Ερντογάν: Λυπηρό να ξέρουν οι νέοι μας τον Αϊνστάιν και όχι τους μουσουλμάνους σοφούς

Ερντογάν: Λυπηρό να ξέρουν οι νέοι μας τον Αϊνστάιν και όχι τους μουσουλμάνους σοφούς Facebook Twitter
12

Τη λύπη του εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν επειδή, όπως είπε, η τουρκική νεολαία γνωρίζει τα πάντα για τον Αινστάιν και άλλες προσωπικότητες της Δύσης, αλλά δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα για  τους μουσουλμάνους σοφούς.

"Αν τους ρωτήσετε ποιος είναι ο Αϊνστάιν, όλοι έχουν κάτι να πουν. Αλλά αν τους ρωτήσετε ποιος είναι ο Ιμπν Σίνα, οι περισσότεροι ούτε που τον ξέρουν", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας σε φόρουμ εκπαιδευτικών σε τουρκική πόλη.

Δεν έμεινε όμως εκεί ο Ερντογάν αφού καταφέρθηκε και εναντίον εναντίον της δυτικής κουλτούρας λέγοντας ότι οι νέοι θυμούνται τα ονόματα των ποπ-και όχι μόνο- σταρ αλλά δεν γνωρίζουν και περιφρονούν το δικό τους πολιτισμό.

"Μπορούν να ακούνε Μπετόβεν, αλλά πρέπει να ξέρουν επίσης τον Ιτρί και τον Ντεντέ Εφέντη", τους Οθωμανούς Τούρκους», είπε επίσης ο Τούρκος Πρόεδρος.  

Πριν από ένα περίπου μήνα ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική και όχι ο Κολόμβος ενώ μόλις χθες ο υπουργός Βιομηχανίας και Έρευνας της κυβέρνησης του δήλωσε ότι οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν πρώτοι τη σφαιρικότητα της γης και όχι ο Γαλιλαίος.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Πρώτα είπε ότι οι νέοι θυμούνται τα ονόματα των ποπ σταρ αλλά δεν γνωρίζουν και περιφρονούν το δικό τους πολιτισμό.Και μετά έφερε ένα ωραίο παράδειγμα: "Μπορούν να ακούνε Μπετόβεν, αλλά πρέπει να ξέρουν επίσης τον Ιτρί και τον Ντεντέ Εφέντη"Τώρα δυο τινά μπορούν να συμβαίνουν :1) Είτε ο σουλτάνος νομίζει ότι ο Μπετόβεν είναι ποπ σταρ2) Είτε δεν γνώριζε κανένα όνομα ξένου ποπ σταρ και αναγκαστικά έφερε σαν παράδειγμα τον ΜπετόβενΤίποτε από τα δυο δεν θα μου έκανε εντύπωση.Υ.Γ. Από περιέργεια έψαξα τον Ντεντέ Εφέντη στην wikipedia. Ποιος Μπετόβεν τώρα και μ@λ@κίες..."Ο Ντεντέ Εφέντη έδωσε μαθήματα τουρκικής μουσικής στον Τερετζούν Χαμπαρτζούμ (όχι Ταρατατζούμ ρε κακεντρεχείς, Τερετζούν Χαμπαρτζούμ), ο οποίος ανέπτυξε τη σημειογραφία Χαμπαρτζούμ (είπαμε, όχι ταρατατζούμ !)"και άλλα πολλά...
Στον Γαλιλαίο αποδίδεται,αλλά αν θυμάμαι σωστά ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος είναι αυτός που είπε για την σφαιρικότητα της γης και υπολόγισε το μέγεθός της λέγοντας μάλιστα ότι βρίσκεται στο κέντρο του σύμπαντος.
Τί γκουχ γκουχ; αμφισβητείς οτι ο Αρίσταρχος ήταν μουσουλμάνος; τί είναι η Σάμος, ένα τσιγάρο δρόμος (θάλασσα για την ακρίβεια) απο τη Τουρκία.
Ψήφισε τώρα την παπαρόλα που θες να πετάξει αύριο ο Ταγίπ Ερντογάν και κέρδισε πλούσια δώρα!Τηλεφώνησε τώρα στο: 90-11-τρεις-και-το-λουρί-της-μάνας (της Τούρκας) και μπες στην κλήρωση για μια διανυκτέρευση στο Λευκό Παλάτι (στο σπιτάκι του σκύλου -καθότι πιθανώς είσαι δεν είσαι Μουσουλμάνος- αλλά τέσπα...).Ταγίπ Ερντογάν!Εκεί που η ζωή σε πείθει ότι η βλακεία πρέπει να διώκεται ποινικά!
Επίσης πάτησαν πρώτοι στη Σελήνη, έχουν ήδη ανακαλύψει ζωή σε άλλο πλανήτη, η Μαντόνα είναι μουσουλμάνα τουρκάλα αντερκάβερ, και για να μην το κουράζουμε και πολύ είμαστε και είστε όλοι Τούρκοι μουσουλμάνοι.