ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Ερντογάν: Λυπηρό να ξέρουν οι νέοι μας τον Αϊνστάιν και όχι τους μουσουλμάνους σοφούς

Ερντογάν: Λυπηρό να ξέρουν οι νέοι μας τον Αϊνστάιν και όχι τους μουσουλμάνους σοφούς Facebook Twitter
12

Τη λύπη του εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν επειδή, όπως είπε, η τουρκική νεολαία γνωρίζει τα πάντα για τον Αινστάιν και άλλες προσωπικότητες της Δύσης, αλλά δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα για  τους μουσουλμάνους σοφούς.

"Αν τους ρωτήσετε ποιος είναι ο Αϊνστάιν, όλοι έχουν κάτι να πουν. Αλλά αν τους ρωτήσετε ποιος είναι ο Ιμπν Σίνα, οι περισσότεροι ούτε που τον ξέρουν", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας σε φόρουμ εκπαιδευτικών σε τουρκική πόλη.

Δεν έμεινε όμως εκεί ο Ερντογάν αφού καταφέρθηκε και εναντίον εναντίον της δυτικής κουλτούρας λέγοντας ότι οι νέοι θυμούνται τα ονόματα των ποπ-και όχι μόνο- σταρ αλλά δεν γνωρίζουν και περιφρονούν το δικό τους πολιτισμό.

"Μπορούν να ακούνε Μπετόβεν, αλλά πρέπει να ξέρουν επίσης τον Ιτρί και τον Ντεντέ Εφέντη", τους Οθωμανούς Τούρκους», είπε επίσης ο Τούρκος Πρόεδρος.  

Πριν από ένα περίπου μήνα ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική και όχι ο Κολόμβος ενώ μόλις χθες ο υπουργός Βιομηχανίας και Έρευνας της κυβέρνησης του δήλωσε ότι οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν πρώτοι τη σφαιρικότητα της γης και όχι ο Γαλιλαίος.

12

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μποτσουάνα εξετάζει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και οι εκκλησίες αντιδρούν

Διεθνή / Η Μποτσουάνα εξετάζει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και οι εκκλησίες αντιδρούν

Δύο γυναίκες ζητούν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Μποτσουάνα να αναγνωρίσει τον γάμο τους. Αν κερδίσουν, η χώρα μπορεί να γίνει η δεύτερη στην Αφρική που επιτρέπει γάμο ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Η κυβέρνηση Τραμπ δεν προχωρά το σχέδιο για μπλόκο στη φροντίδα τρανς ανηλίκων

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ δεν προχωρά το σχέδιο για μπλόκο στη φροντίδα τρανς ανηλίκων

Η κυβέρνηση Τραμπ ήθελε να απειλήσει νοσοκομεία με απώλεια χρηματοδότησης αν φρόντιζαν τρανς ανηλίκους. Τώρα κάνει πίσω, σε μια σπάνια ανάσα για τα τρανς δικαιώματα και τους γιατρούς που αντιστάθηκαν.
THE LIFO TEAM
Πέθανε με διαφορά τεσσάρων ημερών το κουίρ ζευγάρι πίσω από 180.000 σακίδια για αστέγους

Διεθνή / Πέθανε με διαφορά τεσσάρων ημερών το κουίρ ζευγάρι που μοίρασε 180.000 σακίδια σε αστέγους

Ο Τζέισον Κόνερ και ο Τζέφρι Νιούμαν είχαν δημιουργήσει στη Νέα Υόρκη το Backpacks for the Streets, μοιράζοντας σακίδια με είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους ανθρώπους. Πέθαναν με διαφορά τεσσάρων ημερών.
THE LIFO TEAM
Ο T. rex «Gus» πουλήθηκε για 50,1 εκατ. δολάρια στον οίκο Sotheby’s

Διεθνή / Ο T. rex «Gus» πουλήθηκε για 50,1 εκατ. δολάρια στον οίκο Sotheby’s

Ένας από τους μεγαλύτερους και πιο πλήρεις σκελετούς T. rex που έχουν βρεθεί ποτέ πουλήθηκε στη Νέα Υόρκη για 50,1 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ για απολίθωμα δεινοσαύρου σε δημοπρασία.
THE LIFO TEAM
ΠΙΛΟΤΟΣ «ΣΑΛΙ» ΠΟΤΑΜΟΣ ΧΑΝΤΣΟΝ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

