα αυτιά των συμπατριωτών του, κάτι που κι εμείς χρειαζόμαστε ευρύτερα) και...δεν ήξερε πού έμπλεκε!! (Kαι τραβάμε εμείς μετά τις μασχαλότριχές μας)Aussieland σίγουρα δαγκωτό (είναι σούπερ χώρα και λαός), αλλά μην ξεχνούμε ότι κι ο ίδιος ως Aussie αυτοπροσδιορίζεται (μιας κι εκεί μεγάλωσε). Γενικά ας μην υποπέσουμε κι εμείς σε...στερεότυπα!
Το cloaca του κόκορα, αλλά και της κότας διότι ο Ν. Βουγιουκλής μάς ενημερώνει ότι αυτό που έχει ο κόκορας είναι όμοιο με τον πισινό της κότας (εξωτερικά). Αμάρα ή κλοάκη, λοιπόν. Βέβαια εδώ επιζήσαμε του Γκολφστρημ και των Άμαζονς (sic εις διπλούν).Αχ, ανατρίχιασα με τα μαλλιά του Νικ (ίσως και με το φρύδι) και θυμήθηκα, αμέσως, την άποψη του αείμνηστου και ελαφρώς εκκεντρικού Wesley Willis, επί του θέματος:https://www.youtube.com/watch?v=roxMH07qHmc\m/_ ( -_- ) _\m/Αναφορικά με το permalink είχα ρίξει παλαιότερα μία ματιά στο θέμα της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας, από διάφορα κράτη και φορείς:http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide_recognitionβλέπω ότι το στάτους είναι «παγωμένο» στις ΗΠΑ, κυρίως για λόγους (γεω)πολιτικής, αλλά απ' ότι αντιλαμβάνομαι όχι διαγραμμένο.Όσο για τον ...ανθελληνισμό, υπήρχε λόγος που προλόγισα το προηγούμενο σχόλιο με την εξής φράση: «Ετοιμαζόμουν να κάνω ένα σοβαρό σχόλιο (...) αλλά (δεν θα το κάνω)». Δεν έχω και τόοοοοσο μεγάλη διαταραχή προσωπικότητας, πια!
Στην κατηγορία Longest Τread (ελλείψει σεντονιών-κλινοσκεπασμάτων) νομίζω ότι δεν θα παίρναμε τίποτε.Στην κατηγορία Varieté Θεματικής όμως, έχω την εντύπωση ότι θα κερδίζαμε επάξια το βραβείο "Cloaca".
το je suie charlie το ξεχασαμε τοσο γρηγορα?Ειναι πολυ συνηθισμενο καποιοι λαοι που νιωθουν "ανωτεροι" απο καποιους αλλους να γραφουν και να λενε τετοιαΔεν υπαρχουν ορια στη σατιρα λοιπον, πες και εσυ κατι για τους αμερικανους
Βασικά αγαπητή μου πενταγιώτισσα δε με έπιασε "μημουαπτισμός" για το windex, το τσουβάλιασμα ενός λαού από ένα παράδειγμα με ενόχλησε κάτι που θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό. Θα ήθελες εσύ να σε αποκαλούν χρυσαυγίτισσα επειδή ένα ποσοστό Ελλήνων ψήφισε Χ.Α. ή μόνο στα παραδείγματα που σε συμφέρει και δεν αφορούν σε 'σένα προσωπικά μπορείς να τσουβαλιάζεις έναν ολόκληρο λαό; Επίσης, αυτό που αναφέρετε, τσουβαλιάζετε, κατακρίνετε αλλά νιώθω ότι μιλάτε από ένα βάθρο βγάζοντας φυσικά τον εαυτό σας απ'έξω ως την λαμπρή εξάιρεση σε έναν λαό αμόρφωτων, τεμπέληδων, κτηνοβάτων το βρίσκω ολίγον συμπλεγματικό.