Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος: Καταδικάζουμε το μακελειό στην Γαλλία

Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος: Καταδικάζουμε το μακελειό στην Γαλλία Facebook Twitter
Φωτο αρχείου: Ο εκδότης του περιοδικού Charb
12

Καταδικαστέο και αποτρόπαιο χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, Ναΐμ Ελγαντούρ, την επίθεση στο γαλλικό περιοδικό, Charlie Hebdo, μιλώντας στον Άγγελο Προβολισιάνο του in.gr.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος καταδικάζει το αποτρόπαιο γεγονός που συνέβη την Τετάρτη στο Παρίσι», ενώ τόνισε ότι «πρέπει να βρούμε ποιος πραγματικά είναι πίσω από τέτοιες προβοκάτσιες κατά του Ισλάμ, οι οποίες σκοπό έχουν να ενισχύσουν την ακροδεξιά στην Ευρώπη».

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν πιστεύω πως το συγκεκριμένο τρομοκρατικό χτύπημα έγινε από Ισλαμιστές, αλλά πιθανότατα από μυστικές υπηρεσίες και ο λόγος είναι ότι ο κ. Ολάντ ψάχνει τρόπο να ανακάμψει δημοσκοπικά, αφού βρίσκεται κάτω από το 20%, καταπολεμώντας δήθεν την τρομοκρατία».

Σχετικά με τα σκίτσα που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς το γαλλικό περιοδικό, Charlie Hebdo, κατά του Ισλάμ, τόνισε ότι «δεν θεωρώ πως στα πλαίσια του ελεύθερου λόγου και της ελευθεροτυπίας πρέπει να προσβάλλονται με τέτοιο τρόπο τα σύμβολα μιας θρησκείας, αφού κάτι τέτοιο δείχνει έλλειψη σεβασμού».

Πρόσθεσε πως «αυτό δεν πάει να πει ότι περιστατικά σαν κι αυτό στο Παρίσι είναι τρόπος αντίδρασης. Υπάρχουν δημοκρατικοί τρόποι τους οποίους ακολουθούν οι Μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο, συμβαδίζοντας με τα συνταγματικά δικαιώματα που τους παρέχει το εκάστοτε κράτος. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι διαδηλώσεις που είχαν ξεκινήσει το 2006 από την Δανία για παρόμοια δημοσιεύματα».

«Η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει ποτέ στόχο»

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να λάβει χώρα και στην Ελλάδα ένα παρόμοιο χτύπημα, ο κ. Ελγαντούρ ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ και ούτε θα αποτελέσει στόχο για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα. Δεν μπορούμε να συγχέουμε την Ελλάδα με την Γαλλία, γιατί οι Έλληνες διατηρούν ένα επίπεδο λόγω της ιστορίας που έχουν στον ισλαμικό και αραβικό κόσμο, ενώ οι Γάλλοι είναι αποικιοκράτες».

Για τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από τον Έβρο είπε πως «ο κ. Σαμαράς προσβάλλει του Έλληνες με όσα λέει. Μέχρι και οι ακροδεξιές εφημερίδες της Γαλλίας κοροϊδεύουν τις δηλώσεις του, αλλά και κάποια σοβαρά έντυπα, όπως η "Le Figaro". Αίσχος και ντροπή!».

«Υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που προσεύχονται να γίνει ένα τέτοιο χτύπημα και εδώ. Και αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν ακροδεξιές αντιλήψεις και υποστηρίζουν τέτοιου είδους πολιτικές θέσεις» κατέληξε.

Άτυπα τζαμιά στην Ελλάδα

Σχετικά με τα παράτυπα τζαμιά που λειτουργούν στην χώρα δήλωσε ότι δεν είναι παράνομα, αλλά άτυπα, με δεδομένο πως η αστυνομία γνωρίζει που βρίσκοντα και ποιος είναι ο εκάστοτε υπεύθυνος.

«Υπάρχουν στοιχεία στο Διαδίκτυο με διευθύνσεις και σχετικά τηλέφωνα για τα τζαμιά που υπάρχουν ανά περιοχή. Μόνο οι ακροδεξιοί και τα Μέσα Ενημέρωσής τους τα χαρακτηρίζουν ως παράνομα» κατέληξε.