Διεθνή / Chesley «Sully» Sullenberger: Ο ήρωας-πιλότος του Χάντσον ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ

Ο Sullenberger έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο στις 15 Ιανουαρίου 2009, όταν κατάφερε να προσθαλασσώσει με ασφάλεια την πτήση 1549 της US Airways στον ποταμό Χάντσον, σώζοντας και τους 155 επιβαίνοντες
THE LIFO TEAM
DUA LIPA ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Αλβανία: Μετά την παρέμβαση της Dua Lipa «έχουν εμπνευστεί πολλοί νέοι που τη θεωρούν είδωλό τους»

Η ποπ σταρ εξέφρασε την στήριξή της στις διαδηλώσεις κατά του τουριστικού θερέτρου που κατασκευάζεται σε περιβαλλοντικά προστατευμένη περιοχή της Αλβανίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

9 σχόλια
Πρώτα είπε ότι οι νέοι θυμούνται τα ονόματα των ποπ σταρ αλλά δεν γνωρίζουν και περιφρονούν το δικό τους πολιτισμό.Και μετά έφερε ένα ωραίο παράδειγμα: "Μπορούν να ακούνε Μπετόβεν, αλλά πρέπει να ξέρουν επίσης τον Ιτρί και τον Ντεντέ Εφέντη"Τώρα δυο τινά μπορούν να συμβαίνουν :1) Είτε ο σουλτάνος νομίζει ότι ο Μπετόβεν είναι ποπ σταρ2) Είτε δεν γνώριζε κανένα όνομα ξένου ποπ σταρ και αναγκαστικά έφερε σαν παράδειγμα τον ΜπετόβενΤίποτε από τα δυο δεν θα μου έκανε εντύπωση.Υ.Γ. Από περιέργεια έψαξα τον Ντεντέ Εφέντη στην wikipedia. Ποιος Μπετόβεν τώρα και μ@λ@κίες..."Ο Ντεντέ Εφέντη έδωσε μαθήματα τουρκικής μουσικής στον Τερετζούν Χαμπαρτζούμ (όχι Ταρατατζούμ ρε κακεντρεχείς, Τερετζούν Χαμπαρτζούμ), ο οποίος ανέπτυξε τη σημειογραφία Χαμπαρτζούμ (είπαμε, όχι ταρατατζούμ !)"και άλλα πολλά...
Στον Γαλιλαίο αποδίδεται,αλλά αν θυμάμαι σωστά ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος είναι αυτός που είπε για την σφαιρικότητα της γης και υπολόγισε το μέγεθός της λέγοντας μάλιστα ότι βρίσκεται στο κέντρο του σύμπαντος.
Τί γκουχ γκουχ; αμφισβητείς οτι ο Αρίσταρχος ήταν μουσουλμάνος; τί είναι η Σάμος, ένα τσιγάρο δρόμος (θάλασσα για την ακρίβεια) απο τη Τουρκία.
Ψήφισε τώρα την παπαρόλα που θες να πετάξει αύριο ο Ταγίπ Ερντογάν και κέρδισε πλούσια δώρα!Τηλεφώνησε τώρα στο: 90-11-τρεις-και-το-λουρί-της-μάνας (της Τούρκας) και μπες στην κλήρωση για μια διανυκτέρευση στο Λευκό Παλάτι (στο σπιτάκι του σκύλου -καθότι πιθανώς είσαι δεν είσαι Μουσουλμάνος- αλλά τέσπα...).Ταγίπ Ερντογάν!Εκεί που η ζωή σε πείθει ότι η βλακεία πρέπει να διώκεται ποινικά!
Επίσης πάτησαν πρώτοι στη Σελήνη, έχουν ήδη ανακαλύψει ζωή σε άλλο πλανήτη, η Μαντόνα είναι μουσουλμάνα τουρκάλα αντερκάβερ, και για να μην το κουράζουμε και πολύ είμαστε και είστε όλοι Τούρκοι μουσουλμάνοι.