Δημοσκόπηση: Οι Γερμανοί θέλουν κι άλλη λιτότητα στην Ελλάδα

Δημοσκόπηση: Οι Γερμανοί θέλουν κι άλλη λιτότητα στην Ελλάδα Facebook Twitter
11

Πάνω από 8 στους 10 Γερμανούς ζητούν από την κυβέρνηση τους να ασκήσουν πίεση στην Ελλάδα για να συνεχίσει τη λιτότητα ενώ 6 στους 10 θέλουν να φύγει η χώρα από το ευρώ αν δεν ακολουθήσει τους όρους εξοικονόμησης.

Πάντως, σύμφωνα με  δημοσκόπηση της εταιρείας infratest-dimap που παρουσίασε χθες το βράδυ το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD 54% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ με κάθε τρόπο, ενώ μόνο 28% απαντούν θετικά στο ερώτημα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές τους προτιμήσεις, το 41%, θέλει Χριστιανοδημοκράτες, το 26% τους Σοσιαλδημοκράτες 26%, την Αριστερά 8%, τους Πράσινους 10%, τους Φιλελεύθερους 3% και την Εναλλακτική για την Γερμανία 6%.

Δημοφιλέστερη πολιτικός δεν είναι πάντως πλέον η Μέρκελ αλλά ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Τρίτος ο Σόιμπλε.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Γιατι δεν γινεται και μια δημοσκοπηση σχετικα με το τι θελουν οι Ελληνες απο την Γερμανια ; Ειμαι βεβαιος οτι οι απαντησεις θα ειχαν εξαιρετικο ενδιαφερον.Εγω,παντως,θελω μονον δυο "μικροπραγματα".Την εξωφληση του αναγκαστικου κατοχικου δανειου και την καταβολη των πολεμικων αποζημιωσεων γαι τις καταστροφες τις οποιες προκαλεσαν στην χωρα μας.Εντοκως,φυσικα.Αν τα κανουν αυτα τα "μικροπραγματα"θα ειμαι ικανοποιημενος,δεν θα εχω αλλη απαιτηση απο την Γερμανια,θα συμφωνησω οτι ειναι μια μεγαλη και σοβαρη χωρα,και θα ακουω με προσοχη την "γνωμη"των Γερμανων.Μεχρις οτου,ομως,συμβει αυτο,η "γνωμη" μου σχετικα με την "γνωμη" των Γερμανων για την Ελλαδα, θα ειναι συγκεκριμενη και σαφεστατη.Μονον που "δεν γραφεται".....
"καταβολη των πολεμικων αποζημιωσεων γαι τις καταστροφες"Και το Ιράν θα λάβει χρήματα από την Ελλάδα λόγο Μ. Αλεξάνδρου. Μάλιστα. Για να μη πούμε πόσα χρωστάνε οι Ιταλοί (Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία).
Θελω να πιστευω οτι δεν καταλαβες τι εγραψες.Γιατι εαν καταλαβες οτι ετσι πρεσβευεις την ΜΗ αποπληρωμη ενος δανειου,και μαλιστα "αναγκαστικου" απο την Γερμανια,οταν η χωρα σου (ελπιζω...),η οποια εχει αποπληρωσει "με το αιμα των πολιτων της"ολα τα "διακρατικα"δανεια που ελαβε απο το 1821 και μετα εντοκως ,και εις το πολλαπλουν,και,συγχρονως,για την ΜΗ καταβολη αποζημιωσεων για τις τεραστιας εκτασης καταστροφες,ανθρωπων και περιουσιων,απο την χωρα η οποια ΕΠΕΤΕΘΗ απροκλητα στην ,απλως αμυνθεισα, Ελλαδα,τοτε δεν βρισκω τα λογια να σε χαρακτηρισω.Η δε αποπειρα σου να εξισωσεις αυτη την ,ιστορικα "χθεσινη" κατασταση με καταστασεις οι οποιες ελαβαν χωρα εικοσι-εικοσιπεντε αιωνες πριν,υπο εντελως διαφορετικες συνθηκες,και οι οποιες περιλαμβαναν ,μεν,κατακτησεις,αλλα οχι κατστροφες,με αφηνεις,κυριολεκτικα, "αλαλο".Απλα θα σου πω οτι αυτα τα οποια γραφεις δεν τα εχει γραψει ποτε Γερμανος.Ουτε,βεβαια,θα τολμουσε ποτε να τα γραψει.Ξανασκεψου,σε παρακαλω,τι εγραψες.Και μετα κανε εναν "διαλογο"με τον καθρεφτη σου.Ελπιζω οτι θα σε πεισει να μην ξανασκεφθεις ποτε με αυτον τον τροπο.Ως Ελληνας,τουλαχιστον.
@JHL_Διαβασα,δυστυχως αφου ειχα αναρτησει την παρακατω απαντηση μου στο σχολιο σου,να γραφεις εσυ ο ιδιος,σε καποιο αλλο post, οτι δεν μενεις στην Ελλαδα και δεν εισαι και εντελως Ελληνας.Εαν το ειχα διαβασει εγκαιρως δεν θα ειχα κανει,προφανως,καν τον κοπο να σου απαντησω.Δεν θα υπηρχε λογος.
Μα λέω κι εγώ, δε θα βγει κάποιος να την πει τη βλακεία του; Διότι το ίδιο είναι Μέγας Αλέξανδρος και Χίτλερ, τους χωρίζουν μόοοοολις 2.300 χρόνια. Επίσης, αφού λοιπόν το παρελθόν είναι παρελθόν και το ξεχνάμε, παρελθόν δεν είναι και τα δάνεια που παίρναμε τόσα χρόνια και πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης; Περσινά ξινά σταφύλια δηλαδή, άρα δεν τα πληρώνουμε.
δημοσκοπηση εκανε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ard,σαν να λεμε δημοσκοπηση του MEGA.Τρομοκρατουν παλι τον κοσμο διθεν οτι δεν μας θελουν στο ευρω,ε λοιπον κυριοι πειτε οτι μας βγαζετε(ονειρο απατηλο με αλυσιδωτες αντιδρασεις για την υπολοιπη Ε.Ε)δεν θα παρετε φραγκο!!Τα χρεη της ελλαδας σε συγκριση με ιταλια και ισπανια ειναι μηδαμινα οποτε το παραμυθι καπου εδω τελειωνει και στην ελλαδιτσα μας κανει δεν θα γλιτωνει!!
Να τους στείλουμε τον ΓΑΠ να προτείνει δημοψήφισμα;Με δεδομένο ότι αυτούς τους βάλανε κάποτε σε "λιτότητα" (αν και δεν συρρίκνωσε την οικονομία η δική τους λιτότητα) και με τόση προπαγάνδα πέρι τεμπέλη Έλληνα των ΜΜΕ πάντως, το ότι το 1/3 σχεδόν απαντάει για ελάφρυνση του χρέους είναι εντυπωσιακό.
MEGA δεν βλέπω. Ξένο Τύπο όμως διαβάζω, και δεν νομίζω να είναι όλοι γερμανοί πράκτορες. Ελάχιστοι έχουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ΧΑ.