ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

Ενθουσιασμός στη Σερβία από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Ενθουσιασμός στη Σερβία από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
14

Τον ενθουσιασμό μέρους του σερβικού λαού με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα προσπάθησε να μετριάσει ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, από τους πιο πιστούς υποστηρικτές της πολιτικής Μέρκελ στην Ευρώπη. Ο Βούτσιτς εφαρμόζει μέτρα ανάλογα με αυτά που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα με μειώσεις μισθών και με μεγάλο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.


«Κατανοώ το συναίσθημα ενθουσιασμού στους Σέρβους και τους άλλους λαούς της περιοχής, που προκαλούν οι εξελίξεις στην Ελλάδα, εγώ όμως δεν πιστεύω σε αυτή την πολιτική του Τσίπρα, αλλά τού εύχομαι καλή επιτυχία και καλή τύχη. Αν αποδείξει ότι μπορεί με αυτήν την πολιτική να βγάλει τη χώρα από την κρίση, τότε αυτό θα είναι κάτι ιδιοφυές και όλοι εμείς, που πιστεύουμε στη σκληρή δουλειά, θα πρέπει να απομακρυνθούμε», δήλωσε Βούτσιτς, σε συνέντευξή του στην αυστριακή τηλεόραση ORF.

Είπε επίσης ότι δεν πιστεύει σε εύκολες λύσεις, παρά μόνο στη σκληρή δουλειά, στις ριζικές μεταρρυθμίσεις και στην αλλαγή νοοτροπίας στον λαό ενώ τόνισε ότι λόγω της αφοσίωσης στο έργο του αισθάνεται «μεγαλύτερη εγγύτητα προς τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς ή τους Σκανδιναβούς” και δεν συγκρίνεται, όπως είπε με τους αδελφούς και φίλους νότιους γείτονες.

Σημείωσε ακόμη ότι εκείνος δεν θα δεχόταν ποτέ να υποσχεθεί στον λαό ότι δεν θα πληρώσει ηλεκτρικό ρεύμα ή ότι θα αυξήσει τους μισθούς στο δημόσιο χωρίς οικονομική βάση, ή να υποσχεθεί κάστρα και πόλεις, κάτι που είναι αδύνατο να υλοποιηθεί.

“Εγώ αισθάνομαι τον εαυτό μου σοβαρό και υπεύθυνο άνθρωπο και τέτοια δεν θα ακούσετε στη Σερβία”, τόνισε ο Βούτσιτς. 

14

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την επίθεση στο Pride, η queer κοινότητα του Βερολίνου ζητά συνταγματική προστασία

Διεθνή / Μετά την επίθεση στο Pride, η queer κοινότητα του Βερολίνου ζητά συνταγματική προστασία

Στην αγρυπνία στον τόπο της επίθεσης, οι queer οργανώσεις του Βερολίνου ζήτησαν ρητή προστασία στο γερμανικό Σύνταγμα και ειδικό νόμο για τα θύματα βίας. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισαν ότι ο τρόμος δεν πρέπει να γίνει μίσος κατά των μουσουλμάνων.
THE LIFO TEAM
Η Σούρι που έχασε τους γονείς της στα τρία σήμερα είναι τρανς γυναίκα και ερευνήτρια του καρκίνου

Διεθνή / Η Σούρι που έχασε τους γονείς της στα τρία σήμερα είναι τρανς γυναίκα και ερευνήτρια του καρκίνου

Μεγαλωμένη σε χωριό της Χαριάνα, η Σούρι έμαθε από παιδί να κρύβει όσα την έκαναν «διαφορετική». Στη Γερμανία, όπου πήγε για διδακτορικό στην έρευνα για τον καρκίνο, βρήκε τη λέξη που της έλειπε: τρανς.
THE LIFO TEAM
«Εδώ στο Μαρόκο, τα όνειρα μας σκοτώνουν»: οι νέοι που πέρασαν για λίγες ώρες στην Ευρώπη

Διεθνή / «Εδώ στο Μαρόκο, τα όνειρα μας σκοτώνουν»: οι νέοι που πέρασαν για λίγες ώρες στην Ευρώπη

Δεκάδες χιλιάδες νέοι Μαροκινοί πέρασαν για λίγες ώρες στη Θέουτα, πιστεύοντας ότι άνοιξε η πόρτα της Ευρώπης.Η επιστροφή τους, εξαντλημένη και σιωπηλή, έδειξε πόσο σκληρό μπορεί να γίνει ένα όνειρο.
THE LIFO TEAM
Massive Attack για τα γεγονότα στη Σιγκαπούρη: «Όλο το συγκρότημα τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία»

Διεθνή / Massive Attack για τα γεγονότα στη Σιγκαπούρη: «Όλο το συγκρότημα τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία»

