Οπαδός της ΑΕΚ κάνει απεργία πείνας για το γήπεδο

Οπαδός της ΑΕΚ κάνει απεργία πείνας για το γήπεδο Facebook Twitter
17

45χρονος οπαδός της ΑΕΚ κάνει απεργία πείνας εδώ και έξι ημέρες με αίτημα την κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Πάρης Βάκης πραγματοποιεί την απεργία στο σημείο όπου βρισκόταν η «σκεπαστή» η εξέδρα των φανατικών της ομάδας, στο γήπεδο που γκρεμίστηκε επί προεδρίας Γρανίτσα.

Ο ίδιος δηλώνει στην εφημερίδα  Goal ότι τον οδηγεί μόνο το συναίσθημα.

« Μου λένε να σταματήσω, αλλά όταν τους εξηγώ μου λένε πως είναι μαζί μου. Μόνο το συναίσθημα με οδηγεί. Δεν έβαλα μυαλό. Η ανταπόκριση του κόσμου της ΑΕΚ, όσα συμβαίνουν εδώ καθημερινά, μου δίνουν κουράγιο και δύναμη», λέει στο Goal.

Ο 45χρονος είναι μεροκαματιάρης με δύο παιδιά για τα οποία λέει:  «Ο γιος μου έρχεται και με βλέπει. Η κόρη μου δεν αντέχει».

Σημειώνει ακόμη ότι ζει συγκινητικές στιγμές με τους οπαδούς που έρχονται «από όλα τα μέρη της Αθήνας».  

«Δεν μπορούσα να μείνω άλλο άπραγος σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Δεν είμαι πολιτικός, δεν με νοιάζουν τα πολιτικά. Είμαστε 11 χρόνια χωρίς το σπίτι μας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό» τονίζει.

