Δημοσκόπηση: Εκλογές για δύο

Δημοσκόπηση: Εκλογές για δύο Facebook Twitter
9

Στο 3,1% είναι η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ., σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4%, η Νέα Δημοκρατία 27,3%, τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 4,8% και ακολουθούν το Ποτάμι (4,7%), η Χρυσή Αυγή (3,8%), το ΠΑΣΟΚ (3,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,5%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,4%). Το 15,2% δηλώνει αναποφάσιστο.

Σύμφωνα με την έρευνα, το εκλογικό σώμα πολώνεται γύρω από τα δυο πρώτα κόμματα που παρουσιάζουν αύξηση των ποσοστών τους αθροιστικά κατά 6,9%, μειώνοντας τα ποσοστά των άλλων κομμάτων.  

Στο 6,1% το κόμμα Γιώργου

Στην έρευνα το 6,1% απαντά επίσης ότι θα εμπιστευόταν ένα κόμμα που θα δημιουργούσε ο Γιώργος Παπανδρέου (σ.σ. η δημοσκόπηση έγινε πριν ανακοινωθεί το κόμμα του πρώην Πρωθυπουργού). Κυρίως θα το ψήφισαν οι ψηφοφόροι της Ελιάς, του ΠΑΣΟΚ και του Κέντρου. Σύμφωνα με την Rass, οι εισροές προς το κόμμα Παπανδρέου από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,3%

«Καταλληλότερος» παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς, με 41% έναντι του 33,4% του Αλέξη Τσίπρα.

Ποιοι προτιμούν Τσίπρα και ποιοι Σαμαρά

Τον κ. Σαμαρά προτιμούν οι ψηφοφόροι των κομμάτων της συγκυβέρνησης, οι γυναίκες, οι πολίτες με στοιχειώδη εκπαίδευση, οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι νοικοκυρές, οι συνταξιούχοι και όσοι έχουν υπερβεί το 55ο έτος της ηλικίας τους.

Τον κ. Τσίπρα προτιμούν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μισθωτοί του Δημοσίου, οι πολίτες που ιδεολογικά κινούνται από την άκρα Αριστερά έως την Κεντροαριστερά, οι άνδρες, οι ηλικίες 35 έως 54 ετών και οι κάτοικοι της Αττικής.

Ακόμη, το 55% δηλώνει ότι του προκάλεσαν ανησυχία οι πρόωρες εκλογές, 4 στους 10 θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα διαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή ένωση όπως γίνεται και σήμερα, το 29,3% πως θα συγκρουστεί και θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα και το 27,5% ότι θα συγκρουστεί και θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα.

Στην ερώτηση για το αν το ενδεχόμενο να είναι κ. Τσίπρας πρωθυπουργός δημιουργεί φόβο ή ελπίδα, το 41% απαντά «φόβο» και το 38,1% «ελπίδα», ενώ το 45% βλέπει θετικά μία κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΚΡΑΒΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πολιτική / Γκράβα: «Ας κάνει επιτέλους ο κ. Δούκας τη δουλειά του», λέει η παράταξη του Κ. Μπακογιάννη

«5.000 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στον αέρα, χωρίς έναν υπεύθυνο συνομιλητή που να μπορεί να τους παρέχει πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει», τονίζει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Πολιτική / Επίσκεψη Ρούμπιο: Η αντιπολίτευση ζητά δεσμεύσεις στη στρατηγική σχέση Ελλάδας–ΗΠΑ, όχι μόνο διακηρύξεις

Το καλώδιο Ελλάδας–Κύπρου, η στάση της Ουάσινγκτον απέναντι στην Τουρκία και τα όρια της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΠΑ

Πολιτική / Μάρκο Ρούμπιο: «Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ μια σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας»

Λίγη ώρα πριν την ομιλία του στην Πνύκα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μίλησε για τη σχέση Ελλάδας-Τουρκίας, τους πολέμους σε Ιράν και Ουκρανία αλλά και την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ

