ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΤΩΡΑ!

Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση ασυλίας του Μιχελάκη

Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση ασυλίας του Μιχελάκη Facebook Twitter
4

Απορρίφθηκε, παρά την αντίθετη απόφαση της επιτροπής Δεοντολογίας, το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη.

Κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης, σε σύνολο 190 παρόντων βουλευτών, 96 ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη, 86 υπέρ, ενώ υπήρξαν και 7 λευκά, καθώς και ένα «παρών».

Το αίτημα για την άρση της ασυλίας του βουλευτή αφορά σε υπόθεση φερόμενου χρηματισμού από τον επιχειρηματία Αν. Πάλλη.

4

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΤΩΡΑ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΙΚΟΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΕ

Πολιτική / Φαραντούρης: Απαντά σε δημοσιεύματα για την απόσπαση της συζύγου του στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε

«Είναι θλιβερό και αποκαλυπτικό, γυναίκες σαν τη Δώρα να γίνονται στόχος ανδρών με πλαστά πτυχία ή ανύπαρκτα προσόντα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παραιτήθηκε ο Γιώργος Καραμέρος από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη θέση του βουλευτή

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «από την αρχή υποστήριξα πως η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια η συγκρότηση της ΕΛ.Α.Σ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα» - Ολόκληρη η ανακοίνωσή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης για περικοπή συντάξεων χηρείας μετά την τριετία: Μία ακόμη παρέμβαση κοινωνικής δικαιοσύνης

«Με νομοθετική ρύθμιση καταργείται η περικοπή των συντάξεων χηρείας μετά την 3ετία, στο 35% όπως όριζε ο νόμος Κατρούγκαλου», αναφέρει ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Παίδων Πεντέλης: «Υλοποιήσαμε την προεκλογική μας δέσμευση ότι θα κάνουμε τη μεγαλύτερη αναβάθμιση στις υποδομές του ΕΣΥ»

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου και εκσυγχρονισμένου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
THE LIFO TEAM
ΘΑΝΟΣ ΝΤΟΚΟΣ ΦΑΡΣΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πολιτική / Θάνος Ντόκος: Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού

«Κατανοούμε τις ανάγκες του πολέμου, αλλά δεν θέλουμε να διεξάγεται στο έδαφός μας. Έχουμε εκλογές που πλησιάζουν, επομένως η αντίδραση της Αθήνας θα είναι πολύ ισχυρή» φέρεται να απάντησε ο Θάνος Ντόκος
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τσίπρα και Καρυστιανού: Εμφανίστηκαν δύο νέα κόμματα και η ΝΔ τσιμπά στις δημοσκοπήσεις

Επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που διαφημίζουν ως υπεραπόδοση της οικονομίας, είναι υπεραπόδοση της ακρίβειας»
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΑΣ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση Marc: Οι πολίτες προτιμούν δεύτερες εκλογές αντί για κυβέρνηση συνεργασίας - Ποιοι ψηφίζουν Τσίπρα και Καρυστιανού

Το 56,7% προκρίνει νέα εκλογική αναμέτρηση σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ενώ η δημοσκόπηση καταγράφει τις μετακινήσεις ψηφοφόρων προς ΕΛ.Α.Σ. και «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Σε άλλο post σε συζήτηση περί δημοκρατίας είχα σχολιάσει και είχα πει ότι τελικά είναι στο χέρι του πολίτη να δει ποιοι λειτουργούν αντι- δημοκρατικά από τους "από πάνω" και να τους στείλει σπίτι τους.Ορίστε ένα ωραίο παράδειγμα. Σε άλλες άρσεις ασυλίας που έγιναν δεκτές (λιγοστές πάντως) το επιχείρημα ήταν ότι αφού υπάρχουν έστω ενδείξεις και αφού δεν φαίνεται κάποια προσπάθεια πίεσης ή εκβιασμού του βουλευτή (λόγος ύπαρξης της ασυλίας) η άρση θα πρέπει να γίνει δεκτή και από εκεί και πέρα ας κρίνει η δικαιοσύνη.Άρση ασυλίας δεν σημαίνει ότι καταδικάζεται ο βουλευτής, σημαίνει ότι δίνουμε άδεια στην δικαιοσύνη να το διερευνήσει (πράγμα που λογικά θα πρέπει να θέλει και ο ίδιος ο βουλευτής για να καθαρίσει το όνομά του).Το επιχείρημα αυτό είναι σωστό. Που πήγε όμως τώρα;;; Μήπως προσπαθεί κάποιος "σκοτεινός κύκλος" να αποσπάσει τον Μιχελάκη από τα καθήκοντά του με ψεύτικες καταγγελίες; Μήπως προσπαθούν να τον πείσουν να ψηφίσει ή να μην ψηφίσει κάτι μέσω φανερά ανυπόστατων καταγγελιών;Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα λοιπόν. Όποιος κόπτεται για την δημοκρατία ξέρει τι και ποιον δεν πρέπει να ψηφίσει την επόμενη φορά. Εκτός αν δεν τον νοιάζει, εκτός αν δεν το θεωρεί ως μείζον θέμα, πάνω από όλα ηθικής, οπότε πάω πάσο...(Εν καιρώ βέβαια θα τα λέμε και για την αντίπαλη πλευρά γιατί και αυτοί έχουν τα δικά τους)