Ελλάδα
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Επίσης σκάλωσα με την φράση ¨6η ημέρα στο σημείο όπου ήταν η «σκεπαστή»......¨ εεεε εντάξει σκαλώνω δεν διαβαζω παρακάτω και αναρωτιέμαι που αλλού θα μπορούσε να κάνει απεργία πείνας πέρα απο το στομάχι του και γιατί τρέφεται μόνο με σκεπαστές,οπαδός και να μην τρέφεται με βρώμικο έξω από το γήπεδο;
Αρχικά σε ένα φάσμα 2 μηνών βλέπουμε μια απεργία πείνας ενος 18 φυλακισμένου που διεκδικεί το δικαίωμα στην μόρφωση(ή οτι άλλο έχει υπεραναλυθεί ήδη). Έπειτα συνεχίζουμε με τον μεσήλικα οπαδό για την δημιουργία γηπέδου για την ομάδα του. Η πρώτη απεργία πείνας με πολιτικό αντίκρισμα,μεγάλη η ενασχόληση των ΜΜΕ,η δεύτερη κανένα πολιτικό αντίκρισμα και δεν ασχολείται κανένας(και πολύ καλά γιατί έγινε η απεργία πείνας μόδα των ημερών)
Εγώ θα αρκεστώ να αντιγράψω από άρθρο της lifo κάποια κομμάτια και να τα σχολιάσω αντίστοιχα με την περίπτωση του παραπάνω κυρίου:"1. Γιατί η αξία της ανθρώπινης ζωής και η προστασία της είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν νέο άνθρωπο που παρανόμησε αλλά δεν εγκλημάτησε." Και ακόμα περισσότερο για έναν άνθρωπο που ούτε παρανόμησε, ούτε εγκλημάτησε, λέω εγώ."2. Γιατί αποδείχθηκε ξανά ότι ακόμα κι ένα αδύναμο, υποσιτισμένο, «γυμνό» αλλά αποφασισμένο σώμα μπορεί να σταματήσει στρατούς ολόκληρους."Γιατί θα αποδειχθεί ότι ένας πορωμένος με την ομάδα του μεσήλικας μπορεί να φτιάξει γήπεδο μόνος του."4. Γιατί χάρη στο ανυποχώρητο πείσμα του έγινε πραγματικότητα ένα ευεργετικό μέτρο για πολλούς ακόμα φυλακισμένους που φοιτούν."Γιατί χάρη στο ανυποχώρητο πείσμα του θα γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο για πολλούς ακόμα οπαδούς που λατρεύουν την ΑΕΚ."8. Γιατί επίσης, ό,τι να πεις για την Ελλάδα, δεν έχουν εξαχρειωθεί τόσο οι θεσμοί ώστε να αφήσουν κάποιον άνθρωπο αν πεθάνει, ακόμα κι αν δεν τους χαρίζει κάστανο"Έτσι."9. Γιατί «κόπηκε η χαρά» των λογιών-λογιών ανθρωποφάγων – από την άκρα δεξιά μέχρι τη φιλελεύθερη εκδοχή της – που καθύβριζαν και συκοφαντούσαν χυδαία όλον αυτό τον καιρό τον αγώνα του, ευχόμενοι να το δουν νεκρό το «κωλόπαιδο». Σιγά μην σας πέρναγε."Γιατί θα κοπεί η χαρά των "γαύρων" που θέλουν να έχουν δικό τους γήπεδο μόνο αυτοί. Σιγά μην σας περάσει."10....Ποτέ πουθενά στον πλανήτη δεν έκανε φασίστας απεργία πείνας, αφενός γιατί η ανοικονόμητη εγωπάθεια κι ο ναρκισσισμός του θα του το απαγόρευαν, αφετέρου επειδή απαιτεί ένα ηθικό ανάστημα κι ένα ψυχικό σθένος που δεν διαθέτει. Για τους ίδιους λόγους, εξάλλου, δεν είδαμε ούτε θα δούμε ποτέ βιαστές, εγκληματίες, μαφιόζους κ.λπ. απεργούς πείνας. Το εμπεδώσατε;" Για οπαδούς της ΑΕΚ δεν λέει τίποτε πάντως, οπότε είναι λογικό και θεμιτό να κάνουν, αφού ούτε φασίστες είναι, ούτε εγκληματίες. Το εμπεδώσατε;"12. Γιατί αυτοί οι γονείς, με την αξιοπρεπέστατη στάση τους όλο αυτό το διάστημα, τη συμπαράσταση και τον απόλυτο σεβασμό που έδειξαν στη θέληση του γιού τους, με όλη την πίκρα και την αγωνία τους, άξιζαν με το παραπάνω να τον κερδίσουν ζωντανό."Το ίδιο αξίζουν να τον κερδίσουν ζωντανό και τα παιδιά του.(για τα αποσπάσματα στο http://www.lifo.gr/team/apopseis/53812)Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να νικήσει ο Πάρης Βάκης.
Στηρίζουμε 101% την μάχη για την αξιοπρέπεια που δίνει ο κος.Βάκης. Μάχη για να μπορέσει να δει τα όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα. Μάχη για τον αθλητισμό, για τις αθλοπαιδείες, για μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ομάδα, για ένα θρυλικό σύνδεσμο φιλάθλων, για να μπορεί να ζήσει την ζωή του με βάση τα ιδάνικά και την προσωπική του ιδεολογία ενάντια στο κράτος, στα συμφέροντα, στην διεφθαρμένη πολιτική ηγεσία.
Τι σχεση εχει το φαγοποδι επι Ντεμη, Μακαρου και δεν ξερω ποιου αλλου με τον αθλητισμο? Η ιστορικη ομαδα που λες παρεδωσε ΑΦΜ για να φορτωσει τα εκατονταδες εκατομμυρια που χρωστουσε στις πλατες μας. Και ηρθε τωρα ενας "τιγρης" να παρει και τσαμπα γηπεδο? ΟΥΣΤ!
Τι σχεση εχει το φαγοποδι επι Ντεμη, Μακαρου και δεν ξερω ποιου αλλου με τον αθλητισμο? Η ιστορικη ομαδα που λες παρεδωσε ΑΦΜ για να φορτωσει τα εκατονταδες εκατομμυρια που χρωστουσε στις πλατες μας. Και ηρθε τωρα ενας "τιγρης" να παρει και τσαμπα γηπεδο? ΟΥΣΤ!
Είχα την εντύπωση ότι το ιδανικό ήταν κάτι πανανθρώπινο,κάτι που αφορά μεγαλειώδης αξίες για το σύνολο της ανθρωπότητας.Οπότε η σύγχυση μεταξύ ιδανικού με το πραγμάτικο ποτέ δεν μένει ατιμώρητη που έλεγε και ο Γκαίτε.Και πόσο μάλλον σε κάτι τόσο τραγικά και απελπιστικά ηλίθιο.
Οταν οι πραξεις που εγιναν για τη διεκδικηση δικαιωματων και αγωνων για την υπερασπιση των ανθρωπων, επαναλαμβανονται για να χτιστει ενα γηπεδο, καπου εκει χανεται η αξια τους. Εχει γινει η απεργια πεινας καραμελιτσα απο τον καθε τσαρλατανο. Τωρα αυτος με 2 παιδια να κανει απεργια πεινας για το γηπεδο, ειναι να μπει σε τρελαδικο και τιποτα αλλο! Θα ξεκινησω απεργια πεινας επειδη δεν μπορω να παρω καινουριο αυτοκινητο! Να μου το παρετε εσεις! (bmw και πανω - δε θελω τσιγκουνιες!)
Συγνώμη, μα δε κατανοώ μερικούς ανθρώπους. Καθόλου. Πως γίνεται να έχεις οικογένεια, να ζεις με μεροκάματο και ό,τι συνεπάγεται αυτό και όμως το κέντρο του κόσμου σου και της ζωής σου (αφού τη θέτεις σε κίνδυνο), να είναι η προσμονή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.
Ρε συ μεροκαματιαρη τα παιδια σου δεν τα σκεφτεσαι? Τοσο πολυ την αγαπας την ΑΕΚ? Τοτε που τρωγανε τα εκατομμυρια και το κλεισατε το μαγαζι που εισασταν ολοι εσεις?