Πολιτική / Μητσοτάκης σε Ρούμπιο: «Συμφωνώ μαζί σας, αποτελούμε έναν αναντικατάστατο εταίρο για τις Ηνωμένες Πολιτείες»

«Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας πυλώνας σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή, αλλά και μία "γέφυρα" μεταξύ της Ευρώπης, της Δύσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου, των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτική / Γεραπετρίτης σε Ρούμπιο: F-16 Viper και F-35 αναδεικνύουν την σταθερή αμυντική συνεργασία HΠΑ, Ελλάδας

Αναφερόμενος στην Κύπρο, επισήμανε ότι αποτελεί απαραίτητο κομμάτι της αρχιτεκτονικής ασφάλειας επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία η επανένωσή της με πυξίδα το διεθνές δίκαιο
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτική / Οι κοινές δηλώσεις Ρούμπιο - Γεραπετρίτη: «Σημαντικός πυλώνας για τη Μεσόγειο η Ελλάδα»

«Συναντιόμαστε σε μια εποχή αλλαγών» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι «σημαντικός εταίρος για τις ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πολιτική / Στο ΥΠΕΞ ο Ρούμπιο: Η συνάντηση με τον Γεραπετρίτη - Η ατζέντα και η ομιλία στην Πνύκα

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο και θα κηρύξουν από κοινού την έναρξη των εργασιών του 6ου Γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Οι ΑΝΕΛ είχαν πει οτι μας ψεκάζουν γιατί το ξέραν μετα βεβαιότητας μιας και αυτοί ήταν που κρατούσαν την ραντιστήρα. Βλέπε CDS και πρόστιμο που έφαγε απο το δικαστήριο
45% βλέπει θετικά μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΣΥΡΙΑ! Ο κόσμος και ο τόπος έχει ανάγκη από συνεργασίες πολιτικών και όχι κυριαρχία ενός κόμματος με απόλυτη αυτοδυναμία που μετά θα μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς κανέναν να μπορεί να το φρενάρει!
Προφανως και δεν προκειται να σχολιασω το αποτελεσμα της δημοσκοπησης.Δεν το εχω κανει ποτε,αλλωστε.Διαβασα,ομως,με ιδιαιτερη προσοχη, την αναλυση/κατηγοριοποιηση του δειγματος.Αν και ελλιπεστατη(δεν αναφερει,π.χ.,τους ανεργους...)εχει ενδιαφερον.Ειδικα οσον αφορα στις ηλικιες,στο μορφωτικο επιπεδο,στην επαγγελματικη ενασχοληση,και στο φυλο των ψηφοφορων.Τα συμπερασματα τα οποια συναγονται απο την κατηγοριοποιηση αυτη ειναι,θεωρω,πολυ χρησιμοτερα απο το -όποιο- αποτελεσμα μιας δημοσκοπησης.
Ελλειπη και εκεί τα στοιχεία.. Δεν μας λέει για την προτίμηση των ανέργων όπως είπες, των ατόμων με ανώτερη/ανώτατη εκπαίδευση αλλά και για τις ηλικίες 18-35... Και για να προλάβω μια απορία έχει κατηγοριοποιησει άντρες και γυναίκες άρα έπρεπε να μιλάει και για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Δεν είναι αυτονόητο.
μου κάνει εντύπωση,όμως,που κανείς δεν σχολιάζει ότι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα(με την εξαθλίωση των εργασιακών δικαιωμάτων)εξακολουθούν να προτιμούν ένα δεξιό κόμμα που προκάλεσε ακριβώς αυτήν την εξαθλίωση...
για τον ίδιο λόγο που τα αγροτικά στρώματα στα χωριά, που δεν έχουν πάρει καν αποζημιώσεις πχ για τον πυρετό στα ζώα, επιμένουν να ανήκουν στην ίδια παράταξη δεκαετίες τώρα. φόβος και Συντηρητισμός