Το συγκρότημα ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία κατά τη διάρκεια συναυλίας του - «Δεν φανταζόμασταν ότι το να κρατήσουμε τη σημαία ενός κυρίαρχου κράτους, το οποίο αναγνωρίζεται από 157 χώρες, θα παραβίαζε οποιονδήποτε νόμο»
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Νέο «παράθυρο» Τραμπ σε Ιράν για συμφωνία: «Δεν θέλω να σκοτώνω ανθρώπους»

Το Ιράν και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής ζήτησαν χρόνο για να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα οδηγούσε στην «άμεση, πλήρη και ολική» επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ, λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΡΩΜΗ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Διεθνή / Ιταλία: Έχτισε ψεύτικο «ρωμαϊκό αμφιθέατρο» και χρέωνε 40 ευρώ τους τουρίστες

Κατάφερε μάλιστα να πείσει τις τοπικές αρχές για την αυθεντικότητα του χώρου, με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί σε τουριστικό οδηγό και εφαρμογή που είχαν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΦΩΤΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΤΣΙΚΕΣ

Διεθνή / Politico: Η Ευρώπη στρέφεται στις κατσίκες για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Καθώς εγκαταλελειμμένες γεωργικές εκτάσεις τυλίγονται στις φλόγες σε όλη την Ευρώπη, τα ζώα και η όρεξή τους θα μπορούσαν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών
THE LIFO TEAM

σχόλια

10 σχόλια
Μια ματιά στο φόντο της φωτο: http://inserbia.info/today/2015/01/vucic-congratulates-tsipras/αρκεί για να υποψιαστεί κανείς ποιανού υπάλληλος είναι ο Vucic. Κατά τα άλλα οι χολοσκασμένοι Δεξιοί ας βγάζουν συμπεράσματα. :-)
Αδειάζει φαίνεται καμια θέση "Καμπούρη του Δράκουλα" στα πολιτικά πράγματα και κάποιες σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες σπεύδουν να δείξουν πως έχουν "αυτό που χρειάζεταi"...
Μακάρι να υπήρχε ένας τέτοιος ηγέτης στο μεσαίο χώρο και όχι τα απολιθώματα Σαμαράς και Βενιζέλος. Ίσως έτσι μπορούσε να ανακοπεί ο Σύριζα.
Προς το παρον, ακολουθουμε την ιστορια της Σερβιας. Κι αυτοι εχασαν 25% του ΑΕΠ στα 80ς, εβαλαν μετα κυβερνησεις σοσιαλιστων+εθνικιστων, εφαγαν τις καρπαζες τους και επανηλθαν στις "μνημονιακες" κυβερνησεις.
Αν αποδείξει ότι μπορεί με αυτήν την πολιτική να βγάλει τη χώρα από την κρίση, τότε αυτό θα είναι κάτι ιδιοφυές και όλοι εμείς, που πιστεύουμε στη σκληρή δουλειά, θα πρέπει να απομακρυνθούμε Πηγή: www.lifo.grΠροτεσταντική & ορθόδοξη λογική συγγλίνουν... θα πει ο Αλέξης ΥΓ Χθες ο Αλβανός πρωθυπουργός και δηλωμένος άθεος, Έντι Ράμα, ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι τα λεφτά οι Έλληνες δεν τα έχασαν από τους κεφαλαιοκράτες αλλά από τα πολλά μπουζούκια. Τι έγινε ρε παιδιά μας την λενε και οι άθεοι...θα έλεγε ο σπύρος;
έχεις καμιά ιδέα για το βιωτικό επίπεδο στη Σερβία? Δεν κάνει και κάτι καινούριο ο πρωθυπουργός, όπως σε όλα τα Βαλκάνια-πρώην σοσιαλιστικές χώρες- επικρατεί ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός, οι άκρατες ιδιωτικοποιήσεις, οι χαμηλοί μισθοί, η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Έχουμε φτάσει εδώ και 5 χρόνια στο επίπεδο αυτό, συντονίσου λίγο με την πραγματικότητα.
Ο Βούτσιτς πήρε 50% στις εκλογές. Τώρα που ακριβώς τον είδατε τον ενθουσιασμό στην Σερβία, είμαι περίεργος. Αντίθετα, στα μεγάλα σάιτ τους ο κόσμος επιχαίρει γιατί θα καταντήσουμε σαν και αυτούς.
"Vucic stressed that he is "aware" that Serbians and the whole region are thrilled "because of what happened in Greece," i.e., over the outcome of the election - but that he personally "does not share" that enthusiasm."->Για να μην έχεις απορίες και να μην ανακαλύπτεις μόνος σου τα νέα....