Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση ασυλίας του Μιχελάκη

Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση ασυλίας του Μιχελάκη Facebook Twitter
4

Απορρίφθηκε, παρά την αντίθετη απόφαση της επιτροπής Δεοντολογίας, το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη.

Κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης, σε σύνολο 190 παρόντων βουλευτών, 96 ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη, 86 υπέρ, ενώ υπήρξαν και 7 λευκά, καθώς και ένα «παρών».

Το αίτημα για την άρση της ασυλίας του βουλευτή αφορά σε υπόθεση φερόμενου χρηματισμού από τον επιχειρηματία Αν. Πάλλη.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κρις Πάππας θέλει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας στη Γερουσία των ΗΠΑ

Πολιτική / Ο Κρις Πάππας θέλει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας στη Γερουσία των ΗΠΑ

Ένας Ελληνοαμερικανός, ανοιχτά γκέι και παντρεμένος με άνδρα, διεκδικεί να γράψει ιστορία στη Γερουσία των ΗΠΑ. Ο Κρις Πάππας θέλει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας γερουσιαστής, σε μια εκλογή που ακουμπά την ομογένεια, την queer ορατότητα και τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Καρυστιανού: Κοινή ανακοίνωση 22 πρώην στελεχών του κόμματός της - «Γνωρίζουμε καλά γιατί αποχωρήσαμε»

Αυγερινός, Μουτσάτσου και άλλα 20 πρώην στελέχη του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» ξεκαθαρίζουν τους λόγους αποχώρησής τους, έπειτα από δημόσιες δηλώσεις της κ. Καρυστιανού
THE LIFO TEAM
ΦΩΤΙΕΣ ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Φωτιές: Τα μέτρα για τους πυρόπληκτους - Τι ισχύει για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Τα μέτρα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης - «Μιλάμε για μια μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υποστηρίξουμε τη φύση» δήλωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Σε άλλο post σε συζήτηση περί δημοκρατίας είχα σχολιάσει και είχα πει ότι τελικά είναι στο χέρι του πολίτη να δει ποιοι λειτουργούν αντι- δημοκρατικά από τους "από πάνω" και να τους στείλει σπίτι τους.Ορίστε ένα ωραίο παράδειγμα. Σε άλλες άρσεις ασυλίας που έγιναν δεκτές (λιγοστές πάντως) το επιχείρημα ήταν ότι αφού υπάρχουν έστω ενδείξεις και αφού δεν φαίνεται κάποια προσπάθεια πίεσης ή εκβιασμού του βουλευτή (λόγος ύπαρξης της ασυλίας) η άρση θα πρέπει να γίνει δεκτή και από εκεί και πέρα ας κρίνει η δικαιοσύνη.Άρση ασυλίας δεν σημαίνει ότι καταδικάζεται ο βουλευτής, σημαίνει ότι δίνουμε άδεια στην δικαιοσύνη να το διερευνήσει (πράγμα που λογικά θα πρέπει να θέλει και ο ίδιος ο βουλευτής για να καθαρίσει το όνομά του).Το επιχείρημα αυτό είναι σωστό. Που πήγε όμως τώρα;;; Μήπως προσπαθεί κάποιος "σκοτεινός κύκλος" να αποσπάσει τον Μιχελάκη από τα καθήκοντά του με ψεύτικες καταγγελίες; Μήπως προσπαθούν να τον πείσουν να ψηφίσει ή να μην ψηφίσει κάτι μέσω φανερά ανυπόστατων καταγγελιών;Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα λοιπόν. Όποιος κόπτεται για την δημοκρατία ξέρει τι και ποιον δεν πρέπει να ψηφίσει την επόμενη φορά. Εκτός αν δεν τον νοιάζει, εκτός αν δεν το θεωρεί ως μείζον θέμα, πάνω από όλα ηθικής, οπότε πάω πάσο...(Εν καιρώ βέβαια θα τα λέμε και για την αντίπαλη πλευρά γιατί και αυτοί έχουν τα δικά τους)