Οι Σουηδοί ψηφίζουν την καταλληλότερη λέξη για τον γυναικείο αυνανισμό

Οι Σουηδοί ψηφίζουν την καταλληλότερη λέξη για τον γυναικείο αυνανισμό Facebook Twitter
14
Οι Σουηδοί ψηφίζουν την καταλληλότερη λέξη για τον γυναικείο αυνανισμό Facebook Twitter

Σε όλες τις γλώσσες του κόσμου η πράξη του ανδρικού αυνανισμού "μεταφράζεται" σε πλείστες λέξεις, ανεπίσημες κυρίως. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για την αντίστοιχη γυναικεία σεξουαλική δραστηριότητα, η οποία περιγράφεται συνήθως περιφραστικά.


Την "ορολογιακή" αυτή αδικία έρχονται να αποκαταστήσουν τώρα οι Σουηδοί, ψηφίζοντας τον καταλληλότερο ανάμεσα από 34 (σουηδικούς) νεολογισμούς όπως οι "klittra", "pulla" και "selfa".


Για την ακρίβεια, η Σουηδική Ένωση Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης διοργάνωσε έναν διαγωνισμό λέξης που θα περιγράφει καλύτερα την γυναικεία αυτοϊκανοποίηση, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι του 2015. Στον διαγωνισμό οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προτείνουν και τους δικούς τους όρους.


Εκπρόσωπος της Ένωσης δήλωσε ότι στόχος είναι να μπει η σεξουαλικότητα στην καθημερινότητα των Σουηδών, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις. Οι θετικές πτυχές της γυναικείας σεξουαλικότητας σπανίως τονίζονται, και οι ανάγκες των γυναικών συζητούνται χαμηλόφωνα.


"Όταν μιλάμε για αυνανισμό ως επί το πλείστον το μυαλό μας πηγαίνει κατευθείαν στους άνδρες", συνεχίζει ο εκπρόσωπος. "Είναι σαν να μη το κάνουν καν οι γυναίκες. Δεν είναι όμως έτσι, και το ξέρουμε όλοι. Πώς μπορούμε όμως να μιλήσουμε για τον γυναικείο αυνανισμό όταν δεν έχουμε καν μια λέξη γι' αυτόν;"

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Swedish Death Cleaning: Αν πέθαινες αύριο, τι θα άφηνες πίσω σου;

Living / Swedish Death Cleaning: Αν πέθαινες αύριο, τι θα άφηνες πίσω σου;

Δεν είναι μόδα, ούτε μια μακάβρια συνήθεια, αλλά μια απρόσμενα πρακτική μέθοδος για να κάνεις ουσιαστικό ξεσκαρτάρισμα: να απαλλαγείς από αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι, να βάλεις σε τάξη τις υποχρεώσεις σου.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Περιβάλλον / Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Με το άνοιγμα του Field Nursery, ο Jonny Bruce αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της βρετανικής κηπουρικής, φέρνοντας μαζί του μια ιδέα του κήπου που ενώνει αισθητική, οικολογία και τρόπο ζωής.
THE LIFO TEAM
Το πορτρέτο του Πάνου, σκλάβου του BDSM και queer

Σχέσεις / Το πορτρέτο του Πάνου, σκλάβου του BDSM

Μια αποκαλυπτική κουβέντα με έναν sub (υποτακτικό ή «σκλάβο») για μία από τις πιο ακραίες ερωτικές πρακτικές και την κουλτούρα της, το ζητούμενο της οποίας, όσο σκληροπυρηνική κι αν φαντάζει, παραμένει το ίδιο: η αγάπη. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Tο βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου είναι το νέο fitness trend της πόλης

Living / Tο βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου είναι το νέο fitness trend της πόλης

Μια ευγενική πολεμική τέχνη που δεν είναι μόνο αυτοάμυνα·γυμνάζει σώμα και μυαλό, προσφέρει αυτοπεποίθηση και ψυχική ηρεμία και γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΙΒΑ
Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Living / Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Εκτός από τάση και διακόσμηση, τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί που δύσκολα επιβιώνουν στις κλιματικές συνθήκες της Αθήνας. Και αυτό δεν θα σου το πει κανείς στους χώρους που θα τα αγοράσεις.
M. HULOT
Honey Nest: Στον concept παιδότοπο της Νέας Σμύρνης μικροί και μεγάλοι περνούν εξίσου καλά

Living / Honey Nest: Στον concept παιδότοπο της Νέας Σμύρνης μικροί και μεγάλοι περνούν εξίσου καλά

Η Μαντώ, η Δανάη και ο Αλέξης έφτιαξαν έναν χώρο όπου πρωταγωνιστούν τα ξύλινα παιχνίδια και τα παστέλ χρώματα, διαθέτει μαγαζί και μικρό μπαρ και οι κάτοικοι της γειτονιάς κάνουν φιλίες.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

12 σχόλια
+1 για τη Σουηδία ...και -2 για την φωτογραφία:-1 για την υποεκπροσώπηση της μπρούμυτης θέσεως αυνανισμού στο Πάνθεον των αυνανισμών και -1 στην υπερεκπροσώπηση τρομακτικών τετραγωνιζέ νυχιών που καλούνται να έρθουν σε επαφή με κλειτορίδες.
Πραγματικά ένα σημαντικό θέμα προβληματισμού, που πρέπει να λυθεί πάραυτα χάριν της ισότητας των φύλων. Στην Ελάδα δε, είναι ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα, γιατί όταν αναφερόμαστε στον αυνανισμό, μιλάμε για "μ..κία", γεγονός που παραπέμπει ακόμα περισσότερο στον ανδρικό αυνανισμό.Άντε να βρούμε και εμείς μια λέξη μπας και σταματήσουμε να ακούμε τις κοπελλίτσες να αναφέρονται στις φίλες τους με την λέξη "μ..κα".