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Χαχαχα τα τζαμιά λέει δεν είναι "παράνομα" αλλά "άτυπα" επειδή υπάρχουν τα στοιχεία τους στο internet. Και οι κοπέλες που δουλεύουν ως escorts δεν είναι "παράνομες" αλλά "άτυπες" αφού και αυτές τα έχουν στα στοιχεία τους (και όχι μόνο) φόρα-παρτίδα στο internet.Επίσης οι τύποι που πωλούν λαθραία τσιγάρα έξω από το Πολυτεχνείο, δεν είναι "παράνομοι", αλλά "άτυποι" πωλητές, αφού όλοι γνωρίζουν την ύπαρξή τους -φυσικά και η αστυνομία- και συνεχίζουν να κάνουν κανονικά την δουλειά τους.Όταν σε ένα κράτος ο νόμος εφαρμόζεται σπανίως ή επιλεκτικά ή τυχαία, δίνονται τέτοια δικαιώματα.Κατά τα λοιπά, απλά απαξιώ να αναφερθώ στην ουσία των λεγομένων του, ότι δηλαδή τα χτυπήματα ήταν λέει "προβοκάτσια" !!! Απλά η νοοτροπία αυτή κάτι δείχνει...
Τρικυμία εν κρανίω. Ο Ολάντ και οι μυστικές του υπηρεσίες θέλουν τόσο πολύ να χάσουν τις επόμενες εκλογές στη Γαλλία και να της κερδίσει η Λεπέν που βάζουν τρεις μουσουλμάνους στο θρήσκευμα να σκοτώσουν όλο αυτό το κόσμο και μετά να σκοτωθούν και οι ίδιοι. Στο μεταξύ διαβάζω ότι την ευθύνη της επίθεσης την ανέλαβε το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη. Μάλλον είναι και αυτοί μέρος αυτού του σκοτεινού σχεδίου για την άνοδο της ακροδεξιάς.
Βγήκε και ο εν λόγω κύριος να μας σερβίρει τις ψεκασμένες συνωμοσιολογικές θεωρίες του!Και αυτός θεωρείται μετριοπαθής μουσουλμάνος.Την ίδια στιγμή η Γαλλία θρηνεί ήδη 16 νεκρούς.
Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει λέει. Μπορεί πραγματικά να εγγυηθεί για κάθε μουσουλμάνο στην Ελλάδα; Ακόμη και για τους λαθρομετανάστες; Μην υπερβάλλουμε.
Κυριε Ναιμ, με ολο το θαρρος, ασε τις συνομοσιωλογιες και κανε κατι πρακτικο. Πχ. "Η μουσουλμανικη ενωση ελλαδος καλει ολα τα μελη της σε βουβη διαμαρτυρια στα προπυλαια αυριο στις ταδε η ωρα, εναντια στην βια και τρομοκρατια".Σου δινεται μια ευκαιρια να δειξεις κατι, να περασεις ενα σπουδαιο μηνυμα. Χρησιμοποιησε την και ασε τα περι "ασεβειας της θρησκειας"
Τον έχασα στο: "Δεν πιστεύω πως το συγκεκριμένο τρομοκρατικό χτύπημα έγινε από Ισλαμιστές, αλλά πιθανότατα από μυστικές υπηρεσίες...". Εκτιμώ το γεγονός ότι βγήκε κάποιος που με κάποιο τρόπο και σε κάποιο βαθμό εκπροσωπεί τους Έλληνες μουσουλμάνους για να μιλήσει για το θέμα. Ωστόσο, ας αφήσουμε τις συνομωσιολογίες για αλλού. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τρεις (ακροδεξιοί????) τρομοκράτες αραβικής καταγωγής (?????) θα έμπαιναν στον κόπο να σκοτώσουν τόσο κόσμο και να σκοτωθούν και οι ίδιοι για να ανέβουν τα ποσοστά της Λεπέν. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν και οι εκρηκτικοί μηχανισμοί με τηλεχειριστήριο.