ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ενθουσιασμός στη Σερβία από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Ενθουσιασμός στη Σερβία από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
14

Τον ενθουσιασμό μέρους του σερβικού λαού με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα προσπάθησε να μετριάσει ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, από τους πιο πιστούς υποστηρικτές της πολιτικής Μέρκελ στην Ευρώπη. Ο Βούτσιτς εφαρμόζει μέτρα ανάλογα με αυτά που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα με μειώσεις μισθών και με μεγάλο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.


«Κατανοώ το συναίσθημα ενθουσιασμού στους Σέρβους και τους άλλους λαούς της περιοχής, που προκαλούν οι εξελίξεις στην Ελλάδα, εγώ όμως δεν πιστεύω σε αυτή την πολιτική του Τσίπρα, αλλά τού εύχομαι καλή επιτυχία και καλή τύχη. Αν αποδείξει ότι μπορεί με αυτήν την πολιτική να βγάλει τη χώρα από την κρίση, τότε αυτό θα είναι κάτι ιδιοφυές και όλοι εμείς, που πιστεύουμε στη σκληρή δουλειά, θα πρέπει να απομακρυνθούμε», δήλωσε Βούτσιτς, σε συνέντευξή του στην αυστριακή τηλεόραση ORF.

Είπε επίσης ότι δεν πιστεύει σε εύκολες λύσεις, παρά μόνο στη σκληρή δουλειά, στις ριζικές μεταρρυθμίσεις και στην αλλαγή νοοτροπίας στον λαό ενώ τόνισε ότι λόγω της αφοσίωσης στο έργο του αισθάνεται «μεγαλύτερη εγγύτητα προς τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς ή τους Σκανδιναβούς” και δεν συγκρίνεται, όπως είπε με τους αδελφούς και φίλους νότιους γείτονες.

Σημείωσε ακόμη ότι εκείνος δεν θα δεχόταν ποτέ να υποσχεθεί στον λαό ότι δεν θα πληρώσει ηλεκτρικό ρεύμα ή ότι θα αυξήσει τους μισθούς στο δημόσιο χωρίς οικονομική βάση, ή να υποσχεθεί κάστρα και πόλεις, κάτι που είναι αδύνατο να υλοποιηθεί.

“Εγώ αισθάνομαι τον εαυτό μου σοβαρό και υπεύθυνο άνθρωπο και τέτοια δεν θα ακούσετε στη Σερβία”, τόνισε ο Βούτσιτς. 

14

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

10 σχόλια
Μια ματιά στο φόντο της φωτο: http://inserbia.info/today/2015/01/vucic-congratulates-tsipras/αρκεί για να υποψιαστεί κανείς ποιανού υπάλληλος είναι ο Vucic. Κατά τα άλλα οι χολοσκασμένοι Δεξιοί ας βγάζουν συμπεράσματα. :-)
Αδειάζει φαίνεται καμια θέση "Καμπούρη του Δράκουλα" στα πολιτικά πράγματα και κάποιες σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες σπεύδουν να δείξουν πως έχουν "αυτό που χρειάζεταi"...
Μακάρι να υπήρχε ένας τέτοιος ηγέτης στο μεσαίο χώρο και όχι τα απολιθώματα Σαμαράς και Βενιζέλος. Ίσως έτσι μπορούσε να ανακοπεί ο Σύριζα.
Προς το παρον, ακολουθουμε την ιστορια της Σερβιας. Κι αυτοι εχασαν 25% του ΑΕΠ στα 80ς, εβαλαν μετα κυβερνησεις σοσιαλιστων+εθνικιστων, εφαγαν τις καρπαζες τους και επανηλθαν στις "μνημονιακες" κυβερνησεις.
Αν αποδείξει ότι μπορεί με αυτήν την πολιτική να βγάλει τη χώρα από την κρίση, τότε αυτό θα είναι κάτι ιδιοφυές και όλοι εμείς, που πιστεύουμε στη σκληρή δουλειά, θα πρέπει να απομακρυνθούμε Πηγή: www.lifo.grΠροτεσταντική & ορθόδοξη λογική συγγλίνουν... θα πει ο Αλέξης ΥΓ Χθες ο Αλβανός πρωθυπουργός και δηλωμένος άθεος, Έντι Ράμα, ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι τα λεφτά οι Έλληνες δεν τα έχασαν από τους κεφαλαιοκράτες αλλά από τα πολλά μπουζούκια. Τι έγινε ρε παιδιά μας την λενε και οι άθεοι...θα έλεγε ο σπύρος;
έχεις καμιά ιδέα για το βιωτικό επίπεδο στη Σερβία? Δεν κάνει και κάτι καινούριο ο πρωθυπουργός, όπως σε όλα τα Βαλκάνια-πρώην σοσιαλιστικές χώρες- επικρατεί ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός, οι άκρατες ιδιωτικοποιήσεις, οι χαμηλοί μισθοί, η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Έχουμε φτάσει εδώ και 5 χρόνια στο επίπεδο αυτό, συντονίσου λίγο με την πραγματικότητα.
Ο Βούτσιτς πήρε 50% στις εκλογές. Τώρα που ακριβώς τον είδατε τον ενθουσιασμό στην Σερβία, είμαι περίεργος. Αντίθετα, στα μεγάλα σάιτ τους ο κόσμος επιχαίρει γιατί θα καταντήσουμε σαν και αυτούς.
"Vucic stressed that he is "aware" that Serbians and the whole region are thrilled "because of what happened in Greece," i.e., over the outcome of the election - but that he personally "does not share" that enthusiasm."->Για να μην έχεις απορίες και να μην ανακαλύπτεις μόνος σου τα νέα....