Χάος στο χρηματιστήριο

Χάος στο χρηματιστήριο Facebook Twitter
8

Τη μεγαλύτερη πτώση του από το 1987 έχει το χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου ο γ.δ. σημειώνει απώλειες περίπου 13%, μια πτώση που έχει να συμβεί από το 1987 και που είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή( τότε ο γ.δ. είχε κλείσεις το 11,99%).

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το χρηματιστήριο αποτίμησε θετικά την παράταση κατά δύο μήνες του μνημονίου, κάτι που αποφασίστηκε χθες στο Γιούρογκρουπ, όχι όμως και την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, καθώς προκαλεί πολιτική αβεβαιότητα.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 110 εκ. ευρώ.

Την ίδια ώρα πιο ψύχραιμοι αποδεικνύονται οι ξένοι επενδυτές, καθώς τα spreads των δεκαετών ομολόγων αυξάνονται, αλλά με πιο ήπιους ρυθμούς καθώς βρίσκονται στο 7,70%.

Δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg αναφέρει ότι «οι ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα έκαναν βουτιά μετά την επιλογή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να επισπεύσει τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, με διακύβευμα τις βουλευτικές εκλογές».



8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
θα ήθελα πραγματικά να βρω ένα κράτος στον κόσμο στο οποίο η Αξιωματική Αντιπολίτευση να έχει τόση δύναμη που να τρομάζει...η τρομολαγνεία που έντεχνα καλλιεργείται από εγχώρια ΜΜΕ είναι εμετική...αυτό που εμένα με προβληματίζει είναι πως μέσα σε μια τεταμένη περίοδο που έπρεπε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να βάλουν πάνω απ'όλα την χώρα επιμένουν σε μικροκομματικά παιχνιδάκια και φτηνιάρικα επικοινωνιακά κόλπα...τόσο οι μεν όσο και οι δε μας δείχνουν με το καλύτερο τρόπο πως ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΩ,ΕΣΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ...
Πολιτική αβεβαιότητα = ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση; Δεν υποστηρίζω καθόλου Cheaperass και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν λύσσαξαν λιγάκι οι αγορές και οι ξένοι επενδυτές με αυτό το θέμα; Κάθε μέρα διαβάζω στα διάφορα Business Insider, Bloomberg, Die Welt, ότι αν βγάλει η Ελλάδα Κυβέρνηση Τσίπρα θα έρθει η κατάσταση πάλι στο 2010/2011 η και χειρότερα. Λίγο υπερβολικά μου φαίνονται όλα αυτά (ο Τσίπρας πάντος δεν θα το "σκίσει" το Μνημόνιο, γιατί αυτό απλά δεν γίνεται).
Η επιλογή του Σαμαρά μάς φταίει ή ότι οσονούπω έρχονται οι (κρυφο-)κομμουνιστές...Δυστυχώς, ως λαός επιμένουμε να κρυβόμαστε από την πραγματικότητα και να αναζητούμε την Ουτοπία(εν προκειμένω και διαγραφή του χρέους και να μην έρθουν τα πάνω-κάτω.. -άσε που ήταν ήδη άνω-κάτω..) -έναν κόσμο "καλύτερο"..3,000 χρόνια Ιστορίας κουβαλάμε στην πλάτη μας ως λαός και τον καλύτερο αυτόν κόσμο ουδέποτε τον είδαμε. Το 2015 και τον Τσίπρα περίμενε(η Ιστορία);
Αν καποιος ειχε την "διορατικοτητα"να προβλεψει την ακριβη ημερα ανακοινωσης της εναρξης της διαδικασιας προεδρικης εκλογης,και ειχε μεριμνησει να "παρει αρνητικες θεσεις σε futures"στο Χ.Α.,η ακομη και να πουλησει γερα short την καταλληλη στιγμη,μαλλον θα εκανε "μεγαλη μπαζα".Αλλα που να υπαρχουν τοσο "διορατικοι επενδυτες" !Λετε να υπαρχουν ;Μπα.Δεν φανταζομαι !
Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου τι θα πάθουν οι επενδυτές, οι τοκογλύφοι και οι εκμεταλλευτές του ιδρώτα μας. Η αριστερά έρχεται για να δώσει αξιοπρέπεια στον πεινασμένο και όχι στον χορτάτο.